mutlu olmayı istemiyo muyum

nevertime

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2015
1.403
622
53
Mutlu olmayı bilmiyorum. iş hayatımda ev hayatımda veya aşk hayatımda....mesela işim; hafta sonu iki gün tatilim var resmi tatillerim var akşam çıkışım saat 6. hani özel sektör şartlarına göre çalışma saatlerim ideal sayılır ve aşırı yorucu değil.Ama mutsuzum.Mesela 5 senelik ilişkim; var onunla geziyoruz tozuyoruz ama mutsuzum. Annemle beraber yaşıyorum ailevi problem eskiden çok fazlaydı ama artık normale döndü ama mutsuzun. Devamlı içimde bi hüzün ve devamlı mutsuzluk....hiç bişey keyif vermiyo hiç bişeyden tam anlamıyla zevk almıyorum mutlu olmuyorum.Neden böyle bunu nasıl düzeltebilirim??? mesela dün sevgilimle güzel bi gün geçirdik denize girdik sonra adalarda dolaştık keyifli bi gezi yani normalde keyif almam lazım tamam güzel geliyo bana da ama hep olumsuzluklar düşünüyorum mesela gezer tozarken aklımda 'of yarın iş var,ben buralarda gezdim yorudum'....ve şöylede bir huyum var insanları tanımakta analiz etmekte çok iyi olduğumu düşünüyorum ve bu bana çok zarar veriyo. Ve çoğunluklada yaşıtlarım yani gençler çoğu şeyden mutlu olmayı biliyolar hep içimden diyorum ki ne güzel mutlular.Gamsız olmak istiyorum ama olamıyorum. Beni bi yorumlayabilir misiniz

Bi tatile çıkıp herkesten herşeyden uzaklaşmayı deneyebilirsin.

hiç bir şeyden zevk almıyorum lafı tam bir depresyon lafı, bence doktora gitmelisin

Olumsuz birşey olduğunda bugünlerin kıymetini anlarsın.
Bol bol şükret.
Psikoloğa git depresyon olabilir.

aynı beni anlatmışssın.piknikteyiz dün ben mutsuz yoruldum tüh nasıl geçecek şimdi bu yorgunluk yarın ne olacak kaygısı her an her dakika mutsuz.tatile çıkarız tatilde mutsuz.ilaç kullandım br dönem fayda etmedi kafada bitiyor ama nasıl.

Bazı insanlar kendilerini mutsuz etmeyi severler, mutsuzluktan beslenirler. Bazıları da sadece depresyonda oldukları için öyle hissederler. Siz hangisisiniz? Buna biz karar veremeyiz, siz kendinizi çözümleyip ona göre kararlar almalısınız.

Konuyu takipteyim şu sıralar ben de kendimi çok mutsuz hissediyorum

mutlu olmak istiyorum ben mutsuz olmaktan yoruldum...insan içine karışmıyorum ailem bile balkonda oturup akşam çay keyfi yapıyo en basiti misal ben onlarla oturmak istemiyorum gidip yatıyim uyuyim derdindeyim. Sevgilimin kız kardeşi mesela hep mutlu hep güler kahkahalar atar negüzel...onun gibi yaşıtım genç kızlar gibi olmak isterim

Sonra insanlar beni soğuk suratsız mı görüyo artık ne.. hepsi çok ciddisin der.Çok ciddiyim evet

Depresyon gibi görünüyor durumunuz.
Bir ara bende sizin gibi hissediyordum üni son senemde.
O dönemlerde hayatımda değişiklikler yaptım ve çabuk atlattım sizde öyle yapın.
Nelerden hoşlanırsınız ? Liste yapın kendinize ve ona göre kurslara yazılın.
Yeni hobi, yeni insanlar... mutlaka daha iyi hissedeceksinizdir.

Birde lütfen böyle dönemlerde kendinizi eve kapatmayın, anladığım kadarı ila tek derdiniz evde uyumak.
Tam tersini yapın eve gidebileceğiniz en geç saatte gitmeye çalışın. Evde olduğunuzda da ailenizle keyif yapmayı düşünün.
Ha birde piskoloğa da gitmenizde fayda var

Takmayın kafaya ya bu anlatığınız hiç bir şey de sorun yok gibi.
1 günlük dünya da yaşıyoruz hayatı kendinize zindan etmeyi bırakın, renklerin tadını çıkarmak için harekete geçin

mesela mıç mıç bana çok itici geliyo..aşkım canım cicimli bebeğimli konuşmalar bana çok itici geliyo.Bu yapımdan sevgilim çok şikayetçi..Normalde dolaşan sevgililer el ele tutuşur sarılır ne bilim gözgöze bakarlar filan ıyyy bana böğh geliyo..kazulet gbiyim. Aşk sözcükleri face de instagramda filan sevgililer resim koyup altına bişeler yazıyolar ya çok itici. Mesela ben 24 yaşındayım bu yaşıma kadar hiç facem yada instagram yada benzeri sosyal medya hesabım olmadı sıkıcı ve boş buldum.Bi buraya üyeyimdir.

4 yıllık sosyal hizmet okuyacağım. uğraşmaya devam...olmazsa 4 sene sonra lisans mezunlarının girdiği sınava girme hakkım olur hemde en azından sosyal hizmet iyi diyolar nebilim bi meslek olsun.
Icine sinecekse tercih et derim.. Okumus olmak icin okunmaz..

Sanırım bende tam anlamıyla bunu yaşıyorum.

Kader arkadaşım benim

cok stres yapiyorsun belliki birseyleri bilincaltinda.once o bilincaltndaki problemi cozmen lazimki mutlu olasin. belkide hayatnda br degisiklige ihtiyacn vardr.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…