- 20 Aralık 2017
- 9.847
- 32.140
- 548
- Konu Sahibi 35smyrna35
-
Bu muhabbetlere İstanbul da üniversitede de kaldığım yurtta da maruz kaldım.Oluyor ,yapacak bir şey yok.Size tavsiyem bu tür konularla ilgili çok munazara varı sohbetlere girmemeniz.Bu işyerinin size uygun olmadığını düşünürseniz tabi ki işten ayrilabilirsiniz ama bunu pek çok yerde de yaşayabilirsiniz.Su an is grubunda Cuma günleri "hayırlı Cumalar" ,gece 4 te sahuru da yaptık Allah'a şükür mesajları havalarda uçuşuyor.Allah kabul etsin diyorum çünkü sevdiğim insanlar çoğunlukta .Kızlar eksik yazmış olabilirim kusura bakmayın.
Özel bir kurumda kurumsal iletişim personeli olarak çalışıyorum.
Her gün siyaset konuşuluyor.
Oruç tutamıyorum. Oruç tutmayanlarda hiç utanmıyor,artık normalleştirdiler muhabbetleri dönüyor. Aslında direkt olmasa da bu tarz konularda üzerime taş atıyorlar.
Evet ben de onlar için yeniyim. Onların bana değil benim onlara ayak uydurmam gerekir belki.
Ama ben saygı duyarken onlar saygısızca konuşuyorlar.
Moralim gerçekten bozuk olduğu için toparlayamıyorum cümlelerimi.
Oruç niye tutmuyorsun, regl misin? soruları beni çıldırtıyor. Kime ne ? Tutarsam bana sevap,tutmazsam bana günah.
Anlatabiliyor muyum?
Ben size siz bu durumda olsanız ne yaparsınız diye sormak istedim.
Hastayım, düzenli ilaç almam gerek deyin çıkın işin içinden. Onların önünde birşey yiyip içmeyin, 1 aylık bir süreç. Ha bence de saçmalığın daniskası, kime ne, ne hadlerine benim Allah ile aramdakini sorgulamak ama, düşünceleriniz doğru. Önümüzde bir kriz var maalesef ve eldeki işi kaybetmemek gerekiyor.Kızlar eksik yazmış olabilirim kusura bakmayın.
Oruç tutamıyorum. Oruç tutmayanlarda hiç utanmıyor,artık normalleştirdiler muhabbetleri dönüyor. Aslında direkt olmasa da bu tarz konularda üzerime taş atıyorlar.
Evet ben de onlar için yeniyim. Onların bana değil benim onlara ayak uydurmam gerekir belki.
Oruç niye tutmuyorsun, regl misin? soruları beni çıldırtıyor. Kime ne ? Tutarsam bana sevap,tutmazsam bana günah.
Anlatabiliyor muyum?
böyle milletin orucuna takılanlar bence içlerinden gelerek oruç tutmuyorlar.laf olsun diye tutuyorlar.bütün arkadaşlarım oruç tutuyor bir tanesi bile sen neden tutmuyorsun demedi.daha önce orta okulda gittiğim bir dershanede aynı şeye maruz kaldım.niye namaz kılmıyorsun neden kapanmıyorsun vs.hiç kafama takmadım cevabımı verdim geçtim sizde öyle yapın.son onlarak gerçek islam bu değilKızlar eksik yazmış olabilirim kusura bakmayın.
Anlatabiliyor muyum?
Takma yahu. Bunun için işten mi çıkılır? Samimi olma, sözleri üzerine alınma yeter. Bir zaman sonra bırakırlar.Ben zaten asla ulu orta yemek yemem suyumu bile mutfağa gidip gizli saklı içiyorum. Ben gerçekten saygı duyuyorum.
Sanırım ben ortamına hiç alışamadım.
Hakkımda hayırlısı olur inşallah.
Anladığım sizlerden dayan, otur çalış.
Bu evliliğime de yansıyor. Mutsuz,üzgün bir şekilde eve gelince. Eşime patlıyorum. Sen bana destek olmuyorsun. Senin yüzünden işten çıkamıyorum diye. Hata olduğunun farkındayım. Sadece o iş bulalım öyle çık diyor. Mantıklısı da bu zaten biliyorum. Bu sabah artık smyrna sinirlendiriyorsun artık beni ver istifanı çık gel dedi.
Haklı ama ne yapacağımı bilemiyorum işte.
Yani o mahalle baskisi mi desem artik toplumsal baski mi desem devlet isyerlerinde de var. Kadrolarin cogu hukumetle benzer goruslere sahip insanlarla dolduruldugu icin, devlette oruc tutmayanlar azinlikta, tutanlar cogunlukta. Memur olsaniz dahi ayni baskiyla karsilasirsiniz. O yuzden yapacak bir sey yok maalesef. Size ne diyin gecin.
Önyargı mı ?eminmisiniz öyle olduğundan bizim işyerinde de tam tersi oruçlular azınlıkta yeni alımla gelenler var 14 kişi iki üçü anca tutuyo nerden biliyorsunuz diyecekseniz yemek çıkıyo ve millet paso yemekte ön yargılarımızdan ah bi sıyrılsak
Önyargı mı ?
Size sözlü diyaloglardan bahsettim ? Bakışlardan,oruç tutmayanların münafıklığından bahsettiklerinden söz ettim. Bu ön yargıyı çoktan geçen bir olgu.
Niye beni mutsuz eden birşeyi burada yazayım yoksa ?
Ağlayarak gidiyorum işe.
Ötekileştirildiğimi hissediyorum.
Ne kadar emin olursa insan o kadar eminim işte.
Ah! kusura bakmayın lütfen..dikkat ederseniz ben başka bi arkadaşa cevap verdim. size yönelik bir şey yazmadım siz haklısınız konunuzda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?