Mutlu olmayı bilmiyorum

Kendine vakit ayırıyomusun hiç günlük mesela spor gibi işte bakım yapmak gibi falan insan kendiyle ilgilenince bi hzuur canlılık geliyo bence
Hiç yapmıyorum çünkü kendimi hiçbir zaman beğenmedim. Estetik olmak istesem olamıyorum masada kalmaktan korkuyorum. Güzel biri olsaydım birazcık bakasım olurdu aynalara.

ya bilmiyorum bence bu insanın iç huzuru ile alakalı kafaya takmamayı bazen umursamaz olmayı öğrenmek gerekiyor. ne bileyim sizi ne mutlu ediyorsa onu yapın ben kitap okumaktan son ses muzık dinlemekten gayet mutlu olurum mesela. Çok dusunmemek lazım..

Konuyu sanki ben açmışım.
Ne zamandır çok istediğim bir operasyon var. Kendimi çirkin hissetmemin en büyük sebebi olmasına rağmen masadan kalkamamak korkusuyla yaptıramıyorum.

ya bilmiyorum bence bu insanın iç huzuru ile alakalı kafaya takmamayı bazen umursamaz olmayı öğrenmek gerekiyor. ne bileyim sizi ne mutlu ediyorsa onu yapın ben kitap okumaktan son ses muzık dinlemekten gayet mutlu olurum mesela. Çok dusunmemek lazım..
Ben fazlasıyla kaygılı bir insanım bu da etkilidir.

Ne zamandır çok istediğim bir operasyon var. Kendimi çirkin hissetmemin en büyük sebebi olmasına rağmen masadan kalkamamak korkusuyla yaptıramıyorum.
Benim de olmam gereken bir estetik ameliyat var evet masada kalma korkusu. Estetik olsam belki özgüvenim birazcıkta olsa olurdu.

Hepimiz ayni durumdayiz beni en cok zorlayan pandemide hic kimseyi gormemek.biriyle yuzyuze konusamamak beni bitirdi resmen.cok mutsuzken yemege veriyorum kendimi ama bugun onu bile istemiyorum.bazen iyi oluyorum bazen bi saniyeye tahammulum yok

Mutlu olmayı hayat dolu olmayı unuttum. Bu dönemle mi alakalı bilmiyorum ama hayatımda lezzet alabildiğim herhangi bir şey kalmadı resmen. Mutsuzum. Sanki her şey için geç kaldım. Kendimi sevemiyorum, kendimle barışamıyorum. Bunun yollarını unuttum, nasıl kendimi, kusurlarımı sevebilirim bilmiyorum. Eski neşeli ben yokum yıllar beni ruhsuz, hayattan neşe almayan, daha sessiz bir insan haline getirdi. Son bir yıl daha net oldu bu. Herhangi bir telaşımın olmamasından mı monotonluktan mı, amaçsızca yaşıyorum. Bu durumda olan var mı? Nasıl enerjik, hayat dolu, umutlu biri olabilirim?
Bir yolunu bulursan yine paylaş bende öyleyim çünkü 🤚

Hiç yapmıyorum çünkü kendimi hiçbir zaman beğenmedim. Estetik olmak istesem olamıyorum masada kalmaktan korkuyorum. Güzel biri olsaydım birazcık bakasım olurdu aynalara.
Öyle demeyinnn her insan ın kendine özgü güzelliği var.. 🌹

Mutlu olmayı hayat dolu olmayı unuttum. Bu dönemle mi alakalı bilmiyorum ama hayatımda lezzet alabildiğim herhangi bir şey kalmadı resmen. Mutsuzum. Sanki her şey için geç kaldım. Kendimi sevemiyorum, kendimle barışamıyorum. Bunun yollarını unuttum, nasıl kendimi, kusurlarımı sevebilirim bilmiyorum. Eski neşeli ben yokum yıllar beni ruhsuz, hayattan neşe almayan, daha sessiz bir insan haline getirdi. Son bir yıl daha net oldu bu. Herhangi bir telaşımın olmamasından mı monotonluktan mı, amaçsızca yaşıyorum. Bu durumda olan var mı? Nasıl enerjik, hayat dolu, umutlu biri olabilirim?
Valla böyle duruyorum kafamda bir ben var ki çok yaramaz bir çocuk, onu durduramıyorum 😅
Benim işim eğlence
Ölüm anı dünya fani
Gereksiz şeyleri kafayı takamam.
Boş otursam da mutluyum derdim olmadığından değil her şeyin geçici olduğunu ruha öğretmek lazım kilit burası.

Belgesellerde artvinin bilmem ne yaylasında 90 yaşında nine dünyadan bir haber hayatı çok mutlu yaşadım diyor heeeee neymiş bazen bilmemek bile mutlulukmuş bazen eksik olmak bile haz .

Bir yolunu bulursan yine paylaş bende öyleyim çünkü 🤚
Ah keşke bulabilsem 😞 Bir anlık mutlu gibi oluyorum sonrasında kendime geliyorum mutsuzluğuma dönüyorum.

Prof Dr Sinan Canan’ın mutlulukla alakalı bir tespiti vardı .Sizin yazdığınız konuyla alakalı.İnsan mutlu olmak için bu dünyaya gelmedi diye .İnsan kendini ,insanı kamil olma yolunda tamamlamak için gönderildi .Çünkü mutlulukta geçecek ,her şeyin zamanla geçtiği gibi .Aslında geçmiş ve gelecek kaygılarından kurtulup .Şu anı yaşayabilirsek bir nebze içimizdeki o azabı dindirebiliriz .Fakat uzun süredir enerjinizin düşük ,günlük rutin işlerinizi zorla yapacak kadar kendinizi bitkin hissediyorsanız depresyon da olabilirsiniz .Uzun yürüyüşler yapın ,açık havada yürüyüşler insana iyi geliyor .Kitap okuyun ,inanın sırf siz değilsiniz bu halde olan .Çünkü yıllarca yaşanılan zorluklar zamanla insanı yoruyor .Önemli olan kendi kendini motive edebilmek .

Pandemide herkes bu şekilde

Yani bir çözüm de bulamıyoruz ki. Bir amaçsızlık, umutsuzluk gidiyor öyle.

bunun çözümü ne kitapta ne başka bir insanda.
çözüm sizde.
kendinizi geliştirmek için adımlar atmalısınız. kendinize hedefler koymalısınız. örneğin 2022de şu ülkeye gideceğim, 20 gün kalacağım, onun için önce dilini/kültürünü öğrenmeliyim gibi... para biriktirmekten tutun da dil öğrenmeye kadar basit bi başlangıç olur.
herhangi bir sporu ileri düzey yapabilmek için öğrenmeye başlayabilirsiniz. mesela tenis veya yüzme..
bunlar için paranız mı yok, belediyelerin mefruşat vb kursları var, oralara gidip el becerilerinizi geliştirebilirsiniz.
gibi gibi..
ben bu tarz şikayetleri çok sevmiyorum açıkçası. insanız ve elimizde bir çok şeyi yapabilecek güç ve kapasite varken kendimize sadece bahaneler üretiyoruz.
siz de kendinize bahaneler ürettiğinizi fark ederseniz öncelikle sanıyorum bir şeyleri yapmaya başlamak için ilk ateşinizi yakmış olursunuz.

bunun çözümü ne kitapta ne başka bir insanda.
çözüm sizde.
kendinizi geliştirmek için adımlar atmalısınız. kendinize hedefler koymalısınız. örneğin 2022de şu ülkeye gideceğim, 20 gün kalacağım, onun için önce dilini/kültürünü öğrenmeliyim gibi... para biriktirmekten tutun da dil öğrenmeye kadar basit bi başlangıç olur.
herhangi bir sporu ileri düzey yapabilmek için öğrenmeye başlayabilirsiniz. mesela tenis veya yüzme..
bunlar için paranız mı yok, belediyelerin mefruşat vb kursları var, oralara gidip el becerilerinizi geliştirebilirsiniz.
gibi gibi..
ben bu tarz şikayetleri çok sevmiyorum açıkçası. insanız ve elimizde bir çok şeyi yapabilecek güç ve kapasite varken kendimize sadece bahaneler üretiyoruz.
siz de kendinize bahaneler ürettiğinizi fark ederseniz öncelikle sanıyorum bir şeyleri yapmaya başlamak için ilk ateşinizi yakmış olursunuz.
Açıkçası bu konuda hedef kıyamıyorum kendime. Yapasım gelmiyor ki bir şey. Parasızlıktan filan da değil sanki hiç halim kalmamış hiçbir şeye gibi hissediyorum.

Back
X