Namazı bırakıp isyan ettim:(

Bu şekilde cevap yazmanızı beğenmedim açıkcası ben istediklerim yerine gelsin diye kılmadım, ayrıca psikolojin bozulmuş diyerek daha da beni incitiyorsunuz. Ben dedim ki kimse kılmıyor etrafımda kendim bende kılmıyordum bı sıkıntılar vesile oldu başladım kendi kendime öğrendim

hakkında herseyın hayırlısı olsun canım... Rabbımın vardır bır bıldıgı merak etme. Bu ısler nasıp ısı daha zamanı var demekkı. Sana soyle bısey dıyeyım bızım bır akraba senın gıbı gec kazandı unıversıteyı 27 yasında bıtırdı 1 sene sonra ıse gırdı ısyerınde bırısıyle tanıstı 6 ayın ıcınde evlendı sımdı dunyalar tatlısı bır bebegı var :) ben bazen x abla evlendıgın ıcın memnunmusun dıyorum eger sonunda esımle evlencegımı soyleselerdı bı 27 sene daha beklerdım dıyo :) ınsallah senınde karsına boyle bırısı cıkar

ben sizi incitmek için yazmadım yazdıklarınızdan bunu çıkardım
ama bakın siz diyorsunuz onun mutlu hallerini gördükçe ben niye böyleyim, mutlu olamıyorum diye onu kafaya takıyorsunuz o kötü ama mutlu ben iyiyim ama mutsuz böyle birşey yok ki
kendinize odaklanın etrafı herkesi bırakın hayat daha güzel olacaktır
namazla hayatınızda ki olumlu veya olumsuz şeyleri kıyaslamayın duanızı yapın geçin
inş herşey iyi olmaya başlar hayatınızda

Saol canım .. İnşallah güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.. Bende istiyorum ama dediğim gibi kimle o niyetle görüşsem birşey çıkıyor.Bekliycem artık sabredip :) mutlaka vardır Allah'ın bir bildiği o yüzden bekliyorumdur

Teşekkür ederim ben başkalarının kötü olmasından haz alan biri değilim bazen düşünüyorum ona çok kötü bişey olsa sanki çok mu sevinirim diyorum ama hayır sevinmem diyorum. Beni gerçekten çok üzdü şimdi ister istemez baktığım vakit böyle hislere kapılabiliyorum.. Zaman geçti baya üstünden bu yüzden evet biliyorum normal diil ama çok çektirdi bana da nasıl mutlu bu kadar demeden de edemiyorum ..

öncelıkle sunu söylemelıyım galıba depresyone gırdın... namaz bızım dınımızın emrettıgı bişe( eger muslumanlıksa dın) işler ıyı gıtsede gıtmesde yapmak zorundayız... eger namaz kılmak herseyı mükemmel kılsaydı dünyada sence ulvi olan peygamberlerımız hiç sıkıntı çekermıydı? kı onlar neredeyse tum gün ibadet ederlerdı... ikinci konu işe gırememe ve sevgılının olmayışı.... bunlar ban göre kısmet işi... zamanı bellı olmayan konular... bence bunlara kafa yorup ısyan edıp ahıretınıde ateşe atma canım... gelıp geçıcı seyler... hem aldatıldıysan neden arkasından üzülüyosunkı? bence sanslısın dua et ınsallh karsına cok ıyı işler ve kısıler çıkar rabbım yardımcın olsun

Teşekkür ederim cvbın için

Ne güzel söylemişsiniz. Allah herkese nasip etsin. O'dur bize doğruyu yanlışı gösterecek. Kendi tercihlerimizle kaderimizi oluştursak dahi o daima bize yollar gösterip ışık tutacak. Yeterki istemeyi bilelim, O'nu sevelim ve bilelim ki sevilmesi gerekenin aslında O olduğunu.

Bizim yaşadığımız sıkıntılar da sıkıntı mı ki?

Düşünün Allah'ın en sevdiği kulları peygamberlerdir, Onlar ki en büyük sıkıntıları yaşayanlardır, o dudak uçuklatıcı sıkıntıları yaşarlar ona ramen isyan etmezler. Onlara cennet doğduklarında vaad edilmişken onlar ibadetten asla geri kalmamışlar daima istenilenin çok çok fazlasını yapmışlardır. Aç-susuz kalmışlar, sevmeyenleri, eziyet edenleri olmuş, ailelerinin sıkıntılarını fazlasıyla görmüşler, hasta olmuşlar, ölümlerden dönmüşler ve herzaman Allah demişler.

Namaz aslında bize zorunlu kılınmış bir görevdir, Allah ve ahiret için yaparız. Bu bir görevdir. Fakat buna ramen yaptığımızda bize huzur verir, O'nu daha çok zikrederiz, içimiz ferahlar, sıkıntılara sabrımız artar, ve nefsimize yenik düşmemek için iyi davranmaya çalışırız. Gerçekten hissederek kılan kişiler bu dünyada iyilik peşinden de koşmaya başlar. Dünyevi böyle özellikleri vardır. Hatta gizli gizli keşfetmediğimiz birçok getirileri. Hissederek kılanlar namazımı kılayım sonra da "insanları dolandırmaya devam edeyim" demezler. Dinimizin gerçek amacını anlayanlar asla bir insana sırf onun fikrine katılmıyor diyerek hırpalamaz eziyet etmez. Çevremizde ne yazıkki bu örnekler de var. Görüyoruz insanlar dört dörtlük ibadetini yapıyorlar ama öte taraftan insanlara eziyet ediyor, hak yiyorlar, asla mütevazi yaşamıyorlar, paraya yenik düşüyorlar... Allah bize onlardan olmamayı nasıip etsin korusun.

seni ne rahatlatiyorsa onu yap tabi
ama önce yasadiklarinin üstesinden gelmek icin sen ne caba sarfediyorsun
öncelikle özgüvenini koruman lazim
kendini sevmen kendine deger vermen lazim
ve birseyler üretmen lazim
namaz iyi hos güzel tabi ama Allah ta bos durani sevmez
cabalaman lazim
hersey kötü gidebilir
kimin hayati cok güzel
senin o facede gördügün mutlu fotolar
onlar sadece foto
ne biliyorsun insanlar neler yasiyor
karamsarligin sana faydasi yok

Kendini başka hayatlarla başkalarının yaşadığı mutluluklarla karşılaştırmaya kalkarsan mutsuzluk kaçınılmaz. Ben de bunu çok yapıyorum. Ama emin ol hayatta ne acılar ne dayanılmaz mutsuzluklar da var. Adalet ararsan bulamazsın. Elbet aklımızın ermediği bir adalet vardır ama bunu da bu hayatta anlayamayacağız sanırım. İsyan edip namazı bırakma. Zaten namazı işlerinin yoluna girmesi için de kılma. Sadece iç huzurunu bulmak için kıl. Umarım her şey gönlünce olur.

Biz kadınlar malesef işin içine duygusallık girdiğinde mantığımızı devreye sokmakta zorlanıyoruz.Birde olayım tam tersini düşün.Bu insanın yaptıklarından hala haberin olmayabilirdi hala birlikte olabilirdin kendini mutlu zannederek kandırılıyor olabilirdin hatta daha ilerisi evlenmiş bile olabilirdin.O zaman nasıl geri dönecektin?o zaman nasıl atlatacaktın bu sıkıntıları ?ve artı olarak üzerine bir sürü daha sıkıntı binecekti sana boyle birsey yasatan bir eş onun ailesi nin baskıları senin ailenin baskıları kendi derdin kendine yetecekken birde onlar eklenecekti üzerine mahkemesi boşanması derken asıl bunalıma o zaman girecektin.Otur kalk şükret haline ki işler dahada ilerlemeden o insanın yüzünü görmüşsün.Duadan namazdanda vazgeçme bana sorarsan herşey kusursuz olacakmış gibi bir beklenti içine girme ama duanın gücü sana pozitif enerji verecektir herşeyden önce.Birde anladığım kadarı ile bu olay kendine olan güvenini biraz sarsmış ufak bir tavsiye benden kendine olan güvenini kazanmak için birşeyler yapmayıda dene.İnsanın kendine olan güveni kaybolduğunda kendini çökmüş gibi hisseder çünkü umudu tükenir halbuki hiç o kadar abartılacak bir durumda yoktur.Sadece biraz kendine güven ve geleceğine odaklan

Bende sizinki kadar olmasa da sıkıntılı süreç geçiriyorum sadece kendimiz olduğunu düşünüyoruz ama ne sıkıntılar yaşayanlar var umut edip dua etmekten başka çare yok işte sabır....

ayni benim yasadigimi yasiyorsun bir an kendimi gordum ve dedim yanliz dglm. ayni bende aile sorunlari yasiyorum.kavga dovus dayak agiz siddetti ne varsa var.. namaza vericem.bende kendimi ayni senin gibi.. hersey sorunlu gidiyor cunku.. bilki namaz kilarak allah seni cimbiz gibi alir huzura yönlendirir sabret...

Selam canım,
Öncelikle yaşadıkların senin bizim hepimizin bir sınavı.
Kimileri vardır aldatılır,işten ayrılır,sevdiklerinin yokluğuyla,evlat hasreti ile sınanır.Kimileri kötü evlat,kimileri hayırsız baba ile sınanır.İsyan etmek de biz kullar için mutlu olmakta.
Ayrıldığın insanın facesini neden inceleyip onun mutluluk resimlerine bakıp kendine acı çektiriyorsun ki.O seni hayatından çıkarmışsa sen onun hatırları ile yaşayıp gençliğinin en güzel zamanlarını gözyaşlarınla boğuyorsun.
Seni umursamayanı sende umursama.Aranızda ki fark senin ona değer vermiş olman sevmiş olman.
O sana değer vermemişse bu gereksiz acıyı içinde büyütüp beslemeye hiç gerek yok.
Ne güzel namaza başladım (bıraktım)ve iş görüşmem çok güzel geçti demişsin.
Forumumuzda dini konuları çok fazla irdelemk yasak fakat sana diyebileceğim şeyler,
Namaz insanı her türlü kötülükten alıkoyar.Secde anında Allah ile kul arasında ki perde kalkar.
Üst üste gelen herşey şeytanın seninle uğraşması sonucudur ki,amacı seni namazından alıkoymaktır.(Şu an dada bunu başarmış durumda)Düşünsene kötülüklerin efendisi def çalıp oynarken Seni Yaradan ne kadar mahzundur şu an.İnsan asıl sevgilisi ile günde 5 vakit buluşmasını nasıl erteler.
Seni bu kadar üzen insan birde namazından alı koymuş.Yani sana bu kadar zarar vermiş bir insan için bu kadar üzülmen doğru mu sence.Namaz hava su gibidir bir insan için.Düşünsene onlarsız yaşamanın imkanı varmıdır.

Mevlana ne güzel demiş,

Allah’ım! Namazda gönlümü tam manasıyla sana veremezsem, ben bu namazı namaz saymam! Ben, yüzümü Sen’in aşkından ötürü kıbleye çevirdim! Yoksa bana Sen’siz usanç veren namazı ve kıbleyi ben ne yapayım? Ben, bu riyalı namazdan öyle utanıyorum ki, utancımdan gönlüme inemiyorum, Sen’i bulamıyorum! Aslında, gerçekten namaz kılanın melek sıfatlı, melek huylu olması gerekir. Hâlbuki ben, hala nefse uymuş, yırtıcı canavar huyundayım. Bir kimse, üzerindeki elbisesini bir köpeğe değdirse, orasını temizlemedikçe namaz kılamaz! Ben ise, nefis köpeğini koltuğumda taşıyıp duruyorum; benim namazımı kim kabul eder? Benim namaz kılmaktan maksadım o dur ki; namazda Sen’i gönlümde öyle bulayım, Sen’inle öyle beraber olayım ki, ayrılık derdinden artık hiç bahsetmeyeyim! Yoksa bu nasıl namaz olur ki? Sen’inle oturayım da, yüzüm mihrapta, gönlüm çarşıda pazarda olsun!

Konunun başlığını görünce, ne yalan söyleyeyim, önce güldüm sonra düşündüm. Allah'la kurduğumuz ilişkimiz ne kadar riyakar aslında. Hemen hepimiz iyi şeyler yapınca mükafatlandırılmayı bekliyoruz. Bize haketmediğimizi düşündüğümüz şeyler yapıldığında, bunu yapanların taş olmasını bekliyoruz. ''Madem ben iyiyim ve üstelik ibadetlerimi de yerine getiriyorum öyleyse neden herşey istediğim gibi değil? Yeterince de sabrettim ama ııhh ııhh olmadı. Beğenmedim ben bu oyunu, artık oynamıyorum. Küstüm.'' Dünya bir oyun alanı olsa da ne biz küçük çocuklarız ne de oyun sandığımız gibi.

Çok üzüldüm şeytanla dans ediyor sözlerin canım. Ne demek namazı bırakmak bu dertlerden dolayı. Dua etmişsin sonucunu almışsın adamın bütün pislikleri dökülmüş. Kurtulmuşsun. Şükür edeceğine bide isyan mı ediyorsun. Her şey sevgili mi ya, Allah hiç ummadığın anda öyle birini çıkarıyor ki yaşadığına şükrediyorsun takma kafana

Bak tatlım bende namaza yeni başladım senin dediğin o kavgalar sıkıntılar parasızlık hepsi bende de var ama bu demek değil ki isyan vaktidir. Günahkar olup insanları kırıp bu dünyada mutlu olmayı mı istersin? Yoksa Allahın sevdiği kulu olup, mükafatını hayırlısıyla almayı mı?

aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn canım aminnnn kötüler çöpe iyiler buraya :) tabiki edecem Allah yar ve yardımcın olsun inşaallah

Merhaba canim,

Ise birde iyi yonunden bak derim, oyle bir pislikle evlenmiste olabilirdin..evlenince bitirmek cok daha zor olurdu…elbet karanlik gecelerin bir nurlu sabahi vardir.ya sabir…

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…