Nankörlük mü yapıyorum acaba?

Zehracik38

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2011
42
0
36
Almanya
Merhaba hanimlar,

bundan yaklasik 2-3 hafta önce yine burda topic acmistim hatirlarsaniz
http://www.kadinlarkulubu.com/esi-esinin-ailesi/450884-evli-kalmaya-deger.html.

kisaca ben 4 yillik evliyim ve eczacilik okuyorum, coook yorucu bir bölüm . evlendigimin ertesi gününden itibaren nerdeyse araliksiz trenle gidis gelis yaklasik 7-8 saat yol gidip geliyorum okula. esim oturdugumuz sehirde hem ögrenci hem online firmasi var.
artik cok yoruldum ve esime bana izin ver okulun ögrenci aileler icin sundugu yurda tasinayim, sende burda okulun bitince temelli tasinirsin dedim. o zamana kadar hafta sonlari ve firsat oldukca hafta ici beraber kalalim diyorum. zaten hemen alt katta annen, ablan var , yemegini onlar yapar diyorum. kirasini da benim okuldan aldigim maddi destekle cok rahat öderiz.

hayir diyor, ben o ortama güvenmiyorum, eger yoruluyorsan dondur üniversiteni , benim burda gelecek yil 2012 ilkbahar - yaz insallah okulum biter, beraber tasiniriz diyor. ama yok illede gidecegim diyorsan git ama hemen bosanma davasi acarim diyor. :

oysaki ben 22 senedir namusuma laf getirecek hic bir sey yapmadim. hatta ne okul eglencesine giderim, ne arkadaslarla bulusup vakit geciririm. ya ev, ya okul, yada babamlarin evinde olurum hep. zaten okuldada 2-3 arkadasim var görüstügüm, pek öyle kolay kolay samimi olamam, okuldaki erkek ögrenciler benim ismimi bile bilmezler, yani o derece dikkat ederim laf gelmesin diye. ben artik cabucak okulu bitirmek istiyorum cünki zaten iyice derslerden geride kaldim ve esim artik cocuk istiyor. bu yüzden okulumu hizli sekilde bitirip hamile kalmak istiyorum. ama bu durum böyle devam ettikce daha coook sürer okul isi. esim sende ögrenci iken dogurursun diyor.

esimle günlük hayatimiz cok neseli ve mutlu geciyor, cok evcil ve sadikdir, caliskandir beni sevdigi gözlerinden anlasilir. ama bazi konularda nuh diyor peygamber demiyor. ben nankörlükmü yapiyorum acaba, okulumu dondurmammi dogru olur? eger izni olmadan yinede gidersem adim gibi eminim bosar beni.

Son düzenleme:
bana kalırsa dondur derim canım
daha sonra okulunun olduğu yere taşınırsınız
kötünün kötüsüde var
okua gitmeeyyeceksin dese daha mı iyi
yinede sen bilirsin tabi

sakın dondurma okulunu bi şekilde oku Hamile kaldınmı bidaa hiiiç okulu bitiremezsin Onca emeğine de yazık olur.bence kocanın sana güvenmesi lazım onu ikna et.bende yurtta kaldım geçen sene bitti okulum.senin gibi arkadaşlar vardı gayet te güzel güzel okudular okullarını.

'eşinin seni yanından ayırmak istememesini anlayışla karşılarım güvenle ilgili değil bu durum .Ama ortada geleceğinde var.Dondurman sanki daha iyi olabilir gibi geldi banada.Ama bebek fikrinide dondurun o arada.Çok zor olur.Allah muhafaza okulu bırakmak zorunda kalabilirsin daha önünüzde uzun uzun yıllar var çocuk yapacak.

herşey gönlünce olur umarım.

bilemiyorum gercekten, icimden hic dondurmak gelmiyor aslinda. sebeb yaninda olmamam beni özleyeceginden degil, kendi agzi ile söyledi güvenmiyorum diye. ayrica bu bebek konusuda taviz vermedigi bir konu, kendisinin okulu biter bitmez ve bizim tasinmamizin ardindan cocuk istiyor. yeter artik 4 yildir evliyiz, annem babam da torun sahibi olsun artik diyor.

Eşinede hak vermek lazım çocuk istemesi normal ama daha anlayışlı olmalı çok mu zor şeler bunlar.hem sana nie güvenmiyormuş.İnsanın eşini aldatması için üniversite ortamına girmesine gerek yokki yada şehir değiştirmesine içinde olan her ortamda yapar.

sakın sakın dondurayım deme, okulu bitirmeden çocuk falan da yapayım deme sakınnn.. yoksa bi zaman sonra kucağımda çocukla ortada kaldım diye konu açarsın buraya.
çünkü eşin öyle bişey yaparsan seni boşarım dediğine göre çok da anlayışlı bi insan sayılmaz.

@ dt_noxeee: benim yerimde sen olsaydin restini ceker yerlesirmiydin yurda?
ama adamin sözü söz aninda acar bosanma davasini, bunu gururuna yediremez asla.
cocuguda yakin zamanda yapmazsan , yasaklarim okula gitmeni diyor. sonucta islamda son söz erkegin, benim karalarima uymazsan günahkar ve asi olursun ve bende günahkar asi bir esle asla ve asla evli kalmam diyor.

Bence sen birazcık ileriye dönük düşün.Bu adam şimdiden böle yaparsa diyellimki bıraktın okulu çocuk yaptın bir süre herşey güzel gitti.Gene bişe olunca sen benim eşimsin dediğimi yapmazsan boşarım seni derse ozaman ne yapıcan kolunda altın bileziğin mesleğinde olmıcak.Ama yok ben kocamı ççok seviyorum.Çocuk istediği için böle sert davranıyo diosan bilemem.Çok çok mu iyi maddi durumuda bu kadar güvenio kendine

bu konuyu zaten açmıştın ve herkes sana okulunu bitirmeni eşine kendini ezdirmemeni söylemişti sen yine aynı konuyu açıyorsun peki farklı olarak ne cevap bekliyorsun? eşin günlük hayatta çok iyiymiş falan yazmışsın orasını bilemem ama anlattıklarından çıkardığım eşin aşırı derecede bencil ve seni eğitimini hiç mi hiç önemsemiyor bana kırılma ama dışarıdan objektif bir yorum getirmek gerekirse durum bu.burada sana böyle bir konuda sana şöyle yap böyle yap diyemez kararı verecek sensin...

@ giesele: haklisin bu konuyu acmistim, ama bocaliyorum iste karar veremiyorum kizma bana lütfen. etrafimda pek konusabilecegim kimse yok o yüzden burda derdime deva ariyorum. karar vermistim aslinda restimi cekecektim ama esim günlerdir gözleri dolu dolu dolasiyor evde, okulun icin, sabirsizligindan dolayi bu güzel yuvamizi dagitiyorsun diye agladigi oluyor karsimda. seven bir kadin olarak tabiki bu durumda acaba nankörlükmü yapiyorum, bencilce bir karar mi verdim diye düsünüyorum.

Ben eğitimi herşeyin üstünde tutuyorum, verilen emek ve yıllar var,aşkın garantisi yok!

Suan cok gencsin ve daha yolun basindasin, ben senin yerinde olsam öncelikle gelecegimi düsünürüm.Allah korusun ilerde ne olacagi belli olmaz hepimiz severek evleniyoruz ama maalesef kimilerimizin yuvasi dagiliyor ve durum böyle oldugunda en cok yipranan, üzülen ve zor durumda kalan hep kadinlar oluyor..Tatli dille güzel bir sekilde esini ikna etmeye calis bence..

Cocuk olduktan sonra bir kere okulu aklindan cikart, benim bir arkadasimin basina gelmisti senin bahsettigin bu durum, arkadasimda üniversiteye giderken evlenmisti ve esi cocuk da cocuk diye tutturdu ve okulunu dondurmasini istedi, arkadasimda esinin bu istegini kirmadi ve dedigini yapti. Sonrasinda okul ne oldu dersen maalesef hayal oldu esininde asil istegi buydu simdi arkadasim cok pisman ama bu saatten sonra yapacak bir sey yok maalesef...

bence dondur bu arada bi tane bebiş yap o biraz büyür 1 yaşına falan gelincede bırakabilcek birini bulursan okula devam edersin çocukta aradan çıkmış olur:=)

öğrenci ailelerin kaldığı dairelere taşınmak istiyorum yazmışsın aile derken yani karı koca öğrenciler kalıyor değil mi?eğer öyleyse orada eşin ve sen kalabilirsiniz o zaman eşin 7-8 saatlik yola katlanmak zorunda olacak ki doğrusu da bu canım sen önceki konunda 2-3 sene o şekilde gidip geldim ama dayanamıyorum diye yazmıştın galiba zaten o bir hata niye sen katlanıyorsun ki o kadar yola? erkek olarak o fiziki olarak senden çok daha kuvvetli ve öyle zor şartlarda yaşamaya daha dayanıklı uykusuzluğa vs. yaşı da senden büyük... kusura bakma ama utanmıyor mu seni o kadar yormaya? seven insan sevdğinin saçının teline zarar gelsin istemez ama sizde tam tersi.sen o kadar katlanmışsın o da 1-2 sene katlansın senin için okulun evleri olmasa da senin okuluna yakın başka bir eve taşının bence sen bu teklifi ona sun hem bakalım onun gözündeki değerin neymiş öğren bir de bu konuda yazdığın başka bir mesaj vardı eşinden ayrı olan kadın günahkar olurmuş vs şeklinde konuşuyormuş eşin böyle diyen insanla ne kadar uzlaşılır bilemem ama Allah sana kolaylık versin eğer eşin ya okulun ya ben derse de bence hiç düşünme okulunu seç çünkü okulunu dondurursan heleki çocuk olursa okula bir daha hayatta dönemezsin bir de ailene anlatsana bu durumu eşinle konuşurlarsa belki sorun hallolabilir

@ giesele: evet aileler icin okulun daireleri var, hem okulun karsisinda hemde kira olarak da uygun. esime 2 senedir yalvariyorum ya sen git gel bu yolu ( cünki islamada kadina bu tür eziyet vermek de kabul edilemez) yada okulunu benim okulumda devam et diye , cünki onun o sansi vardi.
esim hayir diyor ben sana eziyet etmiyorum, sen kendi kendine ediyorsun diyor. sana zorla oku diyen mi var, ben calisir bakarim ailemize diyor.

bana zaten okulu tamamen yasaklasa hic düsünmem okulumu secerim, ama su an ki konu dondurmak mi yoksa söz dinlemeyip yurda yerlesmekmi?

babam ve annemle konustum gecen hafta, onlarda aklimi karistirdi. babam eger yola dayanamiyorsan seneye kadar otur evde, baska caren mi var diyor, annemde kizim o seni def etmeden sen def et böylesini gitsin diyor

tamam kardeşim sen ona boyun eğ şimdi boşamasın seni kucağında çocuğunla boşasın aklım almıyor ya geleceğini bi adamın eline nasıl emanet edersin edersiniz ananız babanız armut mu topluyor bunlar olurken anlamıyorum konu sahibi arkadaşım üzerine alınma genel söylüyorum bunları yani bırakın artık bu kadar taviz vermeyi hangi erkek tavizden fedakarlıktan iyilikten anlamış ya hangi erkek

merak etme canım bugün dondurur yarın yasaklar öbürgün çocuğu eline verir sonraki gün de boşanma dilekçesini

bence dondur bu arada bi tane bebiş yap o biraz büyür 1 yaşına falan gelincede bırakabilcek birini bulursan okula devam edersin çocukta aradan çıkmış olur:=)

hayat ordan öyle mi görünüyor gerçekten

canım senin yolun sonu şimdiden görünüyor sinirle çok set şeyler yazdım kusura bakma ama bu forumda ne sözlerle kandırılıp sonunda bi başlarına kalan ablalarının konularını oku iyice ölç biç kararını ver gelecek bu başka hiçbir şeye benzemez tüm hayatın şekillenir bu adam sana yarın öbür gün islamda çalışmak yasak bak çalışırsan asi olursun seni boşarım da diyecek benden demesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…