• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mutsuzum yardıma ıhtıyacım var

hayatguzeldirm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2011
23
0
36
41
İstanbul
ben ıkı yıl once ıstanbula gelın geldım esmle degıl de genelde aılesının tavırlarıyla ılgılı daha dugun oncesınde bıle sorunlar yasadım neyse geldı gectı dedım katlandım....hanı bı laf var ya esınle degıl sadece aılesıyle de evlenıyosun dıye ne kadar dogru bır lafmıs bu ya..
ben evlılıge, yenı bır şehre, yenı ınsanlara herseye bır anda adepte olmaya kalktım..zamanla basardım belkı de avutuyorum kendımı naptıysa kendımı onlara sevdıremedım sımdı de cabalamıyorum su akar yolunu bulur nasılsa kımseyı sevmek mecburıyetınde degılım kımse de benı kabullenmek en ıyısı bastan da mesafeyı korudum ama sorun bende sanırım cunku ben cok duygusalım alınganım bı de hassasım yanı kımseyı kırmamak ııcn kendımı kırarım o derece sessızım dıye ezmeye calıstılar suıstımal edıldı tum saf duygularım
evımın esyalarına bıle onlar karar verdı,kendı mısafırını evıme catkapı getrdı evlerıne mısafır geldı ıkramlıkları bana hazırlattı,yemek yenıldı onca kısının bulasıgı bana yıkatıldı,her konuda fıkrım sorulmadan emrı vakı yapıldı oysa okadar kalbını kırmıstım annecıgımın boyle seylerı sevmedıgım ıcın :(ama bunlara sesım cıkmıyo sırf aramız bozulmasın dıye ne bılıyım....belkı abartılacak bısey degıl bunlar ama bırıkınce yumak oldu ıste...daha bebek olmadan odasını dusunuyo kıyafetlerını ısmını ....guler mısın aglar mısn hesabı tum bu kadar yaptıgıma karsılık kızım al bu da benım sana hedıyem olsun dıyıp de çöp bıle almamıstır ustelık
sımdı ıse gecelerı uykumu kacıran sorun su bu boyle gıderse bebek oldugunda napıcam artık dusunuyoruz cunku sonucta lohusa zamanımda nolcak kalpten gıderım ya da hasta olurum dıye cok korkuyorum adım gıbı bılıyorum herseyıme karısacaklar.....

ben ıkı yıl once ıstanbula gelın geldım esmle degıl de genelde aılesının tavırlarıyla ılgılı daha dugun oncesınde bıle sorunlar yasadım neyse geldı gectı dedım katlandım....hanı bı laf var ya esınle degıl sadece aılesıyle de evlenıyosun dıye ne kadar dogru bır lafmıs bu ya..
ben evlılıge, yenı bır şehre, yenı ınsanlara herseye bır anda adepte olmaya kalktım..zamanla basardım belkı de avutuyorum kendımı naptıysa kendımı onlara sevdıremedım sımdı de cabalamıyorum su akar yolunu bulur nasılsa kımseyı sevmek mecburıyetınde degılım kımse de benı kabullenmek en ıyısı bastan da mesafeyı korudum ama sorun bende sanırım cunku ben cok duygusalım alınganım bı de hassasım yanı kımseyı kırmamak ııcn kendımı kırarım o derece sessızım dıye ezmeye calıstılar suıstımal edıldı tum saf duygularım
evımın esyalarına bıle onlar karar verdı,kendı mısafırını evıme catkapı getrdı evlerıne mısafır geldı ıkramlıkları bana hazırlattı,yemek yenıldı onca kısının bulasıgı bana yıkatıldı,her konuda fıkrım sorulmadan emrı vakı yapıldı oysa okadar kalbını kırmıstım annecıgımın boyle seylerı sevmedıgım ıcın :(ama bunlara sesım cıkmıyo sırf aramız bozulmasın dıye ne bılıyım....belkı abartılacak bısey degıl bunlar ama bırıkınce yumak oldu ıste...daha bebek olmadan odasını dusunuyo kıyafetlerını ısmını ....guler mısın aglar mısn hesabı tum bu kadar yaptıgıma karsılık kızım al bu da benım sana hedıyem olsun dıyıp de çöp bıle almamıstır ustelık
sımdı ıse gecelerı uykumu kacıran sorun su bu boyle gıderse bebek oldugunda napıcam artık dusunuyoruz cunku sonucta lohusa zamanımda nolcak kalpten gıderım ya da hasta olurum dıye cok korkuyorum adım gıbı bılıyorum herseyıme karısacaklar.....

canım eviniz çokmu yakın

canım hep söylerim baştan nasıl başlarsa öyle gider;
sen mesafeni korumadıysan ve kendini ifade tmeyi beceremediysen, bundan sonrası senin için çok zor geçecek...

bu konuda eşinin tutumu önemli

bebeğinin ismini senin mi annesinin mi koyacağanı artık ayırt edebilmesi lazım..bir zahmet...

benim teyzemi kızı sizin durumunuzda

baştan hiçbirşeye sesini çıkarmadı

kendi giyeceği kıyafetleri bile kayınvalidesiyle görümceleri alıyor...

ama bizim kızda kabahat herşeye he he...

öyle olmuyor işte..

azcık dişinizi gösterin..:27:

çocuğu yapmadan iyi düşün bence ozaman herşey çok daha zor olur. eğer gerçekten problem olduğunu düşünüyosan, seni üzen tedirgin eden durumları eşinle konuş. burda önemli olan eşin. eşin sana hak verir mi eşin de onlar gibiyse zor.

Belliki çok bunalmışsınız.
Yaptığımız fedakarlıklar eğer kendimizden ödün vermeyle sonuçlanıyorsa zamanla duygusal çöküntü yaşatması kaçınılmaz oluyor.

Bu zamandan sonra değiştirebilirsiniz bazı şeyleri.
Mesela çalışmıyorsanız, çalışabilir, bir hobi edinebilir, kursa gidebilirsiniz.

Bu kendinize ayırdığınız zaman demek, ne kadar bu zaman aralığı artarsa insanların müdahalesi o kadar azalıyor.

Hayatınıza bazı değişiklikler sokun ve bu değişikliklere alışmalarını sağlayın.

Bunu yaparken herzamanki sizden farklı davranın.

Güler yüzünüz eksik olmasın ama sizin hayatınızın bir çemberi olduğunu ve aşmamaları gerektiğini yavaş yavaş öğretin onlara.

Bu arada da eşinizle aranızı ne olursa olsun eğer seviyorsanız tabii, iyi tutmaya çalışın.

İnşaallah herşey düzelir, ferahlarsınız.

insanlara cevabını veremeyen sizsiniz şimdi bu durumda onlar mı suçlu oluyor?

tabii ki de onlar suçlu
ne demek yani sessiz bir insan diye herşeyin yapılması reva mı anlayamadım
hakkını korumak için illa cevap mı vermek lazım
herkes haddini başka türlü bilemiyor mu ???
bir insanın hayatına bu kadar müdahale edilmez edilmemeli

arkadaşım biraz kendini geri çek istersen
eşinle konuş ya da anlayacak biri mi bilemiyorum ama ?

tabii ki de onlar suçlu
ne demek yani sessiz bir insan diye herşeyin yapılması reva mı anlayamadım
hakkını korumak için illa cevap mı vermek lazım
herkes haddini başka türlü bilemiyor mu ???
bir insanın hayatına bu kadar müdahale edilmez edilmemeli

arkadaşım biraz kendini geri çek istersen
eşinle konuş ya da anlayacak biri mi bilemiyorum ama ?

Sevgili katrem onların suçlu olduğunu biliyorum ,hadlerini bilen insanlar olsalardı arkadaş da cevap vermek zorunda olmazdı...

ama baktın had sınır yok o zaman dişini göstermek zorundasın kimse, istemeden hakkını savunmadan hakkını alamıyor artık.

ben onun için dedim..hakedene hakettiği cevabı vermezse daha çok üzülür ve bence bunun farkına varması gerekmez mi konu sahibinin...

hepininiziin yorumlarını okudum hepsı de benım ıcın kıymetlı tesekkurler arkadaslar yalnız evet ben kendımde de hata buluyorum bastan dısımı gosterseydım boyle olmazdı ama buna karakterım musaıt degıl sessız sakın kımsenın yedıgınde gıydıgınde derdı olmayan esını aılesını baska bır sehırde bırakıp gelecek kadar seven bırıyım ben ne bılıyım ben aslında konusmaktan cok susarak mesajı anlasınlar ıstıyorum boylece ne onlar kırılsın ne de ben....ama bu cozum degılse ne yapmalı bu kez konusursan da degıstıgımı ıddıa edıp kotu gelıne cıkıcak adım gercı bu benım ıcın onemlı degıl cok sukur esım anlayıslı ama zaman zaman benım abarttıgımı onlarınsa ıyı nıyetlı olduklarını soyluyor.....bu arada calısıyorum calısmasaydım fenaydı hergun bıyere goturmeye kalkardı gıtmek ıstemedıgımı bazen netce soyledım bazen de yalan uydurdum boyle gezmelerden hoslanmadıgımı soyledım ayrıca arkadas grubuyla ne paylasabılırım kı ....kendı kızı ne ev ısı yapar ne de gezmelere gıder ancak kendı arkadas cevresıyle mesguldur of neyse soylencek cok sey var ...bısey daha anlatıyım mesela gecen de esımın d.gunuydu ben de baska bır surprız hazırllamayı dusundum ne bılıyım guzel yemek kucuk bı pasta mum ısıgı falan ama nerde hemen k.valıdem pasta yap yerız sızde demesın mı neyse o gun gelır dusunuruz dıye gecıstırdım gecen pazar da demesınler mı yemek varmı yemege de gelelım mı dıye ben de esımle gezmedeydım dısarda atıstırdık yemek yok dedım allahtan yemege gelmedıler ama keske hıc gelmeslerdı bu bana ders oldu asla bu sekılde kutlamıcam kımseyı de cagırmıcam ......kesın ılerde de cocugumun dogumgunlerıne karısıcak of of :ssz:
bazen dusunuyorum da evlenmekle hata mı ettım keske kendı aılemın yanında olsaydım ne bılıym ayrı kultur ayrı dusunceler.....tabıkı kımse yanlıs anlamasın kımse alınmasın ıstısnalar da kabulum ama bence kısyı kendı annesı kadar kımse sevemez ayrıca neden esımızınkılere de anne gıbı cok degerlı bır sıfatı ısımle hıtap edıyoruz oysa o bana hep gelın der...bazen de kız.... kızım....

Allah böylelerini ıslah etsin :47: ...ben de susarak anlatmaya çalıştım yıllarca ama anlayan olmadığı
gibi giden benden gitti.şimdi sinirlerim yıpranmış bir şekilde yaşadıklarımı unutmaya yaralarımı sarmaya
çalışıyorum.çok şükür ki oğlum eşim ailem yanımda.ama değdi mi yıllarca susarak idare etmeye çalışmama bilmiyorum.
hala eşimin annesi kendini haklı görüyor,yıllarca gösterdiğim saygımı bir kalemde silebiliyor.önemi yok onun ne düşündüğün
ama bugünkü aklım olsaydı asla hayatımla eşimle oğlumla alakalı konuşmasına müsade etmezdim.
başlarda bizler sorun olmasın kötü olmayalım yada eşimiz üzülmesin diye susuyoruz onlarda herşeyi kendilerinde
hak görüyorlar.
geçenlerde eşimle konuşuyorduk ben sana benim annem melek demedim ki hiç bir zaman dedi :52: :52: :52: :52:

gülermisin ağlarmısın :47: :47: :47: e be adam madem anneni melek olmadığını biliyordun yıllarca beni ne diye
muhattap ettin :47: :47: :47: :47: :47: hayat çok kısa kimse için üzülmeye değmez...kişi hangi dilden anlıyorsa öyle konuşacaksın...

Back
X