mutsuzum her isim yarim kaliyor sonuclanmiyor

Nazli gelin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2014
1.461
1.045
158
35
selamun aleykum kizlar evet basliktada yazdigim gibi hicbi isim ras gitmiyor hep yarim kaliyor 1 yil once bosandim 2 ay surdu anliyacaginiz ne ozel hayatimda ne okulumda basarili olamiyorum unide son senem 1 sinavim kaldi ama ne yaparsam yapayim o dersi gecemiyorum cok sukur isim var calisiyorum ama ben sevilmeye sevmeye cok acim birkac ay once biriyle tanistim tam olacak dedim oda gosterdi gercek yuzunu benim neden her isim yarim kaliyor bildiginiz dua bisye var mi yada eskiden benim gibi olupta sonradan hayati degisen ben 5 vakit namazimi kilan bi insanim Allaha inancim sonsuz gunah mi isledim diyorum bazen ondan mi boyle inanin icimden dua etmek gelmiyor artik halbuki ben eskiden secdede dakikalarca dua ederdim simdi namazimi bitirip kalkiyorum kendim icin dualar edemiyorum olmadigini gordugum icin uzuluyorum cok

Reactions: mb1
Ve Aleykum Selam. Herseyin hayirlisina inanip umutsuzluga kapilmamak lazim galiba. Benimde herseyin ustu uste geldigi kotu bi donemim oldu ama sonraki sene cok sukur cok guzel seyler yasadim. Her daim Allahtan herseyin en hayirlisini istemek lazim ve sabretmek lazim. Bi arkadasim sukur namazindan sonra ettigi dualarin kabul oldugunu soylemisti. Sende deneyebilirsin. Ve cevrenden hep dua iste ki baskalarinin sana edecegi duada kabul olur.

Kaç yaşındasınız? Üniversite okuyorum demişsiniz de.. Bu yaşta bu kadar deneme yanılma sizi yıpratmış sanırım hayata erken ve hızlı başladığınız için yorulmussunuz gibi geldi..

saol kardes hep hayirlisini diliyorum zaten icimden okadar cok istiyorum mutlu olmayi ama dillendiripte dua edemiyorum olsun diye olmazsa hayal kirikligi yasamiyim diye Allah beni sevmiyor demiyim diye

benim islerim de hep yarim kalir.. sizi cok iyi anliyorum o yuzden. bazen aceba biri büyümü yapti diye düsünmüyorum degil yani.. insanin herrr isi mi ters gider yahu?

Acele etmeyin..
Kendinize hobiler edinin.
Daha yaşınız genç, akışına bırakın herşey olacağına varır.
İsyan etmeyin, birşey hemen olmuyorsa zamanı vardır.
Doğru zamanda doğru insanla karşılaşırsınız inşallah.

Allah sevdigi kuluna dert verirmis. Öyle dusunun. Devamli dua etsin beni ansin diye. Sevmedigi kuluna ise, ne istiyorsa verin dermis ki onu anmasin sesini duymasin diye. Ve der ki "isteyin". Ben 33 yasindayim hayatimda istedigim (gencken istedigim) hicbirsey olmadi. Sonradan anladim ki beklentim cok yuksekmis. Simdi onlara sahip olamasam da sagligim yerinde ve baldan tatli bir oglum var. Her zaman sukur ettim. Olmuyorsa elbet bir hayir vardir.

o dediklerini yapiyorum ama benim istedigim mutlu bi ailem olsun ve anne olmak istiyorum ben eve kapanan bi insan degilim zaten arkadaslarimla cikiyorum dolasiyorum zaten calisan biriyim uniye gidiyorum turlu ugraslar buluyorum ama bi bakiyorum icimden mutsuzum cunku istedigim seyler bunlar degil karsima adam akilli biri cikmiyor hep it kopuk en cok buna uzuluyorum

Allah o baldan tatli ogluna tatli bur omur ve uzunnn uzun saglikli omurler versin hayirli evlat olsun insallah

Amin canim. Sagolasin. Bu arada ben de unv i 7 senede bitirdim. Ne yaptiysam o 2 dersigecemedim. Bir yanda baba baskisi bir yanda zor dersler. 1 ders olsa tekte. Gecicem. Hocalar inat etti ben de ettim. Nitekim zor da olsa bitirdim. Imkansiz diye bisey yok. Inan kafaya taktikca daha da zorlasiyor. Relax ol. Bak gör bebek oyuncagi gibi gelecek :)
Bu arada ne okuyorsun?

saol kardes hep hayirlisini diliyorum zaten icimden okadar cok istiyorum mutlu olmayi ama dillendiripte dua edemiyorum olsun diye olmazsa hayal kirikligi yasamiyim diye Allah beni sevmiyor demiyim diye

Olurmu oyle sey Allah bizi sevmese bizi bu kadar guzel yaratirmi cok sukur elimiz kolumuz kasimiz gozumuz herseyimiz yerinde cokda guzel imkanlarimiz var ac degiliz acikta degiliz universite okuyosun bak ne guzel bi cok kisi kazanamiyo ya da imkani olmuyo ama Allah sana nasip etmis ki senin var. Sinavdayim diye dusun Allah seni imtihan ediyo senin elindekilerle sukur mu edecen yoksa isyan mi edecen. Sukur edenlerden ol ki sen istedikce Allah sana daha cok versin. Isyan edip bu sinavi kaybetme guzel kardesim. Sen elindekilerin degerini bilmezsen bu biraz nankorluk olmaz mi? Allahtan umit kesilmez deriz ya sende sakin umidini kaybetme ve mutlu olacagina inan. Guzel dusunelim guzel olsun. Bu arada ismini verirsen bende sana dua ederim.

Olmuyorsa elbet bir hayir vardir. Evet bu dogru. Aslinda cok güzel bi teselli ama hayatinda cok cok istedigin sey eger olmuyorsa, buna ''elbet bir hayir vardir" diyebilmek gercekten iyi maneviyat gerektiren bi durum.. Insan üzüluyor o kadar emek verdigi cabaladigi seyin olmadigini görünce ve sebebini merak ediyor.. Hayirlisi böyleymis diyip sebebini merak etmeden kabullenmek hic te kolay bir is degil yani..

aynenn ve en cokta kirildigim konu insanlar var hic caba gostermeden benim yanip tutustugum sey icin hic caba gostermeden kazaniyorlar onlarin oluyor yani ama ben istememe ragmen olmuyor

Allah istediğimizi vermiyor diye dualarimizin ise yaramadığını düşünürsek ya da duadan keyif almazsak iş alışverişe döner.

Asıl mesele istediğimiz verilmedikçe pes etmeden hayirlisini istemek.

Bizler bile öyle değil mıyız, biri bizi sevdiğini söylese ilk reddedisimizde 'peki' diyerek arkasını dönüp gitse samimiyetini sorgularız değil mi, kararlılık ve dozunda ısrar bekleriz.

Asıl sıkıntı meseleye odaklanmanizda gibi geliyor bana.

En çok istediğiniz şeyle sinanirsiniz.

O nedenle çokları 'Ben sadece şunu istiyorum, çok bir şey istemiyorum ki' dediklerinde gulumserim.

En çok istediğin anında sana ulaşırsa kıymetini bilemezsin ki, ne anlamı kalır...

Filmin başında sevenler kavussa mesela, o filmi kim izler?

Samimi dilek ve duaların en büyük destek ve yardımcısı sabirdir.

Belki de siz mutlu bir iliski ve evlilikle değil sabırla sinaniyorsunuzdur ve ona ulaştığınızda daha olgun bir insan olacağınız için bu gelişime karşılık mutlu bir birliktelik kazanacak ve o harika insana da ancak öyle layık olacaksinizdir, su an toysunuzdur, öyle biri karsiniza çıksa bile kaybedecek kadar fevrisinizdir, kim bilir...

Meyva olgunlaşmadan lezzet vermez, sizin de sükunet ve mutluluk verecek birini bulmanizin hatta öyle olmanizin zamanı var, sabredin.

aynenn ve en cokta kirildigim konu insanlar var hic caba gostermeden benim yanip tutustugum sey icin hic caba gostermeden kazaniyorlar onlarin oluyor yani ama ben istememe ragmen olmuyor

ah ah bilmezmiyim o duyguyu.. Allah'in beni imtihan ettiginin farkindayim, Rabbim bizi kazananlardan eylesin. öyle bos yere hayirlisi böyleymis demek kolay ama kalben onu hissederek Allah'a tevekkül edebilmek zor olan. Artik benimde yüzüm gülsün istiyorum. Ve benim beklentilerim hic bir zaman yüksek olmadi. En yakinda yasadigim örnek mesela sevdigim kisiyle evlenmeyi cok ama cok istedim 7 yillik bir iliskim vardi ama ailem istemedi. ve ben hic birsey istemiyordum bana gelinlik giymiceksin deselerdi kabul ederdim o kadar beklentisiz biriydim yani. etrafimdakilere bakarim sevdigine pirlanta yuzuk almazsan kapima gelme diyenler var ve onlarin istedikleri harfi harfine yerine getiriliyor.. nerde adalettt.. bu sadece 1 tane örnek ama hayatimda ki her yapmak istedigim seyde böyle olur. Cok isterim, cok cabalarim emek veririm ama olmaz.. hadi gelde kabullen kolaysa..

Cok güzel izah ettiniz. Icimi ferahlatan cümleler oldu bunlar. Tesekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…