Nafaka boşanmış kadın hakki

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

tugbaelaaaaaaaaa

Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2024
190
-65
11
Merhaba uzun süren gelgitlerim sonucunda sonunda boşanmaya karar verdim eşim o kadar yaptığı çirkinliklerden sonra şimdi de beni parayla cezalandırmaya çalışıyor kendisi polis iki küçük çocuğumuz var velayet bende kalacak eşim bana 5bin nafaka verecekmiş şu an oğlum 2 yaşında olduğu için ben çalışamayacağım yani ben bu 5 bine itiraz etsem alabileceğim maksimum nafaka ne kadar olur benim şartlarda olup da bu konuda tecrübesi olanlar var mı Bir de bu boşanmış kadınlara yönelik maaş oluyormuş devletin verdiği Bir de faturaların %50'sini ödeme Hakkı oluyormuş bunlar hakkında ve maddi olarak boşanmış kadınların daha fazla ne hakkı var bilgisi olan var mı ya da tecrübeli bayanlar var mı ?

10-15 bin arasında alırsın

Büyük çocuğunuz kaç yaşında?
5 bin gerçekten iki çocuk için oldukça az. Ama 10-15 bin alsanız bile o da kendinize bir hayat kurmanıza yetmez. Sadece nafakaya güvenmeyin ve işe baslayin bence. Çocuğunuz iki yaşındaymış. Müsaitse anneniz bakabilir ya da kreşe gidebilir. Zaten iş arasanız bile ha deyince bulamayabilirsiniz. Siz iş bulana kadar o da büyür. Evet iki çocukla bekar çalışan anne olmak kolay değil. Ama sonuçta artık hayatınızın sorumluluğu size ait.
Kolaylıklar diliyorum size. İnşallah her şey yoluna girer.

zaten nafakayla gecinemezsiniz. hiçbir mahkeme size tüm giderlerinizi karşılayacak bir nafaka bağlamaz. o yüzden bence bir sekilde işe girip çalışın. okuduğum kadarıyla annenize bırakma imkanınız var. cocuk 3 yasina gelince krese verirsiniz cocugu. bir sene idare edebilir bence anneniz. boşandığınız adama bel bağlamayın.

Ben boşanmış bir bayanım , kendine yatırım yapmaya çalış mümkünse kendi gelirini arttırmaya çalış , kanunları erkekler yaptığı için , ne kadar lafta kadın hakları diye konuşulsa da pratikte çocuğunla bir başına kalıyorsun boşanmadan sonra , zaten adam olsa o noktaya gelmezsin , eski eşinden birşey beklemeden yoluna devam edeceksin.. .. benim tecrübem bu şekilde

Canım tazminat ya da nafaka falan da mı almıyorsun ama bunları veriyor hakim ben sadece ne kadara ne veriyor miktar olarak bilmiyorum

Kızım 5 oğlum 2 yaşında ben de bu yil KPSS'ye hazırlanıyorum atanamamış bir öğretmenim oğlum daha kreş yaşında olmadığı için ve arkamdan çok ağlıyor ve ben de bukpss'ye hazırlandığım için işe başlamak için bir yıl daha beklemek istiyorum oturduğumuz ev bizim eşim yarısı senin ama orada ömürlük oturabilirsin çocuklarım için diyor 100 bin tazminat verecek 5 binde nafaka veririm dedi işte nafakada anlaşamadık konuştuğum bir avukat en az 10 bin alırsın dedi 5 bin hayatta almazsın dedi yani ben şöyle bir en az bir 1 yıllık süreç için bu geçimimi düşünüyorum sonrasında çalışmayı düşünüyorum

Evet orada da bahsetmiştim canım bu yıl KPSS'ye hazırlanıyorum ve oğlum daha kreş yaşında değil bizim buradakiler almıyor yani iki yaşinda ve arkamdan çok ağlıyor ona kıyamıyorum yani bir yıl o yüzden çalışmayı düşünmüyorum hem de bu yılımı KPSS olarak değerlendirmek istiyorum o yüzden en az bir yıl onun nafakasına muhtacım maalesef kendim için olan nafakadan bahsediyorum tabii ki çocuklarına her türlü bakmak zorunda sadece benim çocuklarım değil anneme ben çocuklarımı mağdur etmem kimsenin eline baktirmam diyormuş ama 5 bin nafakadan bahsediyor ne yapmaya çalıştığına anlam veremedim

Bence nafakaya bel bağlamayin. Herifin vereceği maks 10-15 bin bununla kira mı ödeyeceksin çocuklara mı bakacaksın ? Home Office işlere bakabilirsiniz
Canım Bizim durumumuz şöyle evliyken aldık şu anki oturduğumuz evi eşim olacak insan bu evde oturmama izin veriyor yarısı benim ama ömürlük oturabilirsin çocuklarım için diyor sadece evlenirsen satar yarı hakkımı alırım diyor 100 bin tazminat verecek 5binde nafaka veririm diyor diğer ikisin de anlaştık ama nafakada ben anlaşmıyorum hem çocuklarımı mağdur etmem diyor ama 5 bin nafaka veriyor yani kira vermeyeceğim canım kızımın da kıres parasıni da o odeyecek özel kreşe gidiyor kızım

Avukatınız var mı? Böyle zihniyette biriyle avukatsız anlaşmalı boşanma olmaz
Canım daha dava açılmadı hala beklemede olduğumuz için daha avukat tutmadım ama kardeşim stajyer avukat o bir avukatın yanında yani stajyerlik yapıyor o kişiyle görüştüm o bana 10 15 bin arası alırsın demişti oturduğumuz ev bizim ev eşim ömürlük oturabilirsin diyor satarsak yarısını alırım diyor 100 bin tazminat ve 5.binnafaka verecekmiş ben anlaşmalı olsun istiyorum ama 5.bini'de nasıl olacak bilmiyorum yani çocuklarımi mağdur etmem diyor ama çocuklarının 5bin ile nasıl geçinmesini bekliyor hayret ediyorum

Adam milyoner olmadığı sürece sadece ondan alacağın nafakayla geçinmen imkansız.

Komşum söyledi devlet boşanan kadınlara belli bir miktar para veriyor dedi eğer kadının sigortası yoksa Bir de faturaların %50'sini ödeme hakkımız varmış bu iki durum hakkında bilgisi olan var mı Bir de başka ne hakları var boşanan kadınların diye bilgi almak istediğim için sordum buraya

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…