Mutluluğum acı veriyor şu an, lütfen yardım edin bana

Her ne kadar sizin görüşünüze uymasa da herkesin görüşüne saygı duymak ve saygı çerçevesinde tartışmak zorundasınız.
Lütfen söylemlerimizde bir başkasını incitecek kelimeler olmasın...
Unutmayalım ki o bir başkası da bizim gibi fikrini bildiriyor sadece.

haklısın çenem. ama "allah verir rızkını" lafına geri çağ söylemleri denirse cevap vermek durumunda kalırım maalesef.. herkes fikrini söyler tabi ama başkasınınkini bu şekilde eleştiremez.. yanılıyor muyum :1closedeyes:

Haklısın canım, benim lafım herkese, herkes kantarın topuzunu kaçırmamaya özen gösterirse sorun olmaz olumunekankayizsmile

sakın kıyma bebişine rızkıyla kısmetiyle gelir evinize huzur bereket getirir inşallaha.s.

valla az önce 2 yaşındaki kızımı beşiğinde sallarken onun ilk doğduğu günlere gittim.o mis gibi koku için bile herşeye değer.bende kürtaj oldum geçen sene ama kızım daha 1 yaşındaydı maddi açıdan dibe batmıştık hiç bi gelirimiz yoktu ve o yavrucağa bakacak gücü kendimde bulamamıştım.Allahtan daha kalbi bile atmıyordu erken davranmıştım.ama sen yapma çocuğun kocaman olmuş tam zamanıymış çocuk için.maddiyatta belli bi gelir olduktan sonra dert etme canım ya ne zorluklarla çocuklarını büyütenler var.ben kürtaj olduğumdan pişman değilim ama aklıma geldikçe içim acıyor.sen sadece psikolojik açıdan kendini hazırla maddiyatı bi şekilde çözersiniz

konu sahibi nerede ve ne yaptı acaba diye merak ediyorum.
uzun zamandır yazmamış..

kürtaj kesinlikle bir korunma yöntemi değildir.. bu konuda hem fikiriz sanırım hepimiz.ve çocuk sahibi olmaya karar vermek , çocuk yapmaktan daha önce verilmesi gereken bir karar.

ben, naçizane,aile planlaması konusunda Türkiyede yaşayan biri olarak çok hassasım ve durumu çok iyi olan ailelerin bile dengelerin her an alt üst olma ihtimaline karşı 2 çocuktan fazlasını yapmaması kanaatindeyim. kabul etmemiz gereken bir gerçek varsa türkiye standartlarında ekonomik ve kalkınmışlık açısından tuzumuz hiç de kuru değil.
dışardan,öteden beriden bakan ve büyük laflar eden biri olarak gözükmek istemiyorum ama keşke çocuk sahibi olmak yerine, evlat edinebilme erdemini gösterebilsek.. ya da 1 ve ya 2 biyolojik evlattan sonra başarabilsek bunu en azından..
anne baba olarak bir çocuğa en azından yeterince eğitim ve sağlık olanağı tanımamız gerekiyor diye düşünürüm hep.
elbette yarını şimdiden kestirmek imkansız ama en azından öngörüde bulunmaya çalışmalıyız kritik kararlar alırken...
karar anne ve babanın çok güvenililir öngörülerde bulunarak vermesi gereken bir karar..
umarım doğru kararı vermişlerdir ...

konuyla ilgili yorumumu daha önce yaptığım için aynı şeyleri yazmak istemedim o yüzden alakasız gibi durdu yorumum ama korunma ve aile planlamasıyla ilgili çok sorun duyuyor,okuyorum bu aralar.. toplumsal bir mesaj vermek istedim..

Son düzenleme:

kürtaj çok can sıkıcı,çok tatsız ve üzücü bir durum. ama verdiğiniz karardan pişman olmamanıza sevindim.. doğurup da keşke doğurmasaydım diyenler duydum, aldırdığı için bin pişman olanlar da..
Allah bebeğinize sıhhat ve mutluluk versin...

Son düzenleme:

Size ve January29 arkadasimizin demek istediklerine katiliyorum. Uslubunuz sert oldugu icin tepki vermis bazi hanimlar. Ama bence bu konudaki en gercekci yorum ikinizin yorumlari.
Madem hamile kalinmis artik, aldirmayin tabii, ama o cocuklara gelecek hazirlamak boynunuzun borcu, oturdugun yerden uzulmekle olmaz. Kari koca is arayin bence.

ben çocuğun kalbi atmaya başladıktan sonra geçim sıkıntısını sebep göstererek kürtaj olan ile, 5 yaşına gelmiş çocuğunu aynı sebepten ötürü öldürmek arasında bir fark göremiyorum.. ikisi de yaşamakta olan bi cana kıymak...

dini açıdan herkes neyin doğru neyin yanlış olduğunu biliyor zaten, bahsetmeye gerek yok..

fikriniz de zikriniz de belli sizin
ülkenin bi yere gittiği yok siz merak etmeyin bu ülke sizin gibi tam tam cıların etkisinde hiç bir zaman kalmadı kalmayacak ta
çok şükür bu nedenlerle bi parça olsun belini doğrultmaya başladı bu ülke
konuların arasına sığ düşüncelerinizi serpiştirerek insanları küçümsemeyi bırakın
zira burası sizin fikirlerinizi de yapmak istediğiniz şeyleri de ziyadesiyle anlayacak kadar zeki kadınla dolu

çocuğumu imkansızlıklarla büyütüp,boynunu bükük bırakacağıma,hazır olmadığım halde doğurup ilgisiz bırakıp onun günahına gireceğime,kürtaj olurum kendi günahımın bedelini zamanı gelince çekerim.

yazık imkansızlıklarla büyüyen çocuklara ya...

ne kadar kolay söylemişsiniz ya... peki bu çocuk 2 yaşında olsa.. o doğmamış da olsa kalbi atıyor, o da canlı.. sonuçta aynı günah...zaten günah olma konusuna değilde, vicdan konusuna takılıyorum ben...

zor bı durum ve karar...
durumunuzu ıyıce tartın cocuk dogurmak degılde ona gelecek vermek onemlıdır..
aılelerınız destek yapabılırlermı dıye bakın cunku durumunuzda duzelme olmazsa bebek ıcın zor olur ..
ama olaya bakabılırmıyım dıye bakın ..
dogurmak kolay gercekdende onemlı olan bakabılmek gelecek verebılmek..
eger bakamıycak durumda ısenız aldırın ..
sımdıden bukadar sıkıntı yasatmıs sıze gelecekde neler olur allah bılır..
o bebegede yazık gunah ..belkıde aldırmanız daha hayırlı olur..

kürtaj olanlar vicdansızda günah diye doğurup sokağa atanlar,çocuğun eline bi parça ekmek veremeyecek kadar fakir olupta 10 çocuk doğuranlar,geleceğin katilini hırsızını yetiştirenler,çocukta felaket psikoloji yaratıp maddelere yönelmesine sebep olan aileler çok mu vicdanlı?

doğurup kürtaj olmanın vebalinden kurtuldu diyelim,o çocuk kendisinin değilde arkadaşlarının sahip olduklarına iç geçirdiğinde,özendiğinde hiç mi içi yanmayacak o annenin?

hayatında 10lu yaşlara gelipte ilk defa muzun,sütün tadına bakan çocuklar var ya,muhtemelen onların aileleride aman günahtır diyip aldırmamıştır,rızkı gelir diyip rahatça doğurmuştur.

çocuğa İNSANCA yaşayabileceği bir hayat sağlamadıktan sonra onu doğurmanın ne anlamı var?

anlık zevklerden çocuk aldıranlardan söz etmiyorum,bu tabiki felaket birşey,ama anne baba olmaması gereken çiftler (bebeğini döven,doğurup sokağa atanlar) bunu gerçekten denememeli,ve maddi imkanı iyi olmayan aileler de bunu yapmamalı,ha durumu sallantıda olan,az çok geçinebilen ailelerden söz etmiyorum çünkü yemezsin yedirirsin içmezsin içirirsin,ama bazı aileler var ki içler acısı,çocuğu doğuruyorlar ama hastalıktan,açlıktan ölüyor çocuk,böyle olacağını aşağı yukarı bilerek doğuran ailelere karşıyım ben.

ve konu sahibine de değil bu laflarım,sadece körü körüne çocuğun doğması gerektiğine inananlar için yazdım bunları

korunma diye birşey var.. durumun müsait değilse kürtaj olacak paraya gider bağlatır insanlar tüplerini, %100 olmaz o zaman..

hep uçlarda olmalıyız değil mi? aldırma!! deyince hemen 10 tane doğurmasını tembihlemeliyiz..

aman neyseki aydın!!!!!! insanlarımız var "aldır" diyorlar.. allah onları eksik etmesin ne diyim :1closedeyes:

evet ben eğer sadece maddi imkansızlıklar sebep gösterilerek bir cana kıyılıyorsa, körü körüne doğurmasındn yanayım.. ben kesin bir durumdan bahsediyorum, o çocuğun yaşaması muz yiyip yiyemesinden daha önemli..

şuan mühendisler, doktorlar hatta bakanlarımızdan bazılarının doğum hikayelerine baksanız, yiyecek ekmeklerinin, oturacak evlerinin olmadığından bahsederler.. ama villalarda yaşayan çocuklarda sevgililerini keserler.. yani onun hırsız yada katil olması, ailenin maddi durumu ile çok da yakından ilgili değildir..

siz o çocuğun hayatını, yaşama hakkını maddi sıkıntılarınız olduğu için, elinden alamazsınız..

Son düzenleme:
Ben bu işi anlayamadım.Eşiniz demekki maddi sıkıntılar yüzünden çocuk istemiyordu.
Peki neden korunmama kararı alıyorsunuz...

Hiçmi aklınıza gelmedi hamile kalma ihtimaliniz. İnsan bi öncesinde oturup düşünmeli ben napıyorum diye.
Doktora gidecek paranız yokken bebek yapma cesaretini nasıl buluyorsunuz anlamak mümkün değil...

Suç tamamen sizlerin yani anne ve babanın...
O masum yavrunun yetişeceği ortamı hiçmi düşünmediniz. Nasıl eğitim verip nasıl büyüteceğiz diye neden düşünmüyorsunuz?

Şimdi kürtaj olsanız günahı boynunuza,çünkü siz bilerek korunmayı bırakmışsınız lmaz:

Ya bu dünyaya çocuk getirmek bu kadar basit mi bu kadar gereksiz bir olay mı?

O bebekte en güzel şartlarda büyümek istemez miydi.Bu en doğal hakkıdır onun...

Yani yapmışsınız birde derdinize derman istiyorsunuz ne demeli bilmiyorum....

Tamam hatasız kul olmaz ama bir canlı dünyaya getiriken onun geleceğini düşünmemek gibi bir hata olmamalı yaa....

allah sizin gibilere akıl fikir versin diyorum... :Saruboceq:

Aynen Ofiscim ya ne zaman aldırma dense hemen 10 tane doğurup sokaklara salanlar ile karşılaştırma yapılıyor.
Korunduğu halde insan kazara kaç kere hamile kalabilir ki 10-20 kere mi?

O ebeveyn kılıklı aileler korundukları halde mi 8-10 çocukları olmuş, kürtaj da olmamışlar çocuklar sefil mi olmuş? Yoksa bilinçli olarak korunmadan ilişkiye girip çocuk doğurmayı doğanın üreme fonksiyonundan sayıp doğan çocukları kendi başlarına büyümeye mi salmışlar CADIARZU

Bu arada kürtaj olanı çocuğunu aldıranı vicdansız katil diye itham etmiyorum. Ama bir kadın sağlıklı bir çocuğu aldırırsa bunun vicdan muhasebesini hayatının bir evresinde muhakkak yapar.

Son düzenleme:

Maddi durum düzelir canım. Eşinin bir mesleği var, sonuçta önemli olan bu. Bugün bulamazsa yarın bulur. Çok mu varlıklı bir ailede büyüdün, yediğin önünde yemediğin arkanda mıydı? Yaşadığın maddi imkansızlıklara rağmen dünyaya gelmek istemez miydin? Bir çocuk sadece paranın sağladığı imkanlarla büyümüyor. Amcamın 3 çocuğu vardı, amcam işsiz, yengemin kazandığı üç kuruş parayla büyüdüler. Sobada yakacak kömür olmazdı çoğu zaman. Isınmak için evdeki eski eşyaları, giymedikleri giysileri, dolapları kırıp yaktıklarını biliyorum. Şimdi 3 çocuk da kendi işinin sahibi. Birinin torna atölyesi, birinin de tekstil konfeksiyonu var. Yanlarında adam çalıştırıyorlar. Hepsi evli ve çocuk sahibi. Sorsak, çocukken yaşadıkları maddi imkansızlıkları çekmek yerine doğmamış olmayı tercih ederlermiydi. Sanmıyorum. Çünkü mutlular. Çocuklara sunacağımız şeyler sadece paranın sağladığı imkanlar değil. Tabiki para önemli ama herşey değil. madem hamile kaldın, bence aldırma. Onun ilerde çok başarılı bir iş adamı yada bilim adamı olmayacağını nerden biliyorsun yerimseniben

Bekara karı boşamak kolay derler, anlaşılan kürtaj yaptırmak da kolaymış kaydirigubbakcemile3 Bekarken ben de öyle derdim. İyi bir gelecek sağlayamayacaksan aldır gitsin. Güzel de,, geleceği aile sağlamaz kişi kendi oluşturur geleceğini (kader de işin içine giriyor ama o konuya dalmayacağım). Ne aileler geliyor bana, çocuğa her imkan sağlanmış ama oğlan hayta, anne-baba perişan adam edemiyoruz diyorlar. Al işte her imkan sunulmuş, para çocuğun emrinde belki her gün ballı muzlarla besleniyor ama çocuk tın tın... hedefsiz, amaçsız, başarısız,...
Çocuğun TEMEL itiyaçlarını maddi-manevi olarak karşılayabilmek önemli. Ama çocuğa 1 yaşında muz yedirmektense onun duygusal beklentilerine cevap verebilmek daha önemli. Ben 35 yaşındayım hala mango yada avakado yemedim, merak da etmiyorum. Çocuğunu kuşbaşı etlerle besleyemeyebilirsin ama 2-3 tl verip kemik alıp bunu kaynatıp suyuyla besleyebilirsin. Sen anneliğe hazırsan, iyi bir anne olacaksan, ona ihtiyacı olan şefkati, sevgiyi, bakımı sunabileceksen gerisi bir şekilde gelir. Maddi durum düzelir. Yeterki kişinin bir mesleği olsun. Tabiki sözüm durumunuzu değerlendirmeden 10 tane çocuk yapın demek değil. Ama afaki konuşmak, aldırıver canım bakamazsın demek de yanlış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…