Mutlu olmayı hak etmek

Herkes mutlu olmayı hak eder yeter ki kalbiniz kötü içiniz fesat olmasın. Dış görünüşle mutluluğun alakası olduğunu da düşünmüyorum.

Bi silkelenip kendinize gelin lütfen ama
Hiç alakası olmayan şeyler bunlar
Güzellik gerçekten göreceli bir şey
Giydiğiniz kıyafet rengiyle bile orantılı olabilen bir şey
Kaldı ki sırf güzellik için birisini sevmek kısa süreliğine sevmektir
Bir insan çok güzeldir ama hiç gulumsemez bana göre çirkindir mesela
Değiştirmeye çalışacağınız şey güzelliğiniz olmasın ruh haliniz olsun
Bir yerde okumuştum. Bir kız vardı güzel olmadığını düşünüp intihar etmiş. Kiz da bayağı güzel bi kiz yani
Bazı şeyler gerçekten kendi algilarimizla değişiyor
Kendinize bunu yapmayın
Bunları düşünüp uzuluyorsaniz naif bir kişiliğiniz var belli ki ve bence naif insanlar mutluluğu hak ederler
Ağzından şer eksik olmayan insanlar mutlu oluyor da siz niye olmayasiniz ki
Bu yorumu yapan kesin çok güzeldir demeyin benim de dolu kusurum var ve bir dönem kendimden nefret ettim
Sonra baktım ki giydiğim bir kıyafetle bile modum değişiyor ve ben kendimi seviyorum
Eski fotoğraflarıma bakınca ya o kadar da kötü değilim kendime haksızlık etmişim diyorum
Kendinizi sevin
Sevin ki cevrenize de sizi seven insanlar gelsin

Sizi çok iyi anlıyorum. Hisleriniz bana çok tanıdık geldi.Bir süre sonra şunu fark ettim. Biz karşımızdaki insanlar için ne yaparsak yapalım, onlar sadece kendilerinde olanı ortaya koyabiliyorlar.Değer görmemiş ve hayatta sevdikleri tarafından koşulsuzca kabullenilmeyen biri ile yollarınız kesişmişse size sunabileceği tek şey içindeki değersizlik duygusudur. Ve bizim değerimizi onların çarpık ruh yapısı belirleyemez.Sevdiğim bir sanatçı var, Nilgün Belgün der ki ''Ben, bugünkü mutluluğumu ve huzurumu zamanındaki vazgeçişlerime borçluyum. Ben kendim çok değerliyim. Ben kendimi üzmezken başkasının beni üzmesine niçin izin vereyim'' O kadar doğru ki zamanında vazgeçmeyi bilmiyoruz. Aynı kişiden travma üstüne travma yaşadıktan sonra da benliğimize yerleşen değersizlik duygusunun altında eziliyoruz. Olaya bir de bu açıdan bakmanızı öneririm.

Sizin kendinize layık görmediğiniz şeyleri başkası size hiç layık görmez kafada bu düşünceyi bitirmek gerekir önce. Sizin başkalarından ne eksiğiniz var da haketmeyeseniz herşey dış görünüş değil ki emin olun kendinize güveniniz geldiğinde bu dış görüşünüze zaten yansıyacaktır

Biz nişanlımla sevgili olduğumuzda ben kaş bıyık bile almıyordum arada dalga bile geçer bunla ilgili. Aşırı güzel olduğumu da düşünmüyorum, sürekli makyaj vs yapmaya da üşenirim. Ama sevdiğim hep benim için en güzel sensin der bu da kendimi güzel hissetmeme yeterli olur. İşin özü gerçekten sevgi aşk varsa siz çirkin de hissetseniz o size kendinizi çok güzel hissettirir yeterki doğru kişi olsun. :)

Bunu bende yıllarca kendime yaptım, yok zayıflıyım şunu şunu yapıcam, yok güzel olmadığımdan vs ama o kadar aptalmışım ki, zaman geçti, hayatımın yarısını harcadım elimde hiç bir şey kalmadı. Asla kendinize bunu yapmayın.

Sever tabi.Herkesin zevki,beğenileri bir mi?Ben esmer severim sen beyaz..Ben şişman severim sen zayıf...Böyle tek düzen değil bu isler herkesin beğenileri farkli.Senide beğenen,heyecanlanan,merak eden birileri elbette vardir.Henuz karşılaşmadın o kadar.Tavsiyem sosyal ol,kendine güven,bakımlı ol ver seçici ol ki eski erkek arkadaşın gibi bir tiple daha ilişkin olmasin

Bir soz var duymuşsunuzdur belki "mutluluğunun anahtarını başkasının cebine koyma" ..

mutluluğu hakediyoruz, vücudumuzdaki kusurlarimizla guzeliz.. ama bunu sana birinin hissettirmesini bekleme mutlu olmak için.. bence kendini kusur olarak gördüğün şeylerle nasıl sevmeyi basarabilirsin bunun peşine düş.. o zaman her türlü mutlu olursun, inşallah karşına da seni olduğun halinle sevecek bir adam çıkar çünkü sevilmek çok güzel :)

Ben mutluluğun bir hak olduğuna asla inanmıyorum. Bazıları hak eder bazıları hak etmez gibi bi' durum yok. İnsan mutlu olur veya olmaz. Hayata bakış açınızla, duruşunuzla alakalı. Psikolojik rahatsızlıklar olmayınca böyle en azından

Var tabiki. Bende olmaz sanıyordum oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…