- 6 Ekim 2014
- 1.461
- 1.045
- 158
- 35
- Konu Sahibi Nazli gelin
-
24 yasindayim evet hayat beni cok yorduKaç yaşındasınız? Üniversite okuyorum demişsiniz de.. Bu yaşta bu kadar deneme yanılma sizi yıpratmış sanırım hayata erken ve hızlı başladığınız için yorulmussunuz gibi geldi..
saol kardes hep hayirlisini diliyorum zaten icimden okadar cok istiyorum mutlu olmayi ama dillendiripte dua edemiyorum olsun diye olmazsa hayal kirikligi yasamiyim diye Allah beni sevmiyor demiyim diyeVe Aleykum Selam. Herseyin hayirlisina inanip umutsuzluga kapilmamak lazim galiba. Benimde herseyin ustu uste geldigi kotu bi donemim oldu ama sonraki sene cok sukur cok guzel seyler yasadim. Her daim Allahtan herseyin en hayirlisini istemek lazim ve sabretmek lazim. Bi arkadasim sukur namazindan sonra ettigi dualarin kabul oldugunu soylemisti. Sende deneyebilirsin. Ve cevrenden hep dua iste ki baskalarinin sana edecegi duada kabul olur.
aynen bazen bende dusunuyorum insallah yokturbenim islerim de hep yarim kalir.. sizi cok iyi anliyorum o yuzden. bazen aceba biri büyümü yapti diye düsünmüyorum degil yani.. insanin herrr isi mi ters gider yahu?
o dediklerini yapiyorum ama benim istedigim mutlu bi ailem olsun ve anne olmak istiyorum ben eve kapanan bi insan degilim zaten arkadaslarimla cikiyorum dolasiyorum zaten calisan biriyim uniye gidiyorum turlu ugraslar buluyorum ama bi bakiyorum icimden mutsuzum cunku istedigim seyler bunlar degil karsima adam akilli biri cikmiyor hep it kopuk en cok buna uzuluyorumAcele etmeyin..
Kendinize hobiler edinin.
Daha yaşınız genç, akışına bırakın herşey olacağına varır.
İsyan etmeyin, birşey hemen olmuyorsa zamanı vardır.
Doğru zamanda doğru insanla karşılaşırsınız inşallah.
Allah o baldan tatli ogluna tatli bur omur ve uzunnn uzun saglikli omurler versin hayirli evlat olsun insallahAllah sevdigi kuluna dert verirmis. Öyle dusunun. Devamli dua etsin beni ansin diye. Sevmedigi kuluna ise, ne istiyorsa verin dermis ki onu anmasin sesini duymasin diye. Ve der ki "isteyin". Ben 33 yasindayim hayatimda istedigim (gencken istedigim) hicbirsey olmadi. Sonradan anladim ki beklentim cok yuksekmis. Simdi onlara sahip olamasam da sagligim yerinde ve baldan tatli bir oglum var. Her zaman sukur ettim. Olmuyorsa elbet bir hayir vardir.
Nokta atışı olmuş,bugünlerde teşhışım bu oldu,erken başladım,yoruldumKaç yaşındasınız? Üniversite okuyorum demişsiniz de.. Bu yaşta bu kadar deneme yanılma sizi yıpratmış sanırım hayata erken ve hızlı başladığınız için yorulmussunuz gibi geldi..
saol kardes hep hayirlisini diliyorum zaten icimden okadar cok istiyorum mutlu olmayi ama dillendiripte dua edemiyorum olsun diye olmazsa hayal kirikligi yasamiyim diye Allah beni sevmiyor demiyim diye
Amin canim. Sagolasin. Bu arada ben de unv i 7 senede bitirdim. Ne yaptiysam o 2 dersigecemedim. Bir yanda baba baskisi bir yanda zor dersler. 1 ders olsa tekte. Gecicem. Hocalar inat etti ben de ettim. Nitekim zor da olsa bitirdim. Imkansiz diye bisey yok. Inan kafaya taktikca daha da zorlasiyor. Relax ol. Bak gör bebek oyuncagi gibi gelecek :)
Bu arada ne okuyorsun?[/Qtarih ogretmeni olucam kismet olursa ama nasil olucam bakalim
Allah sevdigi kuluna dert verirmis. Öyle dusunun. Devamli dua etsin beni ansin diye. Sevmedigi kuluna ise, ne istiyorsa verin dermis ki onu anmasin sesini duymasin diye. Ve der ki "isteyin". Ben 33 yasindayim hayatimda istedigim (gencken istedigim) hicbirsey olmadi. Sonradan anladim ki beklentim cok yuksekmis. Simdi onlara sahip olamasam da sagligim yerinde ve baldan tatli bir oglum var. Her zaman sukur ettim. Olmuyorsa elbet bir hayir vardir.
aynenn ve en cokta kirildigim konu insanlar var hic caba gostermeden benim yanip tutustugum sey icin hic caba gostermeden kazaniyorlar onlarin oluyor yani ama ben istememe ragmen olmuyorOlmuyorsa elbet bir hayir vardir. Evet bu dogru. Aslinda cok güzel bi teselli ama hayatinda cok cok istedigin sey eger olmuyorsa, buna ''elbet bir hayir vardir" diyebilmek gercekten iyi maneviyat gerektiren bi durum.. Insan üzüluyor o kadar emek verdigi cabaladigi seyin olmadigini görünce ve sebebini merak ediyor.. Hayirlisi böyleymis diyip sebebini merak etmeden kabullenmek hic te kolay bir is degil yani..
aynenn ve en cokta kirildigim konu insanlar var hic caba gostermeden benim yanip tutustugum sey icin hic caba gostermeden kazaniyorlar onlarin oluyor yani ama ben istememe ragmen olmuyor
Allah istediğimizi vermiyor diye dualarimizin ise yaramadığını düşünürsek ya da duadan keyif almazsak iş alışverişe döner.
Asıl mesele istediğimiz verilmedikçe pes etmeden hayirlisini istemek.
Bizler bile öyle değil mıyız, biri bizi sevdiğini söylese ilk reddedisimizde 'peki' diyerek arkasını dönüp gitse samimiyetini sorgularız değil mi, kararlılık ve dozunda ısrar bekleriz.
Asıl sıkıntı meseleye odaklanmanizda gibi geliyor bana.
En çok istediğiniz şeyle sinanirsiniz.
O nedenle çokları 'Ben sadece şunu istiyorum, çok bir şey istemiyorum ki' dediklerinde gulumserim.
En çok istediğin anında sana ulaşırsa kıymetini bilemezsin ki, ne anlamı kalır...
Filmin başında sevenler kavussa mesela, o filmi kim izler?
Samimi dilek ve duaların en büyük destek ve yardımcısı sabirdir.
Belki de siz mutlu bir iliski ve evlilikle değil sabırla sinaniyorsunuzdur ve ona ulaştığınızda daha olgun bir insan olacağınız için bu gelişime karşılık mutlu bir birliktelik kazanacak ve o harika insana da ancak öyle layık olacaksinizdir, su an toysunuzdur, öyle biri karsiniza çıksa bile kaybedecek kadar fevrisinizdir, kim bilir...
Meyva olgunlaşmadan lezzet vermez, sizin de sükunet ve mutluluk verecek birini bulmanizin hatta öyle olmanizin zamanı var, sabredin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?