Merhaba KK Ailesi! Daha önce yarım bıraktığım Dukan macerasına tekrar başlamak ve bu günlük sayesinde kendimi bir yandan kontrol, diğer yandan da motive etmek istiyorum Yemeyi-içmeyi oldukça seven ve diyet konusunda pek iradeli olamayan biriyim ama sizlerin de yardımıyla bu işin içinden yüzümün akıyla çıkacağım inşallah :82:
Basen: 113 cm
Bel: 86 cm
Göbek: 92 cm
Bacak: 70 cm
Baldır: 45 cm
Kol: 33 cm
Bugün kan tahlili yaptırdım o yüzden atak evresine başlayamadım. Diyet öncesi bir hormon testi yaptırayım dedim, yani hipotiroidi filan varsa kilo almamın ve veremememin mazereti hazır olur diye Tahlil sonuçlarına göre hiçbir problemim yok (çok şükür), vücudum tıkır tıkır çalışıyor, ne hormonlarımı ne de metabolizmamı suçlayamıyorum kilolardan dolayı Tek suçlu var; o da benim, fazla yiyorum demek ki!!! (Allah'ın bildiği kuldan saklanmaz, vallahi açgözlüyüm, yiyorum yani, inkar edemem )
Umutlar Dukan diyetinde. Protein iştah için çözüm olur inşallah
Çok teşekkür ederim canım. Ben de sana kolaylıklar diliyorum Dukan diyeti çok zor, haklısın. Hatta benim gibi etle arası hiçbir zaman iyi olmamış biri için daha da zor Ama Dukan diyetine heves etmemin en büyük nedeni yüksek protein alımı nedeniyle diyet esnasında kas kaybı yaşanmaması, hatta bazı arkadaşlar üstüne kas kazandıklarını bile söylüyorlar :) Ne kadar kas, o kadar güzel bir görüntü! Böyle bir diyetle hedef kiloma gelmeden bile hedeflediğim fiziğe kavuşabileceğimi düşünüyorum. Bu amaçla diyete baş koyduk, Allah utandırmasın inşallah
Sen nasıl bir diyet yapıyorsun? Yaşın küçük sanırım :)
Dukan diyetine uygun bir sürü ekmek tarifi var, ben de her fırsatta yeni tarifleri denemeye çalışıyorum. Az önce mayalı ekmek tarifini yaptım, bir blogta bulduğuma tarife göre. Çok da güzel oldu, kokusu ve tadı ekmeğe biraz daha yakın
Dukan Mayalı Ekmek
Malzemeler
9 yemek kaşığı yulaf kepeği (tepeleme)
3 yumurta
Yarım paket instant maya (1 yk kaşığından az)
1 tepeleme yemek kaşığı light yoğurt
7 yemek kaşığı light süt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz tatlandırıcı (Splenda)
Tarifi yayınlayan kişiye teşekkürlerimi iletiyorum
Diyete daha önce başladım ve 5 kilo verdim ama ufak bir kaçamak dönemim oldu
Sonra hemen diyetime döndüm ama bir süre tartılmıyorum, azcık kilo almışsam görüp de moralim bozulmasın diye
Eti çok sevmiyorum, sabah kahvaltılarım genelde haşlanmış yumurta, Dukan ekmeği ve yağsız yoğurt ya da Dukan ekmeği ve lor peynirli omlet şeklinde oluyor. Tabi seyir evresinde sebze günlerinde bu kahvaltıyı çeşitlendirmek mümkün :)
Vermen gereken ne kadar kilon var? Eğer çok kilon yoksa Dukan'a başlamana gerek yok bence, yani 5-6 kilo Dukan diyeti olmadan da halledilir
Diyete daha önce başladım ve 5 kilo verdim ama ufak bir kaçamak dönemim oldu
Sonra hemen diyetime döndüm ama bir süre tartılmıyorum, azcık kilo almışsam görüp de moralim bozulmasın diye
Eti çok sevmiyorum, sabah kahvaltılarım genelde haşlanmış yumurta, Dukan ekmeği ve yağsız yoğurt ya da Dukan ekmeği ve lor peynirli omlet şeklinde oluyor. Tabi seyir evresinde sebze günlerinde bu kahvaltıyı çeşitlendirmek mümkün :)
Vermen gereken ne kadar kilon var? Eğer çok kilon yoksa Dukan'a başlamana gerek yok bence, yani 5-6 kilo Dukan diyeti olmadan da halledilir
Çok teşekkür ederim canım. Ben de sana kolaylıklar diliyorum Dukan diyeti çok zor, haklısın. Hatta benim gibi etle arası hiçbir zaman iyi olmamış biri için daha da zor Ama Dukan diyetine heves etmemin en büyük nedeni yüksek protein alımı nedeniyle diyet esnasında kas kaybı yaşanmaması, hatta bazı arkadaşlar üstüne kas kazandıklarını bile söylüyorlar :) Ne kadar kas, o kadar güzel bir görüntü! Böyle bir diyetle hedef kiloma gelmeden bile hedeflediğim fiziğe kavuşabileceğimi düşünüyorum. Bu amaçla diyete baş koyduk, Allah utandırmasın inşallah
Sen nasıl bir diyet yapıyorsun? Yaşın küçük sanırım :)