nafaka davası

honeysuckle

istanbul delisi
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2010
3.161
1.515
373
İstanbul
merhaba arkadaslar..

aşağı yukarı 4 senedir eşimden ayrıyım..
biz ayrılırken anlaşmalı boşandık ve ondan tek kuruş istemedim yeterki bitsin diye..
bu süre içinde kızını hiç aramadı..ne maddi ne manevi yardımcı olmadı..
şimdi emekli olmuş..içimden bir ses diyorki dava aç .her ay ödesin..
ama bir tarafımda boşver tenezzül etme diyor..
ne yapayım sizce
:44:

kızının arayıp sorması ihtiyaçlarını karşılaması lazımdı.
ama tabi bunun kararı yinede size kalmış eğer maddi olarak durumunuz iyiyse dediğiniz gibi boşverin ama değilse
kızınızın eğitimi için bir miktar paranında zararı olmaz babası sonuçta dimi?

Bu tenezzül etmek yada etmemekle alakali degilki cnm..Sonucta o cocugun babasi ve gerekli ihtiyaclarini karsilamak zorunda..Bugüne kadar görevini yerine getirmemis olmasi bile büyük bir aymazlik, vurdumduymazlik zaten..Heleki ihtiacin varsa hic durma...

olay maddiyat değil..
benimki tamamen gıcıklık..
sırf kızımı arayıp sormadığı için bir intikam sekli belkide..
tabi ki zararı olmaz kızım liseye basladı..
ama baba müsvettesi bir kere sormadı çocuğu..
belki kızım için iyimi olur onuda bilmiyorum..

zaten hırsım öfkem bu yüzden..
ama aradan uzun süre geçti ve ben ozaman istemedim..
daha doğrusu anlaşma yaptık kendi aramızda çocuğun velayetini alma karşılığında nafaka ve tazminattan vazgeçtim..
şimdi açabilirmiyimki?

Bence bir avukata falan danis canim..O zaman kücüktü masrafida azdi, simdi liseye gidecek diyorsun en azindan kizinin egitim masraflarina yardim etsin...Ama bir üstte "ihtiyacim yok gicikligina yapacagim " yazmissin..Eger gercekten kiziyin hic ihtiyaci yok ve gercekten negtif bir duygu yüzünden yapaaksanda hic ugrasma...Birak oldugu gibi kalsin elbet herkes hakettigini alir hayattan...

evet danışacağım..
zoruma gidiyor be arkadasım..
ben kadın halimle gecemi gündüze katmış tek basına kızıma bakmak için
mücadele verirken onun hiç umursamaması çok zoruma gidiyor

ha ihtiyacım yok derken yanlış anlaşılmasın..
normal maaslı çalışan biriyim..ailem falanda yok yardım edecek
kah iyi kah kötü bakıyorum kızıma

Olay maddiyat değilse hiç uğraşmayın derim ben.
Arayıp sormak niyetinde olsaydı bunu kendiliğinden yapardı zaten.
Ki, bahsettiğiniz adam da kızınızın velayetini alabilmeniz için sizinle nafaka ve tazminat davasında pazarlık yapan bir adammış.
Siz ilgilenmediğinden bahsediyorsunuz, babalık yapmadığından. Nafaka verdiğinde babalık yapmış olacak mı, hayır.
Sırf gıcıklık olsun diye belki de huzurunuzu kaçıracaksınız, kızınızın okul hayatı etkilenecek..
Değer mi? Karar sizin tabii ki.

Son düzenleme:

çok teşekkür ederim..
o kadar güzel yazmışsınız ki..
hazmedemediğim kızına ilgisizliği çocuğum kendi kendine büyüdü babasız..
babalık öğretilebilen bişey değil onu anladım..
onun huzurunu kaçırayım derken kendi huzurumu belkide kızımın psikolojisini bozacağım..
bunları çok düşündüm içinden çıkamadım o yüzden konu açıp sizlere sormak istedim

Rica ederim.
Öfkenizde çok haklısınız.
Genelde kadınlarımızın çoğu, o çocuğu ben kendi başıma mı yaptım babası değil mi tabii ki arayıp soracak bakacak ilgilenecek diye düşünür.
Ama önemli olan o değil ki.. Önemli olan annelik ve babalık sorumluluğunu hissedebilmek.
İnsanlar bazı şeyleri içinden geldiği için yapmalı, zorlamayla yapılan şeylerin ne bir anlamı olur ne de tadı tuzu.
Düşünüp, sorgularken her yönden düşünmeliyiz ki, en doğru kararı verebilelim..

evet tamda hissettiklerimi yazmışsınız..içimi okumuşsunuz diyeyim..
benimki bir nevi ona kendimce ceza verme yöntemi..
ama ne kadar mantıklı onuda bilmiyorum..
ama kızıma üzülüyorum..bir adamı baba yaparken çok iyi düşünmek lazım..
bu çeşitler babalığı hiç hak etmiyor..kızım onun soy adını taşıyor .
kimliğinde baba hanesinde adı yazıyor ama sadece biolojik baba..
çok acı bir durum ..bilmem anlatabildim mi..

Anlaşmalı boşanmalarda nafaka ve tazminat hakkından feragat ettiyseniz, üstelik üstünden 4 yıl geçtiği için nafaka talep edemezsiniz diye biliyorum ben ama tabii bir boşanma avukatına danışmanızda fayda var, eski eşinizin kızınıza maddi desteği var mı? Kızınızı arayıp sormadığı gibi maddi olarakta bakmıyorsa kızınız için dava açabilirsiniz gibi geliyor bana.

Allah size ve kızınıza sağlık huzur versin, kızınızın bahtı güzel olsun İnşaAllah

çok teşekkür ederim..cümlemizin evlatları insallah..
kızım için nafaka talep edebiliyor muşum..ama işte yapıp yapmama konusunda kararsızım..
maddi manevi hiç bir desteği yok..
keşke manevi olsaydı bu kadar hırslanmazdım..

Anlayabiliyorum sizi. Çocuklar için anne ve baba kavramı çok önemlidir. Muhakkak kızınızın size belli etmediği ve paylaşmadığı yoğun duygular vardır içinde. Dediğiniz gibi bazı adamlar ne baba olmayı hakediyor ne de bazı kadınlar anne.. Benim ceza yöntemim değer ve saygı haketmeyen insanları umursamamaktır her zaman. O şekilde davranınca bana zarar vermelerini de engellemiş oluyorum.

Cocuguna sahıp cıkıp bazı sorumluluklara el atmak zorunda... Netıcede cocuk yapmak bırlıkte alınan bır karar

kızım tam buluğ çağında ..kim bilir neler yaşıyor neler düşünüyor da bana belli etmiyor..
okulda hiç bir arkadası bilmiyormuş ayrı olduğumuzu mesela..
ve bir ara okulda baban ne iş yapıyor diye sorduklarında siniri bozuluyordu çocuğun
niye babamı soruyorlar diye..yani çok şey yaşadım ben
umursamadım umursamıyorum ama ben bunları yaşarken tek basıma kızıma gelecek
hazırlamaya çalışırken onun rahat olmasına sinir oluyorum..insanız işte ne bileyim

yaparken iki kişi bakarken tek kişi vay vay vay ne ala....!!!!! bence açın davanızı ne uyuz adamlar var ya versin hakkınız olan parayı kızınızın yaşam standartı yükselir fena mı olur yada hesabında biriktirirsiniz...kızın velayaeti karşılığı nafaka vermeme inanın gıcık oldum :117:

Sen o adamdan para istemeyerek onun ekmeğine yağ sürmüşsün ve de sürmeye devam ediyorsun. Bana kalırsa enayilik bu başka birşey değil. Bu adam vay be ne asil kadınmış mı diyor sanıyorsun? Öyle sanıyorsan kendini kandırıyorsun. Vay be ne enayiymiş oh be bu işten hiçbir sorumluluk altına girmeden kurtuldum bütün paramı kendim yiycem diye sevinmiştir. Senin kızının hakkı o para kıyafet alır başka şeyler alır niye enayilik yaptığını anlamadım. Gurur gösterisi anlayana yapılır anlamayanın kapısına da icra memuru yollayıp anladığı dilden konuşmak lazım.En azından adamın ekmeğine yağ sürmeyi kes artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…