Mutsuzluk

Erkek olsam çalışmayan bir kadınla evlenmezdim. Eşimin benden az kazandığı dönemlerde psikolojik bir destek oluyordu en azından. 3 kuruş bile kazansa yeterdi gerçekten. hayatın maddi sorumluluğunu tek başına sırtlamak zor bence. Hele insan iş hayatında ortalamın üstünde mutsuzsa daha da fena, hayatın gerçekte yaşanan kabusu gibi. Ben erkeklere kızmıyorum.

Kazanırsın kazanamazsın,bu eşini ilgilendirmez.
Meslek sahibi olup olmamak senin problemin onun değil.
Bence evli olunca iki tarafı da ilgilendirir bu konu.
Elbette beyfendinin tutumu doğru değil onaylamıyorum ama konu sahibi 'bu sadece benim sorunum' derse bu ne kadar mantıklı? Tartışılır.

Bence evli olunca iki tarafı da ilgilendirir bu konu.
Elbette beyfendinin tutumu doğru değil onaylamıyorum ama konu sahibi 'bu sadece benim sorunum' derse bu ne kadar mantıklı? Tartışılır.
Benim anlatmak istediğim; eşinin memur olma ihtimaline mi güvenip evlenmiş bu beyefendi de konu sahibesine kazanamadığı için surat yapıyor. Tabiki evlilikte bütçe ortaktır senin benim yoktur ama beyefendi birşeylere güvenmiş gibi.

Böyle yorumlarsanız itirazım yok.
Baştan konuşulup netleştirilmeyen şeyler evlendikten sonra sorun oluyor ne yazık ki.
Konu sahibinin maruz kaldığı muamele çok çirkin hele de eşinin maddi durumunu kardeşleriyle kıyaslayıp bunun için hanımefendiye sitem etmesi inanılır gibi değil.
Bu karakterde bir adamı eş olarak yanımda taşımam doğrusu.

Pl
Kadını "para kaynağı" "garanti maaş" gibi görmüş sanırım.
Çok çok çirkin,benim için soğuma sebebi.
Madem öyle memur biriyle evlenseymiş,memur olmasını beklemeseymiş.

Eşin seninle evlenirken memur olmadığını biliyordu. Madem kardeşlerinden geri kalmama birikim yapma isteği vardı ya anasının evinden çıkmayacaktı birikimini yapacaktı ya da çalışan kadınla evlenecekti. Sonradan surat asması anlamsız. Memur olmak bu devirde o kadar zor ki

Biz evi erkek idare eder yönetir kadın tutumlu olur kocasının parasının kıymetini bilir diye biliyoruz. Şimdiki zamanda çok zor tek maaşla yaşamak hele ev kiraysa çocukta varsa hanım o zaman isterse çalışabilir ama yinede hanıma çok yüklenilmez ev işleri çocuklar konusunda yardımcı olması mecburidir adamın. Dikkat edin adamın dedim aksini yapan adamla yaşanmaz ben çalışıcak olduktan sonra bide eziyet mi görcem kendime bakarım daha iyi kadınlar olmasa halleri harap haberleri yok bence karısı olan adam onu çiçek gibi tutmalı. Sen üzülme hiç o kendi yetemiyorum demiyodur da suçu sana atmaya çalışıyordur herkesin mi karısı çalışıyo canım Allah allah

Bu devirle tek maasla yasamak kolay mi, kim bilir adam nasil yettirecegim diye kac takla atiyor.
Memur olamadiniz diye surat yapmasini normal karsilamiyorum ancak adama hak verilmesi gerekir.
Kadin calisir calismaz bu onun kararidir diye bir sey yoktur bunu bi kesinlestirelim. Oldu o zaman erkeklerin ne eksigi var? Onlar da calisip calismayacagina kendileri karar versinler.
İsimize geldiginde ataerkil dusunceyi benimsemeyelim.

Hepinize teşekkürler. Toplu cevap vereyim. Evimiz kendi evimiz. Eşimin babası aldı daha doğrusu. Rahat geçiniyoruz. Kenarda küçük bir birikimimiz de var. Maaşı Türkiye standartlarına göre iyi sayılır.. İleriye yönelik düşünüyor. İlerde çocuğumuzun iyi şartlar da eğitim görmesini, özel okulda okumasını istiyor. Bende iş arıyorum. Hiçbir zaman hayalim evde oturmak olmadı. Bu şekilde yetiştirilmedim. Ailemde de bayanlar hep iyi statüler de çalışan kendi ayakları üstünde duran insanlar. Benim üzüldüğüm o kadar çabaladım ve eşimin konuşması kendimi çok yetersiz hissettirdi. Şimdiden pişman oldu ama ben soğudum.

Biç
Ben de çalışan bi bayandım kesinlikle evde oturmak çok canımı sıkıyor ama 6 aylık ogluma bakmak zorundayım istem dışı bi gebelik oldu erkek çalışsın kadın yesin demiyorum kadınlara daha fazla iş yükleniyor yardımcı olunmalı olunmuyorsa anlayış yoksa çalışmasın çalışıyosada maaşını direk eline vermesin ne yapılması gerekiyosa yapsın eşine katkı olarak gerçekten bazı erkekler çok kaba çagdışı

anlıyorum.benim sorunuma öyle benziyor ki.ama belki maddi olarak zor durumda.şiddet yok bişi yok.birçok kişi eşinin çalışan bayan olmasını istiyor.bence anlamsız ama tek maaşla olmuyor sanırım.eşinin maaşı ne kadar özel değilse

Tabi ki ben de bundan bahsediyorum.
Hayat müşterek, kadin çalışıyor eve para getiriyorsa ev işleri de ortak yapilacak. Aksam eve ayni anda girip erkek popoyu devirip kadin kosturmayacak ortada.
Kadin calismiyorsa o ayri, o zaman erkekten yardim beklemeyi normal gormuyorum ben. O da butun gun disarda esek gibi calisiyor bi zahmet evi de supurmesin.
Kimse kimsenin eline maas kartini da vermesin.
Ortak harcamalar bölüşülsün ondan sonra herkes kendi parasiyla ister birikim yapsin ister alisveris.

Ben esitlikten hatta tam anlamiyla adaletten yanayim.
Kadin isterse calisir isterse calismaz zihniyetine karsiyim, kadin evin işini tek basina ustlenmeli zihniyetine karsi oldugum gibi.
Kimse kimseye evlendi diye karsisindaki bir kadin diye bakmak(!) zorunda degil. Bunun dile getirilmesi bile hos degil bu zihniyete tamamen karsiyim

Malesef bir çok arkadaşım bu durumda 3 çocuklu akşam dersleri yemekleri haftasonu ev temizligi hiçbir sosyal aktivite yok üstüne bide aldatmayla karşılaşıyolar böyle erkekleri gördükce onlara acıma duygum kalmıyor istisnalar kaideyi bozuyo

Kpss den başka seçenek yok mu yani herkes devlette mi çalışıyor anlamadım? Öğretmen misiniz? Branşıniza göre bir kurs şansınız yada özel ders durumunuz olmaz mı? Atanana kadar mesleğiniz dışında uğraşlarla da para kazanabilirsiniz ufak tefek. En azından kocanizin sesi kesilmiş olur. Hiç hoşlanmiyorum eşine para baskısı yapan kocalardan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…