• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutsuz evlilik

Ben çok konuştum, hep özür diledi hatalarını kabul etti ama düzelen bir şey yok. Ha ben çok mu hatasızım? Hayır. İlla ki var benim de yanlışlarım, ama bir gelecek göremiyorum düzeleceğine inancım kalmadı. 2 ay belki çok uzun bir süre değil ama ben görebiliyorum.
Ben de tam senin yaslarinda evlendim.

Esimle ilk yıl o kadar çok tartıştık ki ağzımdan çıkan cümle şuydu

Ben seninle bir yıl sonrami göremiyorum.

O kadar üzülüyordum ki cicim ayları diye bir sey yokmuş diyordum.
Hayaller ve hayatlar diyordum.

En büyük kavgamizi bile o bir yıl içinde yaşadık. Kesin ayrılığa kadar gittik, aileler arayı buldular.

Sonra cocuksuzlukla sinandik.
4 yıl bebegimiz olmadı. Aramız git gide düzelmeye başladı. Daha öncesinden uzun yıllar flortumuz olduğu halde biz birbirimizi hiç tanimamisiz.
Kötü huylarimizi torpuledik. Iyi huylarimizi daha da ortaya çıkardık.
Su an 2. Bebeğe hamileyim.
Çok iyi bir baba oldu eşim. Iyi ki onunla evlenmisim diyorum şimdi iyi ki ayrilmamisiz.

Biz tüm sorunlarımızı güzellikle konuşarak ikimizde kendimizden fedakarlıklar yaparak çözdük .

Eğer konuşarak anlasamiyorsaniz bu emin olun ilgiden ve kavgadan da daha büyük sorun.
Inşallah duzelirsiniz. Sizde bizi gördüm yazmak istedim

23 yaşındayım, 2 aydır evliyim. Aslında 2 senedir nikahımız var ama mesleğinden dolayı düğünü yapamamıştık ve ayrı yaşıyorduk. Doğuda uzman çavuştu, sözleşmesi bitti ve bıraktı. Çok düşündük en sonunda buna karar verdik. 3 sene bekledim, ben yurt dışında o Türkiye’nin doğusunda. Güzel bir ilişkimiz vardı, 3 sene içinde tek bir tartışmamız bile olmadı. Hep alttan aldım, o orda sıkıntıya düşmesin diye. Yuttum, sustum, ayakta tuttum bizi. İzine çıktığı dönemlerde hep gittim görmeye, çok ayrı kaldık çok özledik ve sonunda kavuştuk. Düğünü yaptık ve o da yurtdışına geldi. Ama ben evliliğimde mutlu değilim. Çok tartışıyoruz, anlaşamıyoruz. Şu an vizesinden dolayı çalışamıyor da, ister istemez maddi sıkıntılarımız da var. Hiçbir zaman ilgilenmedi benimle, hep ilgisiz kaldım, mesleğine saygım olduğundan hiç ses etmedim. Şu an yanımda ve hâlâ devam ediyor bu. Soğudum. Deli gibi sevdiğim adamı görmek bile gelmiyor içimden, kaldı ki aynı yatağa giriyoruz. Sevip sevmediğimi kestiremiyorum artık. İki gündür boşanmaya kadar gidiyor düşüncelerim. Çok mutsuzum, hata yaptığımı düşünüyorum. Kimseye anlatamıyorum, anlatmak istemiyorum. İçimi dökmek istedim, az da olsa.
Evlilgin ilk aylari cok zor geciyor. Birbirine alisma sureci ayni evi paylasmak yeni duzen iki ayri insan cok zor oluyor. Surekli mutsuz takilmak yerne esine alismaya bak derim ben. Severek evlendiyseniz mutlaka zamanla hersey daha guzel olur. Ama siz boyle yaparsaniz evliliginiz daha baslamadan biter

23 yaşındayım, 2 aydır evliyim. Aslında 2 senedir nikahımız var ama mesleğinden dolayı düğünü yapamamıştık ve ayrı yaşıyorduk. Doğuda uzman çavuştu, sözleşmesi bitti ve bıraktı. Çok düşündük en sonunda buna karar verdik. 3 sene bekledim, ben yurt dışında o Türkiye’nin doğusunda. Güzel bir ilişkimiz vardı, 3 sene içinde tek bir tartışmamız bile olmadı. Hep alttan aldım, o orda sıkıntıya düşmesin diye. Yuttum, sustum, ayakta tuttum bizi. İzine çıktığı dönemlerde hep gittim görmeye, çok ayrı kaldık çok özledik ve sonunda kavuştuk. Düğünü yaptık ve o da yurtdışına geldi. Ama ben evliliğimde mutlu değilim. Çok tartışıyoruz, anlaşamıyoruz. Şu an vizesinden dolayı çalışamıyor da, ister istemez maddi sıkıntılarımız da var. Hiçbir zaman ilgilenmedi benimle, hep ilgisiz kaldım, mesleğine saygım olduğundan hiç ses etmedim. Şu an yanımda ve hâlâ devam ediyor bu. Soğudum. Deli gibi sevdiğim adamı görmek bile gelmiyor içimden, kaldı ki aynı yatağa giriyoruz. Sevip sevmediğimi kestiremiyorum artık. İki gündür boşanmaya kadar gidiyor düşüncelerim. Çok mutsuzum, hata yaptığımı düşünüyorum. Kimseye anlatamıyorum, anlatmak istemiyorum. İçimi dökmek istedim, az da olsa.
Herkes söylemistir muhtemelen ama bende tecrübelerime dayanarak söylemek istiyorum ki evliliğin ilk alti ayi cok zor alisma sureci dedigimiz surec. Farklı ev farkli sorumluluklar farkli duzen iki birey içinde adapte olmak zor olabiliyor. Bizde ilk alti ayimizi bir dargin bi barisik gecirdik bende bosanmaya kadar goturmek uzereydim isi. Daha sonra bi baktim zaman gecmis evimize hayatimiza alismisiz ve ben cok mutluyum. Suanda bi bebis bekliyoruz mutlulugumuz ikiye katlandi cok şükür. Yani demek istediğim biraz kendinize ve esinize zaman verin inanin gercekten sevgi varsa aranizda hersey duzeliyo. Cok mutlu olabiliyosunuz gemileri erkenden yakmak kolay ama mucadele zor olan. Biraz daha sabredin inanin ilerleyen zamanlarda gerçekten sevip seviliyorsaniz iyiki evlenmisim diceksiniz. Rabbim hakkınızda hayırlı olani nasip etsin insallah.

Back
X