Her ne kadar sizin görüşünüze uymasa da herkesin görüşüne saygı duymak ve saygı çerçevesinde tartışmak zorundasınız.
Lütfen söylemlerimizde bir başkasını incitecek kelimeler olmasın...
Unutmayalım ki o bir başkası da bizim gibi fikrini bildiriyor sadece.
haklısın çenem. ama "allah verir rızkını" lafına geri çağ söylemleri denirse cevap vermek durumunda kalırım maalesef.. herkes fikrini söyler tabi ama başkasınınkini bu şekilde eleştiremez.. yanılıyor muyum :1closedeyes:
valla az önce 2 yaşındaki kızımı beşiğinde sallarken onun ilk doğduğu günlere gittim.o mis gibi koku için bile herşeye değer.bende kürtaj oldum geçen sene ama kızım daha 1 yaşındaydı maddi açıdan dibe batmıştık hiç bi gelirimiz yoktu ve o yavrucağa bakacak gücü kendimde bulamamıştım.Allahtan daha kalbi bile atmıyordu erken davranmıştım.ama sen yapma çocuğun kocaman olmuş tam zamanıymış çocuk için.maddiyatta belli bi gelir olduktan sonra dert etme canım ya ne zorluklarla çocuklarını büyütenler var.ben kürtaj olduğumdan pişman değilim ama aklıma geldikçe içim acıyor.sen sadece psikolojik açıdan kendini hazırla maddiyatı bi şekilde çözersiniz
cehalet, cehalet, cehalet...
bir de üstüne yapılan bu muazzam dini çerikli, lüzumsuz geri çağ lafları...
sizin yaptığınız moral mi vermek yoksa gözleri kör edip ülkemizin nereye gittiğini anlamadan, bu saçmalıklarla daha nice eğiitimsiz beyinlerin yetişmesini mi sağlamak?
konu sahibi arkadaş hamilelilğin verdiği hormonal değişimlerle neler düşündüğünü karıştırmış olabilir, ama sert de olsa sadece 1 kişi (january79) doğru yolu tokat gibi tüm gerçekliğiyle ortaya koyabilmiş, bazı arkadaşlar gibi bazı gerçeklere boyun eğip "eh allah verdi rızkını da verir ne de olsa başımızdakiler de en az 3 tane istemedi miydi zaten " demek yerine karşı çıkabilmeyi başarabilmiş, ülkemizin nereye gittiğini ve başımıza gelebilecekleri çok da güzel özetlemiş tek üye...
artık birazcık kafaları internetten kaldırıp, gözler gibi beyinlerini de kör eden aptal kadın programlarının ve dizilerin tuşuna bi basıp, nereye gidiyo bu millet, diye düşünmenin zamanı sizce de gelmedi mi?!
ama doğru, size göre en büyük günah kürtaj, 10 da olsa 20 de olsa çok günah, doğur hepsini, at sokağa aç açına yaşasınlar, ne de olsa allah bir gün elbet rızkını verir! dini inançlarınız gerçekten kuvvetli olsaydı her şeyden önce çocuğuna doğru düzgün bakamamanın en büyük günah olduğunu zaten kavrardınız ama işte nerdee!!
boşver canım, büyük jüri onlar ya, allah kime rızkını verir, kime vermez onlar tahlil edip kararı verirler zaten... bizim gibi doğru söyleyenler de hep böyle dokuz köyden kovulurlar...
cehalet, cehalet, cehalet...
bir de üstüne yapılan bu muazzam dini çerikli, lüzumsuz geri çağ lafları...
sizin yaptığınız moral mi vermek yoksa gözleri kör edip ülkemizin nereye gittiğini anlamadan, bu saçmalıklarla daha nice eğiitimsiz beyinlerin yetişmesini mi sağlamak?
konu sahibi arkadaş hamilelilğin verdiği hormonal değişimlerle neler düşündüğünü karıştırmış olabilir, ama sert de olsa sadece 1 kişi (january79) doğru yolu tokat gibi tüm gerçekliğiyle ortaya koyabilmiş, bazı arkadaşlar gibi bazı gerçeklere boyun eğip "eh allah verdi rızkını da verir ne de olsa başımızdakiler de en az 3 tane istemedi miydi zaten " demek yerine karşı çıkabilmeyi başarabilmiş, ülkemizin nereye gittiğini ve başımıza gelebilecekleri çok da güzel özetlemiş tek üye...
artık birazcık kafaları internetten kaldırıp, gözler gibi beyinlerini de kör eden aptal kadın programlarının ve dizilerin tuşuna bi basıp, nereye gidiyo bu millet, diye düşünmenin zamanı sizce de gelmedi mi?!
ama doğru, size göre en büyük günah kürtaj, 10 da olsa 20 de olsa çok günah, doğur hepsini, at sokağa aç açına yaşasınlar, ne de olsa allah bir gün elbet rızkını verir! dini inançlarınız gerçekten kuvvetli olsaydı her şeyden önce çocuğuna doğru düzgün bakamamanın en büyük günah olduğunu zaten kavrardınız ama işte nerdee!!
boşver canım, büyük jüri onlar ya, allah kime rızkını verir, kime vermez onlar tahlil edip kararı verirler zaten... bizim gibi doğru söyleyenler de hep böyle dokuz köyden kovulurlar...
çocuğumu imkansızlıklarla büyütüp,boynunu bükük bırakacağıma,hazır olmadığım halde doğurup ilgisiz bırakıp onun günahına gireceğime,kürtaj olurum kendi günahımın bedelini zamanı gelince çekerim.
yazık imkansızlıklarla büyüyen çocuklara ya...
ne kadar kolay söylemişsiniz ya... peki bu çocuk 2 yaşında olsa.. o doğmamış da olsa kalbi atıyor, o da canlı.. sonuçta aynı günah...zaten günah olma konusuna değilde, vicdan konusuna takılıyorum ben...
kürtaj olanlar vicdansızda günah diye doğurup sokağa atanlar,çocuğun eline bi parça ekmek veremeyecek kadar fakir olupta 10 çocuk doğuranlar,geleceğin katilini hırsızını yetiştirenler,çocukta felaket psikoloji yaratıp maddelere yönelmesine sebep olan aileler çok mu vicdanlı?
doğurup kürtaj olmanın vebalinden kurtuldu diyelim,o çocuk kendisinin değilde arkadaşlarının sahip olduklarına iç geçirdiğinde,özendiğinde hiç mi içi yanmayacak o annenin?
hayatında 10lu yaşlara gelipte ilk defa muzun,sütün tadına bakan çocuklar var ya,muhtemelen onların aileleride aman günahtır diyip aldırmamıştır,rızkı gelir diyip rahatça doğurmuştur.
çocuğa İNSANCA yaşayabileceği bir hayat sağlamadıktan sonra onu doğurmanın ne anlamı var?
anlık zevklerden çocuk aldıranlardan söz etmiyorum,bu tabiki felaket birşey,ama anne baba olmaması gereken çiftler (bebeğini döven,doğurup sokağa atanlar) bunu gerçekten denememeli,ve maddi imkanı iyi olmayan aileler de bunu yapmamalı,ha durumu sallantıda olan,az çok geçinebilen ailelerden söz etmiyorum çünkü yemezsin yedirirsin içmezsin içirirsin,ama bazı aileler var ki içler acısı,çocuğu doğuruyorlar ama hastalıktan,açlıktan ölüyor çocuk,böyle olacağını aşağı yukarı bilerek doğuran ailelere karşıyım ben.
ve konu sahibine de değil bu laflarım,sadece körü körüne çocuğun doğması gerektiğine inananlar için yazdım bunları
kürtaj olanlar vicdansızda günah diye doğurup sokağa atanlar,çocuğun eline bi parça ekmek veremeyecek kadar fakir olupta 10 çocuk doğuranlar,geleceğin katilini hırsızını yetiştirenler,çocukta felaket psikoloji yaratıp maddelere yönelmesine sebep olan aileler çok mu vicdanlı?
doğurup kürtaj olmanın vebalinden kurtuldu diyelim,o çocuk kendisinin değilde arkadaşlarının sahip olduklarına iç geçirdiğinde,özendiğinde hiç mi içi yanmayacak o annenin?
hayatında 10lu yaşlara gelipte ilk defa muzun,sütün tadına bakan çocuklar var ya,muhtemelen onların aileleride aman günahtır diyip aldırmamıştır,rızkı gelir diyip rahatça doğurmuştur.
çocuğa ıNSANCA yaşayabileceği bir hayat sağlamadıktan sonra onu doğurmanın ne anlamı var?
anlık zevklerden çocuk aldıranlardan söz etmiyorum,bu tabiki felaket birşey,ama anne baba olmaması gereken çiftler (bebeğini döven,doğurup sokağa atanlar) bunu gerçekten denememeli,ve maddi imkanı iyi olmayan aileler de bunu yapmamalı,ha durumu sallantıda olan,az çok geçinebilen ailelerden söz etmiyorum çünkü yemezsin yedirirsin içmezsin içirirsin,ama bazı aileler var ki içler acısı,çocuğu doğuruyorlar ama hastalıktan,açlıktan ölüyor çocuk,böyle olacağını aşağı yukarı bilerek doğuran ailelere karşıyım ben.
ve konu sahibine de değil bu laflarım,sadece körü körüne çocuğun doğması gerektiğine inananlar için yazdım bunları
korunma diye birşey var.. durumun müsait değilse kürtaj olacak paraya gider bağlatır insanlar tüplerini, %100 olmaz o zaman..
hep uçlarda olmalıyız değil mi? aldırma!! deyince hemen 10 tane doğurmasını tembihlemeliyiz..
aman neyseki aydın!!!!!! insanlarımız var "aldır" diyorlar.. allah onları eksik etmesin ne diyim :1closedeyes:
arkadaşlar beni anlayın ben korunmayı bıraktım veeşimin işi kötü olunca tekrar korunduk ama meğrsem hamileymişim anlamadım hç ideğişiklik yoktu eşimin işten çıktıktan sonra öğrednim ki hamileyim hepsi biranda oldu geişti yaben istermiym evldıma kıymak buraya yazmamın anlamı fikir verin hangi ana iser bunu taştan değil kalbim amailerde aç kalıcaksa böle daha çok acı çekerim ben
doğurup kürtaj olmanın vebalinden kurtuldu diyelim,o çocuk kendisinin değilde arkadaşlarının sahip olduklarına iç geçirdiğinde,özendiğinde hiç mi içi yanmayacak o annenin? hayatında 10lu yaşlara gelipte ilk defa muzun,sütün tadına bakan çocuklar var ya,muhtemelen onların aileleride aman günahtır diyip aldırmamıştır,rızkı gelir diyip rahatça doğurmuştur.
zor bı durum ve karar...
durumunuzu ıyıce tartın cocuk dogurmak degılde ona gelecek vermek onemlıdır..
aılelerınız destek yapabılırlermı dıye bakın cunku durumunuzda duzelme olmazsa bebek ıcın zor olur ..
ama olaya bakabılırmıyım dıye bakın ..
dogurmak kolay gercekdende onemlı olan bakabılmek gelecek verebılmek..
eger bakamıycak durumda ısenız aldırın ..
sımdıden bukadar sıkıntı yasatmıs sıze gelecekde neler olur allah bılır..
o bebegede yazık gunah ..belkıde aldırmanız daha hayırlı olur..
çocuğumu imkansızlıklarla büyütüp,boynunu bükük bırakacağıma,hazır olmadığım halde doğurup ilgisiz bırakıp onun günahına gireceğime,kürtaj olurum kendi günahımın bedelini zamanı gelince çekerim.
yazık imkansızlıklarla büyüyen çocuklara ya...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?