Mutluymuş gıbı yapmaktan bıktım!!!

uzuldum yasadıklarına. ama aklıma bir seyler takıldı. 5 yıllık evliyim diyosun bebegin de 8 aylık henuz. bebek olana kadar ki surede yaklasık 3.5 sene oluyo hic mi huylarını goremedin? zannetmiyorum oyle oldugunu illaki problemler cıkmıstır. 3.5 yılda insanlar kendini saklayamazlar hem de aynı evin icinde. eee o zaman bosanmayı dusunmedin de simdi bebegin varken neden dusunuyosun derler adama :50: yani bebek yokken bosanmak cok daha kolay olurdu senin icin. ee bebek dogdu 8 aylık bosanma lafı geciyo. kusura bakma da arkadasım cok ezdirmissin kendini. basta cesaret edememissin bosanmaya simdi cok daha zor olanı kuruyosun kafanda...ha eger bebek olana kadar cok iyiydik, mis gibi yasıyoduk diyosan o zaman lafım yok sana[/QUOT

tabı kı cıktı problemler belli de ettıller o zmanlar da bosanmayı dusundum ama akraba sudur budur hep engel oldular ve en onemlısı bı kadar ılerı gıdılememsıtı...dogum yapılan olaylar benı bosanmaya surukledı...

Sana daha öncede yazmistim yine yaziyorum

bebegini senden kimse alamaz ,herseyi yapar almak icin demissin

canini mi alicak ?

bu kadar insan sana bir sürü sey yaziyor,sen hala ben ne yapsam diyorsun

senin ayrilmaya falan niyetin yok daha dogrusu cesaretin yok cünkü iyice sindirilmissin

benim babam seninkisi gibi hasta olucak , esim ve kaynana müsvettesi babama öyle davranicak

PARCALARIM ben adami...

azicik kendinize güveniniz olsun yahuu..kocaniza kafesten ucacak kus oldugunuzu hissettirin..bu kadar ezik olmayalim hanimlar lütfen..

evet arkadaşım niye bu kadar pasifsin????

ben de daha önce yazmıştım... bu yüzden aynı şeyleri tekrarlamak istemiyorum

aileni arkana al ve herkes kendi yoluna gitsin canim..hergun aci cekip olmektense 1-2 yil bunalimli gecer belki ama hayatinin kalanini huzurlu gecirirsin..hatta yurtdisina geri don..cocugu gormek icin pasa pasa gelsin cinsiyeti erkek olsada erkekligi tasiyamayan kocan..Allah yardimcin olsun..

Son düzenleme:
olay oldugu zmanalr cıddı cıddı bosanmaya karar vermıstım ama hep soyledıgım sey bebgımı benden alır korkusuyla benı hep duraklattı...soyledıgınız gıbı cesaret edemedim..yurt dısına gıdersem bebegım ıcın yanı velayet konusunda emın degıldım bır seyler okumsutum ınternetten ve hep gerı adım attım....cok mu ıyı oldu hayır her seyden once kendımı cok yıprattım bılıyorum saglıklı bıle dusunmeıyırum artık sureklı gergınım en kucuk bır seye aglıyorum....zaten o yuzden yazmaya karar verdım sızlerle paylasmak ıcın....galıba ılk basta yapmam gereken acılen psıkologik destek almak olacak...bır arkadas bosanmaya nıyetım olmadıgını soylemıs cesaret edemedıgımı evet kalmak da cok zor ama gıtmek de benı dusunurduruyo gıdıcem ve bu kez de bebegımı dusunuyorum babası goremıcek dıye ve onun ıcın uzuluyorum...sımdı dıceksınız o zmana otur evınde kabullen dıye ama onu da yapamıyorum..zaten bır ıkı ay sonra aılem tekrar geklıyo ve o zman ne olcaksa olur dıye dusunuyorum yanı boyel bır olayı tekara kaldıramam:43:

canım benim şunu bil kimse bebeğini alamazz bu 1
hep yumuşak başlı olmuşsun onlara maskara olmuşsun vur kafasına al lokmasını demişler bu 2

ben ayrı oturuyordum ama kayınvalideden telefon gelse sopa yiyodum kafamı kaldıramıyodum bırak söz söylemeyi

benim o aslan kocam aslında bir kediymiş bunu tesadüfen öğrendim

intihara teşebbüs(sakın teşebbüs bile etme buna gerek yok) edip iş adliyeye dökülünce aslan kocam korkudan ayaklarımın altını

öpüyodu şikayetçi olma diye ve olmadım (bu olay üstünden 12 yıl geçti şimdi ben ondan değil o benden korkuyor)korkusu şikayet

edeceğimden değil kendime güvendiğimi bildiğimden

artık bırak sopa yemeyi ağzının payını veriyorum kaynanama resti çektim evime almıyorum aslan kocam da sesini çıkaramıyor

kendini rahatlatman için ilk yapman gereken şey eline al kalem kağıdı duygularını yaz her gün yaz ve o yazdıklarını defalarca oku ağla, içini boşaltacaksın böylece ( bazı mektupları kocanın görmesine izin ver ama tesadüfen görmüş olsun duygularını anlamasına yardımcı olur)( psikolog tavsiyesi idi bu benim hayatımı kurtardı)

kendine güvenmiyorsan bile başlangıç olarak güveniyor taklidi yap eşinde kayın validen de bunu farketsin asıl güven daha sonra gelecektir

ev içinde neşeli müzikler dinle hem psikolojin değişecek hemde kayın validen sinir olacak bişi derse müzik dinliyorum dersin hep neşeli görün

kayın validenin her söylediğini duyma (bu onu en çok kudurtacak şey ) duymamışım dersin

aklını kullan ve onların psikolojisini sen boz (kaynana surat yapsa bile anlamazdan gelki kudursun)

hadi görelim seni allah yardımcın olsun güzel haberlerini de duyarız inşallah

ha birde evde aslan olan ana kuzuları varya dışarda bir allahın kuluna gık diyemez. gücü en zayıfa yeter. zayıf değilsin sen. silkelen kalk ayağa. o evde düzeni sağlamak huzursuzluk çıkmasın diye düşünmek senin işin değil senin tek işin eşini ve yavrunu mutlu etmek

sen bir annesin ve hiç bir anne zayıf olamazbunu unutma

Canım sabret biraz daha
Allah sevdiği kullara sabretmesi gereken durumlar veriyo.
Annemden biliyorum 10 yıllık bi hiklayesi var.
Babannem annemin uyumasına bile izin vermezdi
Sobalı bi evde yatak odasında sobayı yaktırmadan o odada uyuturdu annemle bizi (baba dışarlarda gezmede gece vakti)
Ve biz saç kurutma makinesiyle ısınırdık yatağın içinde annemle.
Beni kaçırdılar anneme göstermediler vs.
Sonra ne oldu beni annemden ayıranlar evlatlarının hepsini de kaybettiler hepsi vefat etti.
Mazlumun ahı yerde kalır mı sanıyorsun.
Sabrın sonu selamet sen hiç ama hiç merak etme lütfen ve Allah a güven dua et..
Mutlaka mükafatını göreceksin merak etme.
Biz bu dünyaya el bebek gül bebek yaşamak için değil imtihan için getirildik cnm.
Her insanın imtihanı farklı farklı oyüzden sabret..
Gün gelir devran döner

canım benim şunu bil kimse bebeğini alamazz bu 1
hep yumuşak başlı olmuşsun onlara maskara olmuşsun vur kafasına al lokmasını demişler bu 2

ben ayrı oturuyordum ama kayınvalideden telefon gelse sopa yiyodum kafamı kaldıramıyodum bırak söz söylemeyi

benim o aslan kocam aslında bir kediymiş bunu tesadüfen öğrendim

intihara teşebbüs(sakın teşebbüs bile etme buna gerek yok) edip iş adliyeye dökülünce aslan kocam korkudan ayaklarımın altını

öpüyodu şikayetçi olma diye ve olmadım (bu olay üstünden 12 yıl geçti şimdi ben ondan değil o benden korkuyor)korkusu şikayet

edeceğimden değil kendime güvendiğimi bildiğimden

artık bırak sopa yemeyi ağzının payını veriyorum kaynanama resti çektim evime almıyorum aslan kocam da sesini çıkaramıyor

kendini rahatlatman için ilk yapman gereken şey eline al kalem kağıdı duygularını yaz her gün yaz ve o yazdıklarını defalarca oku ağla, içini boşaltacaksın böylece ( bazı mektupları kocanın görmesine izin ver ama tesadüfen görmüş olsun duygularını anlamasına yardımcı olur)( psikolog tavsiyesi idi bu benim hayatımı kurtardı)

kendine güvenmiyorsan bile başlangıç olarak güveniyor taklidi yap eşinde kayın validen de bunu farketsin asıl güven daha sonra gelecektir

ev içinde neşeli müzikler dinle hem psikolojin değişecek hemde kayın validen sinir olacak bişi derse müzik dinliyorum dersin hep neşeli görün

kayın validenin her söylediğini duyma (bu onu en çok kudurtacak şey ) duymamışım dersin

aklını kullan ve onların psikolojisini sen boz (kaynana surat yapsa bile anlamazdan gelki kudursun)

hadi görelim seni allah yardımcın olsun güzel haberlerini de duyarız inşallah
canım tavsıyelerını dıkate alıcam...psıkologun verdıgı tavsıye de cok rahatlıcı gıbı geldı...aslında bılıyomusun esım benı her an gıdebılecegımı bılıyordu cunku bebgım olmadan once bır kac defa bosanmak ıstedım ve her defasında belırtırım bunu ama sankı bebgım oldugundan sonra benı gıdemez dıyo o yuzden belkı bu kadar yaptılar:5:sen yasadıklarında benımkıne benzıyo yanı sonucta aynı konu oglunu dolduran kaynana ve af edersin ö... koca:27:inşallah sonu da senınkı gıbı olur....çok dogru konustun canım...

Canım sabret biraz daha
Allah sevdiği kullara sabretmesi gereken durumlar veriyo.
Annemden biliyorum 10 yıllık bi hiklayesi var.
Babannem annemin uyumasına bile izin vermezdi
Sobalı bi evde yatak odasında sobayı yaktırmadan o odada uyuturdu annemle bizi (baba dışarlarda gezmede gece vakti)
Ve biz saç kurutma makinesiyle ısınırdık yatağın içinde annemle.
Beni kaçırdılar anneme göstermediler vs.
Sonra ne oldu beni annemden ayıranlar evlatlarının hepsini de kaybettiler hepsi vefat etti.
Mazlumun ahı yerde kalır mı sanıyorsun.
Sabrın sonu selamet sen hiç ama hiç merak etme lütfen ve Allah a güven dua et..
Mutlaka mükafatını göreceksin merak etme.
Biz bu dünyaya el bebek gül bebek yaşamak için değil imtihan için getirildik cnm.
Her insanın imtihanı farklı farklı oyüzden sabret..
Gün gelir devran döner

canım zaten su an tek yapthttp://www.kadinlarkulubu.com/images/eski_kk2/sm_confused.gifıgım o ...bazen o kadar hayret edıyorum kı bunlara Allah a havale edıyorum...o gunu beklıyorum soyledıgın gıbı mazlumun ahı yerde kalmaz inanıyorum ben buna ve beklıoyorum...bılıyomsun bazen cok ısyan edıyorum neden boyle neden soyle dıye sonra hemen toparlıyorum kendmı ve sukredıyorum..bebgımın saglınıgına onun gulusu her seyı unuturuyo bana:2:

Arkadaşın dediği gibi mevlam sevdiği kuluna dert tasa verirmiş ve hiç bir kulunada kaldıramıyacağı yükü klemezmiş seni kocanla kayınvalidenle imtihan ediyor başkasını başka türlü bende kocam için herşeyimden vaz geçtim herkezin sorunu var senin bi kere en başta yapman gereken ayrı bi eve çıkmak biraz olsun rahatlarsın bence benim eşimde ailesine çok düşkün onlara hep saygı göstermemi ister haklıysada sus der oda benim aileme öyledir saygılıdır bi yanlışını görmedim ama ben haklıysam onun ailesine hiç susmadım kavga etmedim onu annem yerine koydum ve sen burda haksızdın dedim ben 2 yıl olucak nerdeyse evleneli beni bakkala bile göndermedi ilk evlendiğim zamanlar ki ben çok rahat yetiştim öğretmenim daha düşün artık bakkalagöndermedi ama benim eşim biraz endişeli biri pipirikli mi derler nee derler kayınvalidem kendi halinde bana haksızlık etmedimi etti ama sonradan hepsinde pişman oldu ama sen dedim ya eşinden kayınvalidenden bende annemden başka türlü herkezin derdi var ben nişanlıyken annem kanser oldu iyileşti şimdi tekrar bütün vücudunu kaplamış doktor kemoyu kaldırırsa en fazla 1 sene yaşar dedi :'(
Değişmicek hiçbişey yok sen gene sabret ama haklı olduğun yerde kendini savun güzel bi şekilde ezdirme kavgada etme arayı ayarlamk önemli olan herkezin derdi var bak ben hastanelerden gelemiyorum pkoluyum çocuğum olmadı tedavi görüyorum falan filan bir sürü herkezde var bu dertler sen dua et kuru taşa can veren mevlam bizide görüyor imtihan ediyor düzelicek inşallah hepsi inan yeter umudunu yitirme ;)

Canım öncelikle Allah yardımcın olsun, isin zormus hakikaten. Ama bence kayınvaliden her surat yaptığında pesinde dolanmaktan, acaba neye kırıldı diye kendini hirpalamaktan vazgeç. O durduk yere surat mı yapıyor, sen gayet normal her zamanki gibi davran, umursama. Eşin mı tafra yapıyor, onu da umursama, sen üstlerine düştükte affedersin ama iyice bir tarafları havalanmis bence. Cek kendini geriye, saygını bozma ama mesafeli dur, bak bakalım bu sefer nasıl kıymete binersin. İnan ki canım, insanoğluna iyilik yaramaz, benim çevremde gördüğüm su maalesef, sessiz, sakın, alcakgonullu gelinler eziliyor, ama az biraz eli masalı olan gelinler kıymete biniyor :40:

Kocan çok büyük terbiyesizlik yapmış.
Eve gelen misafire ki annene kendisi de anne dediği birine surat yapıp küsmüş konuşmamış. Sen onun yerinde olup böyle birşey yapsaydın işler başka boyuta taşınırdı. Diğer arkadaşın da dediği gibi annesi bir an önce gitsinler zırt pırt gelmesinler diye bunu yapmış. Oğlunuda bir güzel doldurmuş onuda kendine benzetmiş.
Afedersin ama benim eşim benim anneme surat asıp konuşmayacak ben sessiz kalacağım. Hemde evime misafirliğe gelmiş onca yolu aşıpta. Armut dibine düşer diye boşuna dememişler.
iç bir zaman kaynananda başta olmak üzere boyun eğme. Surat mı yapıyor sana, sende çekil köşene o gelene kadar peşinde dolaşıp laf atma. O illaki gelecek.
eşim ayrılırsam çocuğumu vermez demişsin. Yok öyle birşey. Burda kanun denen birşey var. Yeni kanunlar geldi artık. 15 yaşına kadar çocuk anneye veriliyor ki seninki daha anneye muhtaç. O istediği kadar vermicem desin.
Ama işin gerçekten zor. Böyle insanlarla aynı çatı altında ömür geçmez. Resmen seni eve kapamışlar birde. Ne diyim allah yardımcın olsun. Bir an önce bu sıkıntılarından kurtulup anneliğini doyasıya yaşarsın. Zaten bu kaynanalara çocuk doğunca bir haller oluyor. Gelinler lohusa olup kırılgan olacaklarına bunlar lohusa sendromuna giriyor.

canım zaten su an tek yapthttp://www.kadinlarkulubu.com/images/eski_kk2/sm_confused.gifıgım o ...bazen o kadar hayret edıyorum kı bunlara Allah a havale edıyorum...o gunu beklıyorum soyledıgın gıbı mazlumun ahı yerde kalmaz inanıyorum ben buna ve beklıoyorum...bılıyomsun bazen cok ısyan edıyorum neden boyle neden soyle dıye sonra hemen toparlıyorum kendmı ve sukredıyorum..bebgımın saglınıgına onun gulusu her seyı unuturuyo bana:2:

Sakın ama sakın isyan kelimesi değil ağzından aklından bile geçmesin.:20:
Yaşadığımız olayların noktasından virgülüne kadar bi amacı bi sebebi var.
Hiç bişey tesadüf de değil.
Allah seni senden daha çok düşünüyo merak etme.
Üzülüceğin bişi varsa ortada bu içinde olduğun sınavdan kaynaklı.
İyi not almakda sabırdan geçiyo.
Lütfen böle bişeyi sakın düşünme
Hayatta başka ne acılar var
Hep bunları düşünüp mutlu kalmaya çalış

turkıyedeyım ama yurt dısından geldım gelmez olsaydım keske:5:gecenlerde tanıdık bırılerı bosanacaktı ve dedı kı esım bebegı annneye verıyolar uvey baba bakmasın dıye dedım kı neden uvey anne mı baksın dıye ıste galıba korkutmak ıstıyor benı...bebgım de emmıyor o yuzdn korkuyorum gene sorun cıkar da bosanırsak bebegımı alır benden..o zaman dusunemmıyorum halımı allah o durumlara getırmesın inşallah ama ben bunlara garantı veremıyorum..ıyılık haram ben kendım gıbı sandım bunları ıyılık de kotuluk de karsılıklı dedım ama bos...:5:bu son olay benı cok yıuprattı ve hala annemlerle konusmadıklaını gorunce daha kınlenıyorum nereye kdr ama..

arkadaşım kaç yaşındasın ve ne mezunusun bunları seni yargılamak için sormuyorum ama bir çok noktayı bilmiyorsun. Sana boşan demiyorum ama boşansan bile çocuk sana verilir bunu bil eşin alamaz. Herşeyi yapar ne demek o kimki ne yapacak seni ne kadar korkutmuşlar. Hiç bişey yapamazlar. Bira güçlü ol kendini aileni ne kadar ezdiriyorsun böyle. Ailen seni ezilsin kendilerini ezdirsin diyemi büyüttü.
Biraz güçlü ol. Ezdirme onlar kim ailen arkandaysa bişey olmaz. Inceldiği yerden kopar. Bu ne ya.

evet benziyor canım bu çocuk olayınıda yaşadım bir oğlum vardı o dönemlerde benim kedi 1 çocuk daha diye tutturdu ama bende çok istiyordum neyse 2. bebeğime hamile kaldım benim kedicik yine aslan olmaya başladı ama 2 değil 12 tane çocuğum olsa seni yine boşarım diyince tekrar kedi oldu sabır canım

Back
X