Nafaka boşanmış kadın hakki

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tazminat ne için peki? Şiddet, aldatma vs mi vardı?
Evin kullanım hakkını, kızınızın kreşi, aylık 5 bin nafaka derken aslında zaten sizi maddi anlamda baya desteklemiş oluyor. Fazlasını bilmiyorum kabul eder mi. Size yetmez beş bin evet ama işte şu an mesleğiniz elinizde olsaydı kendinizi çok rahat idare ederdiniz bu şartlarda. Bu yüzden evlenmeden, çocuk yapmadan düzenli bir iş hayatı olmalı diyoruz hep. Belki siz kpss ile atanana kadar geçici olarak daha fazla nafakayi kabul eder.

yani adam polis maasiyla aylik 20 bin civari para ayiracak kadina daha ne yapmasi bekleniyor bilmiyorum

yani adam polis maasiyla aylik 20 bin civari para ayiracak kadina daha ne yapmasi bekleniyor bilmiyorum

Neden bu kadar adamı düşünüyorsunuz? Ortada 2 çocuk var. Ayrıca ne yapıyorsa çocukları için yapıyor. Babasının hayrına yapmıyor yani. Kadın el kadar çocuklarla perişan mi olsun?

Neden bu kadar adamı düşünüyorsunuz? Ortada 2 çocuk var. Ayrıca ne yapıyorsa çocukları için yapıyor. Babasının hayrına yapmıyor yani. Kadın el kadar çocuklarla perişan mi olsun?
iyi de kadinin calismamasi kadinin kendi secimi .polis 50 bin alsa 20 bini kadina hibe ediyor .kalan 30 binle adam kira odeyerek yasayacak mantikli olmak lazim fazlasini zaten alamaz mahkemede . kadinda cocugunun maddi ihtiyaclarini karsilamak zorunda sadece babaya ait degil cocuklar genelde kadinlar cok magdur oluyor ama burada adam ugrasmis
Adam dava acsa ev satilir kadin yari parasini ve 10 -15 bin nafaka alir .nafaka kiraya gitse kadin zaten ortada kaldi bence iyi anlasma suan

Yani anlaşma şartları sizin için gayet iyi durumda şu an.
Nafaka için daha da zorlarsanız muhtemelen zararlı çıkarsınız.

Bende polisten bosandim yanlış şey etmek istemem ama genellikle psikolojik sıkıntıları oluyor bu meslek grubunun ... her hukuk ve adliye şeylerin e de vakıf oldukları için ellerinden geleni yapıyorlar benim sana naçizane tavsiyem kendi ayaklarının üzerinde dur biliyorum çocukların hakkı söyle böyle vs ama devlet maalesef biraz bu konularda açıklık gösteriyor..cok bir beklentiye girmeden kendi maaşın her daim iyidir

Adamı düşünmüyorum ben. Aksine kadın kendini keşke zamanında daha fazla düşünseymiş diyorum. Adam kadını parayla tehdit edebiliyor şu an. Keşke edemeseydi diyorum.

Kanuni olarak mahkeme de oturup hesap yapacak ve benzer şeyi söyleyecek büyük ihtimalle. O zaman ne olacak? İyi niyetli biriyse inşallah artırır nafakayı. Aman kadın sürünsün isteyen yok. Ama kanun da hem evi hem de adamın maaşının çoğunu veya yarısını verir mi kadına?
Mahkeme kadın erkek diye bakmaz ki. Aman yazık kadının mesleği yok diye adamın maaşını kadına vermez yani.

İşin içinde şiddet aldatma falan varsa tazminat daha bile fazla olmalı bana göre orası ds ayrı bir konu.

Çalışmamak onun seçimi olabilir, ama çalışmaya bir kadınla evlenmekte adamın seçimiydi.
Ayrıca çocuğun maddi ihtiyaçların baba sorumludur anne zaten bakımını yapıyor?

10-15 bin arasında alırsın
iyi de
ortak evi zaten kadına bırakıyor
satıp paylaşabilirdi, kadın o zaman kira ödemek sorunda kalırdı en kötü ihtimalle 15 bin kira, hadi evin yarısı zaten kadının desek 7-8 bin lira kira payından kurtarmış oluyor
çocuğun özel kresini ödeyecekmiş -ki bu da benim yeğenim 5 yaşında 15 bin filan ödüyorlar hadi o kadar özel olmasın yine vardır 7-8 bin
5 bin de + nafaka olarak verecekmiş

kısaca adam zaten 20 bin lira üstü bir miktar vermiş oluyor zaten maaşı 60 filandır, adamın başka evi de muhtemelen yoktur (olsa paylaşım konusu olurdu zaten) kendisi kiraya gidecektir

kısacası maaşının 1/3ünü zaten vermiş, --belki fazlasını-- olacak bu şartlarda nasıl 10-15 nafaka alsın

bunları vermiyor olsa 10-15 alabilirdi belki, ama bu şekilde alamaz gibi, bildiklerimiz öyle maaşın yarısı edecek kadar para mahkeme bağlamıyor

Çalışmamak onun seçimi olabilir, ama çalışmaya bir kadınla evlenmekte adamın seçimiydi.
Calismamak tabi ki kadinin secimi ama bosaninca kendi basina kaliyor kadin . sizce hukuki olarak anne bakimini yapiyor baba maddi sorumlulugu alsin gibi bir sey olabilir mi ?

Zamanda şöyle yapsaydın yada böyle yapsaydın diyerek geçmişi sorgulamak yanlış. Çocukların geleceği için ne yapılması gerekiyorsa yapılmalı. Sonuçta adam ne yapacaksa çocukları için yapıyor konu sahibi için değil.

Niye baba bakım yapamıyor mu? Baba bakım da yapabilsin anne de para kazansın??
Hatta nafakayı illa erkek öder diye bir durum da yok.
Pozitif ayrımcıyım ben, eşitlikçi bile değilimdir kadın erkek konusunda. Ona rağmen çok abartılı mesajlar. Adam gelirin çoğunu versin, okulu ödesin, evi versin gerçekçi değil ve konu sahibini bu anlamda ümitlendirmenin alemi yok.

Canım ben bu yil KPSS ye hazırlanıyorum ki kaldı ki oğlum daha çok küçük 2 yaşında bizim burada kreşe bile almıyorlar bu yaşta ben de açıkçası bir yılımı iyi değerlendirmek istiyorum ama şöyle bir şey var ben çalışsam bile o cocuklarına bakmak zorunda yani çocuklarımi mağdur etmem diyor ama 5 bin nafaka veriyor ben çalışma hayatım başlayana kadar şöyle düşünmüştüm oturduğumuz ev benim olacak yani kira vermeyeceğim ve 100 binde tazminat verecek nafakayifa 10bin yaoabilirsem bu sekilde gecinirim herhalde o 100bin tazminatida bankada çevirmeyi düşünüyorum

iyi de adam ozel kresi oduyormus en az 7-8 bin .evi size birakiyor kira 10 bin desek yarisini size hibe ediyor 5 bin .5 bin de nafaka varsa 22 bin birakiyor size aylik daha ne yapsin
Peki ben 5 ile 2 küçük çocuğa nasıl bakayım faturami ödeyeyim gıdaya mı vereyim kıyafete mi vereyim ki kaldı ki oğlumun bir maması 900 TL ayrıca eşimin bir tane daha evi var yan gelirleri de var ama onları benimle evlenmeden önce aldığı için ben hak iddia etmiyorum zaten ben onlardan hak da istemiyorum yani demek istediğim eşimin durumu da iyi yani

Tabi ki çocukların geleceği her şeyden önemli. Evin kullanım hakkını da bu yüzden bırakıyor adam büyük ihtimalle.
Okul çağındaki çocuğun en büyük gider kalemini de karşılıyor. Diğer çocuk için de nafaka veriyor. Ee konu sahibi ne yapacak? Kpssye hazırlanacak. Kadının rahatça sınava hazırlanması için adamın daha fazla nafaka vermesi bekleniyor. Mantıklı mı bu şimdi? Kadının ve çocukların bütün giderlerini adamin karşılaması ancak evlilik birliği içinde olabilecek bir şey.

Ben konu sahibinin yerinde olsam küçük çocuğumu da kreşe verir, kreş ücretini yine babadan talep eder, özel bir okulla anlaşır işe başlarım. Bu durumda babadan daha fazla bile para çıkıyor. Ama konu sahibi oturup elin adamın parasını beklememiş oluyor.

Yani konu sahibinin beklentisi parasal olarak az mı çok mu ayrı. Ama mantıklı değil. Evli olmadığınız bir adam siz sınava hazırlanın diye bütün giderlerinizi karşılamaz.

Keşke babalar sizin dediğiniz gibi çocuğun bakımını yapsa, ama ne yazık ki yapamıyorlar Hatta boşandıktan bir süre sonra çocuktan da boşanıyorlar ve bütün sorumluluk anneye kalıyor. Zaten tek yapması gereken çocuğa maddi destek olmak onu da yapsınlar artık.

İyi de kendi hayat planlamanizi yapmayip esinize guvenmissiniz 10 yildir ders calismadiniz suan mi calisiyorsunuz .bosanmak boyle bir sey acimasiz oluyor kabul ediyorum ama bu sizin sorununuz suan .annenizin evine yerlesip asgari ucretle calisacaksiniz ustune 10-15 bin nafaka alirsiniz ama bu kadar .eski esiniz milyoner degilse hayatinizi ona guvenerek idame ettiremezsiniz

Vallahi canım bırak çocuğunun bakımını yapmayı evde pis çoraplarını yerden topluyordum ben evliliğimim süreci boyunca ne çocukların bakımına ne evin düzenine hiçbir şeye katkısı olmayan bir insan bu sadece karnımızı doyurdu ben kimsenin hakkını yemem ama asla hakkımı da yedirmem ben o çocuklara bakıyorsam maddi imkanlarını karşılamak zorunda karşılamıyorsa da alsın çocukları ben çalışayım nafakayı ben ödemeye razıyım benim çalışmama engel durum ne sizce şu an çocuk?

T tugbaelaaaaaaaaa zaten evlilik oncesi icin hak talep edemezsiniz hic o konulara girmeyin

Hangi şehirde yaşıyorsunuz?
Öğretmenlikte hangi branştasınız? Atanma şansınız yüksek mi?
Yani bir yıl sonra atanamazsaniz sıkıntıya düşersiniz 10 bin nafaka bile alsanız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…