nankor insanlar

3lale

Guru
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2013
416
158
303
İstanbul
gercekten nankor insanlardan nefret ediyorum ama etrafimda sayisiz nankor var malesef.gecen gun aksam esimin kizkardesinin evine 2 kilo pismis balik alip gittik.gorumcem beceriklidir oda salatayi hazirlamis.neyse yedik ictik.bu arada kizim telefonumda video izliyor elsayi.elsa dans ediyor sarki soyleyerek brnim 5 yasindaki kizimda elsanin hareketlerini taklit ediyor.bizde esimle birbirimize bakip kizimizi izliyoruz cok tatli gozukuyordu.bende prensesim benim filan dedim.hemen gorumcemin kocasi nami diger kizimin halasinin esi enistemiz hemen atladi ordan aman hic prenses gormesek prenses sanicaz dedi.adam bide esimin halasinin oglu.delimi ne epey bi tipitip.bi oglu var oda babasi gibi nankor 9 yasinda iyilikten filan anlamiyor.kizim marketten biseyler aldi onlarada aldik cocuklara.son bir kutu gofret almisti onuda kimseyle paylasmak istemiyor benim kiz.gizli gizli istiyor veriyoruz bu seferde kizim farkedince agliyor gifretimi yemis diye bizde yok baska bisey yiyor diyoruz bu seferde oglan gicik gicik hareketler yapiyor ohhh yiyorum gibi.en son gurultuden kafa bas beyin kalmadi kalktik evimize geldik.prameture dogmus bir kizlari var o kadarda peslerinden kostum yardimci oldum.yinede yaranamiyorsun.benim kiz 5 yasinda ama boyu filan uzun yasindan buyuk duruyor cekemiyorlarmi nedir anlamiyorum.adam boyle cins cins davrandikca ogluda baba izinden gidiyor.bizim kizi uzup duruyor kendi kardeslerine karsi oyle degil.en iyisi uzak durmak.

sende haklisin ne diyim o kucucuk cocuk benim kizima bolca sinirlendikce kufur ediyor ilkokul 4 de gidiyor cocuk kimse bisey demiyor kucuk kucuk diyorlar cocuk o .oyle devam edip gidiyor.bana cok saka gibi gelmedi bu durum.tavirlar hep oyle bende rahatsiz oluyorum kizim soz konusu olunca ister istemez.daha once epey bi zaman ad takmislardi benim kiza ama kendi kizlari prenses.

Ben de başlığı okuyunca size iyilikleriniz karşıılığında büyük kötülük yapıldı sandım. Çocuğunuzun üzülmelerine sebep olmaları gerçektenn sinir bozucu, insan çocuğu üzülünce içi eziliyor, ona da haklısınız. Ama patavatsızlıklarından söylenmiş, yapılmış şeylere benziyor kasıtlı olduğunu sanmıyorum. Ya da son söylediğinize bakılınca lendi çocuklarını üstün gösterme yarışı. Tavırları çok rahatsız edici, haklısınız. Mesafe koyarsanız, görüşmeyi azaltırsanız rahatsızlığınız da biter.

Nankörlük bunun neresinde ?zamanında yardımcı oldunuz diye sürekli size minnet bir halde mi olmalarını istiyorsunuz ?
Belki adam şaka yaptı ,hadi diyelim şaka değil patavatsızlıgından öyle söyledi ,bu size onun çocuklarını bu şekilde tanımlama hakkını vermez .
Ben sizi kibirli buldum .

İki kilo balıktan prensese, oradan gofrete ve en son prematüre bebeğe...

Öncelikle kendi kızınız 5 yaşında, paylaşmayı öğretilecek bir yaş bu. Oturup bir kutu gofreti tek başına bitirmesi ne sağlıklı ne de mümkün. Bir arada olunduğunda elinizde bir kutu abur cubur varsa "kızım bu sadece senin değil, herkesin, hep birlikte yenecek" diyebilirsiniz.

Bu arada prematüre yeğeninizle ilgilenmenizi lütuf gibi anlatmışsınız ama aile olarak destek olmak sizin göreviniz...

Enişteniz patavatsızca bir laf etmiş, espri yapmaya çalışmış kuvvetle muhtemelen. Orada ona şakayla karışık siz de takılsaydınız yeterli olurdu. Sonradan hıncınızı alır gibi yeğeninize "babası kılıklı, nankör" yakıştırması hiç olmamış. O yeğeniniz de henüz çocuk. Çocuklar atışırlar da birbirlerine takılırlar da kavga eder geri barışır, oyun kurar oynarlar da...

Son olarak çocuklu oturmalarda tabi ki ses olacak. Başınız kaldırmıyorsa sonradan şikayet etmektense hiç gitmemeniz daha iyi olacaktır.

fesat görümce halleri kocasına malum olmuş ilginç.hiç böyle enişte duymamıştım.

Konunun balikla alakasini cozemedim,
Siz onlara balik goturdunuz diye size iyi mi davranmalilardi? Nedir yani?
Bu arada enistenin soylediginde bisey yok, benim kizi da bunun neresi prenses, Cadı bu diye seviyorlar hic alinmak aklima gelmedi.

Konunun balikla alakasini cozemedim,
Siz onlara balik goturdunuz diye size iyi mi davranmalilardi? Nedir yani?
Bu arada enistenin soylediginde bisey yok, benim kizi da bunun neresi prenses, Cadı bu diye seviyorlar hic alinmak aklima gelmedi.

Balık değil, iki kilo pişmiş balık.
Konu sahibi eniştenin söylediği laftan yola çıkmış ki bu lafı bende çok söylerim sırf şaka amaçlı.
Ama maaşallah konu sahibi kendi kızını yere göğe sığdıramazken görümcesinin çocuğunu yerden yere vurmuş. Çok itici cidden.
Baştan sona haksızsınız.
Çocuklar kavga eder iki dakika sonra barışır. Siz neden çocuk kavgasına kin güdüyorsunuz ki.

Simdi cozdum olayi,
Sen adama 2 kilo pismis balik, koca kutu gofret götür, o senin cocuguna bunun neresi prenses desin, olacak iş mi? Nankor adam, hain

bide esimin halasinin oglu.delimi ne epey bi tipitip.bi oglu var oda babasi gibi nankor 9 yasinda iyilikten filan anlamiyor.

Öyle bir tanımlamışsınız ki görümcenizin oğlunu, 20 - 25 yaşında biri sandım bir an. 9 yaşındaki bir çocuğa ''Deli mi ne, tipi tip'' demek anne olmuş siz için nasıl bir itham, sormadan geçemeyeceğim? Valla burada o çocuk gibi davranmayan yoktur çocukluğunda, şükür ne deliydim , ne de tipi tip. O çocuk oh yedim demiş , bir çok itham yemiş , sizin kızınız da neden paylaşmak istemedi, gofretimi yiyor diye ağladı , kızınız paylaşım bilmeyen, bencil bir çocuk mu? diye sorsam ne kadar mantıklı olur sizin için? Bunlar ''çocuk'' bunu en iyi sizin biliyor olmanız lazım.

Eniştesinin 'prenses görmesek prenses sanacağız.' demesinde de ben bir şey göremedim, bence siz bir şeyler aramak istediğiniz için kendinizce sorun görmüşsünüz. Ha yok ben rahatsız oluyorum derseniz de, gidin kendisine açık açık söyleyin, rahatsız olduğunuzu ifade edin.

Bir anne olarak böyle bir konu açmanız üzücü olmuş, bencilliği de göremedim. Ama siz 2 kilo balıkla başlamış, prenses değil diyen enişteye taş atıp, 9 yaşında oğlanı ''deli mi ne tipi tip, gıcık gıcık hareketler''den çıkmışsınız. Prematüre ile de sonlandırmışsınız.

Bu ne öfke?

Nankörlük değil münasebetsizlik.Lakin kötü niyetle söylendiğini düşünmüyorum ben de.Çocuğa gelince,adı üstünde çocuk.Daha toleranslı olmalısınız.4. sınıfa gidiyor demişsiniz.20'li yaşlarındaki gibi bir tavır bekliyorsunuz da boya posa sınıfa bakmayın çocuk henüz o da.Gofret işinde de yanlış yapmışsınız.Bizde bir varsa yarısını paylaşmak öğretilirken,bir kutu gofretin nesini paylaştırmıyorsunuz anlamadım.Çocuğu şımarıklığa itersiniz böyle.Bilemiyorum,ben sizi olayları büyütüyor gibi gördüm.

Bir de prematüre vurgusu var, atlamayalım :) Oralarda acınası bir durum olmalı...

Bu damgaları 9 yaşında çocuğa vuran kadın da bir anne bu arada... Kendi kızına şaka amaçlı söylenmiş bir söze nasıl kinlenmişse, ortalığı topa tutmuş :) Ama başka bir çocuğa 'tipi tip' bile demiş.

Eniştenin tavrını görmedim bişey diyemem ama şaka ile sevmiş olması ihtimali de var
Fakat çocuklar konusunda çok haksızsınız ve en büyük kötülük kendi kızınıza. Bir kutu gofret ne bulunmaz bişey nede kendi oturup yemesi sağlıklı. Karşınızdaki de çocuk ve kızınızı ikna etmeniz gerekiyordu, paylaşmayı öğrenmesi onunda yararına.

Ee gitmeyim görüşmeyin.
Eşiniz zorlamı götürüyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…