• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mutsuzluktan ölmek üzereyim

selen8754

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2015
131
63
98
Bu yazım aslında bir derdim var değil. bin derdim olduğundan sadece iç dökmek için.

Hayatımda her şey olumsuz ve ters gidiyor. elimi neye attıysam resmen kurudu. 30 yaşıma geldim ve hala bir baltaya sap olmuş değilim. idealist biri olarak ( ya da eskiden öyleyken) istediğim iş için boşu boşuna 6 sene uğraştım. sonuç bir takım fetöcüler tarafından onlardan olmadığım ileri sürülerek alınmamam ve bana kötü referans olmaları oldu. yaptığım tüm işler okuduğum okul harcadığım paralar hepsi boşu boşuna oldu. şuan üstümde 60 bine yakın borç var. iyi kötü bir iş buldum kendime ama seviyeme göre kel alaka bir iş ve düşük maaşla çalışıyorum. hayatta resmen bocalar oldum. bir yandan borcu ödemeye çalışıyorum bir yandan da aileme yardım etmeye çalışıyorum. onalrın da maddi durumları iyi değil. borçlarım ve berbat hayatım yüzünden evlenemiyorum. evlenecek param yok evlensem bile bocum ne olacak gelmişim 30 yaşına. git gide depresif olmaya başladım. artık sürekli olumsuzum. bir ara ciddi anlamda intiharı düşünmeyi başladım. bu hallerimden dolayı çevremi de kaybettim çünkü yalnız ve mutsuz olmayı tercih ettim.

bi ara hayatımı biraz değiştireyim dedim. erkek arkadaşım oldu moral olarak daha iyiydim. ama herşey yolunda giderken aniden bozulduk onunla da. ama ciddi anlamda aniden. gece seni çok seviyorum diyen adam ertesi gün sanırım gecel olarak bunaldım dedi ve yazmadı bana. peki dedim kaldık öyle. benden bunalmış çok kırıldım içerledim. 5 gündür ikimizden de ses seda çıkmıyor. kısacası bu da elime yüzüme bulaştı. gerçi borçlarımı bilseydi muhtemeln koşarak kaçardı benden ama ne bileyim hayatımda farklı bir renk gibiydi. şimdi tekrar karanlıktayım. gerçekten çok mutsuzum. kendimle ilgili hiç ışık göremiyorum.

daha önce hiç kullanmadım ama acaba antidepresan mı kullansam? bir faydası olur mu? yoksa hayatım hep böyle ilerleyeceğinden zorla da olsa alışırmıyım?

Acaba ona da çok karamsar mı göründünüz? Ondan bunalmış olabilir.

en dibi görmeden en yuksek sıcrayısı yapamazsınız..
neler başına gelip de altından kalkan ınsanlar var.
basarı oykulerı okuyun,hedef belırleyın ve silkelenin.
size sizden baska hıckımsenın yardımı olamaz.olmayacak da.
kafanıza gore ilac kullanmayın ama psikolog gozetımındekı ılac iyi gelebilir.
en kısa zamanda kendı potansiyelinizi farkına varıp , suandaki işi basamak olarak görün
sıkıntıları gelecek guzel gunlerın ceremesi olarak gorun.
Saglıgınız olsun, eliniz ayagınız tutsun, akıl saglıgınız yerınde olsun gerisi gelir ;)

Ruhsal çöküntü yaşamaktansa bir psikiyatri'yle görüşsen daha iyi olur ,antidepransan kullanıp ,kullanmamana karar verilir...

Yurtdışında uygun bir yüksek lisans programı bulun, ordan biriyle evlenip yerleşirsiniz belki. Şu anda memlekette istihdam durumu çok kötü, size yüksek maaşlı iş gerek.

bir iş yatırımı yapmıştım oyuna getirildim borç oradan kaldı biraz karışık ve uzun mevzu. acaba en dip bu mu ki ? daha da dibi görmekten korkuyorum.

bir iş yatırımı yapmıştım oyuna getirildim borç oradan kaldı biraz karışık ve uzun mevzu. acaba en dip bu mu ki ? daha da dibi görmekten korkuyorum.

korkunun ecele faydası yok ki.
elini kolunu baglayıp bekleyecek degılsın. 30 yasındasın. bi kadının en olgun en guzel en akıllı yaslarının baslangıcı.

borç çok değil mi :) güldürdün valla beni :) hesaplarıma göre 10 seneye bitiriyorum. zamanında o kadar hırs yaptım ki artık yapamıyorum. inan hiç bir şeye mecalim yok. hedeflerim olmadı olmuyor. resmen büyük bir savaşın mağlubuyum ve çok zarar gördüm. yaşım genç olsaydı yeni hedefler koyardım ya da 10 sene çok değil derdim ama bu saatten sonra hiçbir çarem yok. keşke ikinci işte çalışma fırsatım olsaydı ama zaten cumartesi günü de dahil akşam 7 ye kadar çalışıyorum. nasıl ikinci bir iş bulabilirim ki?

yurtdışı master önermiş bir arkadaşım da ben zaten masterliyim. alanımda baya geliştirmiştim kendimi.

Ya bankalar cüzi miktarlara hatta anaparasına bile kapatıyorlar borçları diye biliyorum.
Bizimde 100 bin civarı vardı böyle böyle azalttık.

Ya bankalar cüzi miktarlara hatta anaparasına bile kapatıyorlar borçları diye biliyorum.
Bizimde 100 bin civarı vardı böyle böyle azalttık.
canım nasıl oluyor? gerçekten var mı böyle bir durum? daha açık şekilde yazabilir msiin belki ben de bu borcumu azaltırım

borç çok değil mi :) güldürdün valla beni :) hesaplarıma göre 10 seneye bitiriyorum. zamanında o kadar hırs yaptım ki artık yapamıyorum. inan hiç bir şeye mecalim yok. hedeflerim olmadı olmuyor. resmen büyük bir savaşın mağlubuyum ve çok zarar gördüm. yaşım genç olsaydı yeni hedefler koyardım ya da 10 sene çok değil derdim ama bu saatten sonra hiçbir çarem yok. keşke ikinci işte çalışma fırsatım olsaydı ama zaten cumartesi günü de dahil akşam 7 ye kadar çalışıyorum. nasıl ikinci bir iş bulabilirim ki?

yurtdışı master önermiş bir arkadaşım da ben zaten masterliyim. alanımda baya geliştirmiştim kendimi.
Güldürdüm mü:KK54::KK54:Çok mutlu oldum sizi güldürdüğüme:dondurma:
Temizlik yapabilirsiniz, gece vardiyalı bir iş bulup, atıyorum bar vb. çalışabilirsiniz, İncik- boncuk, paketleme işi yapabilirsiniz.İşinizle ilgili danışmanlik yapabilirsiniz.Daha sayıyım mi:KK1:Gece uyuumayıver nolcak ki, en azından üstünden şu ölü toprağını atarsın:ruh::ruh:
Hıı bir de hatırlatıyım, 30 yaşındasınız, 70 değil (Anneannemi tenzih ediyorum):temizlik:

canım nasıl oluyor? gerçekten var mı böyle bir durum? daha açık şekilde yazabilir msiin belki ben de bu borcumu azaltırım
Öncelikle kaç senelik borç bu cnm? Bir bankaya mı, birden fazla bankaya mı?
Avukatlık bürosuna devredildi mi, hala banka da mı?
Maaşından kesilen bi miktar var mı?
Elimden geldiğince yardımcı olabilsem keşke. Borç nasıl bişeydir çok iyi bilirim..

Nasıl anaparasina kapatıyorlar? Biz boşuna mı faiz oduyoruz ?
Boşuna değildir elbet siz taze taze çekip düzenli ödüyorsanız normal.
Bizim yıllanmış borçlar vardı, bankalardan avukat bürosuna düşüyor onlar.
Onlar da ödensin yeter ki bitsin diye indirim yapıyorlardı. Değişmediyse böyleydi.

Boşuna değildir elbet siz taze taze çekip düzenli ödüyorsanız normal.
Bizim yıllanmış borçlar vardı, bankalardan avukat bürosuna düşüyor onlar.
Onlar da ödensin yeter ki bitsin diye indirim yapıyorlardı. Değişmediyse böyleydi.
canım benim avukatlık olmuştu icralıktı sonra faizlerin bir kısmını sildiler ama çok az bir kısmını ödemeye başladım. bir kısımlık borcum ise vergi dairesine aktarılmış orada duruyor.

canım benim avukatlık olmuştu icralıktı sonra faizlerin bir kısmını sildiler ama çok az bir kısmını ödemeye başladım. bir kısımlık borcum ise vergi dairesine aktarılmış orada duruyor.
Vergi dairesine aktarılan vergi borcu mu canım?
Eğer öyleyse onlar için af çıkarıyorlar arada, onu beklersin.
İcra da olan borcun ne durumda suanda?
Hangi bürodaysa görüş durumum şartlarım bu, ödersem bu meblayı ancak bu şartlarda kapatabilirim de. Hiç görüştün mü?

Back
X