Mutsuzluk

mudurunablasi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2015
70
15
3
25
Merhabaa. Simdiki sorunum okula gitmek istememem. Henuz lisede olmama ragmen universiteninde cabucak bitmesini istiyorum. Sabahlari zorla kalkiyorum boyle. Kalktigimdada dusundugum ilk sey su okul bitsede artik meslegimi elime alabilsem.
Anneme anlatiyorum "ani yasa ilerde cok ozleyeceksin bu gunleri" diyor. Ama hayatimda okula gidip gelince ders calismaktan ibaret neyini yasayayim anlamiyorum.
Simdi cik gez diyeceksiniz onuda yapamiyorum cunku cok cirkin hissediyorum. Mesela ayda yilda bi disari cikasim geliyor, ustumu basimi ozenle seciyorum, oyle cikiyorum. Ve ben bu kadar onem verip hazirlanmama ragmen biseye benzemezken bi bakiyorum baska bi kiz kot tisort giymis ama cok guzel.
Bazen okuldada geliyor bu his. Karsi cinsle konusamiyorum mesela yuzumu olabildigince az gorsunler istiyorum kestirip atiyorum hemen konusmayi.
Hani bide her ortamda boyle daha alimli daha havali kizlar olur ya, heh bizim siniftada var. Derste sacmasapan bisey soyluyolar herkes guluyor, oysa dusunuyorum, ayni seyi ben soylesem kimse gulmez.
Ya da mesela diyelim matematik dersindeyiz o grup hemen en onlere yayilir, hoca gelince baslarlar konusmaya. Yok efendim "ben bugun ders calistim hocam" , "su soru boylemiydi hocam", "anladim hocam gecebilirsiniz konuyu" , hocada haliyle onlara odaklanip anlatiyor dersi iyice bi daraliyorum, hicbisey soyleyemiyorum, derste kimse bana bakmasin istiyorum.
Hatta ve hatta oyle bir seviyeye geldimki toplum icinde gulmek bile istemiyorum. Okulda bi hoca benimle ugrasti bende guldum. 2 dakika sonra bi aglama istegi geldi. Gulunce cok mu cirkin oldum, herkes banami bakti falan diye dusundum.

Ne bileyim asiri bi mutsuzum 2 senedir. Elimden gelse kendimi eve kilitleyecegim boyle. Normal mi bu hislerim?

Bunu tek başına yenemessin bir psikiyariye başvurmalısın sana çık gez dolaş saçını başın yap güzelleş diyecekler ama istesende yapamassın vaktin yetişmez yapsan begenmessin beğensen milet beğendimi dersin millet çok kötü düşünse neden kötü diyorlar ben çirkinim gibi özgüven eksikliği yaşarsın . Millet çok güzelsin dese dalga geçiyorlar heralde dersin. senin sorunun iyi veya kötü farkketmez dikkat çekmek istememen .Allah yardımcın olsun. Üniversiteye başlayınca sorumlulukların artınca veya bir şeyleri tek başına başarmak yapmak zorunda olduğunda bu durum düzelecek ama tamamen düzelmesi için doktor şart. Eminim ailen çok fazla üstüne düşüyordur bu nedenle olabilir. Bu yaşlarını çok arayacaksın bence uzmana danış veyeni bir yerden başla hayatı yakala.

Lisedeyken bende artik bitsin su okul diye o kadar soylendim simdi o kadar özlüyorum ki.Eger tekrardan gitme sansim olsa hergunun tadini cikarirdim.
Bunun disinda özguven sorunu var galiba.Kendini neden diger kizlarla kiyasliyorsun.Herkes kutu bebek gibi olmak zorunda degil.Herkesin gulmeye hakki var güldün diye pisman olmak neden?Yardim alabilirsin doktordan.Bide sunu soyleyim yas ilerledikce insan daha bir güzellesiyor.

ergenlik halleri geçer gider.
anneniz haklı bu günleri atayacağınız konusunda.
keşke tekrar liseye gidebilsem ve yeniden üniversite okusam şu aklımla.

Tam olarak bunlari hissediyorum gercekten. Ama annem biseyin yok sen hastalik hastasi oldun iyice falan diyor gondermezler psikologa falan.

Tesekkurler

Gercekten normal olmadiginin bilincine var oncelikle...yeterince ders calismadigin icin belkide okula gitmeye isteksiz olabilirsin.

Klise biliyorym annende soyluyor..evet bu yaslarin en guzel yillarin...meslegin olunca bircok sorumluluk ardi ardina geliyor.

Bak senin suan bir meslegin var zaten.
Ogrencilik....inan hayatin en guzel meslegi...tek sorumlulugun ders calismak ve sinifi gecmek.karsiliginda hic kimsenin bir beklentisi yok senden.

Ozguvenin hic yok farkindasin sende bunun.kafanda kurdugun seylere inanip mutsuz ediyorsun kendini.
Sana unv den bir ark mi tarif edeyim...kizin saclari cok seyrek ve hic uzamaz...minyon bir tip ve yuzunde de koca bir yara izi varsi.
Fakat oyle uyumlu giyinirdiki..saclarinida topuz yapar bazende cit cit takardi..pariltili kupeler takardi..makyajini yapardi cokda sevimli hos dururdu.
Ve o kiz sinifin en sevilen en populer kizlarindandi.
Gecen yilda evlendi cok guzel bir evliligi var...

Birde kendimden ornek veriyim...
Cevremde begenilen biriyim guzel oldugumu soylerler.
Bir ark vardi oda ark..
Upuzun boyu varsi..sarisin yesil gozlu herkesin donup baktigi bir guzellige sahipti bu kiz.
Fakat nedenini hala bilmem..o guzelligiyle hep bana benzemeye calisti...sacini koyuya boyatti..percem keatim percem kestirdi...halka kupe takardim ve sac bandi...cok yakistirirm kendime..hayatinda hic kupe takmayan o guzel ark halka kupe ve sac bandi kullanmaya basladi..
Unv yillardinda sade tsort ustune uzun hirkalar altina convers giyerdim aynisi sekilde giyinmeye basladi.sonra kullandigim parfum ve yuzkremine kadar kopyaladi hep beni..bunun sebebi onun ozguvensiz olmasindan kaynakliydi cunku insan iliskilerim iyidi..hayatimda mutlu birlikteligim vardi ve derslerimde basariliydim.bu sekilde davranarak kendini degistirmeye calisti olmadi...ozguvensizligini yenemedi.birgun annesiyle telefonda tartisiyorlardi annesi o kizini benimle kiyasladi bak o derslerinde basarili sende oyle ol dedi...o gun patladi..yeter dedi herkes onun etrafinda falan...cok uzulmustum onun adina.

Oysa muthis bir guzelligi vardi..bana benzemeye calisinca guzelligini kapatti benim tarzim ona yakismadi haliyle...
Oysa tek yapmasi gereken kendi gibi olmakti...

Herkes kendiyle sevilir yani kendi gibi olursa ve kendi gibi davranirsa..

Taklit herzaman taklittir..
Birine benzemeye calisirsan o ortamda goze carparsin gulunc duruma dusersin.

Cok uzun yazdim daha cok kucuksun.belki yazdiklarimdan ne anlatmaya calistigimi anlamissindir..
Okulunu sev...yasini sev..kendini sev...hayat o zaman cok cok kolay

Anladim evet, vakit ayirip yazdiginiz icin tesekkur ederim.. denemeye calisacagim..

Annem istemedi devam etmemi. Parayla alakali degil. Baskasi duyar diye odu kopuyor. Tek endisesi millet duymasin yani.

Ay çıldırıcam bu ne vicdansızlık ya? ''Millet kızıma deli der'' diye düşünüp çocuğunu nasıl engeller bir insan? Ay yok yorum yapamayacağım daha fazla. Baban da oralı değil sanırım.
Dediğim gibi devlet hastanelerine git ücretsiz onların hizmetleri. Hiç olmadı üniversiteye kadar dayan, aylık kyk kredisi alır onun içinden verirsin terapi parasını.
Allah bildiği gibi yapsın ne diyeyim, çok sinirlendim şu anda.

Lisedeyken ben de sevmezdim okulu. O yılları çok arayacağım bana da söylenirdi ama nedeni hiç anlatılmadı. Bugün o yılları değil ama üniversite yıllarımı deli gibi özlüyorum.

İmkanı olan , imkan tanınan herkes okumalı. Ya bir meslek sahibi olursunuz, ya da bir bakış açısı hayata dair.

Mutluluk oturduğun yerde emin ol gelmeyecektir. Kendini sevmelisin, araştırmalısın , destek almalısın.

Hayatında bir amacın olduğunda mutlu da olacaksın. Ama hayatta her şeyin bir bedeli var, meslek sahibi olmanın da.
Üniversiteyi veya liseyi mutluluk aracı olarak görme hayat amacına bir araç olarak gör.

Sevgiler, kendini ihmal etme.

Tam olarak bunlari hissediyorum gercekten. Ama annem biseyin yok sen hastalik hastasi oldun iyice falan diyor gondermezler psikologa falan.
Anneler yakıştıramaz hastalığı hele ki psikolojik hastalıklar delirmeden doktora gidilmez mantıgında yaşıyoruz malesef .Ama ruh sağlığı da beden sağlığı kadar öenmli hatta ruh sağlığın iyi değilse bedenen de yeniliyorsun tamamen kafada bitiyor her şey senn kendini nasıl gördüğünle alakalı bu görüşü değiştirmek için de bir psikoloğ ya da psikiyatri şart. Annene söyleme numara al hastaneden git gerekirse canım nereye gidiyor diye seni mi takip edecekler çantanda ilaç mı arayacaklar sen düzelince eminim iyi gitmişsin diyecekler. Bütün yaşadıklarının tek çözümü bir doktor buna inanmalısın ve yardım almalısın. Bırak hasta olup olmadığına annen değil uzmanlar karar versin bu şansı kendine ver. Eminim en paspal halinle bile acayip rahat ve özgüven aşılamış olucaksın :)

Devlete gidecegim sanirim.. tesekkurler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…