NAFAKA HAKKİNDA BİLGİSİ OLAN???

Gonca0707

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2020
904
554
53
36
Mrb hanımlar kısaca özet geçeceğim uzun uzun yazıp sıkmamak adına..
Çocuğun velayeti karşı tarafta velayeti olmayan taraf çocuğa bakıyor ve çocuk için işleyen nafaka gün gün devam ediyor.. çocuğuna bakmayan kişiye ödeniyor .. .
Velayet davasıni tekrar açmaya kalkınca ortalığı velveleye verip göstermelik çocuğunu alıyormuş gibi yapıp birkaç ay bakıyor .. sonra tekrar velayeti olmayan tarafa yolluyor sırf nafakadan olmamak için çocuğun velayetini vermeyi asla kabul etmiyor ..
Nafaka günden güne işliyor çocuk bakan taraf nafakayı karşı tarafa ödemiyor ama kanunen ödemesi gerekiyor .. ama çocuğa da o kişi bakıyor .. çocuk için ödenen nafaka bu sadece ve nasıl düzenlenmesi nereye gidilmesi müracaat edilmesi gerekiyor.???
Normalde kim bakarsa baksın karşı taraf nafaka odemesi gerekmiyor mu çalışıyorsa ??
Bu arada karşı taraf çalışıyor ama sigortasız ..

Kim bakarsa baksın nafaka ödemek gerekmiyor mu ne demek. Eğer çocuğa anne bakıyorsa baba nafaka verir baba bakiyorsa kadında çocuk yoksa velayetide babadaysa neden ödesin nafaka. Nafaka çocuğa bakana verilir. Bakmiyor ise velayet almak ve nafaka iptali için dava açması gerekir

Anne Kisaca kanunen baglanmis istirakten faydalanmak istiyor,Baba da annenin calistigini bildigi ve cocuga kendi tarafinda bakildigi icin odeme yapmak istemiyor.Anne ise sigortasiz olarak calistigi icin yasal olarak hak talebinde bulunabilecegini dusunuyor.Eger sigortasiz olsa bile Annenin calistigi anlasilirsa o is cok su kaldirir.Genel kaninin aksine her zaman erkekler nafaka odemez.Ulkemizde boyle bir inanis var ama asli astari yok.Sadece cinsiyete bakmaz bu durum.

Ben hicbirsey anlamadim
Mesela şu var ben çalışan kadınım çocuğun velayeti bende olursa illa çocuğuma işteyken başkası bakacak
Bu suç mu ?niye nafaka odenmesin

Ben hicbirsey anlamadim
Mesela şu var ben çalışan kadınım çocuğun velayeti bende olursa illa çocuğuma işteyken başkası bakacak
Bu suç mu ?niye nafaka odenmesin
Suc degil ama bunun sonradan sakatlanmamasi gerek..
Misal Durusmada babanin surekli calistigi icin mental olarak cocuguna yetemeyecegi,annenin ise isi olmadigi ve evde cocuga bakabilecek ve onu yetistirebilecek bir imkani var ise Cocuk mental ve manevi olarak anneden,maddi ve idame imkanlarini babadan alir.Anne sonradan calismaya baslarsa beyan icerik olarak degismis olur.
Yani burda ilk basta hem anne hem baba calissa problem teskil etmez,hak kazanildiktan sonra degisiklige gidilirse orda bir problem olabilir,oda kucuk kisinin menfaatleri dogrultusunda degerlendirilir.

Hmm Yeni birşey öğrendim enteresan.
Ben mesela hep çalışıyorum ama demek işsiz olsam sonradan çalışsam sıkıntı çıkacak.
Hakim hersekilde kadına bebeği vermiyor mu
Sonrada çalışsa bile bunu sorgulamak ne kadar doğru ki

Ben bunu okuyali 6 sene oldu.Simdi aktif olarak avukatlik yapanlar illa ki vardir aramizda.Zaten konu sahibinin dedigine gore taraflardan biri velayet uzerinde olmasina karsin cocugu yine karsi tarafa gonderiyormus.Burda o velayet nasil kazanildi hangi sartlara baglandi bilmek gerek.Benim dusundugum gibi anne hep cocugugunun basinda baba da surekli calisiyorsa,anne almis olabilir.Baba da maddi imkan tahsis eder,cocugunu da bo zamanlarinda gorur.
Calistim,issiz kaldim,tekrar calistim degil,ilk beyan.Cocugun sizde kalmasina karar teskil eden ilk durum.Onu baz alirlar.Dedigim gibi 6 sene olmus :) İlla ki avukat vardir aramizda onlar daha iyi aciklar.

Birşey sormak istiyorum şu an benimde boşanma ve velayet davam var çalışıyorum diye çocuk bana verilmez mi illa çalışmamam mı gerekiyor tam olarak anlayamadım çocğuma benim annem bakıyor babası tarafından hiç bir şekilde bakılmak istenmeyen ve sonradan boşanmada aklına gelip vekayet diye tutturan bir taraf var çocuğum 16 aylık bana verilmez diye korkuyorum şahsen

16 aylık çocuk her türlü size verilir diye düşünüyorum süt çocuğu olduğu için en azından 2 yıl önce bu böyleydi

bari ana baba yazsaydınız, nedir bu taraf şeklindeki anlatım

çocuğun velayeti annesinde ama fiilen baba bakıyor

iştirak nafakasını da resmen anne alıyor

sıkıntı bu ise bunu ispatlayıp velayeti isteyecek

velveleye verse kaç yazar, gidip davayı açacak

ama çocuğun bakımı dediği nedir bu önemli

yani çocuğun sorumluluğu kimde

sabah bıraktım akşam aldım bakıcıdan velayetteki bakım bu değil

sorumluluğunu almak

çocuğun yaşı kaç okul çağında ise kimin yanında okula gidiyor, okulda kimi muhatap alıyorlar gibi bir yığın soru önem taşır

tabii ki size verilir

çocuğunuza bakmak o iş saatlerindeki bakım vermek değil

sonuçta anneniz değil bakıcı da bakabilir, okula da gidebilir

hakimin çocuğuna da birisi bakıyor, o zaman tüm çalışan kadınların çocuklarını alıp devlet mi bakacak

16 aylık çocuk her türlü size verilir diye düşünüyorum süt çocuğu olduğu için en azından 2 yıl önce bu böyleydi

Benim karşı taraf benim gereksiz bir kardeşim var onu bahane etmiş almak için biz kızımla ayrı yaşıyoruz o kardeşimle de görüşmüyoruz ama aynı evde yaşıyorlar bilmem ne diye yazmış ve kendisine verilmesini istemiş çocuğuma annem bakıyor haliyle aynı ev ama kardeşim çalışıyor ben sabah bırakıp akşam alıyorum yüzünü dahi görmüyor bu konu problem olur mu onu düşünüyorum ve kafama takıyorum daha çok

böyle bir konu var korkum ondan daha çok böyle bişey olabilir mi görüşmediğim halde

2 yıl önce abim boşandı çocuğu almak için herşeyi yaptılar karşı tarafın aile düzenine kadar sundular mahkemeye ama yine de annesine verildi ne olursa olsun 3 yaşından önce de hiç bir şekilde velayet davası ile gelmeyin diye de söylendi, kardeşiniz madde veya alkol alıyorsa durum farklılaşabilir, ama bunun ötesinde size verilir diye düşünüyorum

Madde kullanıyor ama eski ex kişisi de kullanıyor ben de bunu yazdım ama onlar kardeşimin kullandığını yazdıkları için iftira attığımı savunuyorlar

Keşke ilk siz yazsaydınız ama geçmiş artık canınızı sıkmayın bu doktor raporuyla kanıtlanabilir bir şey hakimin inisiyatifine de kalmış, inşallah alırsınız yavrunuzu

Burada kucugun menfaatini gozetirler.Cocuk 8 yaslarinda olsaydi o da dinlenirdi.Oyle bir ihtimal olmadigi icin menfaatler degerlendirilir.Calismaniz gerekmiyor,zaten boyle bir durum soz konusu olsaydi calismayan hicbir anne velayet sahibi olamazdi.Benim bahsetmis oldugum durum o ani kapsiyor,Yani soyle dusunun misal calismiyorsunuz,ama mahkeme kocanizin basini kasiyamayacak kadar mesgul oldugunu,cocuguna yeteri kadar vakit ayircamayacagini bu nedenle surekli evinizde olan sizin cocugun menfaatleri dogrultusunda yetismesine,gelismesine daha faydali olacaginizi dusundugu icin velayeti size birakabilir.Bu basit bir ornek.Hatta cok basit.Anlasilmasi acisindan.Yani mevcut durum,sahitler.Bu sekilde dusunun.Bazen de taraflar anlasmali olarak velayeti birakabiliyorlar.Zaten calismiyorsaniz bosanmayi actiginiz anda nafaka tedbire baglanir.Dedigim gibi uzun zaman oldu,aktif bicimde avukatlik yapanlar vardir illaki.Bir de onlardan duyalim derim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…