- 29 Eylül 2014
- 9.595
- 19.520
- 498
- Konu Sahibi Incredible incredible
-
Bence evli olunca iki tarafı da ilgilendirir bu konu.Kazanırsın kazanamazsın,bu eşini ilgilendirmez.
Meslek sahibi olup olmamak senin problemin onun değil.
Benim anlatmak istediğim; eşinin memur olma ihtimaline mi güvenip evlenmiş bu beyefendi de konu sahibesine kazanamadığı için surat yapıyor. Tabiki evlilikte bütçe ortaktır senin benim yoktur ama beyefendi birşeylere güvenmiş gibi.Bence evli olunca iki tarafı da ilgilendirir bu konu.
Elbette beyfendinin tutumu doğru değil onaylamıyorum ama konu sahibi 'bu sadece benim sorunum' derse bu ne kadar mantıklı? Tartışılır.
Böyle yorumlarsanız itirazım yok.Benim anlatmak istediğim; eşinin memur olma ihtimaline mi güvenip evlenmiş bu beyefendi de konu sahibesine kazanamadığı için surat yapıyor. Tabiki evlilikte bütçe ortaktır senin benim yoktur ama beyefendi birşeylere güvenmiş gibi.
PlBöyle yorumlarsanız itirazım yok.
Baştan konuşulup netleştirilmeyen şeyler evlendikten sonra sorun oluyor ne yazık ki.
Konu sahibinin maruz kaldığı muamele çok çirkin hele de eşinin maddi durumunu kardeşleriyle kıyaslayıp bunun için hanımefendiye sitem etmesi inanılır gibi değil.
Bu karakterde bir adamı eş olarak yanımda taşımam doğrusu.
Kadını "para kaynağı" "garanti maaş" gibi görmüş sanırım.Böyle yorumlarsanız itirazım yok.
Baştan konuşulup netleştirilmeyen şeyler evlendikten sonra sorun oluyor ne yazık ki.
Konu sahibinin maruz kaldığı muamele çok çirkin hele de eşinin maddi durumunu kardeşleriyle kıyaslayıp bunun için hanımefendiye sitem etmesi inanılır gibi değil.
Bu karakterde bir adamı eş olarak yanımda taşımam doğrusu.
Ben de çalışan bi bayandım kesinlikle evde oturmak çok canımı sıkıyor ama 6 aylık ogluma bakmak zorundayım istem dışı bi gebelik oldu erkek çalışsın kadın yesin demiyorum kadınlara daha fazla iş yükleniyor yardımcı olunmalı olunmuyorsa anlayış yoksa çalışmasın çalışıyosada maaşını direk eline vermesin ne yapılması gerekiyosa yapsın eşine katkı olarak gerçekten bazı erkekler çok kaba çagdışıBu devirle tek maasla yasamak kolay mi, kim bilir adam nasil yettirecegim diye kac takla atiyor.
Memur olamadiniz diye surat yapmasini normal karsilamiyorum ancak adama hak verilmesi gerekir.
Kadin calisir calismaz bu onun kararidir diye bir sey yoktur bunu bi kesinlestirelim. Oldu o zaman erkeklerin ne eksigi var? Onlar da calisip calismayacagina kendileri karar versinler.
İsimize geldiginde ataerkil dusunceyi benimsemeyelim.
anlıyorum.benim sorunuma öyle benziyor ki.ama belki maddi olarak zor durumda.şiddet yok bişi yok.birçok kişi eşinin çalışan bayan olmasını istiyor.bence anlamsız ama tek maaşla olmuyor sanırım.eşinin maaşı ne kadar özel değilseCanım çok sıkkın. Malumunuz geçen gün kpss açıklandı. İyi bir puan alamadım. Atama hayal oldu yani. Çok üzüldüm ağladım. Eşim yüzüme birşey demedi ama kaç gündür suratı asık. Bugün akşam yemeğinde kendisinin didindiğini ama bir türlü birikim yapamadığını. Kardeşlerinden geri kaldığını, tek maaşlı olduğu için hep geride kalacağından bahsetti durdu. Bu laflar beni çok üzdü. Ömür boyu bu durum yüzünden kendimi hep eksik hissedeceğimi, içten içe hep beni suçlayacağını hissettim... Sizce bu boşanma için bir sebep mi. Bilmiyorum çekip gidesim var. Bul kendine bir memur evlen diyesim var.
Tabi ki ben de bundan bahsediyorum.Biç
Ben de çalışan bi bayandım kesinlikle evde oturmak çok canımı sıkıyor ama 6 aylık ogluma bakmak zorundayım istem dışı bi gebelik oldu erkek çalışsın kadın yesin demiyorum kadınlara daha fazla iş yükleniyor yardımcı olunmalı olunmuyorsa anlayış yoksa çalışmasın çalışıyosada maaşını direk eline vermesin ne yapılması gerekiyosa yapsın eşine katkı olarak gerçekten bazı erkekler çok kaba çagdışı
Malesef bir çok arkadaşım bu durumda 3 çocuklu akşam dersleri yemekleri haftasonu ev temizligi hiçbir sosyal aktivite yok üstüne bide aldatmayla karşılaşıyolar böyle erkekleri gördükce onlara acıma duygum kalmıyor istisnalar kaideyi bozuyoTabi ki ben de bundan bahsediyorum.
Hayat müşterek, kadin çalışıyor eve para getiriyorsa ev işleri de ortak yapilacak. Aksam eve ayni anda girip erkek popoyu devirip kadin kosturmayacak ortada.
Kadin calismiyorsa o ayri, o zaman erkekten yardim beklemeyi normal gormuyorum ben. O da butun gun disarda esek gibi calisiyor bi zahmet evi de supurmesin.
Kimse kimsenin eline maas kartini da vermesin.
Ortak harcamalar bölüşülsün ondan sonra herkes kendi parasiyla ister birikim yapsin ister alisveris.
Ben esitlikten hatta tam anlamiyla adaletten yanayim.
Kadin isterse calisir isterse calismaz zihniyetine karsiyim, kadin evin işini tek basina ustlenmeli zihniyetine karsi oldugum gibi.
Kimse kimseye evlendi diye karsisindaki bir kadin diye bakmak(!) zorunda degil. Bunun dile getirilmesi bile hos degil bu zihniyete tamamen karsiyim
eşi surat asıyormuşHerkes memur olmuyor
Neden bu mutsuzluk
Bende o yüzden yazdımeşi surat asıyormuş
Kpss den başka seçenek yok mu yani herkes devlette mi çalışıyor anlamadım? Öğretmen misiniz? Branşıniza göre bir kurs şansınız yada özel ders durumunuz olmaz mı? Atanana kadar mesleğiniz dışında uğraşlarla da para kazanabilirsiniz ufak tefek. En azından kocanizin sesi kesilmiş olur. Hiç hoşlanmiyorum eşine para baskısı yapan kocalardanCanım çok sıkkın. Malumunuz geçen gün kpss açıklandı. İyi bir puan alamadım. Atama hayal oldu yani. Çok üzüldüm ağladım. Eşim yüzüme birşey demedi ama kaç gündür suratı asık. Bugün akşam yemeğinde kendisinin didindiğini ama bir türlü birikim yapamadığını. Kardeşlerinden geri kaldığını, tek maaşlı olduğu için hep geride kalacağından bahsetti durdu. Bu laflar beni çok üzdü. Ömür boyu bu durum yüzünden kendimi hep eksik hissedeceğimi, içten içe hep beni suçlayacağını hissettim... Sizce bu boşanma için bir sebep mi. Bilmiyorum çekip gidesim var. Bul kendine bir memur evlen diyesim var.
konu sahibi aslında çalışmak istemiorBende o yüzden yazdım
Okudum
konu sahibi aslında çalışmak istemior
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?