Mutsuz evlilik

aycaf

kızım,en büyük hediyem,sonsuz şükrüm...
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2011
400
130
123
Son yılların o kadar zor geçiyor ki!2 küçük cocugum var ,varlıklarına bin şükür! Problem sorumsuz esim. Bencil, yalansız tek günü geçmeyen bir mahlukla evliyim malesef 10 yıldır.Saplantilari var,hergun kahveye gidiyor,okumuş cahil.Yani okumuş derken üniv. okumuş ama zevkleri ,ilgi alanları okumamış , cahil bir insandan farksız.Bazen sabahtan cikar gece kahve kapanan kadar kendi gibi sorumsuz kişilerle okey,kağıt vs oynar.Suan koronodan dolayı okullar tatil edildi burada süresiz,buna rağmen vazgeçmedi çıkmaktan. Ömrümde kimseye ah etmeyen ben ona çok ettim.Her defasında etmiycem birdaha tövbe etsem de değişen bir şey olmadı. Çocuklar hasta mı umrunda değil yine çıkacak.Birkac gündür atesliler , bebeğim gözünü açamıyor,halsiz hep kucağımda ama bu baba musveddesi yine defolup gitti ,üstelik yalanlarla ,yok arabadan bişey alicam ,yok namaz kılıp grlicem.Dun, okullar boşuna mı tatil;çocuklarına mikrop getirme pis ortamlardan dedim cikarsan birdaha gelme ! Almadım eve, arabada kaldi.O kadar biktimki dua ediyorum bir çıkış yolum olsa,bir mesleğim ,çalışsam 1 sn durmam.Burda yalnızım kimseye anlatamıyorum .Bana bu güzelim ülkeyi zehir etti ve hergun çocuklarımın yanında tartışmaktan bıktım.Cocuklarimin karşısına senin gibi vasıfsız eğitimciler çıkmasın diye dua ediyorum diyorum,ettiğim hakaretlerde dahi gocunmuyor.Gecen sene bir yaprak gibi savruldu ,ustuste trafik kazalari,bir tanesi ciddiydi ,sebebi gece sürmesi alakasız uzak bir yere gitmesi,bu sefer adam olur diyorsun atlatilan onca nadiren sonra ama nafile.Hep böyle mi hayır keyfine göre arada sözde tövbe ediyor ,bizimle zaman geciriyor ya ben niye cikiyormusum şuan çok boş ve anlamsız geliyor ,kızım keşke bana çıkma deseydin ,dayanamaz kalırdım diyor sonra hoooop birkac hafta sonra yine eski tas eski hamam.Tam bir yalancıyla evliyim anlayacaginiz.Adamda sanki büyü var evde darlanir gibi yemeğini yiyip defolup gidiyor.Babalari varken babasiz büyütüyorum yavrularimi,hiç ak yoktu son 2 yılda ak doldu saçlarım.Buraya günlük niyetine yazdım ki ilerde birgün aptal gibi unutup yaptıklarıni yanına kar brakmiyayim.

Son düzenleme:
Hangi ülkedesiniz? Yani boşanmak isteseniz ciddi bir devlet desteği alırsınız diye düşünüyorum hatta iş ve bakım desteği de alırsınız. Neden çekiyorsunuz bu adamı?

Çok üzüldüm, hem sana hem 2 küçük masuma. Yapacağın şey açık, edinebildiğin kadar maddiyat birikimi yapıp bu gelişememiş insanımsıdan kurtulmak. Sabır

O ülkenin dilini bilmiyor musun? Orda çalışma imkanın yok mu? Ailen varsa dilde biliyorsun burda çalışırsın ne bileyim İnternetten ücretli çevirmenlik yaparsın.

Hangi ülkedesiniz? Avrupa’da ise meslek kursları vs oluyor. Diliniz mi yok? İş bulma kurumuna başvurun lütfen. Size link bırakıyorum bunu izleyin mutlaka.
Sanırım siz biraz da kendinizi eve kapatıp, elalem ne der modundasınız, oysaki yurtdışında olmak sizin gibi yeni bir hayat kurmak isteyen insanlar için daha kolay. Kendinize güvenin. İnanın. Kimseye muhtaç değilsiniz. İlla bir Türk mahallesinde yaşamak ve Türklerle iletişimde olmak zorunda değilsiniz.

Geçici görevle geldik arkadaşlar,çalışma iznim yok malesef .Yani tekrar Tr ye döneceğiz hayırlısıyla ve işte o zaman kendi yolumu cocuklarimla beraber çizeceğim insallah

Yurtdışı demeseniz sizi benim arkadaşım sanıcaktım. Sizle birebir aynı şeyleri yaşıyor. Ama arkadaşımın ailesi arkasında ve kız çalışıyor. Neden çekiyorsun dediğimde çocuklarımı babasız büyütmek istemiyorum diyor. Halbuki baba varken yok zaten.ayrılamıyorsanız bile susmayın.sizi de tehlikeye atıyor mikropları eve getirerek. İnş Türkiye de herşey yoluna girer sizin için

Gecici gorev icin bile gelseniz muhtemelen size o ulkenin dilini ogrenmek icin ucretsiz dil okullarinda egitim gorme hakki verilmistir.Maddi durumunuz elveriyorsa eger cocuklari krese verip sizde dilinizi gelistirin,ulkeye geri dondugunuzde elinizdeki sertifika/diploma is konusunda baya is gorucektir.

Bu kişinin alışkanlıkları okumuş cahil oldugu evlenmeden once de aynı değil miydi? Evlenmeden once kültürlü beyefendi değildi herhalde?

Çalışsam ve doğru düzgün bir ailem olsa 1 dk çekmem,arkadaşınızın gözüne perde inmiş olmalı,böyle b....erkekleri biz adam ettii başımıza.

Bu kişinin alışkanlıkları okumuş cahil oldugu evlenmeden once de aynı değil miydi? Evlenmeden once kültürlü beyefendi değildi herhalde?
Ayrı sehirlerdeydik , kendisini farklı gösterdi aynı evde yasamadimki evlenmeden önce hanımefendi nerden bilebilirim tam olarak nasıl bir insan olduğunu olduğunu,alışkanlıklarını, bunca sorunlu evliliğin sebebi ikiyüzlü, evlenince değişen erkekler değil mi?

Tam bir yalancı y....la evliyim

Vay arkadaş.
Bu cümleyi kurabiliyosun?
Ayrıl bacım. Böyle sorumsuz bir adamsan ne diye 2 çocuk yaparsın? Tutaydın kendini.
Okumuş cahil madem, sen orda çalış bi çaba göster.
Adam belli ki evden kaçıyor.
Kendi ayaklarının üzerinde dur.

Geçici görevle geldik arkadaşlar,çalışma iznim yok malesef .Yani tekrar Tr ye döneceğiz hayırlısıyla ve işte o zaman kendi yolumu cocuklarimla beraber çizeceğim insallah
işte böyle kararlı dimdik ve kendine güvendiğiniz sürece elhamdürüllah hiçbişey yıkamaz sizi. Çok takdir ettim, inş. siz ve 2 masum yavrunuz için her şey ço kdaha iyi olur, güzel bir hayatnız olur

işte böyle kararlı dimdik ve kendine güvendiğiniz sürece elhamdürüllah hiçbişey yıkamaz sizi. Çok takdir ettim, inş. siz ve 2 masum yavrunuz için her şey ço kdaha iyi olur, güzel bir hayatnız olur
Allah razı olsun,amin ,inşallah Güzel kalbiniz ve dilekleriniz için sağolun,varolun.Siz de hep iyilerle karsilasin inşallah

Bence siz eninde sonunda bu herifi şutlarsınız. Güçlü bir kadınsınız. Allah kolaylık versin. Burada oh olsun kendi tercihini yaşar herkes falan diyenleri pek takmayın. Kendi yalnızlıklarını ve mutsuzluklarını böyle telafi ediyorlar. Eminim sizinle aynı şartlarda olsalar bin beter olurlardı. Bir türlü anlayamadı bu forumdakiler başa gelmeden yorum yapmak kolay.

Ama evlendikten sonra gördün. Ona ragmen yine (anladigim kadari ile) en az 2 çoçuk yapmissin. Hadi 1 çoçuk yaptin, 2inci niye? Adama cahil diyorsun da..

Geçici görev 10 yilmi sürüyor? Sürse bile, hadi çalismiyorsun, dil kursuna gidebilirsin. Cocuklar krese gidip ekstra bir dil ögrenmis olurlar. Hayir kurumlarinda görev alabilirdin. Oturum hakkini alma pesine gidebilirdin. Neticede Türkiyede çoçuklar için hayat daha zor olacak.

Yani yapabilcegin birçok is var fakat yapmiyorsun. Cile çekmeye, güya cevakar, vefakar es rolünü oynamaya devam ediyorsun. En fazla burda dedigin gibi günlük tutar gibi esine hakaret ediyorsun.

Seçenek senin, ya cidden elini tasin altina koyacaksin ve zorda olsa birseylere adim atacaksin. Bosanmaya, dil ögrenmeye, oturum almaya,..

Yada hiçbirsey yapmayacaksin ve oturdugun yerde söyleneceksin. Ancak bil ki o evde kaldigin her gün çoçuklarin için bir travma. Evde hir gür, var olan fakat yok olan baba ile büyümek,..

Karari kendin ver..

. Çok teşekkürler,tüm kalbimle! İyiki sizin gibi iyi niyetliler ,güzel kalpli insanlar var hala.Sizin bir alt yorumunuzda bir hakaret edilmediği kalmış zira! Gerçekten başa gelmeden yorum yapmak çok kolay.Tr de kendi cabalarimla üniv kazandım, okudum,mezun olur olmaz kurumsal yerlerde çalıştım,stresli ortamlarda , çalışmaktan anne olunca geçici süre vazgeçtim, çocuklarimi başkasına emanet eetmemekiçin,ne kolay kreş vs demek.Biraz daha buyusunler tekrar çalışacağım insallah . Çok sağolun tekrar,yolunuz iyilerle kesissin inşallah.

Ne kadar acımasız bir yorum yapmışsınız ,vefakar,cefakar kadın rolü oynamak hangi kadının işine yarar? Ne çıkarım olabilir bundan? Çevrenizdeki örnekler üzerinden bana yuklenmissiniz bellimi.10 senedir yurtdışında değiliz bu kadar süre olsa elbette o ülkenin diline hakim olunur. Bu yorumu ya bekâr bir kadın ya çok mutsuz ve bu öfkesini baskalrindan çıkaran bir kadın ya da gercekten cok iyi sartlarda yasayan bir kadın yazmış olmalı diye düşünüyorum.Ben bu evliliğe rağmen bir kez cizgimi bozmadım,bı kez yalan söylemedim.Cevremde çok daha beter evliliklerde mutlu rolu yapan kadınlar gibi yapıp kocamı pohpohlamadim,yatakları bile ayırdım,gündüz kavga edip gece hicbisey yok gibi davranarak onursuzlasmadim.Bu arada konumda da belirttim her zaman böyle değil bazen ilgili baba vs diye ama yalan bazı insanlar için normal demekki benimki de onlardan.Bir söz var hani sinanmadiginiz günahın masumu değilsiniz diye,unutmayın hayatta hiçbir zaman büyük konuşmamak lazım!

ne kadar iki yüzlüsünüz asıl size ne demeli
arkasından asagıladıgınız kişiden boşanmayıp burda sayıp sövüyorsunuz
dengi dengisiniz belli ki.
ayıp be

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…