Mutsuzum

Benzinkokusu

Dünyada iki bilinmeyen vardır;Kutuplar, Türkler.
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2016
470
231
33
Şimdiden yazıyorum "ayyy çok küçüksün, ne işin vardı bu yaşta evlilikle" falan filancılar yazmasın lütfen mecburiyetiniz yok. Evlilik asla düşünmüyordum. 21 yaşındayım eşim ise 26, 2 sene olacak evliliğime. Görücü usulü tanıştık. Evliliğimin sadece 1 ayı çok güzeldi. Sonrasında eşim sinirli,asabi,küfürbaz birisine dönüştü. (Evlenmeden önce de böyleymiş.)
En ufak şeylerden kavga ediyoruz. Kavgalar devam edince kv lere gitti konu. Fakat görümce hanım bize yansıtmayın bizde üzülüyoruz diyiyor peki benim suçum ne? Ortada sebep yokken bana en ufak şeylerden bağırıp çağırması zoruma gidiyor. Sadece bu değil bakıyorum bir sürü evli çift var çevremde hepsi alıyor eşini geziyorlar bizde hafta sonu dahil olmak üzere sürekli evdeyiz artık çok bunaldım. Eşimle vakit geçirebileceğimiz hiçbir meşgalemiz yok. Sadece 15 günde ya da ayda 1 anneme gidiyorum hepsi bu. Psikolojim bozuldu artık. Eşimin öfke kontrol sorunu var evet ama dr u reddediyor. En ufak birşeyde bana s.tir git diyen bir insanla evliyim. Mesela size son yaptıgımız tartışmamızı anlatayım kısaca. Mikser takımım bozuldu. Kvlerde oturuyoruz kv dedi ki "senin bozulan mikserin parçasının fiyatını sordum şu kadar." Ben; "ben yaptırmak istiyorum şimdi almak istemiyorum daha 1 yıl garantisi var." Eşimde sinirli bir tavırla; "ya tamam ben halledicem, yeni mikser alıcam" dedi. Ben"şimdilik yaptıralım eskidiğinde yenisini alırız paran bol herhalde" dedim. Eve geldik ben;" beni ailenin yanında azarlama çocuk gibi. Anneme gidicem evde çok bunaldım benim için değişiklik olur" dedim. Eşim;"şimdi gitme kan tahlillerini yaptırıcaz serum verecekler sana"dedi. Bende geldikten sonra tahlil yaptıralım dedim ve düşük yapmıştım gerçekten gidip kafamı dağıtmaya ihtiyacım vardı. Ben ısrar edince"defol git o zaman annen baktırsın seni ben birşey demiyorum vs vs bende ağlayarak gittim toparlanıyodum bırakmadı direndim ben direnince kollarımı bileklerimi sıktı sinir boşalması yaşadı sanırım ben bir yandan ağlıyorum tabi. 2 saat sonra hiçbirşey olmamış gibi bi adama dönüştü. Şimdi pusudayım birdaha haksız yere bağırırsa habersiz çıkıp gitmeyi düşünüyorum. Anneme eşim yansıttı bu kavga olaylarımızı anneme anlattım içimde tutamadım bu son olayı annem o bir anda parlıyor geçiyor diyiyor kafayı yiyicem hep onu savunuyor. Psikolojik olarak çok yoruldum. 4 duvar arasındayım akşama kadar evliliğimi düşünüyorum ve ne yapmam gerektiğini gerçekten bilmiyorum. Uzun oldu kusura bakmayın okuyup yazanlara şimdiden teşekkürler

Ayy valla kusura bakma da bu anlattığın kadarıyla bile şiddete maruz kalıyorsun. Ne demek tuttu bağırdı bilmem ne. Ağaçkavuğundan mı çıktın sen. Asıl mikser olan senin kocanmış bencede yenisini alın!!:kızgın::KK20:

İyice düşün hayat uzun.Bu adam daha yeniyken böyle sonra ne olur???

Çocuk yokken katlanamam diyorsan dön bu yoldan.

Daha yaşın küçük önünde koca bir hayat var.

Ayrıca görümcen de haklı.Evlenmişsiniz artık kavga gürültünüzü kendiniz halledin ailelere yansıtmayın.

Ayy valla kusura bakma da bu anlattığın kadarıyla bile şiddete maruz kalıyorsun. Ne demek tuttu bağırdı bilmem ne. Ağaçkavuğundan mı çıktın sen. Asıl mikser olan senin kocanmış bencede yenisini alın!!:kızgın::KK20:
Şuan ona karşı çok soğuğum. Sırf yuvam yıkılmasın diye sesimi çıkarmadım ama artık tak etti.
Ben ikinizin de tavrını yanlış buldum. Siz de ateşe körükle gidiyorsunuz. Bozulunca yenisini alırızdan sonraki paran çok herhalde demeniz benzin döküyor örneğin.
Onun söylediklerinin yanında bu hiç birşey. Anneme küfür bile ediyordu kp me söyledim şimdi yapmıyor...

İyice düşün hayat uzun.Bu adam daha yeniyken böyle sonra ne olur???

Çocuk yokken katlanamam diyorsan dön bu yoldan.

Daha yaşın küçük önünde koca bir hayat var.

Ayrıca görümcen de haklı.Evlenmişsiniz artık kavga gürültünüzü kendiniz halledin ailelere yansıtmayın.
Bu yüzden zaten çocuk düşünmüyordum Allah’ın bildiği birşey varmış ki nasip etmedi bize.
Kavgaya gelince bize yansıtmayın ama konu çocuk olunca yapında sevelimmmmğğğğğ,2 sene oldu demesini biliyorlar ama?

Evlilik olgunluk ister. Bazilari 30unda bile o olgunluga erisemez ama toplum baskisiyla veya hevesle evlenir. Senin 19 yasinda evlenmen, esini iyi analiz edememene olcup tartamamana neden olmus. Bunu inkar edebilir misin? Hayir. Esin 26 yasinda ama davranislarinin sorumlulugunu alip, duzeltme yoluna gitmekten aciz.
Ailen.desen "boşanmayin" mesaji veriyormus.

Bari sorunlari cozmeden bu mutsuzluga bir birey daha eklemeyin...

İkinizin tavrı d ayanlış. Yazdığın tartışmalarda sen direttiğin için ters tepki veriyor bence. Mikser konusunda halledicem yenisini alıcam demiş gerisine niye karışıyorsun? Ya dikkate alma kendin yaptır (huyunu bildiğinden yorum) yada brak yenisini alsın. Diğer konuda da seni düşünmüş sen yine ters tepmişsin sinirlenmiş. Ama kollarını sıkması doğru değil.

Evlilik olgunluk ister. Bazilari 30unda bile o olgunluga erisemez ama toplum baskisiyla veya hevesle evlenir. Senin 19 yasinda evlenmen, esini iyi analiz edememene olcup tartamamana neden olmus. Bunu inkar edebilir misin? Hayir. Esin 26 yasinda ama davranislarinin sorumlulugunu alip, duzeltme yoluna gitmekten aciz.
Ailen.desen "boşanmayin" mesaji veriyormus.

Bari sorunlari cozmeden bu mutsuzluga bir birey daha eklemeyin...
Evet belki hiç evlenmesem şuan ki tecrübeye sahip olamayacaktım. Ama böyle nereye kadar gidecek ki? Zaten çocuk düşünmüyorum nasip işi ama olursa olan o bebeğe olacak bunun bilincindeyim.

İkinizin tavrı d ayanlış. Yazdığın tartışmalarda sen direttiğin için ters tepki veriyor bence. Mikser konusunda halledicem yenisini alıcam demiş gerisine niye karışıyorsun? Ya dikkate alma kendin yaptır (huyunu bildiğinden yorum) yada brak yenisini alsın. Diğer konuda da seni düşünmüş sen yine ters tepmişsin sinirlenmiş. Ama kollarını sıkması doğru değil.
Gerçekten gereksizdi yenisinin alınması ama ben ses çıkarmasam bu sefer diyecekler ki bak yenisini aldırmak için ses çıkarmıyor falan da filan da insanların ağzı torba değil.
Alttan aldığım zaman da çok oldu ama adam aynı adam onu ne yapacağım?

Evet belki hiç evlenmesem şuan ki tecrübeye sahip olamayacaktım. Ama böyle nereye kadar gidecek ki? Zaten çocuk düşünmüyorum nasip işi ama olursa olan o bebeğe olacak bunun bilincindeyim.

Ne yapmayı düşünüyorsun peki?

Boşanma düşüncesinden bağımsız olarak, çok çok gençsin. Hayatboyu evde mi oturcaksın? Çalışırsan iyi gelir diyorum kendi paran olunca kendine daha çok güvenirsin.

Sen zaten kafanda bitirmissin adamda da seni kaybetme korkusu yok yaşında küçük ve psikolojik şiddete maruz kalıyorsun bi arkadaşım da aynı bubsekilde bişey yaşadı 7 ay evli kaldı millet onu bunu dicek diye hayatımı mahfedemem dedi Çok da iyi yaptı suan çok mutlu çocuk yokdu allahdan hamilelik yani nafakasini alıyor şimdi keyfi yerinde olmiyan bişeyi zorlamanin anlamı yok

Canım benim ya... :ssz:
Allah sana tez zamanda çare nasip etsin :dua:
İnsanların davranışları kolay kolay düzelmez, ama inşallah bir çaresini bulursun. Ailen biraz daha senci olsaydı belki daha kolay olurdu. Bence uzun süre tavrını koy, bu böyle kol sıkla başlar, sonu çok belirsiz kalır...
Düşük için Allah sana kolaylık versin, ama artık dikkat et ve şuan gerçekten çocuk yapma ya da çocuğun bir şeyleri çözeceğine inanma :(
En yakın zamanda huzura kavuş inşallah :dua:

Ne yapmayı düşünüyorsun peki?

Boşanma düşüncesinden bağımsız olarak, çok çok gençsin. Hayatboyu evde mi oturcaksın? Çalışırsan iyi gelir diyorum kendi paran olunca kendine daha çok güvenirsin.
Eşim benim çalışma fikrime sıcak bakmıyor hatta istemiyor. Boşanırsam zaten çalışmak isterim. Tabi şuan ne olacağını bilemiyorum kestiremiyorum araftayım. Eşimin ise boşanmak gibi bir niyeti yok yani ben öyle görüyorum.

Bari cocuk yapma.birileri cocuk sevsin diye cocuk yapılmaz.esin fevri sende cok uzatiyorsun bence.he de gec.birak yenisini alsın.dik dik cevap verme.sen sakin ol.onada gecer belki sakinlik.ailene de anlat bilsinler durumlari.

:oops:
Sen zaten kafanda bitirmissin adamda da seni kaybetme korkusu yok yaşında küçük ve psikolojik şiddete maruz kalıyorsun bi arkadaşım da aynı bubsekilde bişey yaşadı 7 ay evli kaldı millet onu bunu dicek diye hayatımı mahfedemem dedi Çok da iyi yaptı suan çok mutlu çocuk yokdu allahdan hamilelik yani nafakasini alıyor şimdi keyfi yerinde olmiyan bişeyi zorlamanin anlamı yok
Kafamda bitirdim aynen çünkü aramızda saygı hoşgörü bitti öyle görüyorum. Eşim her fırsatta seviyorum diyiyor ama seven insan böyle yapmaz. Tamam dayak yemiyorum ama hep böyle başlamıyor mu zaten? Arkadaşınızın adına sevindim, Bakalım hayırlısı...
Canım benim ya... :KK14:
Allah sana tez zamanda çare nasip etsin :dua:
İnsanların davranışları kolay kolay düzelmez, ama inşallah bir çaresini bulursun. Ailen biraz daha senci olsaydı belki daha kolay olurdu. Bence uzun süre tavrını koy, bu böyle kol sıkla başlar, sonu çok belirsiz kalır...
Düşük için Allah sana kolaylık versin, ama artık dikkat et ve şuan gerçekten çocuk yapma ya da çocuğun bir şeyleri çözeceğine inanma :KK43:
En yakın zamanda huzura kavuş inşallah :dua:
Çok ama çok teşekkür ederim, kesinlikle katılıyorum. Aslında annem yıkıcı değil de yapıcı bir insan yoksa her konuda arkamdadır. Evet zor günlerdi geride kaldı çok şükür, Allah’ın gücüne gitmesin ama şuan çocuk düşünecek durumda değilim düşünmüyorum da zaten. Hepimiz için hayırlısı neyse o olsun. Çok sağolun:KK68:

Gerçekten gereksizdi yenisinin alınması ama ben ses çıkarmasam bu sefer diyecekler ki bak yenisini aldırmak için ses çıkarmıyor falan da filan da insanların ağzı torba değil.
Alttan aldığım zaman da çok oldu ama adam aynı adam onu ne yapacağım?

Gereksiz olabilir ama kendi teklif etmiş. Her konuda alttan almak da iyi değil yeni evlisiniz ama zamanla düzelecek bu hemen düzelebilecek birşey değil. Yaş olarak da küçük olduğun için seni bir birey yerine koymuyor da olabilir. Tartışmalar olur ama çok üstüne gitme şiddet meyilliyse. Vurur sonra üstüme geldin der. Sen sinirlendiğini gördükçe çekil kenara sakinleşsin hatasını belki fark eder o zaman.

Bu yüzden zaten çocuk düşünmüyordum Allah’ın bildiği birşey varmış ki nasip etmedi bize.
Kavgaya gelince bize yansıtmayın ama konu çocuk olunca yapında sevelimmmmğğğğğ,2 sene oldu demesini biliyorlar ama?
Ben de tam bunu diyecektim nasip etmediyse bir bildiği var..
Öyle sevelim diyen uzaktan seviyor ayrıca..Çocuk her şeyiyle sorumluluk ister.. Eşinde de o sorumluluk yok gibi görünüyor. Tek başına yüklenilmez o sorumluluk..
Eşinin öfke kontrolü probleminden ziyade şizofrenik durumu var gibi duruyor anlatımından..
Şimdi bu kadar şeyi kafandaki terazinde tart ve yapman gereken ne var bir düşün..
Bence eksiler ağır basıyorHoppa

Bari cocuk yapma.birileri cocuk sevsin diye cocuk yapılmaz.esin fevri sende cok uzatiyorsun bence.he de gec.birak yenisini alsın.dik dik cevap verme.sen sakin ol.onada gecer belki sakinlik.ailene de anlat bilsinler durumlari.
Aileme sürekli anlatmak,yansıtmak istemiyorum. Her konuda uzatan dediğim dedik bir insan da değilim az ile yetinmesini bilirim. Sanırım artık kaldıramıyorum o yüzdendi bu yaklaşımım.

Back
X