Mutluluk pozları verirken iyiydi

evet ailen sana değer vermiyor.
bence daha fazla ezdirme kendini onlara
kendi başının çaresine bak.

Bir baba kizinin mutluluk pozunu gorunce sevinmesi lazim bu ne bicim bi tepki yaa. Sen üvey falanmisin?

Merhaba kızlar bu sefer derdim kendi ailem.. Sağolsun annem doğumda bile yabancı gibi hastaneye gelip gitmişti. Sonradan kayınvalide ile anlaşamayıp depresyona girince. Defalarca arayıp gel dememe rağmen çocuğun kırkı çıkana kadar gelmedi. Sebepler bence saçma sapan ona ve babama göre mantıklıydı. Yok iki kayınvalide aynı evde olmazmış. Yok kayımvalideme ayıp olurmuş ona güvenmedi de geldi derlermiş. Yok kardeşimin evi taşınacakmış dedi ve tam kırk gün sonra evime geldi bir hafta kalıp gitti. Neyse zaten o günden sonra kayınvalide ile aynı evde uzun süre kalmayacağımı anladım. Şimdi ki mevzuu eşim bir aylığına iş gereği başka bi ile gidecek. Ara ailene söyle gelsinler gideceğim zaman dedi. Aradım söyledim. Annem hemen benim çok işim var evde bir sürü iş var gelemem kardeşin gelsin baban gelsin vs dedi... Telefonu babama verdi zamanı gelsin düşünürüz dedi. Sonra bana kesin işe söyleyin dedim. Çünkü eşim sonra bana ailen sana değer vermiyor diyor. Babama böyle söyleyince babam da facebook da orada burada mutluluk pozu vermeyi biliyorsunuz da başka şeylerde mi sorun yaşıyorsunuz dedi..
Şok oldum ne alaka diye. Şu an çok üzgünüm

Agir olmus biraz. Keske boyle dusunmeyip boyle cumleler kurmasaymis anne ve baban.

Bosver gelmesinler, olmadi yalnız kal. Hic olmadi kayinvalideye git. O daha cok onemsiyor galiba sizi.

Valla hiç dokunmasin ilerde biz annelerimizden beter olucaz , annemin ne kadar sevmedigim huyu varsa bakiyorum bende de var.Benim annem de yardım etmedi bana bırak etmeyi hamileyken bile rahatsız olurdu.Kaynanamda biraz yardımcı oldu,olmasa daha iyiydi neyse iste kocanin gazina gelme ben istemiyorum de .

Kerimcan deyimiyle 'Nee manaağ ' demek istiyorum.
Daha yeni bebeğin olmuş senden önce ailenin teklif etmesi gerekirdi.
Ya sen gel ya biz gelelim diye.
Ki eşin haklı sanırım ne yazık ki..

Kendi işini kendin hallet.
Millette ne ana babalar var da neyse...
çok çok elzem bir şey olmadıkça da iletişime geçme bence

Çekemeyen görümce, haset elti gibi laf etmiş öz babanız... Ne ilginç.

Esinle iliskin iyiyse, mutluysan takilma derim.. Degismezler bu saatten sonra.. Canlari sagolsun deyip gecmekten baska yol yok.. Bebegini kendi kurallarinla buyutursun hem her kafadan bi ses çıkmadan.. Tadini cikar..
Esine de aileni ne abart ne de kotule, cool ol azcik.. Esinin dediklerini de ailene duyurma..
Allah kolaylik versin..

yani baba da tuhafmış tabi ama

neden illa yanınızda illa birileri olması gerekiyor onu anlamadım? kaç tane arkadaşım doğum yaptı kimsenin anası babası danası kalmadı yanında. hamileyken tez yazıp doğurduğu hafta doktorayı veren arkdaşım oldu..biraz abartıyorsunuz bence, illa biriler gerekli değil. hele böyle n'olur gel n'olur gel gibi yalvarıyor durumda olmaya ne gerek var?

yani baba da tuhafmış tabi ama

neden illa yanınızda illa birileri olması gerekiyor onu anlamadım? kaç tane arkadaşım doğum yaptı kimsenin anası babası danası kalmadı yanında. hamileyken tez yazıp doğurduğu hafta doktorayı veren arkdaşım oldu..biraz abartıyorsunuz bence, illa biriler gerekli değil. hele böyle n'olur gel n'olur gel gibi yalvarıyor durumda olmaya ne gerek var?
Ben hiç kimseyi istemedim illa yalnız kalmaz lohusa diye kayınvalide geldi hiç de gerek yokmuş

artık daha deneyimlisiniz zaten, bence boşverin gelmeyen gelmesin.
yani kar/zarar hesabı yapıyorum ben böyle şeylerde..
herkes ister ailesi yanında olsun, desteklesin..ancak sonuçta yetişkin insanlarız ve kendi hayatımızı kendimiz idame ettirebilmeliyiz. destek olursa bu ancak için ektsrası olur, ancak destek olmazsa - bir şey olmamalı. maddi manevi herşey için geçerli bu.
ailenize gelin diye ısrar ederseniz hem onlar bişeyler diyecek, canınız sıkılacak hem ben eşinizi yerinde olsam, "bak kaç kere çağırdın gelmediler demek senin kıymetin yokmuş" derim..herkes der. dedirtmeseniz daha iyi bence.

Back
X