- 11 Şubat 2023
- 9
- 36
- 3
- 26
- Konu Sahibi zeynepgg06
-
Herkese iyi geceler
Bi kaç ay önce bi konu açmıştım nafaka zammı ile ilgili. Bi süredir burda yoktum yeni girdim ve yazılanlar karşısında şok oldum Bi çoğunu okumaya bile gerek duymadan atladım ama biz ne ara böyle bir toplum olduk çok merak ediyorum. Boşandım 1 cocugum var ve sadece çocuk için nafaka aliyorum (1000tl) bu ay zam gelecek ve artacak bu konu ile ilgili soru sordum ne paragözlüğüm ne ezikliğim kalmış ne de bence çocuğu yok kandırıyor diyen olmuş. Ben üniversite mezunu ve sigortalı Bi işte çalışan kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan çabalayan Bi kadınım yazmadan duramadım neden bu öfke kin nefret. Ömür boyu adamlardan nafaka alıyorsunuz vs vs.. Bi kadın diğer Bi kadına bunu nasıl yazar ben anneysem o da babası değil mi ayda verilen bin lira ile sanki ne yapılıyor ama mecbur verecek ben çocuğum için çabalıyorsam üstüne düşeni yapması benim onu kopardığım anlamına mı geliyor? Bazı insanlar gerçekten çok ama çok cahiller hiçbir şey bilmeden konuşmayı çok seviyorlar.. üzgünüm
Konunuzu hatırlamıyorum açıkçası. Ama bu forumda bu seviye kötü yorum aldıysanız nafakayla ilgili muhtemelen insanlar sizin çocuk nafakasindan değil eşe verilen nafakadan bahsettiğinizi sanmıştır. Çocuk nafakasina laf edecek kötülükte insanlar elbet var ama o yoğunlukta değiller. Eşlere ( küçük çocuğu olan veya baska bir sebeple çalışabilecek durumda olmayanları tabii ki hariç tutuyorum) süresiz nafakayı ben de desteklemiyorum. Ama çocuğuna bir zahmet versin karşı taraf. Sizin nafakaniz da piyasanın çok altında kalmış. Sözleşmenizde nasıl belirlediniz bilmiyorum ama zamla birlikte 2,5k bandının altında kalırsa ( eski eş kişisinin asgari ücretle çalıştığını varsayarsak bu miktar. Maaşının en az 1/3'ü olmalı bence) nafaka arttırım davası açmalısınız.Herkese iyi geceler
Bi kaç ay önce bi konu açmıştım nafaka zammı ile ilgili. Bi süredir burda yoktum yeni girdim ve yazılanlar karşısında şok oldum Bi çoğunu okumaya bile gerek duymadan atladım ama biz ne ara böyle bir toplum olduk çok merak ediyorum. Boşandım 1 cocugum var ve sadece çocuk için nafaka aliyorum (1000tl) bu ay zam gelecek ve artacak bu konu ile ilgili soru sordum ne paragözlüğüm ne ezikliğim kalmış ne de bence çocuğu yok kandırıyor diyen olmuş. Ben üniversite mezunu ve sigortalı Bi işte çalışan kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan çabalayan Bi kadınım yazmadan duramadım neden bu öfke kin nefret. Ömür boyu adamlardan nafaka alıyorsunuz vs vs.. Bi kadın diğer Bi kadına bunu nasıl yazar ben anneysem o da babası değil mi ayda verilen bin lira ile sanki ne yapılıyor ama mecbur verecek ben çocuğum için çabalıyorsam üstüne düşeni yapması benim onu kopardığım anlamına mı geliyor? Bazı insanlar gerçekten çok ama çok cahiller hiçbir şey bilmeden konuşmayı çok seviyorlar.. üzgünüm
Emin ol öyle yazanların çoğu damdan henüz düşmemiştir, düşseler karşısındaki adamların donuna kadar alır, iliğini kemiğini sömürürler. Ben çalışmıyorum buna rağmen kendime nafaka istemedim, tenezzül etmedim. Ama çocuğum için alıyorum. Bu da benim değil evladımın en doğal, yasal hakkı. Oldu! Birlikte çocuk dünyaya getireceksin, sonra ayrılacaksın çocuğun sorumluluğu 7/24 annede olacak, paşalar hayatlarına bakacak biz de eşeğiz ya manevi tüm yükü sırtlarken bir de maddi yük altında ezilicez. Hadi ordan be!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?