• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mutsuzluktan ölmek üzereyim

60 bin odenmeyecek 1 sey degil o kismi gecin once.madem dediginiz gibi bir statunuz var yuksek bir seviyediniz ona gore alacaginiz maasla 1 yilda odenir herhalde.yeni 1 is bakin.
Bol bol degisik kitaplar okuyun.
Donemsel karamsarliklar her insanda oluyor önemli olan o karamsarligi benimseyip saplanmamaniz.
Ve bu karamsarlik donemlerinde hayal kurmayin pek ic acici olmaz.
Ayrica yasiniz cok genc inanin.ben 33 yasindayim ooo hayatimi yeniden yazip ciziyorum.
Yeniliklere acik olursaniz yenilikler sizi bulur

60 bin odenmeyecek 1 sey degil o kismi gecin once.madem dediginiz gibi bir statunuz var yuksek bir seviyediniz ona gore alacaginiz maasla 1 yilda odenir herhalde.yeni 1 is bakin.
Bol bol degisik kitaplar okuyun.
Donemsel karamsarliklar her insanda oluyor önemli olan o karamsarligi benimseyip saplanmamaniz.
Ve bu karamsarlik donemlerinde hayal kurmayin pek ic acici olmaz.
Ayrica yasiniz cok genc inanin.ben 33 yasindayim ooo hayatimi yeniden yazip ciziyorum.
Yeniliklere acik olursaniz yenilikler sizi bulur
Sıkıntı şu ki yüksek bir statüde değilim. Master yaptım ama o da boşa gitti işte. Malesef alanım çok iş aranan bir alan değil yüksek maaş kimse vermiyor herkes işine gelirse kıvamında. Belki yaşadığım şehirle de alakalıdır ama başka ile de çıkamıyorum harcim borcumu ödemiyor :) insan işte yine de ümidimi kaybedemiyorum işte. Belki deyip deniyorum şansımı yine de.

Vergi dairesine aktarılan vergi borcu mu canım?
Eğer öyleyse onlar için af çıkarıyorlar arada, onu beklersin.
İcra da olan borcun ne durumda suanda?
Hangi bürodaysa görüş durumum şartlarım bu, ödersem bu meblayı ancak bu şartlarda kapatabilirim de. Hiç görüştün mü?
Hiç af çıkmadı canım ya. benim de şansım işte. Zaten gelen af da öğrendiğim kadarıyla peşin odenirse faizde indirim yapılıyor. Peşin odeyecek param olsa zaten durmam. 10 yıl çalışıp ödeyeceğim yapacak birşey yok malesef

Hiç af çıkmadı canım ya. benim de şansım işte. Zaten gelen af da öğrendiğim kadarıyla peşin odenirse faizde indirim yapılıyor. Peşin odeyecek param olsa zaten durmam. 10 yıl çalışıp ödeyeceğim yapacak birşey yok malesef
Evet orası öyle malesef. Peşin ödemede çok düşüyorlar.
Kendini bu kadar sıkma bak ben sana bunu tuzu kuru biri olarak değil, 100 bin lira borç yapmış bir insan olarak söylüyorum.
Sen elinden geleni yap, zaman ne gösterir bilemezsin. Belki sen öderken af çıkar, peşin ödeyemesen de küçük taksitlere bölersin.
Bankalar da borçlar bir an önce kapansın, uzadıkça uzamasın diye zaten indirim yapıyorlar.
Tamam borcun borç olsun, elinden geleni yap. Ama canından kıymetli değil, bunu sakın unutma!
Seni seven biri de zaten borcu harcı takmaz.
Allah sağlık versin, gerisi halloluyor. Ama kendini yıpratırsan sağlığında zarar görür.

Bence mesleki egitim kurslarıyla başka bir işe yonel..aşçılik olabilir is guvenlik uzmanlığı veya fimans uzmanlığı gibi..

canim o borcu odeyebilecek birini bul

borcumu aylık olarak ödeme zorunluluğum olduğundan işten çıkamıyorum cidden paraya ihtiyacım var. yoksa aklımda mesul müdürlük belgesi almak var. belki iş yerim beni gönderebilir öyle bir ihtimal var o zaman maaşımı da düzeltecekler. yani ne bileyim belki olur

Hayata olumlu bakmanız için birine ihtiyacınız yok. Anlıyorum borçlar insanı çok bunaltıyor. Sürekli sırtında bir yükle geziyormuşsun gibi hissettiriyor. Ama para senin hayatını satın alamaz. İntihar edersen 60.000 tl'ye ruhunu satmış sayılırsın. Bence değmez.. Daha değerli olmalısın. Genel sıkıntını paradan yana görüyorum. Bir şekilde ödenecek.. Ha iyi hissederek, ha kötü hissederek. Kötü hissederek ödersen ayriyetten depresyon ilaçlarına para ödemek zorundasın. Yine zarardasın.

Kendini iyi hissetmeye kuaförden başla. Kendinde değişiklik yap bakımlarını ihmal etme. Renkli giyinmeye çalışabilirsin. Renkleri hafife alma antidepresan etkisi vardır. Biraz kitap kokusu almak iyi gelir..Kitapçıları gezmek iyi hissettirir. Küçük şeyler.. Dışarıda yürürken ayakkabılarını yere nasıl vurduğuna kulak ver. Yürüyüşün seni özel kılar. Güçlü bir kadın geçiyor o yoldan. Erkenden yükler yüklenmiş..

Müzik listeni yenile. Kasvetli müzikleri sil telefondan. İyice depresif olmuşsun. Çikolata sever misin? Ara sıra aşırıya kaçmadan kendini mutlu etmelisin.

Sevgi sözcukleri.. Ailene yardım ediyorsun. Biliyorum bunun yükünü taşımak zor.. Ama hafifleşebilir. Onlara bakan ve seven kadın olarak kanatları kocaman aç sevgi sözcükleri söylemeye çalış. Biliyor musun tatlı dil psikolojide karşı taraftan önce seni mutlu eder. Bilimsel olarak bu böyle.. Pozitif yüklenmek kolaydır. Haplar sadece uyutup unutmanı sağlar. Beynini sarhoş eder mayhoş mayhoş yan etkilerle beraber hastalıklı gibi dolaşırsın.

Ben de yıllar önce, bekarken inanılmaz ağır şeyler yaşamıştım. Tek yaptığım şey kabullenmek oldu..

Sonra bir mucize beni buldu ve hayatım tamamen olumlu yönde değişti. O dönem biri bana şu anki hayatımı anlatsa asla olabileceğine ihtimal vermezdim ama hayat işte..isyan etmeyin ve asla ümitsizliğe kapılmayın. Sıkıntılı bir sınavdan geçiyorsunuz ve sabırla atlatırsanız arkası çok aydınlık olacak inşallah..

Ben de yıllar önce, bekarken inanılmaz ağır şeyler yaşamıştım. Tek yaptığım şey kabullenmek oldu..

Sonra bir mucize beni buldu ve hayatım tamamen olumlu yönde değişti. O dönem biri bana şu anki hayatımı anlatsa asla olabileceğine ihtimal vermezdim ama hayat işte..isyan etmeyin ve asla ümitsizliğe kapılmayın. Sıkıntılı bir sınavdan geçiyorsunuz ve sabırla atlatırsanız arkası çok aydınlık olacak inşallah..
Doğrusu iyi olacağına dair hiç bir ümidim yok ama inşallah dediğiniz gibi olur. Çünkü uzun zamandır bu sınavdayım artık kaldırayımıyorum. Allah mutluluğunuzu bozmasın daim olsun inşallah

Merhaba. Yazdıklarınızdan inceden inceye karakter psikolojisi yapıp ahkam kesmek uygun değildir tabi ama bana söylemlerinizde biraz mağdur psikolojisi varmış gibi geldi. Fetö bana taktı, iş kurdum kandırdılar, sevgilim oldu umursamadı derken sürekli kendime acıyan arabesk bir ruh halinde gibisiniz. Bu sizi çok yoran yıpratan bir duygudur. Kendimde yaşadığım için biliyorum. İntihara kadar götüren de bence bu duygudur çoğunlukla. Yaşadıklarınız üst üste geldiği ve hep negatif olduğu için şu anda bunu kavramanız mümkün değil biliyorum ama sağlık olduktan sonra aşılmaz dediğiniz bütün dertler aşılır. Elbette yüzde yüz mutluluk olmaz ama illaki kötü günler sonsuza kadar sürmez. Önemli olan sağlam durmanız. Ümitsiz olmamanız.

Back
X