Nafaka Vermeyen Hapse Girecek

Yagmurun_kizi

Çocuklarım benim herşeyim...
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2015
6.602
8.283
Nafakasını ödemeyen erkeklere cezaevi yolu göründü. Yargıtay, boşandıktan sonra mahkemenin belirlediği nafakayı ödemeyenlerin üç aya kadar hapis cezasına çarptırılması gerektiğine karar verdi.

Nafakasını ödemeyen koca hapse girecek

Yargıtay, boşandıktan sonra çocuklarını unutan "hayırsız koca"ları affetmedi. Yargıtay Ceza Genel Kurulu, mahkeme kararına rağmen nafaka borcunu ödemeyenlerin 3 aya kadar hapis cezasına çarptırılması gerektiğine karar verdi. Boşandıktan sonra özellikle kadınların ve küçük yaştaki çocukların "tek güvencesi" olan nafaka borcu yargıyı karıştırdı. Son kararı, Yargıtay Ceza Genel Kurulu verdi. Nafaka borcunu ödemeyenlere cezaevi yolunu gösteren kararın veriliş süreci şöyle işledi:

MAHKEME 3 AY VERMİŞTİ
Nevşehir İcra Ceza Mahkemesi bir türlü nafakasını ödemeyen S.Ç.'ye bir aylık süre tanıdı. S.Ç.'nin yine ödeme yapmaması üzerine mahkeme 3 ay "tazyik hapsi" cezası verdi. Ancak Adalet Bakanlığı kocanın cezaevine konulmasının yanlış olduğunu savunarak Yargıtay'a başvurdu. Yargıtay 16'ncı Hukuk Dairesi Bakanlık ile aynı doğrultuda düşünerek Nevşehir İcra Hakimliği'nin kararını kanun yararına bozdu. Fakat Yargıtay Ceza Genel Kurulu "Nafakaya ilişkin mahkeme kararlarını uymama" yı düzenleyen 344'üncü maddesinin açık olduğunu belirterek "tazyik hapsi"ni onayladı. Karar benzer durumlarda örnek oluşturacak
 
evet bende duymuştum arkadasım ödemediği taktırde hapis verilio diye fakat bunu gören erkekler geçte olsa borcu ödeyip hapisten kurtuluyo.Yanı işleri bayanları uğrastırmak mahkemelrde ,ama sonra tıpış tıpış ödeyecekler.Aslında dfevletimiz biz bayanları bu konuda çok düşünmüş hemen hemen bütün haklar bayanlara verilmiş bencede çok doğru .:enbuyukkk:
 
X