Namaz kilmak istiyorum...

İlk zamanlar vesveseler boğuyor insanı. Hele kış aylarında, sabah namazı öncesi abdest almak dünyanın en zor işi geliyor
Ben çok kitap okudum, namazda huşuyu bulabilmek adına...Çok dua ederdim başladım bıraktırma allahım diye, sonrasında kolayını alıyorsun ama gerçekten zordur devamını sağlamak namazın, allah hakkıyla kılanlardan eylesin tüm isteyenleri-içinde namaz sevdası olup bir türlü eyleme geçemeyenleri...

Ben o yorumu yapan arkadaşımı da çok seviyorum. Çok tatlı ve iyi niyetli biridir hem. Bence yanlış anladı durumu. Kötü niyetli bir yorum değil kesinlikle eminim . :) Bunu da söylemek istiyorum.

Doğrudur. Ben kendisini tanımıyorum ve hakkında da yorum yapmadım zaten. :) Ama dediğim gibi ikide bir "şov yapıyor diyenlere sesleniyorum, haddini bil." tarzı yorumlar yapılırsa doğal olarak cevap hakkı doğacak ve konu sonunda tartışmaya dönüşecek. Benim çekindiğim konu oydu.

evet öyle :)
ve tuhaf bir şekilde sanki mescit çok farklı bir dünya gibi.
herkes böyle huzurlu, nur yüzlü. tebessüm ediyor insan oraya girince sürekli

Yok yok asla kendisi hakkında yorum yapmadın sen, ben diğer arkadaşlarımın cümleleri üzerine söyledim düşüncemi :) Sen kimsenin hakkında kötü düşünebilecek biri değilsin bence. Ben bunu açtığın yenge konusunda anladım :)

Ayy çok mutlu oldum teşekkür ederim. Çünkü son zamanlarda o konu yüzünden vicdan muhasebesi yapıyorum sürekli. Şimdi kırgın ve kızgın olduğum için acaba nankörlük mü ediyorum, ben kötü bir insan mıyım diye düşünüyorum hep.

konuyu yengeye getirmeyin de konu dışı olmasın hatunlar

ben de bir söz paylaşayım

Dünyadaki insanı zaman iğnesiyle her gün beş yerinden ahirete diken bir göksel dikiştir namaz.

Yazık çok yazık olmuş bize gel sen ümmetin için bu kadar savaş bu kadar her acıya göğüs ger ümmetin namaz kılmak isteyene şov yapıyor desin....din dil ırk mezhep asla tartışılacak bir konu değildir burada kimse kimseyi zorlayıp namaz kıl demiyor...sadece o arkadaş için demiyorum genel olarak söylüyorum forum demek ne demek?ben açıklıyım forum insanların bilmediği ya da az bildikleri herhangi bir şeyi başkalarına danışarak öğrenmesi için kurulan bi platformdur...

Birde bence önemli olan bir konuya değinmek istiyorum;
İnanılmaz derecede hızlı rüku, secde yapanlar var. Nefsimize mi yeniliyoruz nedir anlamadım. Hele teravih namazlarında kaç kez denk geldim, acele edeceğiz diye herşey birbirine karışıyor. Namazmı kılınıyor yoksa spor mu yapılıyor belli değil Allah korusun bu şekilde kıldığımız namaz yarın mahşer gününde yüzümüze çarpılmayacak mı ?
Kimin huzurundasın hiç düşündün mü?
İnsan en sevgilinin sohbetinden ve huzurundan kaçar mı? Kaçarsa ona sevgili denir mi
Dikkat edelim buna emi arkadaşlar. Kulun rabbine en yakın olduğu yer secdedir, acele etmeyelim, dualarımızı uzun tutalım

Bir de abdest almaya üşenenler, abdestinizi tutabiliyorsanız 1 abdestle 5 namazda kılınabiliyor.
Ama tabi abdestli olduğumuzdan emin olmamız gerekiyor.

O ne yazık ki bende de var ama kasıtlı yapmıyorum. Ne zaman namaza başlasam bu defa yavaş kılmaya gayret edeceğim diyorum ama sonlara doğru yine jet imama bağlamışım. Rüku ve secdeyi hızlı yapmam, hatta üzüntüden yahut mutluluktan ağlarken secdede hayli uzun kalırım şükretmek babında ama sureleri hızlı okuyorum ben.

Ben abdestim bozulacak diye hizli kiliyorum bazen aslinda sakin sindire sindire kilmak gerek namazi

Dikkat etmemiz lazım işte, fırtına gibi olmamalıyız bu konuda Sohbet çok güzel, günlerce konuşabilirim bu konu hakkında ama saat de 02:25 olmuş, iş olmasa yarın iyi de bir de iş var Umarım kapanmaz konu da güzel güzel paylaşımlarımız olur, sevgiler hepinize

Aslında bence o alışmışlıktan kaynaklanıyor ben çok yavaş kılardım eskiden şimdi dediğin gibi hızlı kılıyorum ama farkedince frenliyebiliyorum çok şükür....sende farkettiğin an yavaşla düzeliyor azda olsa:)

Herkese yardımları için ben de çok teşekkür ediyorum. İyi geceler hepinize , sevgili canlarımmm

Kesinlikle, en sevgilinin huzurundan kaçmak oluyor kısmen

Evet.. Yavas yavas kilmaya calisiyorum.. bazen iste rahatsiz olunca filan yada bi an geliyor hizli kiliyorum ama huzursuz oluyor insan.. birde sasirma durumlari var rekatlari karistiriyorum oturdummu oturmadimmi filan hep vesvese iste..

Allah rahatlık versin. Dualarında bizleri de unutma olur mu :) Açıklanmasını beklediğim çok kritik bir sınavım var da...

Evet ben de aynı şekilde, hızlı kıldığımı fark edince frenliyorum kendimi. Sureleri de hızlı okuyorum ama asla kelimeleri yutmuyorum. Alışkanlık gerçekten. :)

Herkese yardımları için ben de çok teşekkür ediyorum. İyi geceler hepinize , sevgili canlarımmm

İyi geceler fıstığım, dua bölümünü bir incelemek lazım aslında, bir başlık açıp namaza dair öğrendiklerimizi, paylaşmak istediklerimizi, sıkıntılarımızı konuşabilecekmiyiz bakalım diye :44:

Evet.. Yavas yavas kilmaya calisiyorum.. bazen iste rahatsiz olunca filan yada bi an geliyor hizli kiliyorum ama huzursuz oluyor insan.. birde sasirma durumlari var rekatlari karistiriyorum oturdummu oturmadimmi filan hep vesvese iste..

Hem vesvese, hemde insanız biz. Beşer-şaşar yani, ah o nefs... Tam adabıyla terbiye edebilmek ne lütuf. Ama çok zor

Hızlı kıldıgınızı farkedince oldugunuz yerde bir müddet bekleyebilirsiniz kızlar
yani sureyi hızlıca okusanız dahi bitince bekleyin aklınıza geldiği zaman böyle de yavaş kılmış oluruz. ben de alışkanlıktan çok hızlı okuyorum sureleri ama elimde değil, farkedince yavaşlayayım diyorum bu kez karıştırıyorum okudugumu

gidenlere iyi gecelerr

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…