Namazı bırakıp isyan ettim:(

Büyük davaların hesabı büyük mahkemelerde görülür.Bunu unutmayın.Lüks içnde gözüküyor olması mutlu olduğunu göstermez.Sakıp Sabancı nın bir sözü vardı:Koskoca toyota fabrikam var ama araba kullanacak oğlum yok

Merhabalar, öncelikle size Youtube'dan arama yaparak Uğur Akkafa'yı dinlemenizi onun dini konularla ilgili, risalelerle ilgili anlatımlarını takip etmenizi öneririm.

Burada önemli olan dini ne için yaşıyor olduğumuzdur ve tamamen anlamamızdır. Mesela Namaz'ı kılış amacımız nedir? bunu anlamamız gerekiyor ve dua etmenin bir ibadet olduğunu ve aslında ne demek olduğunu anlamamız gerekiyor.

Mesela, neden hep iyi birşeylere, dini ibadetlere yöneldiğimizde nefsimizle daha çok mücadele ettiğimiz ve ibadeti kaybetme noktasına geldiğimizi bilmemiz gerekiyor.

Sıkıntılar hep oluyor, ya bir adamla alakalı, ya yaşayış,ya çevre, aile, çocuklar hep sıkıntı hep sıkıntı... Bu dünyada yaşarken sabrımız deneniyor. Bilmiyoruz ki biz sıkıntı çekenler aslında diğerlerine göre ne kadar şanslıyız... Bir laf duymuşsunuzdur muhakkak "Allah sevdiği kula sıkıntı verir" diye. Sonra kendinize sormuşsunuzdur, bu şekilde eziyet çekmem, sıkılmam nasıl beni sevdiğini yansıtıyor diye.... işte bunun cevapları hep aslında o videolarda var. Muhakkak izleyin onları. Bizi ibadetten vazgeçiren nefsimiz ve şeytandan başkası değil. Bukadar kırılgan olmamızı ve pes etmemizi onlar destekliyor. Önemli olan bu konuda bilinçli olup inatla "hayır ben asla ibadetimi bırakmayacağım" demeliyiz.

Beni de hükümet soğutmuştu, iktidarda bulunduğu 10 yılın ilk 7 yılı, artık dua bile etmemeye başlamıştım resmen. Ama bunun suçluğu x veya y değil. Bizim içimizdeki o savaştır. Bunlar hep bahane, yani hep bırakmaya bir bahane ararız. Dini kullanan ama aslında dinle uzaktan yakından olmayan bu insanlar beni uzaklaştırıyor sanıyordum. Ama artık biliyorum ki aslında kendi kendimi uzaklaştıran benim gerisi bahane.

Şu son üç yıl bunun okadar çok farkındayım ki, Kimse beni Allah'tan koparmasın istiyorum. Bunun içinde yalvarıyorum. Beni benden daha iyi bilen, aslında beni her dakika dinleyen, beni kendi annemin şefkatinin 1000 katı daha çok seven Allah'ı asla ve asla bırakmayayım istiyorum.

Şu son üç yılda okadar konu, kitap, makale araştırdım ki. Kafamdaki tüm soru işaretlerini gidermeye çalıştım. Öğrendiğim konulara hayret ettim çünkü artık merdivenleri tırmanıyor ve daha çok manzarayı görebiliyordum. Merdivenin daha aşağı basamaklarındaki arkadaşlarım benim görebildiklerimi göremiyorlar, inanmıyorlardı.

Ek olarak eğer neden sıkıntı çektiğimizi anlarsanız, aslında o çok mutlu sandığınız insanların şuan nekadar acınacak olduğunu anlayıp onlar için üzlmeye başlayabilirsiniz. neden? çünkü mutlu olmak ve şanslı olmak anlıktır! kıymetini şükretmesini bilmeyen bilemez. Ahiret hayatında o mutlu olan anlardan daha çok sınava tabi tutulursunuz...

Neyse :)))

ben bu konuda kendime okadar çok inandım ve bu konuya sarıldım ki, bir küçücük "inancım gidiyor" cümleciği bile beni duygulandırıp kocaamaaaaan bir kompozisyon yazarken buluyorum kendimi.

Umarım sizi sıkmamışımdır. Sormak istediğiniz birşey olursa ve eğer biliyorsam elimden geleni yaparım. Ben de hep öğreniyorum zaten, işte yaşayarak öğreniyor ve anlıyoruz. Hiçbir konuda "şu konuda çok iyiyim" diyemeyiz çünkü herzaman öğrenciyiz...

11 yaşıma kadar inanılmaz rahat ve bolluk içerisinde büyüdüm. Ben a demeden annem olsun abim olsun akşamına ne istiyosam önüme seriyodu. Çok iyi bi kazancımız, inanılmaz iyi ve huzurlu bi yuvamız vardı. Gün geldi annem emekli oldu ve aniden abiminde hastalığı ortaya çıktı. Abim işten ayrıldı annem emekli maaşıyla hem bize bakıyo hem de kiramızı ödüyordu. Düşün ne kadar zora girdik. Hiç unutmam annem yerden 5 kuruş dahi aramıştır gözümün önünde ki ekmek alabilelim diye... Tam 7 yıl bu şekilde devam etti hayatımız. Ben o sırada din öğretmenimizin bize verdiği namaz dersini tamamlamaya çalışıyodum. Kendi çabalarımla kanepenin üzerinde namaz kılmayı öğrendim. Ardımdan anneme ve abime öğrettim. Hiç durmadan yalvarıp yakardık Allaha. Mucize diye nitelendireceğimiz şeyler istiyoduk Rabbimden ( Aslında mucize değil ama elde avuçta olmayınca insana mucize geliyor ) Rabbim ne yaptı etti bizi hem kiradan kurtardı, hem o buhranlı dönemlerden kurtardı. Hem abimi emekli etti.. Ohhh miss.. Gerçi şuan gene sorunlarımız var geçimle alakalı. Abim çok isyana düşüyo. Namaza bi başlıyo bi bırakıyo. Oturuyo yanıma Allah bizi sevmiyor yaa diye mızmızlanıyor. Bense hep aynı şeyi söylüyorum. "RABBİM BİZİ ÇOK SEVDİĞİ İÇİN, BU SINAVI GEÇMEMİZİ İSTEDİĞİ İÇİN BİZE BU DERTLERİ VERİYO. ÇOK ŞÜKÜRKİ Bİ ARADAYIZ VE RABBİM SESİMİZİ DUYUYO" Diyorum.. Ki öyle canım. Rabbim sevdiği kullarına dert verirmişki bugüne kadar ne günah işlediyse cezasını dünyada çeksin sonra onu hem rahatlayım, hem ahirette yanımda olsun diye.. Ama sevmediği kullarınada öle bi bolluk bereket sefa verirmişki, aman bunun sesi benden uzak olsun iyice günaha saplansın diye.. Anladınmı canım?

2009 da üniversiteden mezun oldum ve hayla işsizim
3 ay önce nişanlımdan ayrıldım işsiz olmam ev kızı olmam
sorun etmiyor gibi görünsede beni çok rencide ederdi
işsiz olduğum için beni saf görürdü...
zaten tok açın halinden anlamaz diye bir laf vardır.
bende bazen onu facede görüyorum iş arkadaşları ile eğlencelerde kendisi sağlık memuru
zamanında çok düşük bir puanla atanmış...
hemde dershaneye gittiği halde.
maddi sıkıntılar üst üste geliyor işsizlik...
seni çok iyi anlıyorum ....

Bende üniversite mezunu atanamayan biriyim. Geçen gün namazımı kıldım. Aldım Kuranı elime Rabbim halimi sen biliyorsun Bana Ya Reşidü isminle yol göster dedim ve rastgele bir sayfa açtım. "Biz sabredenlere mükafatını vereceğiz" ilk satırda bu yazıyordu içim öyle huzur doldu ki... Bugünde çok sıcaktı Allahım nasıl kılacağım namazı dedim öyle bir esti ki ferah ferah kıldım :)
Allahın merhametinden, rahmetinden asla ümidini kesme. Helak olanlardan oldurmasın inşallah. Allahtan ümit kesilmez diye boşa mı denir.
Daha ilk iş başvurunda yıkılırsan olmaz hele ki rabbine sığınmış gerçekleri görmüşsün daha nolsun
Ayrıca fb da herkes mutludur bunu unutma

Çok teşekkür ederim cnm izleyeceğim tavsiye ettiğin videoları daha öncede izlemiştim İzmirli üniversite öğrencilerinin dini konularda yaptığı videoları çok hoşuma gitmişti belki de senin bahsettiğin de o dur şuanda cepten giriyorum nete hızım çok düşük ama mutlaka izlicem :) çok güzel yazmışsın gerçekten ..teşekkür ederim sorularım olunca özelden mesaj atıcam.. Gerçekten nasıl anlatsam sana evde huzur yok açıkçası annemle babam hep kavga gürültü o kadar istedim ki Üniversite sınavına kazanmayı üç yıl uğraştım kazandım gittim bu sefer gittiğim yerde mutlu olamadım .. Derken benim kısmetim evlenirim dediğim insan hayatımı zindana çevirdi çok ağladım ölmek istiyorum dedim iyileşemedim uzun süre.. Şimdi onu bu kadar mutlu gibi görünce de isyan ettim Allah affetsin artık..

Kuzum benim, canim kardesim, canimin ici.....Ben de benzer bir durumdayim, anlatayim.

26 yasindayim, yurtdisina is icin tasindim, burda yapayalnizim. Ben de aski ariyorum ama bir turlu olmuyor, karsiliksiz asktan cok cekmisligim, gecelerce aglamisligim var. Allah'im madem bu is olmayacakti neden bunu bana yaptin demisligim, isyan etmisligim, sonra da O'nun merhametine donmuslugum var var. Hala basima bu is neden geldi bilmem ama O'nun bir bildigi var, ben sebepsiz yere aci cekmedim biliyorum.

Annemle babam bosanali cook oldu, babam kotu bir adamdi , bize cok cektirdi, sonra maddi problemlerimiz oldu ama ben, annem, kardesim hep birbirimize tutunduk. Simdi benim de kardesimin de isi gucu var, maddiyatimiz iyi cok sukur, annemin de keyfi yerinde. Her dertten sonra bir aydinlik geliyor, inan bana, her yolun sonu var.

Senin gibi temiz kalpli bir insan o tip bir erkekle zaten mutlu olamazdi, inan bana olmamasi senin icin daha hayirli olmus. O adamin da mutlu oldugunu sanmiyorum, kadinlarla gezip tozmak, gununu gun etmek mutluluk degil, bosluk. Sevmeyi bilmeyen, karsindakine samimi olarak deger vermeyen birisi mutlu olamaz zaten.

Isyan etmeyelim, isyan etmenin ne sana ne bana faydasi var? Guzel gunler mutlaka gelecektir, sabirla beklemesini bilelim.

Son düzenleme:
sabırlı ol canım namazını da kıl boşver seni aldatan birini niye düşünüyorsun ilerde seni de seven bir adam olur elbet bu günleri unutmuş olursun aklına bile gelmez ne demişler "sabrın sonu selamettir"...

"İsyanlardayım'' dedi. Hayır, imtihanlardaydı. Fark etseydi, kurtulacaktı... Hz.Mevlana

gâvura kızıp oruç yemek (bozmak)

"Olmadı diye sızlandığın duaya, gün gelir olmadı diye şükredersin...''

Yazdıkların bu sözleri getirdi aklıma, hepimiz benzer şeyler yaşadık. Ben de "o neden mutlu da ben değilim diye çok üzüldüğüm, ağladığım, sızlandığım zamanları bilirim" 10 sene geçti hâlâ hayatımda birisi yok! O o mutluluğu yuvayı çocukları nasıl hak etti de ben etmedim dedim. Fakat kabullendim artık!

Yapacak bir şey yok! İsyan etmek ile sadece kendine edersin bunu unutma!!!

İstediklerim olmuyor, dediğimde babam bir gün bana dedi ki: "Sen kendini ne sanıyorsun? Yani yanlış anlama küçümseyerek demiyorum da Allah'ın büyüklüğünün yanında kimsin ki sen? Allah'a isyan etmeye ne hakkın var? Sen istedin diye olmak zorunda mı her şey? Belki de sen onları hak etmemiştin! Sen istedin diye vermek zorunda mı Allah? Sen aciz bir kulsun sadece! Dua etmelisin Allah'a, isyan değil!!!"

Benim de bildiğim bu gerçekler bir başkası tarafından tokat gibi çarpılınca suratıma çok güzel oldu!
Teşekkür ederim baba...

her ne yaşarsan yaşa Allaha hiçbir zaman isyan etme gibi bir lüksün yok ancak şükredebilirsin bugün elin ayağın sağlamsa sağlığın yerindeyse karnın doyuyorsa aç değil açıkta da değilsen senin haline bol bol şükür etmen lazım ne halde olan insanlar var eli tutmuyo ayağı tutmuyor hep birilerine muhtaç kimisinin açlıktan nefesi kokuyor kiminin yatacak yeri bile yok kendine dön bir bak şimdi senin isyan etmeye hakkın varmı ? bak ne güzel namaz kılıyorum dedim niye şeytanın vesvesine uyuyorsun gencecik kızsın bırak elin manyaklarıyla uğraşmayı kendine başka işe yarar faydalı şeylerle uğraş kuran oku kitap oku birilerine hayır işi yap illa parayla olması şart değil beden gücünle de sevap işleye bilirsin emin ol senin şu şartlarında olmak isteyen çok insan var (bunalım anlamında değil sen anladın tatlım)

Son düzenleme:

Çok saol canımm .. :) bende çok ağladım anlatamam, diyorum neden o çıktı karşıma benim karşıma ilk çıktığında şükretmiştim bu kadar iyi beni seven birini karşıma çıkardın Allahım diye ama sonunda o şükrettiğim şey beni yataklara düşürdü kaç kere alışveriş merkezlerinde hastalanıp oradan ambulansla hastaneye götürdüler iki ay önce gene aradı sen benim içimde bir yarasın diyor bana unutamadım o zaman neden aldattım diyorum cvp vermiyor.. O kadar severdim ki onu.. Nasip değilmiş cnm..çok küfürler etti ağlattı.. Şimdi de mutlu yüzünde hep bir kahkaha mutluluk var.. Benim çektiklerimi Rabbim gördü neden cezasını vermiyor dedim sonra bir de baktım etrafta böyle dolu insan var sadece bem değilim imtihan gerçekten.. Dualarım seninle olcak cnm çok saol cvp yazdığın için..

Uğur abi çok kıymetli biridir. Onu bir videosuyla tanıdım. Bütün videolarını seyrettim. Böyle konulu konuludur hep anlatımlar. Risalelerden bahseder. İçinde en ufak siyaset barındırmayan ve bu güzel anlatımları yapmaktan keyif duyan sayısız insandan biridir. Ben aslında namaza onun videolarından önce başlamıştım ama sabah namazını ve yatsıyı kılardım, kılmadığım da olurdu.

Sonrası izlediğim bir videosunda şöyle diyordu

"Sen seni çalıştıran amirine ayda 1000 lira verecek diye, sabah 8:00 akşam 16:00 çalışıyorsun. Üstelik birsürü eziyetine ramen yapıyorsun sırf para alıyorum diye..... Sen sana bu ömrünü veren, rızkını veren ve seni ve tüm kullarını bir anneden 1000 kat daha merhamet eden seven, adaletli Allah'a günde 5 vakit - toplamda bir saat bile değil - namazı çok görüyoruz"

İşte bu sözleri görünce bunun, göz ardı edilemeyecek bir olay olduğunu anladım ve kafama dank etti. Vakitlerde işyerinde olduğumdan ve amirim izin vermediğinden kazalarını hiç eksik etmem. Eve gittiğimde de vakit hangisininkiyse muhakkak ihmal etmemeye çalışırım.

Şunu unutmamalyız ki, bu ömrümüz yettiğince yaşayacağımız, kirada olduğumuz bir mekan (dünya), Burda da tabi yaptığımız ibadetlerin karşılığını görüyoruz, şöyle bir baksak bunu kanıtlarız bile... Ben okadar çok inanıyorum ki aslında beni tek önemseyenin, tek dinleyenin ve sorunlarıma tek derman olacağın O olduğunu.

Bir insan (düşünün ki aciziz,herşeye ihtiyacımız var öyle yaşıyoruz) bize nekadar yardım eder ki?

Bize tek yardım edecek Allah'tır. Bize iyiliği o verir. İyilği verirken hep birileri aracı olur, görürsün aa örn: "Ahmet abi bana çok yardım etti, yok Ayşe abla beni sınava çalıştırdı..vs" Oysa aslında onlar sadece vesile olmuşlardır. Bize yardım eden asıl Allah'tır.

Daima sevdiğimiz O olmalıdır. Ailenizi, arkadaşlarınızı tabiki seveceksiniz derler, o sevgi hissi'de bize Allah'ın bahşettiği bir histir. Bize sevmeyi O'nu sevmemiz için başta ve tabiki dünyevi olayları ve insanları da sevmek için vermiştir.

:)

Çok haklısın canım bende ilk sıkıntı yaşadığımda kendi kendime bulmuştum kıbleyi namaz kılmayı öğrendim etrafımda hiç kılan yoktu Allah hep gösterdi bana iyiyi kötüyü .. Bende sabahla yatsıyı kılıyordum genelde okulda vardı o zaman bazılarını kazaya bırakıyordum..içim inanılmaz huzurla doluyordu hiç bir arkadaş ya da başka biri veremiyordu bu huzuru..kararlarımı hep Allah'a bırakıyordum Allahım ben göremiyorum sen göster bana doğruları diyordum 5 dk geçmeden karşıma onun hataları aldatmaları kavgalar .. Herkes bir sene de yine iyi toparladın diyenler oluyordu hep namaz sayesinde diyordum onlara ..dualarım o kadar uzun sürüyordu ki namazdan daha uzun.. Artık hiç eksiksiz kılmayı düşünüyorum inşallah.. Yarın başlamayı düşünüyorum iyice kafamı toparlayıp..

Çok harikaydı yazın canım... Allah kabul etsin..

canımm kendınde yazmıssın ya isyan etme...
ben oyle bır aıle tanıyorum kii o aılenın basına gelen gercekten yanı dramatık olaylar...yanı anlatmayayım sımdı ama o cocukların cektıgını kım cekmıstır bılemıyorum...Allah onlara da yardım etsın ınsallah...
fılm olsa bu kadar olur...
bence şoyle yap gercekten kendınden daha kotu durumda olanları gör ve şukret...sıkıntıdan kurtulmak ıcın daha cok dua et..senın sıkıntın da tez zamanda geer ınsallah..ama sunu yapma Allahım baskalarına kepçeyle verıyorsun sen bana vermıyorsan ben de namaz kılmam deme canım...sen oyle yapmak mutlaka ıstemıyorsun tabıkı ama tovbe hasa kafa tutma...
Allah ınsallah sıkıntılarına tez zamanda derman versınn

Bazen her şey üst üste gelir inadına..
Bir insanın hiç bir işi mi rast gelmez?
Engelsiz, zorluk çekmeden hiç mi istediği olmaz insanın?
Allah'ım bahtımın her yeri mi kara, nokta kadar beyaz yok mu ? :) diye dudak bükersin.

Bu hayatta ne işim var dersin elin kolun kalkmaz, dua bile etmeyi unutursun.
Neden ben bunları yaşıyorum. Neden mutsuzum herkes mutlu ben mutsuzum diye
düşünmekten namaz vakitlerini unutursun.

Peki böyle yapınca her şey düzelir mi?
Ya da daha mı iyi olursun?
Asla... Tersine daha da dibe inersin.
İnsan inancını, sağlığını, umutlarını yitirirse yaşamak zulüm olur asıl.

Aldatılmak, aşksız kalmak, işsiz kalmak hepsi insanlar için.
Hep mutlu olsaydık eğer mutluluğun kıymetini bilir miydik?

Neden ben dememeli insan.
Başına gelenlerin canı yok mu?

Allah beterinden korusun diyerek dua et arkadaşım, haline şükret.
Sağlıktan gerisi boş.. Kötüleri Allah'a havale et. Eden bulur bir gün.
Sen duyarsın ya da duymazsın ama o bulur emin ol.

Çok harikaydı yazın canım... Allah kabul etsin..

Canım benim saol cvbın için.. Valla dün çok kötü yaptım canım ya baktım baktım herkes mutlu benim neden mutluluğum olmuyor dedim gözümün içi neden gülmüyor dedim bir süre kılmıcam dedim ..Allah affetsin inşallah cnm yine başlayacağım ama şuanda kafam çok bozuk psikolojim iyi değil .. Biraz bi kaç gün kafamı dinlemem lazım cnm..

hayatında herşey iyi güzel olsun diye namaza başladın ve gitmeyincede bıraktın kötü olmaya karar verdin yazından çıkan bu malesef
din dersi vercek değilim ama namaz ne için kılınır hayatımız güzel olsun diye değil allaha olan kulluk görevimiz olduğu için haa sen kulluk görecini yerine getirirsin duanı edersin geçersin karsıya düşüncelerin çok tuhaf geldi psikolojin bayağa bozulmuş birilerini mutlu gördüğün için kimseyi takip etme bırak sen kendi hayatına bak facede yazılan ve gördüğün her resmende inanma çoğu mutluluk pozu veriyor sadece herşey göstermelik orda....
inş bu düşüncelerden kurtulursun hayatın düzene girer istediklerine kavusursun hayırlısıyla....

Saol cnm ne kadar guzel demişsin..benimde ellerim kollarım kalkmadı oturdum ağladım anneme bile kızdım sanki tek sorumlu ol olanların..ama duayı bıraksam daha iyi olmayacak cnm..insanlar çok kırdı, ne kadar iyi davransam hiç biri samimiyetle gelmedi, herşeyime laf ettiler .. Hiç biri de dünya yansa umrunda olmayan tipler ama işlerini zulmederek, insanların canını yakıp egolarını şişirerek bi yerlere geliyorlar o kadar kızıyorum ki onlara..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…