Mutluluğum acı veriyor şu an, lütfen yardım edin bana

ya canım belkide allah sizi sınıyor ne biliyorsunkii yaradan istemese olmazdıı o birşeye ol dedim mi oluverir bence bunda da bi hayır varr belki onun doğumuna kalmadan allah herşeyi düzelmesine imkan sağlıcak bence şükredin bu düşünceleri sil aklından ne olur yaradanı gücendirme canım benim o sizin kısmetiniz eğer erkek olursa ismini muhammed koy peygamber efendimizin(sav) isminin olduğu evde bereket olur kib

"Bu benim!
Bazıları olmadığımı iddia ediyorlar, fakat ben gelişmeye başlıyorum.

Bu benim!
Kalbim atmaya başlıyor, ağzımı açabiliyorum, görebiliyorum.
Yakında yanında olacağım Anne...

Kalp atışlarımı duyabiliyor musun? Güçlü ve sağlıklı!
Hep aynı ritimde atıyorlar : bum bum bum bum
Anne sağlıklı bir kızın olacak.

Konuşacağım ilk kelime : ANNE olacak.

Benim varlığımı yeni öğrendin.
Kimbilir ne kadar mutlusun Anne.
Bana bir isim düşündün mü?
Seviniyor musun Anneciğim???

Ruhun karmakarışık Anne?
Bana sevinemiyorsun...
Yoksa beni istemiyor musun???

Üzüntünü ve isteksizliğini hissediyorum.
Benim hissetmediğimi mi düşündün?

Sevincini hissedemiyorum!
Beni istemiyor musun???

Her gece ağladığının farkındayım!

Çocuk parkı gördüğünde neden ağlıyorsun Anne?
Salıncakta sallanan o çocuk ben olabilirim!!!

Dün birilerinin üzerime bastığını fark ettim, arkasından da sen ağlamaya başladın Anne!

Anneciğim yardım et bana.
Senin küçük bebeğin olmak istiyorum...
Neden benden korkuyorsun?
Benim herşeyim sensin!!!

Anne burada bir şeyler oluyor, doktor abla neden mutsuz bakıyor öyle?
Sen acı çekiyor gibisin!

Korkuyorum! Yardım et Anne!! Kalp seslerin değişti
Sustun...
Neden benimle konuşmuyorsun anne?

Anne bana ne yapacaklar? Anne neden birşey yapmıyorsun?
Anne korkuyorum!
Ama...ben senin çocuğunum!

Anne yüzümde soğuk birşey hissediyorum.
Anne yüzümü parçalıyorlar! Anne birşey yap! Anne kolumu çekiyorlar!
Canım yanıyor Anne, Anne kolumu kopardılar!!!!

Ellerimi sana hiç mi veremeyeceğim?
Bütün bunlara neden izin veriyorsun Anne?
Beni sana bağlayan damarı kopardılar Anne!
Anne kalbimi parçalıyorlar! Anneciğim Anne Anne ahh aaahhh!!!!

Anne gitmem lazım.
Neden bunlara izin verdin Anne?!!

Hiçbir şey hissetmeyeceğime gerçekten inandın mı?
Acı çekmeyeceğime???

Neden beni bırakyorsun Anne?
Senin bebeğin olamayacağım. Senin kucağında uyuyamayacağım Neden???

Neden Anne, Neden beni öldürdün? Neden katil oldun?
Halbuki ben seni çok sevmiştim!!!

Seni Cennette bekleyeceğim ANNE"....

mafoldumben mafoldumben

Naptın sen canım ya :a015:

annelerimiz bize hamileyken çok mu doktora gitti, hala günümüzde hiç doktor yüzü görmeden gebeliğini tamamlayıp evde doğuran kadınlar var. bence bu bahane olamaz, tamam herkes ister dört dörtlük herşeyi yapmayı ama olmazsada olmaz. Allah bir yerden kapıyı kaparsa başka bir yerden açar üzülmeyin hiç. insanlar evlat hasretiyle son kuruşlarına kadar tüp bebek için türlü tedavi için harcarken size verilmiş en büyük emaneti kesip atmayın.

aldirmayin ömür boyu vicdan azabi cekersiniz
dogan bir sekilde büyür allah onunda riskini verir
allah yardimciniz olsun

canım konunu okudum ama hayatta hiçbirşeyi bilemyoruz geleceği göremiyoruz yarın ne getirecez ne götürecek bilinmez....

kesinlikle bebeğini aldırmakta ne demek böyle düşünmemelisin...

bende 9 ay önce doğum yaptım... eşimle isteyerek herşeyi planlayarak hamile kaldım.... durumumuz iyiydi bende eşimde çalışıyordu ama kızıma 6 aylık hamileyken kefillik yüzünden 16 milyarlık bize borç kaldı düşünebiliyormusun daha sonra 1 ay sonra eşim işsiz kaldı patronu çalışanlarını kefil yapıp kredi çektirmişti borçta bize kaldı işyeri kapanıp iflas etti ve durumumuz allak bullak oldu... 5 ay işsiz kaldı ben yeni doğum yapmışım doğum iznindeyken işyerinden maaş alamıyordum ssk doğum parasını anca işe başlayınca ödedi dolayısıyla çok sıkıntı yaşadık ama şükür şuan herşey yolunda eşim yeniden işe girdi borç hala bizim üzerimizde 2012 ye kadar borç ödüyoruz ama yapacak birşey yok... rabbimin bir bildiği vardır yeterki evladımın sağlığı yerinde olsun başka hiçbirşeyin önemi yok... biraz uzun oldu ama kendi hayatımdan örnek verdim..... şuan maddi durumunuz sıkıntılı olabilir ama yarın ne olur bilinmez.... bak biz herşey yolunda diye bebeğimiz olsun istedik durumuz yerindeydi ama beklenmedik şeyler çıktı..... hiçbir zaman unutma gelen rızkıyla gelir rabbim mutlaka bi canlı verdiyse billdiği birşey vardır.....rabbim yar ve yardımcın olsun arkadaşım ama kesinlikle bi masumun canına kıyma... sorgulamanın anlamı yok sağlıkla kucağına almayı sağlıklı evlat olmayı nasip etsin rabbim birtek onu dile....

cnm merak etme kalmaz hem ssk da yeni düzenleme yapıldı kişi işten cıksa bile 3 ay daha calışmadığı sürece sigortası devam eder bunu bir araştırın bence olurmu
eşin çıkalı ne kadra oldu peki
tekrar işe girme imkanı yok mu

Çenebaz, o doğmamış bebeğin mektubu bu gün iş yerimde beni hüngür hüngür ağlattı.

konuya katkım olsun diye nette araştırırken karşıma çıktı.

çıkmaz olaydı mı desem iyi ki çıktı mı desem bilmiyorum.

umarım konu sahibi arkadaş "iyi ki çıktı" dedirtir.

yapma canım!

o vicdan azabından kurtulamazsın.

senin sevgine ve güvene en muhtaç olduğu yerde ihanet etme ona, kıyma sakın!!!

o istemedi siz yerleştirdiniz onu oraya, unutma...

Birde şu var; diyelim bebeği aldırdınız, ömür boyu işsiz kalacak değilsiniz ya bir kaç ay sonra durumunuz toparlandı ne olacak o zaman vicdan azabı çekeceksiniz, siz çocuğa manevi yönden hazırmışsınız zaten, istemişsiniz aylarca kendinizi 2. çocuk fikrine hazırlamışsınız, sadece şu an maddi yönden sıkıntıda olduğunuz için doğmasını istemiyorsunuz. hamilelikten dolayı hormonların da etkisiyle çok üzülüyorsunuz bu duruma. Kadın sağlık merkezlerinde kontrollerinizi yaptırabilirsiniz. ışsizlik sigortası da oluyor zaten.

doktora gitmeye para bulamazken aldırmaya nasıl para bulacaksınız?aldırmaya harcayacağınız parayı kontrol için harcayın daha hayırlı.isteyerek olmuş bir çocuk şimdi sıkıntıya girdiniz diye sakın onun canına kıymayın.

keşke maddi gücüm olsaydı da o meleğe destek olabilseydim!!!

keşke ekonomisi yerinde olan arkadaşlar bi nebze de olsa el uzatsa!

bir meleğin hayatı maddiyata bağlıysa çok yazık olur dünyaya gelememesi!!!

bilmem anlatabildim mi...

:a015:

bebek annesini cennette bekleyecek karşılaşabilecekler mi...delikafadulden

Korunmayı bıraktınız, işler bozuldu, hemen korunmaya başladınız sonra hamile kaldığınızı öğrendiniz.
Ne hızlı ve talihsiz bir sıralama bu !!!

Ben anlamıyorum, millet hangi bilinç düzeyiyle ve cesaretle çatır çatır doğuruyor böyle. Sadece kendi mutluluğunuzu düşündüğünüzden doğurun, bol bol doğurun.

Öyle birşey yok arkadaşlar, Yok Allah rızkını verirmiş de bilmem ne. Görmüyor musunuz sokaklarda aç, sefil dolaşan binlerce çocuğu.

Gidin bakın doğuya, aynı kafa işte, doğur doğur sal sokağa sonra Allah rızkını verir.

Sonr bu ülkede niye bu kadar suç oranı artıyor, hırsızlık, gasp,tecavüz dizboyu.
İşte hep bu kafa yapısı yüzünden.

Ben kafayı yiyorum düşünmekten, ay nasıl doğururum, bütün şartlar oluşmuş mudur, iyi anne baba olabilir miyiz diye, iyi bir gelecek sağlayabilir miyiz diye..
Milletin hiçbirşey düşündüğü yok, çatır çatır doğur, aile planlaması nedir haberin olmasın, ondan sonra Allah rızkını verir.

Ben de kürtaja karşıyım, yaptınız bir cahillik kıyılmaz cana. Ama gün gelir de o çocuk çektiği sıkıntıların bedelini geçer karşınıza sorar belki. İyi bir eğitim alamadığında, aç kaldığında, kötü bir geleceğe sahip olduğunda ve bütün bunlarda onun hiç suçu olmadığında bakalım ne hesap vereceksiniz.

january79.
ne kadar da kolay saldırıya geçiyorsunuz tanımadığınız bir insana karşı.
peki bu kişi kız kardeşiniz veya başka bir yakınınız olsaydı bile ağzınızı bu kadar açacak mıydınız bu denli hassas bir konuda?
hiç sanmıyorum...
sevdiklerimizi kayırıp, tanımadıklarımıza karşı ne kadar da ölçüsüz olabiliyoruz olmadık yerlerde.
ben kimsenin avukatı değilim ama bu kadın tekrar anne olmaya karar vermiş ve şartlar bir anda olumsuz değişmiş.
hiç hesaplamadıkları bir şekilde işlerini kaybedip borç sıkıntısına düşüvermişler 4 ay içinde.
ben 5 yıldızlı bir otelde düğün yaptım.
güzel bir arabamız vardı.
en iyi kuaförlerden çıkmazdım.
eşimle markete girdiğimizde 300 TL.nin altında alışveriş yapmadan çıkmazdık.
iki ayrı yerin sahibi ve işletmecisiydi eşim.
7 ay içinde tepetaklak oldu herşey.
ne araba kaldı ne kira verebilecek durum.
ailelerimiz destek olmasaydı şu anki pozisyona gelmemiz belki 20 yılımızı alırdı.
eski pozisyon demiyorum bakın şu anki pozisyon.
1999 marmara depreminde 45 saniye içinde on binlerce insan hayata veda etti.
45 saniye!
demem o ki bazı şeyler o kadar kısa zamanda olumsuzlaşabiliyor ki kimse böyle olmayacağının garantisini almadı kimseden.
yorumunuz en azından moral ya da öneri bekleyen bu kadını depresyona sokabilecek nitelikte.
siz çocuğunuz olduğunda şartların bir anda değişmeyeceğinin güvencesini nereden aldınız?
gerçekten düşünmeden, şartlarına hiç güvenmeden enseyi karartıp anne baba olmaya kalkışan insanlara karşı sizin kurduğunuz bu cümleleri hatta fazlasını ben de kurardım gözüm kapalı.
ama yorumunuz bu detaylara sahip böyle bir konu için çok ağır ve acımasız kaçtı...
çoğu aile Türkiye şartlarında anne babalığın insani arzusuna kavuşmuş olmanın sevincini artık maalesef yarı güvence içinde yaşayabiliyor.
hiç birimiz cennette yaşamıyoruz ki çocuğumuza da cenneti yaşatalım.:hulya:

Efsun;
Bu kişi bir tanıdığım ya da kızkardeşim olsaydı, çok daha ağırlarını söylerdim emin ol.

Ben burda "aman güzelim doğur Allah rızkını verir" deseydim, en doğru davranışta mı bulunacaktım.

Kadın doktora bile gidemiyoruz parasızlıktan diyor. Daha ne olsun.

Dolaşın bakın forumlara çoğunda hep aynı şey, problemli, maddi sıkıntılı evliliklerine bakmadan, birbirlerini tanıyamadan çatır çutur doğuruyo millet. Sonra o çocukların geleceği ne oluyor. Nasıl bir gelecek sunabilirsin o çocuklara.

Şu Allah rızkını verir mantığı aileleri de toplumları da kargaşaya sürüklüyor. Bu kadar fakir, kalabalık, eğitim ve sosyal sistemlerin çöktüğü toplumlara sebep olanlar aslında bu bilinçsizce doğuranlar.

Bence anne ve baba olabilmek için ehliyet gibi yeterlilik belgesi verilmeli. Ne yazık ki anne baba olmak için yıllarca tedavi görüp de sahip olamayanlar var. Bir de işsiz güçsüz, parasız, mutsuz evliliklere sahip olan düşünmeden habire doğuranlar var.

Elbette hayatta herşey insanlar için. Güvenli, sağlam zeminler kurdum sanırken herşey yıkılabilir birdenbire. Ama bir çocuk sahibi olmak dünyada en zor verilecek karar. Bu kadar basit "Allah rızkını verir doğur gitsin" değil.

konu sahibi arkadaşım durumuna çok üzüldüm keşke bu kadar acele etmeseydin eşinin işte cıkarılması mutlaka bir günde olmuş olamaz insan çalıştığı yerin durumunun nasıl olduğunu bilmezmi tahmin eder işçi çıkarılacağını yazık değilmi o yavruya birde aldırmayı düşünüyosun çok günah nasıl rahat edebiliceksin biraz daha bilinçli olmak lazım allah rızkını verir diye habire doğurmak çok saçma bana göre tabi rabbim yardım eder ama o kadar da değil yani hem eşin iş bulur hemen aldırmayı neden düşünüyosun

January79 eleştirinde çok ağır konuşuyorsun, bu kadar uçlarda yorumlar yapmamanı öneririm, hayat bu hiç belli olmaz bir anda nasıl olduğunu anlamadan yargıladığın durumları yaşayabilirsin. Hamile olan bir bayana burada sopanı göstere göstere nasıl cesaret ediyorsunuz gibi fırçalar gibi konuşamazsın. Ben de eleştirdim bu haldeyken neden 2. yi düşündün diye ama karşımdakinin çaresiz biri olduğunu da unutmadım. Sonuçta 4 ay içinde tepe taklak olan bir maddi düzeni var üstelik bahsettiğin aileler gibi 4. 5. 6. ya değil 2. çocuğa hamile. Onu da aylarca düşünmüşler zaten.

Söylediklerinde haklılık payı var ama üslup diye bir şey var, yani söylemden söyleme fark var. Bu üslubunla insanlar ne anlatmaya çalıştığınla değil nasıl anlattığınla ilgileneceklerdir.

January79 topikten konuşması zor mu geliyor, profilimde yazan 2-3 kelimeyle etiketleyip tahrik etmeye çalışıyorsun çok ayıp lmaz:

Son düzenleme:
Eh be güzelim, kızın konusunu parselleyip burdan lüzumsuz tartışmayalım.

Çalışmayan, üretmeyen ve canı sıkılıp habire çocuk doğurayım diye düşünen kadınlarla burdan laf dalaşına mı gireyim.

Neyse konuyu da daha fazla uzatmıyorum.

Konu sahibi arkadaşım, sana Allah yardım etsin, dua et ki rızkını versin.
Yapın, edin, sorumsuzca davranın ondan sonra Yandım Allahım yardım et deyin.
Size Allah yardım etsin canlarım ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…