- 25 Mayıs 2008
- 18.351
- 3.215
- 423
Katılıyorum. Başta sen olmak üzere birçok insanın namaza başlamasına vesile olacak belki de. Bak bilmediğin birkaç şey öğrendin mesela. Başkaları da bilmiyordu ve öğrendi belki de. Araştırın, bu konuların yeri burası değil diyoruz ama araştırmak belki kimsenin aklına gelmeyecekti, burada gözüne çalınıverdi belki verdiğimiz bilgiler.
Bence de polemik olmaması adına şov yapıyorsun yorumu yapan arkadaşa cevap vermeyelim çünkü onun da cevap hakkı doğacak, sonra tartışmaya dönecek iş.
Sayı sadece bir alışkanlık mıdır yoksa gerçekten bir kerameti var mıdır bilmem ama 40 gün aralıksız namazını kılan bir daha hiç bırakmaz derler. Bilmiyorum ne kadar doğru ama gerçekten alışınca rahatsızlık duyuyor insan kılamadığı zaman.
Ben o yorumu yapan arkadaşımı da çok seviyorum. Çok tatlı ve iyi niyetli biridir hem. Bence yanlış anladı durumu. Kötü niyetli bir yorum değil kesinlikle eminim . :) Bunu da söylemek istiyorum.
Amin. Bayıldım bu arada bu söze.Bir tane de ben ekleyeyim bari. Hadis gerçi bu. "Kiminle konuştuğunuzu bilseydiniz, namazdan hiç ayrılmazdınız." -Hz. Muhammed (SAV)
Teşekkür ederim, iyi yapmışsın. :)
Mescitte namaz kılmanın bir güzel yanı da farklı arkadaşlıklar edinmektir. Mescitte karşılaştığın ve dışarıda da gördüğün insanlar oluyor. Aaa kimler kimler namaz kılıyormuşdiyorsun falan... :) Bir de; "bana da dua et lütfen" diyebilme güzelliği var tanımadığın insanlara.
Doğrudur. Ben kendisini tanımıyorum ve hakkında da yorum yapmadım zaten. :) Ama dediğim gibi ikide bir "şov yapıyor diyenlere sesleniyorum, haddini bil." tarzı yorumlar yapılırsa doğal olarak cevap hakkı doğacak ve konu sonunda tartışmaya dönüşecek. Benim çekindiğim konu oydu.
Yok yok asla kendisi hakkında yorum yapmadın sen, ben diğer arkadaşlarımın cümleleri üzerine söyledim düşüncemi :) Sen kimsenin hakkında kötü düşünebilecek biri değilsin bence. Ben bunu açtığın yenge konusunda anladım :)
Birde bence önemli olan bir konuya değinmek istiyorum;
İnanılmaz derecede hızlı rüku, secde yapanlar var. Nefsimize mi yeniliyoruz nedir anlamadım. Hele teravih namazlarında kaç kez denk geldim, acele edeceğiz diye herşey birbirine karışıyor. Namazmı kılınıyor yoksa spor mu yapılıyor belli değilAllah korusun bu şekilde kıldığımız namaz yarın mahşer gününde yüzümüze çarpılmayacak mı ?
Kimin huzurundasın hiç düşündün mü?
İnsan en sevgilinin sohbetinden ve huzurundan kaçar mı? Kaçarsa ona sevgili denir mi
Dikkat edelim buna emi arkadaşlar. Kulun rabbine en yakın olduğu yer secdedir, acele etmeyelim, dualarımızı uzun tutalım
O ne yazık ki bende de var ama kasıtlı yapmıyorum. Ne zaman namaza başlasam bu defa yavaş kılmaya gayret edeceğim diyorum ama sonlara doğru yine jet imama bağlamışım.Rüku ve secdeyi hızlı yapmam, hatta üzüntüden yahut mutluluktan ağlarken secdede hayli uzun kalırım şükretmek babında ama sureleri hızlı okuyorum ben.
Ben abdestim bozulacak diye hizli kiliyorum bazenaslinda sakin sindire sindire kilmak gerek namazi
O ne yazık ki bende de var ama kasıtlı yapmıyorum. Ne zaman namaza başlasam bu defa yavaş kılmaya gayret edeceğim diyorum ama sonlara doğru yine jet imama bağlamışım.Rüku ve secdeyi hızlı yapmam, hatta üzüntüden yahut mutluluktan ağlarken secdede hayli uzun kalırım şükretmek babında ama sureleri hızlı okuyorum ben.
Kesinlikle, en sevgilinin huzurundan kaçmak oluyor kısmen
Dikkat etmemiz lazım işte, fırtına gibi olmamalıyız bu konudaSohbet çok güzel, günlerce konuşabilirim bu konu hakkında ama saat de 02:25 olmuş, iş olmasa yarın iyi de bir de iş var Umarım kapanmaz konu da güzel güzel paylaşımlarımız olur, sevgiler hepinize
Aslında bence o alışmışlıktan kaynaklanıyor ben çok yavaş kılardım eskiden şimdi dediğin gibi hızlı kılıyorum ama farkedince frenliyebiliyorum çok şükür....sende farkettiğin an yavaşla düzeliyor azda olsa:)
Herkese yardımları için ben de çok teşekkür ediyorum. İyi geceler hepinize , sevgili canlarımmm
Evet..Yavas yavas kilmaya calisiyorum.. bazen iste rahatsiz olunca filan yada bi an geliyor hizli kiliyorum ama huzursuz oluyor insan.. birde sasirma durumlari var rekatlari karistiriyorum oturdummu oturmadimmi filan hep vesvese iste..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?