"İsyanlardayım'' dedi. Hayır, imtihanlardaydı. Fark etseydi, kurtulacaktı... Hz.Mevlana
gâvura kızıp oruç yemek (bozmak)
"Olmadı diye sızlandığın duaya, gün gelir olmadı diye şükredersin...''
Yazdıkların bu sözleri getirdi aklıma, hepimiz benzer şeyler yaşadık. Ben de "o neden mutlu da ben değilim diye çok üzüldüğüm, ağladığım, sızlandığım zamanları bilirim" 10 sene geçti hâlâ hayatımda birisi yok! O o mutluluğu yuvayı çocukları nasıl hak etti de ben etmedim dedim. Fakat kabullendim artık!
Yapacak bir şey yok! İsyan etmek ile sadece kendine edersin bunu unutma!!!
İstediklerim olmuyor, dediğimde babam bir gün bana dedi ki: "Sen kendini ne sanıyorsun? Yani yanlış anlama küçümseyerek demiyorum da Allah'ın büyüklüğünün yanında kimsin ki sen? Allah'a isyan etmeye ne hakkın var? Sen istedin diye olmak zorunda mı her şey? Belki de sen onları hak etmemiştin! Sen istedin diye vermek zorunda mı Allah? Sen aciz bir kulsun sadece! Dua etmelisin Allah'a, isyan değil!!!"
Benim de bildiğim bu gerçekler bir başkası tarafından tokat gibi çarpılınca suratıma çok güzel oldu!
Teşekkür ederim baba...
Merhabalar..
Herşeyim hep sorunlu oldu aile sorunlarım, ilk üniversiteye girişim, ilk sevdiğimden ayrılmam , aldatılmam..kişilik olarak iyi biriyim fakat yaşadığım şeylerden sonra namaza başlamıştım birçok sıkı tımı namaz sayesinde aştım.üç yıllık sevgilim beni aldattı tüm ailesi bana etmediğini bırakmadı saygısızlık olur günah olur diye ağzımı açmadım hep sustum.. Sonra dayanamadım ayrıldım o o kadar mutlu ki faceden bakıyorum başka kadınlarla lüks içinde yaşam gününü gün ediyor. O kdar kötü bir insanın bu kadar rahat sorunsuz bir hayat yaşaması beni sinir ediyor. Allahıma şükür namaza başlamıştım Allah'tan hep bana herşeyin hayırlısını göster dedim .o da bana bu herifin tüm pisliklerini gösterdi. Ama işte o mutlu hazmedemiyorum.üniversiteyi bitirdim haftaya mezuniyetim var iş başvurusunda bulundum güzel bir firma mülakatları sınavları geçtim ama cvp gelmedi yarın haber vericez dediler sonuç yok. Evde kötü haldeyim..iş yok beni seven bir sevgilim yok.. O kadar dua ediyorum namaz kılıyorum 10 aydır . çok büyük günah işleyip hep kötüler mutlu oluyor ben hep ağlıyorum dedim biraz da ben mi kötü olsam dedim bıraktım namazımı bi günah işlemedim ama işte öyle .. Geçenlerde iki kişi kalbimi kırdı sen safsın diyorlar bana, zaten adam aldatmış yıllarca ruhum duymamış. Şaka niyetli dedelerde kırılıyorum.. Bana yardım edin ümidimi kestim, hep sıkıntılı geçti çocukluğumda öyle anne baba kavgası , dayak, kavga.. Hep sıkıntı.. Dua edin bana . Yanımda olun iki bişey yazın Allah rızası için..
Ben de çok kötü bir dönem geçiriyorum. Hem de çook, ki ben senin gibi de değilim, evliyim ve bir de oğlum var benim. Ben de aldatıldım, terkedildim, tıpkı senin gibi. Sanma ki yalnızsın.
Ama herşeyden bir ders çıkarmak gerekiyor. Mesela ben kendimi ne kadar ihmal ettiğimi anladım. Sevmenin sadece eşimi sevmek olduğunu zannederdim, öyle değilmiş anladım. Artık Rabbim'den dolayı çiçeği böceği bile seviyorum. Oğlum olduğu için Rabbim'e şükrediyorum.
Yaşadıklarıma tamam üzülüyorum ama bir taraftan da hayırlısı buymuş diyorum. Bir de dua etmeyi bile ne kadar ertelediğimi anladım. Çok kötü günler yaşıyorum ama içim huzurlu. çünkü dua ediyorum, huzur buluyorum.
Benim eşim de şu an çok mutlu. Toz pembe dünyalarda. oğlum ağlıyor babasız kaldığı için, baba ise süslenip püslenip mutlu mutlu geziyor. Dönmeyi de düşünmüyor, öyle bir çabası da yok zaten.
Ama ben isyan etmedim, daha çok sarıldım Rabbim'e. Daha çok tutundum hayata. Güçlü olmalıydım, çünkü sorumluluklarım var benim. Kendimi salmadım öyle. Hayat devam ediyor. Bu dünyanın da sonu değil üstelik. Eşim bizi hak etmedi, Allah da buna razı gelmedi diye düşünüyorum ben.
Ağlamıyor muyum sanıyorsun. Ağlıyorum. Herkes uyuduğunda kimseye belli etmeden oğluma sarılıp dibine kadar yaşıyorum acımı. Uyuyamıyorum çoğu zaman. Dua ediyorum. Rahatlıyorum. Dua etmek bana en büyük terapi oldu. Psikiyatriste de gidiyorum ama dua en güzel ilaç. Geceleri ağlıyorum, sabah huzurlu kalkıp işime gidiyorum. Oğluma sarılmak için akşamı 4 gözle bekliyorum.
Sakın isyan etme. Beterin beteri vardır. Hep şükret. En güzel yıllarını değmeyecek biri için üzülerek geçirme. Kimbilir kimler çıkacak daha karşına. Ölmezsin arkadaşım merak etme. Bak ben ölmedim. Bir yıl sonra inan kendine kızacaksın "ya ben kimin için gözyaşı dökmüşüm" diyeceksin. Sen işine ver kendini, ya da eğitimine devam et. Kitap oku, gez dolaş, arkadaşlarını ziyaret et. Dua etmeyi de unutma.
Kal sağlıcakla... Sevgiler
Namazı istediğiniz şeyler gerçekleşmediği için bıraktıysanız bunun için kılıyordunuz yani, istediğiniz şeyler olsun diye.
Oysa namazı bu dünyadaki getirileri için değil, Yaratan'ın emri olduğu için, görevimiz olduğu için, ahiretteki mükafatını düşünerek kılarız.
Göz göre göre bu imtihanı kaybetmeyin ve namaz kılarken Allah rızasından başka bir beklenti gütmeyin.
Allah rızası olduktan sonra geri kalanın hiç önemi yok aslında, bir idrak edebilsek...
Bende namaz kilmaya baslamak istiyorum ana bi turlu beceremiyorum
Ogrenciyken kiliyodum ama sonra noldu da bu kadar uzaklastim bilemiyorum
Bende namaz kilmaya baslamak istiyorum ana bi turlu beceremiyorum
Ogrenciyken kiliyodum ama sonra noldu da bu kadar uzaklastim bilemiyorum
Bu kitabı birkaç ay önce ben de okumuştum. Ben de tavsiye ederim.Bu konuyla ilgili kitap okuyabilirsiniz aslında.
"Sabah Namazına Nasıl Kalkılır?" diye bir kitap var, incecik.
Ismine aldanmayın, genel olarak namazdan bahsediyor, sadece sabah namazından değil.
Insanın zihni neyle meşgul olursa yaşantısı da ona döner, zihninizi biraz o tarafa kaydırırsanız çok kolay başlarsınız niye düşünüyorum, önceden alışkanlığınız var çünkü.
Bir de en önemlisi dua.
Akla geldikçe dua etmek lazım, Allahım içime ibadet aşkı ver diye dua etsek sık sık ibadetin lezzeti de artar.
Insanın içinde olduktan sonra, yapmadıkça rahatsız ettikten sonra o yola girilir
Ben de "Dale Carneige - Üzüntüyü Bırak Yaşamaya Bak" isimli kitabını okumuştum. O aklıma geldi sizin tavsiye ettiğiniz kitabın adını okuyunca... Sizin tavsiyenizi de okumaya çalışacağım.üzüntüyü bırak mutlu olmaya bak prof dr aiz el-karni..tavsiye edebileceğim okunması gereken bir kitap.çok güzel sade bir dini anlatımı var .
hayatta her sey nasip kısmet.olmadıysa bunda da vardır bır hayır ....
Ey Nefsim! Şeytana yem olmak mı yoksa Cennete gül olmak mı niyetin? Bırak yakamı secde edeyim, sen huzura er ben imanla öleyim. Rabbim hepimizi imanla ölen kullarından eylesin. AMİN!ortaokul 2. sınıfta (yani ergenliğe girer girmez) namaza başladım. üniversite 2. sınıfa kadar öyle de devam ettim.
ve aynı sizin gibi hissediyordum ve şu an sizin davrandığınız gibi davrandım. çok ama çok yazık oldu.
şimdi namaz kılmak sanki eziyet bana nasipsizliğime sebep olmuşum meğer.
hepimiz sınanıyoruz sıkıntılarla, sınav dünyası diyorlar ya ondan işte.
bırakmayın ibadetinizi çünkü sınanıyorsunuz, nefsinize yenilmeyin sonra Allah'ın huzuruna çıkmaya yüzünüz kalmıyor.
isyanın bir sonu yok, neden? diye sorarak başlıyor sonra küfre ve şirke kadar gidiyor.
bir silkinin şöyle toparlayın kendinizi, kovun şeytanı ve durun kıbleye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?