Namaz kılanlar yardım ??!

Öncelikle Allah namazlarınızı kabul etsin, ben de benzer durumu yaşıyorum. Roza yok fakat kistik aknelerim var. Namaz için abdest tazelediğimde her abdestten sonra cildim o kadar çok kuruyor ki dudak kenarlarım hassaslaşıyor haşır huşur ses geliyor cildimden dokununca. Çareyi her abdestten sonra nemlendirici sürmekte biraz bulmaya çalışmıştım ama tam çözüm olmadı. Reglim yeni bitti 1 haftadır kılamadığım için cildim normal yağ dengesine yeni döndü abdest almadığım için. Şimdilik ben de napacağımı bilmiyorum fakat yorumdakilerin dediği gibi vakitleri yaklaştırıp (kerahate bırakmadan tabi) tek abdestle iki vakti kılabiliriz veya yüzümüzü 3 kere yıkamak yerine 1 kere suyu çok hafif değdirebiliriz amaç temizlemek, allahın huzuruna temiz çıkmak sonuçta bu şekilde de kabul olabilir bence. Bir de teyemmüm abdestinin kurallarında suyun görüldüğü yerde yani suyun var olduğu yerde teyemmüm geçerliliğini kaybeder diye okumuştum. O sebeple suyla ilerlemye çalışmak veya bu teyemmümü teyitlemeniz iyi olabilir.

Yanlis anlamayin merak ettim sabahla ogleni nasil birlestiriyorsunuz aralarinda bayagi zaman var o yuzden sordum

Yanlis anlamayin merak ettim sabahla ogleni nasil birlestiriyorsunuz aralarinda bayagi zaman var o yuzden sordum
Sabahı 6da öğleni 13.30da kılıyorum. Sabahı kılarken kahvaltımı yapmış ve tuvalet işlerini bitirmiş oluyorum. O yüzden sıkıntı olmuyor. Aslında çok fazla zaman yok arada.

Sabahı 6da öğleni 13.30da kılıyorum. Sabahı kılarken kahvaltımı yapmış ve tuvalet işlerini bitirmiş oluyorum. O yüzden sıkıntı olmuyor. Aslında çok fazla zaman yok arada.
MasAllah size. Ben o kadar sure abdestli duramiyorum malesef

Öğlenle ikindiyi akşamla yatsıyı tek abdestle kılablilirsin.Tabi kerahat vakitlerine dikkat et.Aslında her namazda abdest almak en güzeli ama senin sağlık problemin var.

Akan su ile değil de ıslak elinizle mesheder şekilde yıkamaya çalışabilirsiniz rahatsız olduğunuz bölgeyi. Abdest sayınızı da düşürmeye çalışabilirsiniz, sabah namazı için bir abdest, öğle ikindi akşam yatsı için bir abdest, tutmak zor gelirse öğle-ikindide bir akşam- yatsı da bir abdest şeklinde günde en fazla 3 abdest alarak tamamlayabilirsiniz

Yani sabah namazını kılınca epey zaman geçiyor öğlen sonuna. Öğlen sonuna doğru abdest alın öğlen ikindi 10 dakika falan arayla kılın. Akşam be yatsıyı da yine peşpeşe. 3 e düşmüş olur abdest arası da epey açılmış olur. Krem de daha uzun süre kalır

Bunu fetva meclisine sorman daha iyi olur yazanların çoğu malesef namazın ağırlığının farkında değil namazı namaz yapan vaktinde kılınandir yani ogleni ikindiye yakın kılmak mecburi olmadıkça doğru değildir

3 abdestle halledersiniz.
Buna ve tedaviye rağmen sıkıntı devam ediyorsa o bölgeyi az yıkar veya yıkamazsınız.
Yüz yıkamak abdestin farzlarından olduğu için tedaviyi de aksatmamak lazım.

Allah kabul etsin.

Fetva hattı mutlaka sorunuza cevap verecektir, elbet bir kolaylığı vardır.
Bu arada bazı yorumlarda 2-3 vakiti tek abdest ile geçirebilirsin denmiş de siz nasıl tuvalete gitmeden durabiliyorsunuz ki Keşke bende tutabilsem ama 1 bardak su içsem en az 2 kere tuvalete gidiyorum

Çok teşekkür ederim evet kullandığım kremlerim var doktorun yazdığı ama çok su değdiği zaman çoğalıyor

Her namaz için tekrar abdest almana gerek yok. Alman gerekiyorsa da öğleni ikindi namazına yakın kıl akşamı da yatsı namazına yakın kıl böylelikle 3 kez abdest almış olursun.
Evet bu çok mantıklı çok teşekkür ederim hiç öyle düşünmemiştim çünkü tam saatinde kılmaya çalışıyordum ama hiç kılmamaktan iyidir

Çok teşekkür ederim bu fikir aklıma yattı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…