• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutsuz evlilik

cilmaya

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2018
14
4
1
23 yaşındayım, 2 aydır evliyim. Aslında 2 senedir nikahımız var ama mesleğinden dolayı düğünü yapamamıştık ve ayrı yaşıyorduk. Doğuda uzman çavuştu, sözleşmesi bitti ve bıraktı. Çok düşündük en sonunda buna karar verdik. 3 sene bekledim, ben yurt dışında o Türkiye’nin doğusunda. Güzel bir ilişkimiz vardı, 3 sene içinde tek bir tartışmamız bile olmadı. Hep alttan aldım, o orda sıkıntıya düşmesin diye. Yuttum, sustum, ayakta tuttum bizi. İzine çıktığı dönemlerde hep gittim görmeye, çok ayrı kaldık çok özledik ve sonunda kavuştuk. Düğünü yaptık ve o da yurtdışına geldi. Ama ben evliliğimde mutlu değilim. Çok tartışıyoruz, anlaşamıyoruz. Şu an vizesinden dolayı çalışamıyor da, ister istemez maddi sıkıntılarımız da var. Hiçbir zaman ilgilenmedi benimle, hep ilgisiz kaldım, mesleğine saygım olduğundan hiç ses etmedim. Şu an yanımda ve hâlâ devam ediyor bu. Soğudum. Deli gibi sevdiğim adamı görmek bile gelmiyor içimden, kaldı ki aynı yatağa giriyoruz. Sevip sevmediğimi kestiremiyorum artık. İki gündür boşanmaya kadar gidiyor düşüncelerim. Çok mutsuzum, hata yaptığımı düşünüyorum. Kimseye anlatamıyorum, anlatmak istemiyorum. İçimi dökmek istedim, az da olsa.

Sadece ilgisiz olduğu için mi boşanmayı düşünüyorsunuz?

Evli değilim ama bir alışma süresi var der hep evli insanlar. Biraz daha bekleyin derim ben.

Olmazsa tabii ki mutsuz bir hayat sürmemek için bitireceksiniz.

Baştan yanlış be arkadaşım.
Niye evlenmekte acele ettin?
Uzak mesafe ilişkisi sen dünyanın bi ucunda o bir ucunda ne ara tanıdın da evlendin?
3 senelik alışkanlığı sevgi zannedip evliliğe taşımışsın.
Ne yazık ki sonu hüsran olmuş.
Keşke biraz daha bilinçli hareket etseydin.
Zira attığın adımlar hatalarla dolu.

23 yaşındayım, 2 aydır evliyim. Aslında 2 senedir nikahımız var ama mesleğinden dolayı düğünü yapamamıştık ve ayrı yaşıyorduk. Doğuda uzman çavuştu, sözleşmesi bitti ve bıraktı. Çok düşündük en sonunda buna karar verdik. 3 sene bekledim, ben yurt dışında o Türkiye’nin doğusunda. Güzel bir ilişkimiz vardı, 3 sene içinde tek bir tartışmamız bile olmadı. Hep alttan aldım, o orda sıkıntıya düşmesin diye. Yuttum, sustum, ayakta tuttum bizi. İzine çıktığı dönemlerde hep gittim görmeye, çok ayrı kaldık çok özledik ve sonunda kavuştuk. Düğünü yaptık ve o da yurtdışına geldi. Ama ben evliliğimde mutlu değilim. Çok tartışıyoruz, anlaşamıyoruz. Şu an vizesinden dolayı çalışamıyor da, ister istemez maddi sıkıntılarımız da var. Hiçbir zaman ilgilenmedi benimle, hep ilgisiz kaldım, mesleğine saygım olduğundan hiç ses etmedim. Şu an yanımda ve hâlâ devam ediyor bu. Soğudum. Deli gibi sevdiğim adamı görmek bile gelmiyor içimden, kaldı ki aynı yatağa giriyoruz. Sevip sevmediğimi kestiremiyorum artık. İki gündür boşanmaya kadar gidiyor düşüncelerim. Çok mutsuzum, hata yaptığımı düşünüyorum. Kimseye anlatamıyorum, anlatmak istemiyorum. İçimi dökmek istedim, az da olsa.
Eşinle de bu konuyu konuşmayı dene.
Bu aramızdaki soğukluğa üzülüyorum vs. Diyerek aklına takılanları sor.
Beklentilerini söyle ve şuan ki duruma üzüldüğünü söyle erkenden fark etsin bir şeyleri. Zamanla içine atarsan kendi içinde büyür her şey, uygun zamanda konuşun güzelce.
İnşallah halledebilirsiniz.

Sadece ilgisiz olduğu için mi boşanmayı düşünüyorsunuz?

Evli değilim ama bir alışma süresi var der hep evli insanlar. Biraz daha bekleyin derim ben.

Olmazsa tabii ki mutsuz bir hayat sürmemek için bitireceksiniz.

Hayır kesinlikte, sadece o değil. Gerçekten çok kavga ediyoruz resmen kendimizi kaybediyoruz, ben bu değilim...

Bence de eşin ile bunu konuş... O da çeki düzen verir elbet kendine seninle daha fazla ilgilenir ve aradaki soğukluğu gidermeye çalışır... Yok aman bunu yapamıyorsa o zaman kendisi kaybeder... Seni anlayabiliyorum ben de Almanya'ya gelin geldim çekip gitmek istiyorum ama olmuyor...

Baştan yanlış be arkadaşım.
Niye evlenmekte acele ettin?
Uzak mesafe ilişkisi sen dünyanın bi ucunda o bir ucunda ne ara tanıdın da evlendin?
3 senelik alışkanlığı sevgi zannedip evliliğe taşımışsın.
Ne yazık ki sonu hüsran olmuş.
Keşke biraz daha bilinçli hareket etseydin.
Zira attığın adımlar hatalarla dolu.

Öyle güzel yazmışsın ki, çok dokundu. Resmen hayatımı özetledin. Hata olduğunu düşünüyorum. Ama şimdi nasıl geri dönerim bilmiyorum bilmiyorum... Tekrar hatalı bir karar vermekten çok korkuyorum.

Hiç tartışmadık demişsin ama hep sen alttan almışsın buda seni yıpratmış. Keşke zamanında tartışma da yaşasaydınız. Mükemmel ilişki tartışmasız olan ilişki değildir. Mesafe ilişkisi zordur biliyorum ve şuan yaşıyorum ama sen yorulmuşsun güZelim, mutsuzluğun ondan

Eşinle de bu konuyu konuşmayı dene.
Bu aramızdaki soğukluğa üzülüyorum vs. Diyerek aklına takılanları sor.
Beklentilerini söyle ve şuan ki duruma üzüldüğünü söyle erkenden fark etsin bir şeyleri. Zamanla içine atarsan kendi içinde büyür her şey, uygun zamanda konuşun güzelce.
İnşallah halledebilirsiniz.

Ben çok konuştum, hep özür diledi hatalarını kabul etti ama düzelen bir şey yok. Ha ben çok mu hatasızım? Hayır. İlla ki var benim de yanlışlarım, ama bir gelecek göremiyorum düzeleceğine inancım kalmadı. 2 ay belki çok uzun bir süre değil ama ben görebiliyorum.

Hiç tartışmadık demişsin ama hep sen alttan almışsın buda seni yıpratmış. Keşke zamanında tartışma da yaşasaydınız. Mükemmel ilişki tartışmasız olan ilişki değildir. Mesafe ilişkisi zordur biliyorum ve şuan yaşıyorum ama sen yorulmuşsun güZelim, mutsuzluğun ondan

Çok yoruldum. Asker yolu gözlemek o kadar zor ki, ne uyku uyuyabiliyordum ne bir şey yiyebiliyordum, ama severek onun yanında oldum hiç isyan etmedim. Ama evlilik sanki bize göre değilmiş...

Daha çok yenisiniz. İliski süresi uzun ama ayni evde yasamak başla tabi. Bir de hayatında köklü değişiklikler olmuş, işini bırakmış, dili farklı olan yere gitmiş. Uyum sağlama sureci zor olabilir.

Çok yoruldum. Asker yolu gözlemek o kadar zor ki, ne uyku uyuyabiliyordum ne bir şey yiyebiliyordum, ama severek onun yanında oldum hiç isyan etmedim. Ama evlilik sanki bize göre değilmiş...
Keşke bu kadar acele etmeseydiniz ama olan olmuş artık. Aranızda başka bi sorun yoksa işe girip bi düzen tutturana kadar şans ver bence. Biraz sanki saygını kaybetmişsin sen, o çalışmayınca

zor bır meslek...belkı pıkolojısı normal degildir...bıraz maddıyat duzelırse ışler yoluna girer...ınanın ben 19yıllık evliyim..cok sıkıntılar yasadım...maddıyat cok etkili...şimdi ınanın hersey cok guzel...ılk uc yıl kotuydu...bıraz sabır..belkı bası boyle sonu guzel olacak...

Ben çok konuştum, hep özür diledi hatalarını kabul etti ama düzelen bir şey yok. Ha ben çok mu hatasızım? Hayır. İlla ki var benim de yanlışlarım, ama bir gelecek göremiyorum düzeleceğine inancım kalmadı. 2 ay belki çok uzun bir süre değil ama ben görebiliyorum.
Eşinin ailesiyle nasılsın peki onlardan biriyle konuşabiliyor musun belki kendini yalnız hissettiğin için bu kadar sıkıldın.
2 ay çok kısa bir süre.
Şimdi ayrılma kararı için de çok erken olur fakat kavgaların ardı arkası gelmiyorsa ikinizin de yıpranmasına gerek yok.

Öyle uzaktan uzaktan sevmekle aynı evde yaşamak bir olmuyor iste.. o yüzden şuan alışma suresindesiniz ..

Bizim ilişkimiz de çok çabuk evlilikle taçlandı ama bu halde bile bende zor alıştım. Acabalarım oldu, ve olacakta.. bence fevri kararlar verme. Ve ne olursa olsun esinle konuş bu tarz konuları kendini yotop bitirmenin anlamı yok. Belki konuşsan herşey çözülecek. Benim çok oldu öyle meğer boş boşuna dert etmişim dedim eşimle konuştuktan sonra . Çok şükür şimdi herşey yolunda bebeğinizi bekliyoruz . He birde maddi acıdan sıkıntı yaşıyoruz dedin onunda çok büyük etkisi var kesinlikle...

Sen kendin demişsin zaten hep alttan aldım sustum yuttu diye başta öyle yapmasaydin anlasamadiginizi ozman gorurdun yinede bi konuş eşinle

Eşinin ailesiyle nasılsın peki onlardan biriyle konuşabiliyor musun belki kendini yalnız hissettiğin için bu kadar sıkıldın.
2 ay çok kısa bir süre.
Şimdi ayrılma kararı için de çok erken olur fakat kavgaların ardı arkası gelmiyorsa ikinizin de yıpranmasına gerek yok.

Eşimin ailesi Türkiyede, annesiyle aram çok iyi ona bir şey yansıtmak istemiyorum. Zaten ailesi bu kadar iyi olmasa evlilik kararı alamazdım. Evet ayrılık kararı için çok erken haklısın, ama zaman geçtikten sonra daha kötü olmaz mı ayrılmak?

daha buyuk bir problem yoksa siddet gibi.
bence alismadiniz henuz yillardir uzaktan konusuyodunuz yanyana yasamaya baslayinca uyum saglayamadiniz diye dusunuyorum.

Öyle güzel yazmışsın ki, çok dokundu. Resmen hayatımı özetledin. Hata olduğunu düşünüyorum. Ama şimdi nasıl geri dönerim bilmiyorum bilmiyorum... Tekrar hatalı bir karar vermekten çok korkuyorum.

Dur bakalım biraz zaman ver kendine.
Pata küte gidip boşanma hemen.
Gerekirse biraz uzak kal eşinden.
Belki seviyorsundur, özlersin, belki sadece evliliğe adapte olmakta zorlandın.
Bunların cevabını sakin kafayla kendini dinleyerek vereceksin.
Tek ihtiyacın olan şey zaman.
Baktın olmuyor boşanırsın dünyanın sonu değil.
Yine de temennim yuvanın dağılmaması yönünde.
Ama olmazsa da vardır bir hayır diyip yoluna bakacaksın.
Daha yaşın da çok genç, tecrübe kazana kazana ilerliyoruz işte hayatta.
Hata da olsa, yanlış da olsa herşey bizim için.
Ölümden başka herşeye çare var.

Back
X