Mutsuz giden bir evlilik devam etmeli mi?

Boşanma mevzusundan çok, çocuk meselesine takılmış çoğu kişi.. Ben en ufak birşeyde boşanmayi dile getiren çiftlere çok üzülüyorum.
Çocuklarin arka arkaya olması da Allahın takdiri demek ki öyle olması gerekiyormuş olmuş. Korunarak da hamile kalındığında göre, hayat plan proje ile yürümüyor.

hmmnn... bunlar icin bosanilmaz.
bunlar icin kavga bile edilmez.
max. iki dakika tartisilir.
siz galiba depresyondasiniz.

Tabi ki tek problemler bunlar değil... Üst üste gelmiş bir sürü olay bu noktaya gelmeye sebep.

Evliliklerde boşanmanın son hamle olduğunu savunurum her zaman
Hele çocuk varsa daha bir ince düşünmeli insan
Ancak bazı sorunlar var ki aşılamıyor, yalan söylemek huydur ve kolayına değişmez
İnsanın çocuklarının babası sıfatındaki bir adama güvenememesi çok zor bir durum, sürekli tetikte yaşayamaz insan, eş demek korkmadan arkanı dönebilmek demek bana göre. Bu durumda boşanma isteğinizi haksız bulmadım

Küçük daha 2 aylık, nasıl evinizi bırakıp baba evine gittiniz, aileniz de bu sebeplerle geldiğinizde nasıl sizi uyarmadı.

Hani çok büyük bir problemde bile eşinizi evden gönderir, kendiniz çocukların düzenini bozmazsınız. Eşi psikopat olanlar için değil bu dediğim elbette.

Bana çok fevri hareket ediyor gibi geldiniz. Aileniz de eşiniz de aynı fevrilikye devam ediyorlar. Yazık gerçekten.

Hani boşanma olacaksa bile yeni doğum yapmışsınız, acele karar vermenize gerek yok. Ki çocuklarla babanın arasında bir durum yok. Özellikle büyük çocuğunuzun babayla iletişimi şuan çok önemli.

Dönün evinize, boşanma ile ilgili kararı da biraz geciktirin. Bu aşamada eşinizle ayrı yatın eğer daha iyi hissedecekseniz. Ama biraz durulun, sakinleyin.

Anlattığınız sebepler bir rutinde boşanma sebebi olabilir benim için de açıkçası. Ama sizin durumunuzda, 2 küçük çocuk, yeni doğum stresi, sanırım maddi sorunlar da var. Kimseden çok sağlıklı davranmasını bekleyemezsiniz böyle kaotik bir ortamda. O yüzden biraz rutine dönünceye kadar ani değişikliklerden kaçının.
Ç

Kızınız henüz çok küçük. Siz de lohusa sayılırsınız. Bence evliliğinize bir şans verin. Çocuklarınız biraz büyüsün. Siz bir adım atın baktınız eşiniz aynı değişmiyor boşanmayı o zaman düşünürsünüz. Belki de çok güzel günleriniz yıllarınız olacak. Bizim de bitsin bu evlilik dediğimiz zamanlar oldu. Ben bir silkelenip kendime geldim. Gururu filan bir kenara bırakıp haklı olduğum yerde bile alttan aldım. Sonuç olarak eşimde olumlu değişiklikler oldu. Siz de deneyin kendiniz için değilse bile çocuklarınız için.

Ayrılma kararı vererek çocuklarınız için en doğru ve sağlıklı olanı yapmışsınız. Türk kadını çocukları için cehennem gibi evliliklerini devam ettirirken ne yazık ki bunun çocuklar için herşeyden zararlı olduğunun farkına varamıyor. Siz doğru olanı yapmışsınız. Gerekirse bir danışmandan bu süreci doğru yönetmek adına destek alabilirsiniz. Belki bazı sıkıntılar çıkar ama uzun vadede en doğrusu boşanmak çocuklar adına.

Boşanmak için hiç bir sebep yok. Evine dön,böyle bir iki evi terk edersen işler laçka olur.

Çocukları mutsuz bir ortamda büyütmeyin. Enine boyuna ilişkinizi düşünün kurtarılabilecek bir ilişkiyse kurtarın. 2 çocuk 3,5 yıla sığınca ilişkinizin dinamiği değişmiş o sebeple de böyle mutsuz olabilirsiniz.

Bunlar yüzünden boşanılmaz. Daha yeni doğum yapmışsınız. Belki de depresyondasınız. Faturayı yatırmayı unutmuş olabilir misal... Ama atıyorum, kumar oynuyordur o yüzden bilerek yatırmamıştır o problem olur. Yada daha büyük yalanları varsa, aldatmışsa.. 3.5 yılda 2 çocukla ben olsam eşime küsmeye vakit bulamazdım. Belki lafın gelişi boşanalım diye düşündü. İş ciddiye binse boşanır mı?

ayrılma isteğinizi hemen kabul etmesi onun da ayrılmak istediğini gösteriyor.eğer yuvasına sahip çıkmak istiyorsa mücadele etmesi gerekirdi.kestirip atmak çok yanlış.

Neden güvenmiyorsunuz?

Cok ciddi problemler yok ortada.Konusup cozebileceginiz seyler.Bide lohusayken insan cok duygusal cok hassas oluyor.Kendinize biraz zaman verin.Umarim hersey duzelir.

Yalan ne için söylüyor?
Mesela unutmuştur tepkinden çekinip faturayı yatırdım demiştir boşanma sebebi değil.
Ama kumar sorunu vardır bilinçli yatırmıyordur faturayı yalan söylüyordur.
Boşanmakta haklı olursun.

Yani bence ikisi çok farklı birbirinden.
Bu arada gazel okumuyorum.
Yalan söyleyen bir eş yüzünden huzursuz uyumak nedir çok iyi bilirim.

O yüzden bunlar için boşanılmaz demeyeceğim..

adam hemen tamam demiş.bu saaten sonra geri adım atsanız faydası olmaz gibi geldi bana.eğer ondan bir talep gelirse tekrar değerlendirin derim.neden güvenmiyorsunuz eşinize?

Bence şu durumda biraz daha sabretmenizde bir kaybınız olmaz. Zaten çocuğunuz var. Çocuk olmasa hamile kalma ihtimali ile cesaret edemeyebilirdiniz. Kızınız daha iki aylık hamilelik ve lohusalıktan yeni çıktınız. Çok sağlıklı düşünemiyor olabilirsiniz. Sorun ne bilmiyorum ama bence biraz zamana ihtiyacınız var.

Mutsuz bir evlilik devam edebilirdi söyle ki;mutsuzluk sebebine care bulunabilir.ama güven gittikten sonra bir daha gelmiyor malesef.bitmeli demiyorum ama iyi düşünüp karar vermeniz lazım.hakkınızda hayırlısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…