mutsuz, sinirli, gergin nereye kadar?

cansoe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2011
68
0
36
İzmir
Merhaba kizlar,

Beni eski konumdan tanirsiniz su mektup olayi.
Neyse benim bugun yazmak istediklerim soyle... Evliyim bebegim var biraz borclarimiz var ama mutsuzum.
Esimi seviyorum o beni ama ben hic birseye gelemiyrum hemenn sinirleniyorum kiziyorum bebegime sinir oluyorum sabirsizim.
Birde yemek yapamiyorum cok kotu hep deniyorum ama kolay seyler disinda birsey yapamiyorum.
aisveris yapinca mutlu hissediyorum ama eve geldigimde yine ayni.
esime karsi hosgorulu, guleryuzlu olmaya calisiyorum ama saka yapsa bile birden kiziyorum adamda neye ugraadigini sasiyor ama elimde degil.
lutfen yardim edin ben niye boyleym, mutsuz, sinirli, sabirsiz, cokkk gerginn

Aynı ablamı anlattın sanki, ablam da aynı senin gibi en ufak bir şeyde sıkıntı gerginlik yapar. Eşi şaka yapsa hemen agresifleşir. Ama bu yapı meselesi diye düşünüyorum,çünkü ablam çocukluğundan beri böyledir.
Sen evlendikten sonra mı böyle gergin ve stresli oldun peki? Bekarken de bu sorunları yaşıyor muydun?
Yemek konusuna gelince bende 2 günlük evliyim ama yemek yapmayı pek bilmem. Bugun hemen yemek tarifleri kitabı aldım,bunu zevk alarak yapmaya çalışsan eminim ki çok güzel bir iş çıkartırsın. Kişisel gelişim kitapları da okuyabilirsin, senin sakinleşmeni daha pozitif olmanı sağlar.
Ablamdan biliyorum gerçekten zor durum ama insanın elinde de değil birden oluyor gözlemlediğim kadarıyla
inan yaşamak çok güzel, bak eşinde yanında bebişin de var daha ne olsun. Mutlu olmaya çalış, eşinle dertleş beraber bir şeyler falan yapın..

sagol canim evet bende oyleyim, eskiden de oyleydimki evlenmeden once cok kotu gunler yasadim. ama insan ders alir deger bilir dimi ama bende olmuyor iste. hep sikayet offlamalar pofflamar evimi bile temizlemek istemiyorum ne biliyim depresyonamiyim anlamadimki Yemek konusunda evet oyle kitap alsam iyi olcak internetten bakiyorum ama hicc bir faydasi yok pilav yaaa insa pilavmi yapamaz yapamiyorum iste off

seni bu kadar tamammülsüz yapan ne acaba, önce o sebebi bulmalısın, herkesin kendine göre dertleri, borcu harcı var ama her derdi borcu harcı olan böyle mi, bence değil
kaç yaşındasın, bebeğin kaç yaşında
hiçbişeyden zevk almıyosan, kimseyle görüşmek istemiyosan uyku düzenin bozuksa depresyonda olabilirsin bence bi doktora git bunun için, hiç bişey kaybetmezsin doktora gitmekle ama çok şey kazanabilirsin

Son düzenleme:
Canım ismek ya da halk eğitimde çok güzel yemek kursları oluyor hem değişiklik olur senin için bence araştırabilirsin.

kıtaptan /netten okuyup yapmaktan ziyade güzel fikir ismek yemek kursları hemde uygulamalı daha ıyı olurdu sızın ıcın .aslına en büyük zararı kendinize veriyorsunuz bu sızde ılerıde Allah korusun hastalık olarak patlak verebılır

canım bende az çok sana benziyorum ama ben nelere sinirlendiğimi biliyorum ve bu huyumu değiştirmeye çalışıyorum,
sende düşün en çok nelere tepki veriyosun, sonra bunu eşine güzellikle anlat,canım bu konularda çok tepki veriyorum farkındayım,bu huyumu değiştirmeye çalışıyorum sende bana yardımcı olur musun falan de.
çünkü bir süre sonra bu huyumuz yüzünden eşlerimiz bizden soğuyacak ben bunu biliyorum ve sakinleşmeye çalışıyorum bence sende toparla kendini tatlım.

kizlar yorumlariniz icin tsk edyorum 21 yasndayim bebegim 10 aylik..
ben mesela herseye aniden sinir oluyorum herseye agliyasim geliyor kendimi bos yere mutsuz edip mutsuz hissediyorum
hic biseyden zevk alamiyorum yanliz kalip butun gun yatagimda dizi film seyretsem bikmam

Bekarken kendi evinde mutsuz huzursuz bir hayatın mı vardı.

Mutsuz olduğun için,sinirli ve gerginsin.
Mutlu olsan,hayata pozitif bakarsın ve küçük sorunları dert etmezsin.

Biraz kendine zaman ayırmayı dene.
Çalışıyorsun sanırım.Hayatın iş,ev ve akrabalar üçgeninde geçmesin.
Eşinle ve bebekle dışarıda zaman geçirin,gezmeye gidin.Bazı zamanlar eşinle başbaşa çıkın.
Tek başına alışverişe veya gezmeye çıkabilirsin.Eski arkadaşlarınla görüşebilirsin.

Hayatında değişiklikler yapabilirsin.Mesela epeydir sinemaya gitmiyorsan gidebilirsin.
Hiç konsere veya sergiye gitmediysen,başlangıç yapabilirsin.Bunlar ruhunu besler,sana iyi gelir.

Yemek sorununu,bloglardan çözebilirsin.Denenmiş ve yorum almış kolay tarifler oluyor.
Yani blog sahibi yapıp yayınlamış,okuyanlar deneyip onaylamış oluyor.

evet haklisin deneyebilirim, ama deneyebilirim derken bile kendi kendime canim istemiyr diyorum.
bakimsiz oldum makjay ypmaya usenir oldum offf.

yemek için sana tavsiye edebileceğim bir site var bende ordan bakıyorum KLASİK TATLAR
burda herşeyi ayrıntısıyla anlatıyorlar,kaç bardak su koyacağını kaç dakika kaynatacağını söylüyorlar, sıkma canını zamanla elin alışır canım.

daha 21 yaşındasın.şimdiden böyle olursan ileride ne yapıcaksın?millet ne sorunlarla boğuşuyor,Allaha şükret ve bebeğine yuvana sarıl.Allahtan büyük dert mi istiyorsun?çok genç yaşta evlenmişsin,acelen neydi be güzelim? bir evin sorumluluğunu almaya hazır değilmişsin belli ki...ondan bocalıyorsun.ama titre ve kendine gel.yemek yapmak sevgiyle,güzellikle olur,bebeğini büyütmek de öyle..manevi yönden biraz geliştir kendini.gelişimle ilgili çeşitli kitaplar var onlardan oku.psikoloğa git mümkünse.

21 yaş bebek sahibi olmak için çok erken ya, bebeklemi ilgisi var diye düşünmeden edemedim, acaba uzamış bi lohusalık depresyonu olabilir mi
sen git yinede bi doktora

bir psikiyetriste gitmelisin,çünkü ortada pek mutsuz olmak için sebep yok
ayrıca bebeğin yanında sağlıklı bu dünyalara bedel kıymetini bil
belki daha yasın küçük, bebek sorumluluğu agır gelmiş olabilir
sakın sinirini bebeğinden cıkarma o çok savunmasız ve günahsız
çok güzel ilaçlar var doktor kontrolünde kullanırsan ne stres kalır ne sinir
insallah tez zamanda çare bulursun

Hayalkırıklığı yaşamışsın, bir şeyler eskiden hayalini kurduğun gibi değilmiş. Bekarken hiç sıkıntı çekmediysen borçlar da ağır geliyordur sana. Halbuki herkesin borçları ve böyle dönemleri var. Depresyonda gibisin. Kendin çabalayıp bu durumdan çıkabilirsin, ama bir psikolog ile konuşman, yardım alman daha faydalı olur bence.

21 yaş bebek sahibi olmak için çok erken ya, bebeklemi ilgisi var diye düşünmeden edemedim, acaba uzamış bi lohusalık depresyonu olabilir mi
sen git yinede bi doktora

Bana da lohusalık depresyonu gibi geldi.Aynı durumu yaşayan çok insan var.Muhakkak tedavi olmalısın.Uzatırsan kalıcı olabilir iyice çıkmaza girersin biran önce doktora gitmelisin.Ben yeni evliyken her yemekte ablamı arar ona danışırdım eniştem bazen takılırdı yeter artık bir kerede sormadan bir yemek yap derdi.Yokmu tavsiye alabileceğin birileri yada sana bu konuda yardımcı olcak gelip yemek pişirecek anne kv filan.Çok gençsin kendini bırakma biran önce toparlanmaya bak.Mutluluklar dilerim.

Kizlar cevaplar icinn tsk ederim. Bebek olmadan boyle degildi derdimi ise gidip evde rahat oturup gezmekti. Esimle beraber.. bebek olduktan sonra hersey degisti
. Okadar sinirliyimki bebegim uyumadigi cok agladigi icin esimde bilgisayarda oyun oynadigi icin cildirdim ikinizdende biktim gidin geberin fln dedim sonrada bin defa tovbe edip pisman oldum esimin oyununa deliriyorum ay 21 yasindayim biktim butun gun yatagimda yanliz dizi bakmak istiyorum boylece herseyi unutuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…