- 7 Ocak 2025
- 39
- 16
- 3
- 34
- Konu Sahibi tarcinkabugu1
Şeker derken ? Kusura bakmayın anlayamadım ?yani tuvalete gidiyorum derken açıkça söylemem gerekirse çişim geliyor yani. Şekerle ilgisi nedir ?Şekerinize baktırdınız mı hiç
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Şeker derken ? Kusura bakmayın anlayamadım ?yani tuvalete gidiyorum derken açıkça söylemem gerekirse çişim geliyor yani. Şekerle ilgisi nedir ?Şekerinize baktırdınız mı hiç
Niye bu kadar gerginsiniz ya hu? Kötü bir şey söylemedim. Şeker sık idrara çıkma yapıyor kendimden biliyorum. Allah Allah herkes Bi gergin.Şeker derken ? Kusura bakmayın anlayamadım ?yani tuvalete gidiyorum derken açıkça söylemem gerekirse çişim geliyor yani. Şekerle ilgisi nedir ?
Kusura bakmayın ya yanlış anlamışım haklısınız evet şekerde sık idrar oluyormuş bende yok ama ben kendimi bildim bileli öyleyim vallahi. Arkadaşlarımla dışarı yürüyüşe gitsek benim tuvalete gitmem lazım diye hep bozarım ortamıNiye bu kadar gerginsiniz ya hu? Kötü bir şey söylemedim. Şeker sık idrara çıkma yapıyor kendimden biliyorum. Allah Allah herkes Bi gergin.
Aslında abdestle alakasız olabilir senin durumun. Çünkü zaten genelde adetten hemen sonra değişen hormon dengeleri sebebiyle cildin daha nemli olur ve güzelleşir. Yumurtlamadan adete kadar olan sürede de kurur ve hassaslasir.Öncelikle Allah namazlarınızı kabul etsin, ben de benzer durumu yaşıyorum. Roza yok fakat kistik aknelerim var. Namaz için abdest tazelediğimde her abdestten sonra cildim o kadar çok kuruyor ki dudak kenarlarım hassaslaşıyor haşır huşur ses geliyor cildimden dokununca. Çareyi her abdestten sonra nemlendirici sürmekte biraz bulmaya çalışmıştım ama tam çözüm olmadı. Reglim yeni bitti 1 haftadır kılamadığım için cildim normal yağ dengesine yeni döndü abdest almadığım için. Şimdilik ben de napacağımı bilmiyorum fakat yorumdakilerin dediği gibi vakitleri yaklaştırıp (kerahate bırakmadan tabi) tek abdestle iki vakti kılabiliriz veya yüzümüzü 3 kere yıkamak yerine 1 kere suyu çok hafif değdirebiliriz amaç temizlemek, allahın huzuruna temiz çıkmak sonuçta bu şekilde de kabul olabilir bence. Bir de teyemmüm abdestinin kurallarında suyun görüldüğü yerde yani suyun var olduğu yerde teyemmüm geçerliliğini kaybeder diye okumuştum. O sebeple suyla ilerlemye çalışmak veya bu teyemmümü teyitlemeniz iyi olabilir.
Abdestle bağlantılı maalesef. Namazdan önce yoktu çünkü böyle bi sorunum. Sık yüzümü yıkadıkça fazla kuruyor.Aslında abdestle alakasız olabilir senin durumun. Çünkü zaten genelde adetten hemen sonra değişen hormon dengeleri sebebiyle cildin daha nemli olur ve güzelleşir. Yumurtlamadan adete kadar olan sürede de kurur ve hassaslasir.
Ya aklıma bisey geliyo ama saçma mi bilemedimAbdestle bağlantılı maalesef. Namazdan önce yoktu çünkü böyle bi sorunum. Sık yüzümü yıkadıkça fazla kuruyor.
Olabilir bunu bi deniyim yarın. Teşekkürler mantıklı bi öneriYa aklıma bisey geliyo ama saçma mi bilemedimSadece yüzünü yıkamak için banyoda şişe su mu bulundursan. Çeşme suyu kadar kötü etkilemez sanırım. Konu sahibi için de
tarcinkabugu1 iyi olabilir
Namazı bırakmayın. Zaruretinize göre öğle ve ikindiyi tek abdest alın.Kızlar merhabalar benim bir derdim var. Tesettürlü değilim ama 1 hafta önce içimden gelerek namaza başladım. Ancak sorunlu bir cildim var ve roza hastalığım var. Günde 5 vakit abdest almaktan cildim berbat oldu. Aşırı kurudu dökülmeler var ve rozalarım belirginleşti kırmızı oldu ve de çok ağrıyor krem bile süremiyorum. Maalesef bu yüzden namazı bırakmak zorunda kaldım. Namaz kılanlar lütfen bana yardımcı olur musunuz ? Çünkü vicdanen çok rahatsızım ama böyle de bir durum var. Ne yapmalıyım?![]()
Cisinizi tutabilme sürenizi tebrik ediyorumpırt daha büyük bir dert tabi
![]()
Ben çalışıyorum zaten, öğle arasından önce abdest alabileceğim yer de yok. Bünyem senelerdir buna alışmış o yüzden sorun olmuyorArada zaman yok diyorsunuz aksine çok zaman var.6 dan öğlen 1 buçuğa kadar.Tuvalet işini ne kadar halletsen de illaki o saate kadar sıkışır insan.Bir de biz kadınların akıntısı olur yumurtlama dönemi adete yakın gibi.Ben o kadar zaman aralığında namaz kılamam şahsen.Taharet denen bir şey var.Abdest tazelemek lazım.
Anladım canım.Rabbim ibadetlerini kabul etsinBen çalışıyorum zaten, öğle arasından önce abdest alabileceğim yer de yok. Bünyem senelerdir buna alışmış o yüzden sorun olmuyor
Aynen öyle maalesef yüzümüzü yıkadığımız sular klorlu olduğu için sık yıkayınca böyle oldu. Haklısın içme suyunu ben de düşündüm ama almanyada yaşıyorum içme suları hep mineralli bilmiyorum belki vardır daha o kadar keşfedemedim buraları ama tavsiyen için teşekkürler bi bakayım marketlereRoza için klorlu su ölüm gibi bir şey. Yüzünüz için içme suyuyla abdest alırsanız sorun çözülecektir büyük oranda
Evet canım onu ben de düşünmüştüm ama Almanya’da yaşıyorum Burdaki sular da bi değişik o kadar da bilmiyorum daha keşfedemedim yeniyim. Ama marketlere bakacağım bugün teşekkür ederimYa aklıma bisey geliyo ama saçma mi bilemedimSadece yüzünü yıkamak için banyoda şişe su mu bulundursan. Çeşme suyu kadar kötü etkilemez sanırım. Konu sahibi için de
tarcinkabugu1 iyi olabilir
Tamam işte ilaki vardır bir yolu ama ilim bilene sormasi lazim bizi aşan bir konuBen de öyle dedim en güzeli vaktinde ve tazelenmiş abdestle kılmak ama konu sahibi nin sağlık problemi var
Ah bende 5 vakit için 5 defa abdest alıyorum gerçekten özeniyorum tek abdestle en azından iki vakit kilanlara benim şişkinlik ve akıntı problemi çok fazlaGerçekten demekki bende sorun var çünkü ben namazımı kılar kılmaz tuvaletim geliyobi bardak su içsem tuvalete gidiyorum. Saatlerce bozmadan aynı abdestle ikinci namazı kılanları vallahi tebrik ediyorum
Ben özel ürünler kullanıyorum,serum,nemlendirici ,güneş kremi ve yüz makyajı olarak toz şeklinde mineral pudra.Bol su içiyorum,acı,baharat,aşırı sıcak, aşırı soğuk içecekler yok, süt ürünlerini azaltmak lazım ama benim için peynir ve yoğurt yiyememek çok zor.Sicak duş yok , ılık duş alıyorum,kaplıca,sauna,hamam, ütü buharı vs hepsinden uzak duruyorum.Bazen atak gecirdigimde yüzüme mineral su sıkıyorum soğuk soğuk.Yesil çay iyi geliyor.Ama en önemlisi iyi bir nemlendirici ve güneş kremi her daim.Benim yüzüme su sadece duşta degiyor.Sabahlari yüzümü micellar su ile siliyorum,makyajımı da micellar su ile temizliyorum.E vitamini de tablet şeklinde çok kullandim.E vitamini de iyi geliyor.Kür şeklinde kollajen de içtim,o da iyi geldi.Ara ara atak geçirsem de kontrol altına alabildim çok şükürGerçekten söylediğiniz gibi yaşamayan bilemez maalesefçok haklısınız
ben de 34ümdeyim evet 20li yaşlarımdan beli çekiyorum maalesef. Ne cilt bakımı ne serum hiçbir şey süremiyorum cildime insanlar ne bakımlar yapıyorlar özeniyorum
![]()