Merhaba Canım Arkadaşım,
bi kere neden evlendim ,niye bu kadar ecele ettim vs gibi kendini suçlayacak psikolojiden çıkmanı tavsiye ederim..
Hepimiz kendi yaşantımızda maalesef sonunu düşünmeden (iyi mi kötü mü?) ani ve düşüncesiz kararlar alabiliyoruz unutma ki bunu yapan sadece Sen Değilsin!
Böylece kendini az da olsa yıpratmayı bırakmış olursun.Eşine ve evliliğine gelince " Evlilige baslamak, bitirmekten daha kolaydir. Ve suçlu daima esinizdir... " :)
Böyle bir yazı okumuştum bi yerde,sıkıntını içine atmadan en azından burada bizlerle paylaşırsın sana Dağ gibi gelen bu problemler bir anda küçücük kum tanesi kadar azalacaktır inan bana ..
Ben yaklaşık 2 yıllık evliyim.32 yaşındayım ve hamileyim.
Evliliğin ilk yıllarında eşlerin kötü davranışları gözardı edilerek devam edilebiliyor ama zaman geçtikçe neden bu adamın kahrını çekiyorum ben diyor insan ..
Buna göre düşünmeni tavsiye ederim,eğer eşin anlattığın kadar bencil ve kadına şiddet uygulayan biriyse işin zor olabilir.Ben senin yerinde olsam konuşmayı denerdim.
1 kere anlamadı mı,1 kere daha denerdim.Olmadı ailesiyle paylaşırdım.Baktın düzelmiyor karar senin canım.Çünkü bu senin hayatın ve hayata insan 1 kere geliyor geçenzamanımızda geri getirilemiyor maalesef..
İntihar kimseye çözüm olmamış bugüne kadar .Olsaydı herkes bu şekilde çözerdi sorunlarını,beterin beteri yaşamlar evlilikler var tatlım.Lütfen kendi hayatın için iyi olumlu ve yapıcı fikirler üreterek sorununa çözüm bul.Ve sakın çocuk yapma !
Senin için küçük bir yazı eklemek istiyorum.Ve seni kocaman öpüyorum.Unutma ki herşey sevgiyle , hayat sevgiyle güzel ..
Hastalık ve dünya sıkıntılarından kurtulmak için ölümü istemek caiz değildir. Fakat dindeki fitneler sebebiyle ölüm istenebilir. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Ölümü istemeyin! Çünkü bir kişi iyi ise, yaşadıkça iyiliği artar. Kötü ise, hatalarından dönüp doğru yola gelebilir.) [Buhari]
Kur'an-ı kerimde mealen buyuruldu ki:
(Kendinizi öldürmeyiniz!) [Nisa 29]
Hadis-i şeriflerde de buyuruldu ki:
(Bir şeyle canına kıyana, Cehennemde onunla azap edilir.) [Buhari]
(İple boğazını sıkarak intihar eden, boğazı sıkılarak azap görür. Herhangi bir bıçakla intihar eden, Cehennemde bıçaklanarak azap görür.) [Buhari]
Bir kâfir, uyku hapı içerek veya narkozla her tarafı uyuşturulduktan sonra da ölse, çok şiddetli olan ölüm acısını duyar. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Ölüm meleğini görmek, bin kılıç darbesinden daha şiddetlidir.) [Ebu Nuaym]
(Ölüm acısı çok şiddetli ise de, ölümden sonraki acılara göre çok hafiftir.)
Dirilene kadar ölüm acısı duyulur. (İ.Evzai)