- 21 Haziran 2021
- 135
- 84
- 48
- Konu Sahibi tarcinkabugu1
-
Yanlis anlamayin merak ettim sabahla ogleni nasil birlestiriyorsunuz aralarinda bayagi zaman var o yuzden sordumBen sabahla öğleni birleştiriyorum. İkindiyle de akşamı ve yatsıyı. Bazen üç defa bazen iki defa abdest almış oluyorum. Ama doktorla bir görüşmelisiniz,en önemlisi o. Gerisi hallolur,bir düzen oturtursunuz
Sabahı 6da öğleni 13.30da kılıyorum. Sabahı kılarken kahvaltımı yapmış ve tuvalet işlerini bitirmiş oluyorum. O yüzden sıkıntı olmuyor. Aslında çok fazla zaman yok arada.Yanlis anlamayin merak ettim sabahla ogleni nasil birlestiriyorsunuz aralarinda bayagi zaman var o yuzden sordum
MasAllah size. Ben o kadar sure abdestli duramiyorum malesefSabahı 6da öğleni 13.30da kılıyorum. Sabahı kılarken kahvaltımı yapmış ve tuvalet işlerini bitirmiş oluyorum. O yüzden sıkıntı olmuyor. Aslında çok fazla zaman yok arada.
Öğlenle ikindiyi akşamla yatsıyı tek abdestle kılablilirsin.Tabi kerahat vakitlerine dikkat et.Aslında her namazda abdest almak en güzeli ama senin sağlık problemin var.Kızlar merhabalar benim bir derdim var. Tesettürlü değilim ama 1 hafta önce içimden gelerek namaza başladım. Ancak sorunlu bir cildim var ve roza hastalığım var. Günde 5 vakit abdest almaktan cildim berbat oldu. Aşırı kurudu dökülmeler var ve rozalarım belirginleşti kırmızı oldu ve de çok ağrıyor krem bile süremiyorum. Maalesef bu yüzden namazı bırakmak zorunda kaldım. Namaz kılanlar lütfen bana yardımcı olur musunuz ? Çünkü vicdanen çok rahatsızım ama böyle de bir durum var. Ne yapmalıyım?
Yani sabah namazını kılınca epey zaman geçiyor öğlen sonuna. Öğlen sonuna doğru abdest alın öğlen ikindi 10 dakika falan arayla kılın. Akşam be yatsıyı da yine peşpeşe. 3 e düşmüş olur abdest arası da epey açılmış olur. Krem de daha uzun süre kalırKızlar merhabalar benim bir derdim var. Tesettürlü değilim ama 1 hafta önce içimden gelerek namaza başladım. Ancak sorunlu bir cildim var ve roza hastalığım var. Günde 5 vakit abdest almaktan cildim berbat oldu. Aşırı kurudu dökülmeler var ve rozalarım belirginleşti kırmızı oldu ve de çok ağrıyor krem bile süremiyorum. Maalesef bu yüzden namazı bırakmak zorunda kaldım. Namaz kılanlar lütfen bana yardımcı olur musunuz ? Çünkü vicdanen çok rahatsızım ama böyle de bir durum var. Ne yapmalıyım?
Teşekkür ederim,her zaman kılamıyorum ama elden ne gelirse yapmaya çalışıyorumMasAllah size. Ben o kadar sure abdestli duramiyorum malesef
Allah kabul etsin.Teşekkür ederim,her zaman kılamıyorum ama elden ne gelirse yapmaya çalışıyorum
Amin,hepimizinkiler kabul olsun inşallahAllah kabul etsin.
Öğlenle ikindiyi akşamla yatsıyı tek abdestle kılablilirsin.Tabi kerahat vakitlerine dikkat et.Aslında her namazda abdest almak en güzeli ama senin sağlık problemin varsa
Çok teşekkür ederim evet kullandığım kremlerim var doktorun yazdığı ama çok su değdiği zaman çoğalıyorDermatolojiye gidip roza tedavinize başlayın namazdan bağımsız. Ayrıca doğru içerikli cilt bakım ürünleri ve yangısını almak için de aloe vera öneririm. Bende de yıllardır roza var, düzenli cilt bakımı şart. Çok yoğun güneşe maruz kalmadıkça sorun yaşamazsınız.
Evet öyle bence de ama işte insan emin olamıyor eksik yapmışım gibi hissetmek istemedim5 vakit kılma zorunluluğu var mı, bilmiyorum. Bu bildiğim kadarıyla geçmeyen bir rahatsızlık, elinizden geldiği kadar kılın. Sonuçta önemli olan insanın niyeti bence.
Evet bu çok mantıklı çok teşekkür ederim hiç öyle düşünmemiştim çünkü tam saatinde kılmaya çalışıyordum ama hiç kılmamaktan iyidirHer namaz için tekrar abdest almana gerek yok. Alman gerekiyorsa da öğleni ikindi namazına yakın kıl akşamı da yatsı namazına yakın kıl böylelikle 3 kez abdest almış olursun.
Çok teşekkür ederim bu fikir aklıma yattıÇok anladığım bir mevzu değil, konu da yasak ama vakitleri birbirine yakın zamanlarda kılsanız tek abdestle olmaz mı? Annem öyle yapıyor ordan biliyorumöğleni kılabileceği son dakikalarda abdest alıp kılıyor sonra aynı abdestle ikindiyi kılıyor. Akşamla yatsıyı aynı şekilde. Daha az suyla temas edersiniz böylece.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?