Namaz kılanlar yardım ??!

Eğer hafif bir el islagiyla nemlendirmek sıkıntı olusturmayacaksa rosa acisindan, öyle yapabilirsiniz. Yoksa da mümkün mertebe bir abdestle bir iki vakti çıkartmaya çalışın. Uygun ilaçlarla umarım yoluna girer. Namaz gibi istikrarli da olmayı gerektiren bir ibadete niyet etmiş olmanızı da tebrik ediyorum daim olsun isteyen herkese nasip olsun ins.
Amin çok teşekkür ederim inşallah 🙏 cevabınız için teşekkür ederim 🙏🥰

Ben sabahla öğleni birleştiriyorum. İkindiyle de akşamı ve yatsıyı. Bazen üç defa bazen iki defa abdest almış oluyorum. Ama doktorla bir görüşmelisiniz,en önemlisi o. Gerisi hallolur,bir düzen oturtursunuz
Genelde çoğu kişi bunu söylemiş evet ben bilmiyordum hiç aklıma da gelmemişti açıkçası ama çok mantıklı böyle yapacağım bundan sonra 🙏 teşekkür ederim düşünceniz için doktorumun yazdığı kremlerim var onları kullanıyorum hali hazırda sadece sürekli yıkadığım için çoğaltıyor krem etki etmiyordu

Rosaceayım,namaz kildigim zamanlar,bir abdestle 2-3 vakit kildigim oluyordu.Evet sürekli yüz yıkamak,cildimizi kurutuyor ve tahriş ediyor.Bol bol nemlendirmeli.Ben bu hastalıktan muzdarip olduğum için öncelikle rosacea yi kontrol altına almaya dikkatinizi ve cabanizi veriniz,yaşamayan anlamaz.Ciddi bir tedavi ve doğru ürünler kullanımı,yeme içmede ciddi bir düzenleme vs.41 yaşındayım 24 yaşımdan beri çekiyorum.Zaten iyileşen bir rahatsızlık da değil.
Gerçekten söylediğiniz gibi yaşamayan bilemez maalesef 🙁 çok haklısınız 🥲 ben de 34ümdeyim evet 20li yaşlarımdan beli çekiyorum maalesef. Ne cilt bakımı ne serum hiçbir şey süremiyorum cildime insanlar ne bakımlar yapıyorlar özeniyorum 🥲

Bence bir görüş doktorla önce. Sonra da fetva hattına sormalısın. Ama bence foşur foşur yıkamasan hafif nemlendirsen de olur. Ve arttırıyorum bir hastalık sebebiyle hiç yıkamasan bile olur. Diğer kısımlar yıkananiliyor zaten. Hiçbir şey namazdan önemli değil. Allah şifa versin.
Amin çok teşekkür ederim 🙏

Bence de fetva hattını arayıp sorun sağlık bu sonuçta eminim bir kolaylığı vardır. Her vakitte abdest almayabilirsiniz mesela. Abdestin mantığı bildiğim kadarıyla vücudun temiz olması, modern insan da öyle toz toprak içinde yaşamıyor zaten günde bir kez duş alıp temizlenmek kafi.
Aslında bu ara çalışmıyorum zaten ev hanımıyım. Çok dışarda gezen biri de değilim yani hep evdeyim.

Su kullanmadan abdest alabileceğiniz bir rahatsızlığınız mevcut teyemmüm deneyebilirsiniz.

Teyemmüm şu hâllerde yapılır:
a) Abdest veya gusle yetecek miktarda su bulunamaması,
b) Su bulunduğu hâlde, suya ulaşma imkânının olmaması,
c) Su bulunduğu hâlde, havanın çok soğuk oluşu, banyo yapacak yerin bulunmayışı gibi engellerle suyu kullanma imkânının bulunmaması,
d) Sağlık açısından suyun kullanılmasının sakıncalı olması,
e) Yıkandığı veya abdest azalarını yıkadığı takdirde hastalanması, hastalığının artması veya iyileşme süresinin uzaması,
f) Vücudun veya abdest organlarının yarısından fazlasının yara, yanık vb. sebeplerle yıkanamaması.
🙏🙏çok teşekkür ederim bilgiler için

Ben sabahla öğleni birleştiriyorum. İkindiyle de akşamı ve yatsıyı. Bazen üç defa bazen iki defa abdest almış oluyorum. Ama doktorla bir görüşmelisiniz,en önemlisi o. Gerisi hallolur,bir düzen oturtursunuz
Cisinizi tutabilme sürenizi tebrik ediyorum 🤣 pırt daha büyük bir dert tabi 🤣

Roza nasıl bir hastalık bilmiyorum ama suyu da hafif şıp şıp yapsanız yeter yani iyice ovmayin suratınızı sonrasında da muhakkak kreminiz falan vardır sürersiniz yeter.

Abdest tutun diyenlere katılmıyorum bu saflık açısından doğru değil bence yani ben asla tutamam 🤣

Roza nasıl bir hastalık bilmiyorum ama suyu da hafif şıp şıp yapsanız yeter yani iyice ovmayin suratınızı sonrasında da muhakkak kreminiz falan vardır sürersiniz yeter.

Abdest tutun diyenlere katılmıyorum bu saflık açısından doğru değil bence yani ben asla tutamam 🤣
Bir de ben hep evdeyim sürekli çay kahve su filan içiyorum 🥲

Fetva hattı mutlaka sorunuza cevap verecektir, elbet bir kolaylığı vardır.
Bu arada bazı yorumlarda 2-3 vakiti tek abdest ile geçirebilirsin denmiş de siz nasıl tuvalete gitmeden durabiliyorsunuz ki :D Keşke bende tutabilsem ama 1 bardak su içsem en az 2 kere tuvalete gidiyorum :(
Ben de açıkça belirtemedim ama aslında ben de öyleyim o yüzden 5 vakitin hepsinde yeniden alıyorum evdeyim çünkü hep 😁

Çok anladığım bir mevzu değil, konu da yasak ama vakitleri birbirine yakın zamanlarda kılsanız tek abdestle olmaz mı? Annem öyle yapıyor ordan biliyorum 😂 öğleni kılabileceği son dakikalarda abdest alıp kılıyor sonra aynı abdestle ikindiyi kılıyor. Akşamla yatsıyı aynı şekilde. Daha az suyla temas edersiniz böylece.
Bozana kadar 5 vakit bile kılınır. Gaz çıkarmadıkça, bir yerin kanamadıköa veya tuvalete gitmedikçe de bozulmaz. Konu sahibi acaba abdesti tutamadığı için mi sürekli abdest alıyor yoksa öyle olduğunu sandığı için mi?

Sabahı 6da öğleni 13.30da kılıyorum. Sabahı kılarken kahvaltımı yapmış ve tuvalet işlerini bitirmiş oluyorum. O yüzden sıkıntı olmuyor. Aslında çok fazla zaman yok arada.
Arada zaman yok diyorsunuz aksine çok zaman var.6 dan öğlen 1 buçuğa kadar.Tuvalet işini ne kadar halletsen de illaki o saate kadar sıkışır insan.Bir de biz kadınların akıntısı olur yumurtlama dönemi adete yakın gibi.Ben o kadar zaman aralığında namaz kılamam şahsen.Taharet denen bir şey var.Abdest tazelemek lazım.

Bunu fetva meclisine sorman daha iyi olur yazanların çoğu malesef namazın ağırlığının farkında değil namazı namaz yapan vaktinde kılınandir yani ogleni ikindiye yakın kılmak mecburi olmadıkça doğru değildir
Ben de öyle dedim en güzeli vaktinde ve tazelenmiş abdestle kılmak ama konu sahibi nin sağlık problemi var

Bozana kadar 5 vakit bile kılınır. Gaz çıkarmadıkça, bir yerin kanamadıköa veya tuvalete gitmedikçe de bozulmaz. Konu sahibi acaba abdesti tutamadığı için mi sürekli abdest alıyor yoksa öyle olduğunu sandığı için mi?
Gerçekten demekki bende sorun var çünkü ben namazımı kılar kılmaz tuvaletim geliyo 😁 bi bardak su içsem tuvalete gidiyorum. Saatlerce bozmadan aynı abdestle ikinci namazı kılanları vallahi tebrik ediyorum

Gerçekten demekki bende sorun var çünkü ben namazımı kılar kılmaz tuvaletim geliyo 😁 bi bardak su içsem tuvalete gidiyorum. Saatlerce bozmadan aynı abdestle ikinci namazı kılanları vallahi tebrik ediyorum
Şekerinize baktırdınız mı hiç

Bu arada namaza yeni başladım dedim ama elhamdülillah dini bilgim var. Abdesti bozan, bozmayan şeyleri, dinimizi biliyorum çok şükür 🙏

Back
X