Nafaka Davası

Sunshine232

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2021
1.160
1.688
83
33
merhaba 3 yıl önce bosandım 5 yaşında kızım var. Babası memur( öğretmen ve maaşı dışında ek dersi de var ayrıca bir spor salonunda da hocalık yapıyor)ve 1500 lira nafaka veriyor. Ocakta nafaka artırma davası açtım hala sonuçlanmadı haftaya davamız var. Dava açıp kazananlar oldu mu ne kadar artırdı hakim ?
Babasına artır dediğimde artırmadı maalesef protokoldede her yıl artış oranını yazmamışız. Kızım kreşe gidiyor aidatı 4 bin devlet olmasına rağmen jimnastige gidiyor zaten diğer giderlerini az cok hepimiz biliyoruz asla uzlasmıyor

Son düzenleme:
Siz çalışıyor musunuz,şahsen kendi hür iradesiyle evladına bi şey yapmak istemese hiç uğraşmam gibime geliyor eğer kendim calisiyorsam bende boşanıyorum çalışıyorum 2 çocuğum var nafaka talebinde bulunmadım kendi biliyor zaten çocuklarının giderlerini yaparsa yapar yapmazsa kimseye zorla babalık yaptiramam ama şu ekonomide yetmiyor siz de haklısınız her şekilde sinir bozucu bi durum

Yetmiyor gerçekten ben anneysem o da babası

Hakim günümüz şartlarına göre bir miktar belirler. Tabii bu noktada esas parametre eşinin maddi durumu ve kızınızın ihtiyaçları. Artırım muhakkak yapılır merak etmeyin. Şu an tek çocuk için farklı kararlar var. Eşinizin sosyal durum tespiti tekrar istenebilir.

Tek Cocuk icin ne gibi farklı kararlar var rica etsem biraz açar mısınız ? Bu 3. Dava olacak ama biri ertelenmişti daha fazla uzama ihtimali var mı sizce ? Bir de biz geriye dönük açtığımız tarihten itibaren istedik o şekilde alacağız degil mi

Eşinizin maddi durumunu bilemediğim için şu an yorum yapamayacağım. Eşiniz 11.500 tl kazanıyorsa farklı bir karar çıkar,
50.500 tl kazanıyorsa farklı bir karar çıkar. 5.000 Tl lik iştirak nafakası da var 17.000 tl lik de var. Duruma ve koşullara göre değişiyor.

Muhakkak artar, su ekonomide 1500 lirayla babalikmi yapılır, çocuğun hangi ihtiyacını karşılar o para . Geçen markete gidip bi kaç poset aldım . 1500 lira tuttu.
Bu kadar nafaka olmaz ki

Ek dersi olmadan ki o da var 24 bin lira maaşı var genelde %25 oranında bağlanıyor diye biliyorum

Kararinizi gozden gecirin derim yapmazsa yapmasin dediginiz cocugunuzun hakki sizin durumunuz asiri iyi her seye yetisecek bile olsaniz cocugunuza hesap acip biriktirin ilerde kullanir...3 gun sonra o adam gider evlenir hic bise yapmaz niye kendi cocugu madur olacak konuma düşsün kendinize istememe hakkiniz var ama cocugunuzun hakkina girmeyin

Karşı tarafın verebilecek durumu da yok zaten o yüzden istemedim durumu olsaydı evet isteyebilirdim haklisiniz

Kızınızın kreş,giyecek,oyuncak vs harcamalarınızı belgelendirdiniz mi dosyada ?
Mutlaka artacaktır az ya da çok..
Çokluğu azlığı çocuğun giderine gore değişir.

Kızınızın kreş,giyecek,oyuncak vs harcamalarınızı belgelendirdiniz mi dosyada ?
Mutlaka artacaktır az ya da çok..
Çokluğu azlığı çocuğun giderine gore değişir.
Okul aidatı elimde. Fatura işini avukata sordum ama cok üstünde durmadı onun mutlaka artacağını söylüyor

Okul aidatı elimde. Fatura işini avukata sordum ama cok üstünde durmadı onun mutlaka artacağını söylüyor
Yani artmalida bizimde maasi iyi exin ama 1500 hadi ailem destek . Bu kışın krese baslatim diyorim burda 8 ile 10 bin arasi bende tekrardan dava acasim geliyor oyle rakamlari tek basima nasil odeyeyim ozel sektorde olacagim tam gun ozelde mecbur gidicek 8 7 saati olan 10 bin kres servis tutsa kiyafeti etkinligi oyuncağı sampuani kremi deterjani 13 15 Bini bulacak bana adamda sadece 1500 verecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…