- 29 Mayıs 2024
- 190
- -65
- 11
- Konu Sahibi tugbaelaaaaaaaaa
-
Kesinlikle katılıyorum istisnaları vardır ama çocukların bakımıyla asla ilgilenmiyorlar bakımını geçtim oturup çocukla bir etkinlik yapmıyor bir oyun oynamıyor çocuğu AVM'ye götürüp 2-3 saat oyun alanına girdirip oyuncak almakla babalık olmuyor benim eşimin yaptığı tek babalık buKeşke babalar sizin dediğiniz gibi çocuğun bakımını yapsa, ama ne yazık ki yapamıyorlar Hatta boşandıktan bir süre sonra çocuktan da boşanıyorlar ve bütün sorumluluk anneye kalıyor. Zaten tek yapması gereken çocuğa maddi destek olmak onu da yapsınlar artık.
Tabi ki çocukların geleceği her şeyden önemli. Evin kullanım hakkını da bu yüzden bırakıyor adam büyük ihtimalle.
Okul çağındaki çocuğun en büyük gider kalemini de karşılıyor. Diğer çocuk için de nafaka veriyor. Ee konu sahibi ne yapacak? Kpssye hazırlanacak. Kadının rahatça sınava hazırlanması için adamın daha fazla nafaka vermesi bekleniyor. Mantıklı mı bu şimdi? Kadının ve çocukların bütün giderlerini adamin karşılaması ancak evlilik birliği içinde olabilecek bir şey.
Ben konu sahibinin yerinde olsam küçük çocuğumu da kreşe verir, kreş ücretini yine babadan talep eder, özel bir okulla anlaşır işe başlarım. Bu durumda babadan daha fazla bile para çıkıyor. Ama konu sahibi oturup elin adamın parasını beklememiş oluyor.
Yani konu sahibinin beklentisi parasal olarak az mı çok mu ayrı. Ama mantıklı değil. Evli olmadığınız bir adam siz sınava hazırlanın diye bütün giderlerinizi karşılamaz.
Yok tabii ki de o konulara girmiyorum zaten ben bana fazlasıyla verse zaten kabul etmem dediğim gibi çocuklarını mağdur etmesin ben sadece bunu istiyorum hakkım olan neyse onu versin istiyorum 5 bin gibi komik nafakalar değilT tugbaelaaaaaaaaa zaten evlilik oncesi icin hak talep edemezsiniz hic o konulara girmeyin
Kesinlikle katılıyorum istisnaları vardır ama çocukların bakımıyla asla ilgilenmiyorlar bakımını geçtim oturup çocukla bir etkinlik yapmıyor bir oyun oynamıyor çocuğu AVM'ye götürüp 2-3 saat oyun alanına girdirip oyuncak almakla babalık olmuyor benim eşimin yaptığı tek babalık bu
bakin sizi anliyorum ama siz nafaka konusunda olay davaya donerse evden ve kres parasindan da olursunuz .nafaka 15 bin olsa bile kiraya gider daha zararli cikarsiniz yoksa keske hepsi sizin olsa ama olmuyor .kendi ailenizle yasama sansiniz var miYok tabii ki de o konulara girmiyorum zaten ben bana fazlasıyla verse zaten kabul etmem dediğim gibi çocuklarını mağdur etmesin ben sadece bunu istiyorum hakkım olan neyse onu versin istiyorum 5 bin gibi komik nafakalar değil
Gerçekten bayanın düşmanı bayan derler bazen çok acımasız olabiliyorsunuz kızlar bir insanın yaşantısını bilmeden lütfen bu kadar acımasızca yargılamayın onların babasından benim maddi beklentiye girmem çok normal hem çalışma şartım yok şu an hem de küçük çocuklar bir anne bunun ikisine nasıl yetişsin ben zaten manevi olarak her şeyiyle igileniyorum akşam ayaklarımın altı sızlıyor yatağa geçtiğimde ya bırakın da maddi olarak babalık görevini yapsın bir zahmetÇok şey yazmışsınız ama bir şuna cevap vereyim elin adamı dediğiniz kişi çocukların babası. Konu sahibinin cocukları için maddi beklentiye gitmesi normal.
keşkeİşte gelde bunu bazı kadınlara anlat.
Osmaniye merkezde yaşıyorum canım beden eğitimi öğretmeniyim bu yıl ilk defa KPSSye hazırlanmaya karar verdim o yüzden de bu yıl çalışmak istemiyorum hem de oğlum küçük şöyle bir durum var kazanamazsam da tabii ki özelde çalışacağım yani zaten ben çalışmayı düşünüyorum sadece şu 1 yıllık sürecim var çünkü oğlum aşağıya bile insem arkamdan iki saat ağlıyor ona kıyamıyorum bezi bağlı çocuğu bırakıp arkamdan ağlatarak çalışma hayatım olsun istemiyorumHangi şehirde yaşıyorsunuz?
Öğretmenlikte hangi branştasınız? Atanma şansınız yüksek mi?
Yani bir yıl sonra atanamazsaniz sıkıntıya düşersiniz 10 bin nafaka bile alsanız.
Bu adamlar nedense kadının karnına çocuk düşer düşmez asıl yüzünü gösteriyor. Sonrakiler de kazara oluyor zaten. Öyle yani.keşke
avm de 2 saat eylemekle babalık yapılmayacağını, böyle adamlarla evlenip çocuk yapmamak gerektiğini de anlatsanız bazı kadınlara. özellikle de çalışmayan kadınlara....
Çok şey yazmışsınız ama bir şuna cevap vereyim elin adamı dediğiniz kişi çocukların babası. Konu sahibinin cocukları için maddi beklentiye gitmesi normal.
Gerçekten bayanın düşmanı bayan derler bazen çok acımasız olabiliyorsunuz kızlar bir insanın yaşantısını bilmeden lütfen bu kadar acımasızca yargılamayın onların babasından benim maddi beklentiye girmem çok normal hem çalışma şartım yok şu an hem de küçük çocuklar bir anne bunun ikisine nasıl yetişsin ben zaten manevi olarak her şeyiyle igileniyorum akşam ayaklarımın altı sızlıyor yatağa geçtiğimde ya bırakın da maddi olarak babalık görevini yapsın bir zahmet
Aslında ben şöyle de düşündüm annemle babam beraber yaşıyorlar şu anki oturduğumuz evin yarısı benim ben burayı satıp en az bir buçuk milyar yapar burayı satıp buranın parasıyla kendime bir araba alıp kalanı da bankada çevirip kalanı da yatırım olarak koymayı düşünüyordum bu sayede para sıkıntısı çekmem diye düşündüm çalışma hayatım olana kadar ama ablam beni engelliyor iki çocukla annenin evinde yapamazsın diyor normalde de benim oğlumla sağ olsun annem babam çok ilgilenirler aslında onlarla beraber rahatım ama o durum farklı olur diyorbakin sizi anliyorum ama siz nafaka konusunda olay davaya donerse evden ve kres parasindan da olursunuz .nafaka 15 bin olsa bile kiraya gider daha zararli cikarsiniz yoksa keske hepsi sizin olsa ama olmuyor .kendi ailenizle yasama sansiniz var mi
Bu adamlar nedense kadının karnına çocuk düşer düşmez asıl yüzünü gösteriyor. Sonrakiler de kazara oluyor zaten. Öyle yani.
Aynen öyle bahsettiğimiz adamın 50 bin maaşı var 50bin maaştan çocuklarına vermesi gereken 5bin mi sizce ki kaldı ki benim eşimin yan gelirleri de varNafaka diyince sanki adamların soyucak mış gibi anlıyor bazısı. Hâlbuki bir kaç kuruş para. Anladığım kadarıyla bazı kadınlar onu da ödemesini istemiyor.
keşke
avm de 2 saat eylemekle babalık yapılmayacağını, böyle adamlarla evlenip çocuk yapmamak gerektiğini de anlatsanız bazı kadınlara. özellikle de çalışmayan kadınlara....
Benim eşim çocuktan sonra değil de aslında alkolü bu kadar abarttıktan sonra alkolün değişimi ile bu hale geldi diyelimBu adamlar nedense kadının karnına çocuk düşer düşmez asıl yüzünü gösteriyor. Sonrakiler de kazara oluyor zaten. Öyle yani.
Vallahi canım bırak çocuğunun bakımını yapmayı evde pis çoraplarını yerden topluyordum ben evliliğimim süreci boyunca ne çocukların bakımına ne evin düzenine hiçbir şeye katkısı olmayan bir insan bu sadece karnımızı doyurdu ben kimsenin hakkını yemem ama asla hakkımı da yedirmem ben o çocuklara bakıyorsam maddi imkanlarını karşılamak zorunda karşılamıyorsa da alsın çocukları ben çalışayım nafakayı ben ödemeye razıyım benim çalışmama engel durum ne sizce şu an çocuk?
Gerçekten bayanın düşmanı bayan derler bazen çok acımasız olabiliyorsunuz kızlar bir insanın yaşantısını bilmeden lütfen bu kadar acımasızca yargılamayın onların babasından benim maddi beklentiye girmem çok normal hem çalışma şartım yok şu an hem de küçük çocuklar bir anne bunun ikisine nasıl yetişsin ben zaten manevi olarak her şeyiyle igileniyorum akşam ayaklarımın altı sızlıyor yatağa geçtiğimde ya bırakın da maddi olarak babalık görevini yapsın bir zahmet
Boşanınca elin adamı oluyor işte. Çocuklar da ortak çocuk oluyor. Baba kişisi kadar anne de sorumlu oluyor. Hadi baba okulu, kıyafeti, kitabı, hastaneyi ödedi ve ödemeli. Konu sahibin de yasadigi evin kirasını, faturasını, mutfağını adam tek başına öder mi? En kötü ihtimalle bunlar ikiye bölünür. Oturup adamın herşeyi tek başına karsilamasını bekleyemezsiniz.
En mantıklısı sizin işe girmeniz 2yaşındaki çocuğu gayette alıyor kreşler kpssde atanmanızın garantisi yok en kötü özel okula girseniz asgari ücret alırsınız. Yada evde özel ders verebilirsiniz. Siz eşimden boşanayım ama hala bana baksın kafasındasınız adam zaten maaşının yarısını vericek size evide bırakacak daha fazla nafaka isterseniz zararlı çıkarsınız gibi geliyor bana. Çocuğum benden ayrılmıyor ağlıyor bunlar bahane 1hafta ağlar 2hafta ağlar sonunda alışır siz kolay yola kaçmaya çalışıyorsunuz bence.Peki ben 5 ile 2 küçük çocuğa nasıl bakayım faturami ödeyeyim gıdaya mı vereyim kıyafete mi vereyim ki kaldı ki oğlumun bir maması 900 TL ayrıca eşimin bir tane daha evi var yan gelirleri de var ama onları benimle evlenmeden önce aldığı için ben hak iddia etmiyorum zaten ben onlardan hak da istemiyorum yani demek istediğim eşimin durumu da iyi yani
hanımefendiAynen öyle bahsettiğimiz adamın 50 bin maaşı var 50bin maaştan çocuklarına vermesi gereken 5bin mi sizce ki kaldı ki benim eşimin yan gelirleri de var
Boşanınca elin adamı olduğunu bende kabul ediyorum fakat kanunlar var. Ve çocuklarin hakkı olan ne varsa alınmalıdır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?