Nankörlük mü yapıyorum acaba?

Burada anlattıklarınıza bakarsak eşiniz ne yazık ki anlayışlı bir adam değil.Siz o kadar emek vermişsiniz bu okul için,bunu yaşamak isteyip de yaşayamayan binlerce insan var yasaklardan onlardan bunlardan dolayı.Siz boşarım vs.gibi tehditlere rağmen devam ediyorsanız bırakmayın okulunuzu.Zaten dondurduktan sonra çocuk baskısı gelecek.E dondurdum çocuk olsun diyeceksiniz.Hayatın koşturması o bu derken okula alışmak da güçlük çekeceksiniz sonra.Ayrıca dini buna karıştırmasın bence.Erkekler işlerine geldiği noktadan bakıyor.Peygamber efendimiz yatağından kalkmak için bile hanımından müsade isteyecek kadar kibarmış.Sizin eşinizse tehdit ediyor.Dinen çözümü kolay bir sebepten boşanmak doğru muymuş acaba?​

@ seyyahalemi: burda firsat buldukca okuyorum diger arkadaslarin da dertlerini ve okuduklarimdan bazen günlerce kendime gelemiyorum, allah herkesin sabrini versin insallah. onlarin yasadiklarini kiyasliyorum kendi yasadiklarimla ve sükür ediyorum dogrusu simdilik. ama dedigin gibi bir kadinin gelecekte sonunun ne olacagi bilinmez ve bu sebeble okulumu tamamen birakmayi asla kabul etmem. ayrica yazdiklarini hicte sert ve kirici algilamadim ablacigim bilakis acik ve candan olmus yorumlarin.

yazdıklarınızı okuyunca sizin nankör değil de eşinizin bencil olduğunu düşündüm. neden mi? siz geleceğinize şekil vermek için çaba sarfediyorsunuz fakat eşiniz emeklerinizi, ertelenebilecek bebek isteğini size dayatmalarla kabul ettirmeye çalışıyor. bir de sizi kendinize karşı suçlu hissetmeniz için dini yersiz kullanıyor.dinimiz, eğitimi eşe başkaldırmak olarak tanımlamıyor. bunu ancak çağdışı kalmış bir beyin söyler.size tek önerim eğitiminizi şu an hiçbir şey için ikinci sıraya almayın.olurda eşinizin sizi ikna etmesi halinde eğitiminiz her zaman yaşamınızda ikinci sırada olacak bunu bilin...umarım vereceğiniz karardan hep memnun olursunuz...

o zaman sana söyleyeceğim tek şey annen çok haklı:)dinleme böyle düşüncesiz bencil adamı okuluna devam et dondurma madem çok müslüman niye karısına eziyet ediyor yollarda sürünmesine müsade ediyor

Sana biraz daha yavaş bir yaşam öneriyorum arkadaşım.
Daha okulun bitmeden evlenmişsin, bilmem ki ne acelen vardı..
HAla öğrencisin ve öğrenciyken çocuk doğurmalardan bahsediliyor, bu nasıl iş?
Okuduğu okulu bir bitir, konsantre ol okuluna. Kolay dğeil, bir meslek ediniyorsun, saygı duy.

Bu nasıl bir acelecilik, böyle devam edersen herşey birbirine girmeye devam eder hayatında.

Valla esin isin kolayini bulmus "onu yaparsan bosarim , bunu yaparsan gunahkarsin yine bosarim" komik geldi bana. Sen saniyor musun ki simdi okulu dondurup coluk cocuga karisinca seni tekrar okula gonderir? O zaman da " birak okulu, dersi, evinde cocuguna analik yap, yoksa seni bosarim" demezse gel yuzume tukur. Ben egitim hayati bitmeden evliligi dogru bulmuyorum, boyle sorunlar cikiyor iste. Hadi bu olmus; hicbir adam icin gelecegi tehlikeye atmayi da dogru bulmuyorum. Ne guzel meslek secmissin, bir adam icin birakmamalisin. Annenin dedigi de cok hosuma gitti bu arada. Ben olsam o bosarim ederim derken "bosarsan bosa, ne halin varsa gor" derdim, bakalim ne oluyor. Seni sindirmenin yolunu bulmus, kendini ezdirme. Cocuk filan yapma okul bitmeden.

4 yıllık evli misiniz?
ne ara okula başladınız da evlendiniz

canım sen aslında hatanın büyüğünü okulunu bitirmeden evlenerek yapmışsın. bu hatayı nasıl yaptın bilmiyorum belki de eşin o zaman da ya şimdi evleniriz
ya da seni terkederim falan demiştir. herneyse buna çare yok artık eğer eşine karşı gelemiyosan günde 10 saat de yol gitsen okulunu bitir. ve birazcık eşiyle
sorun yaşayanlar bölümündeki konuları okuyup pay çıkarmaya çalış. bana da eşinin asıl amacı senin okulunu sabote etmekmiş gibi geldi. belki de senin meslek sahibi
vs olmanı gururuna yediremiyodur. herneyse okulunu bitir, ne şekilde olursa olsun başka bişey demiyorum sana..
soruna cevap; evet restimi çekerdim. eşim de bana olan sevgisinden ve saygısından baş koyduğum yolda beni böyle üzmezdi.

canım sakın okulunu dondurma eşin istedi diye. Annende arkanda bak git ne yaparsa yapsın. en iyisi bile olsa erkek milleti için hayatını değiştirmeye değmez inan. Elinde bi mesleğin olsun yeter. Bu ömür boyu böyle sürecek. okulu donduracaksın çocuk olacak biz çalıştığımız halde çocuğa yetemiyoruz sen bide derslerinle falan ilgilenirken hiç olmaz hiç. Çocukla ders olmuyo ben aöf okuyorum o halde bile zorlanıyorum. Aklını başına al derim arkadaşım. Kocanın bencilliği yüzünden hayatını erteleme.

Sürekli dini öne sürüp piskolojik baskı kuruyor o halde evde oturan evhanımı ve namaz kılan kadın ile evlenseydi ,bu adam ileride senin çalışmanıda istemiyecek otur çocuklarına bak diyecek,adam aklından hangi sinsi planlar geçiyorsa yavaş,yavaş uygulamaya koyacak eşin bana hiç iyi niyetli bir izlenim bırakmadı ,tiran gibi hep onun dedikleri olacak,sana karşı ne saygılı nede hümanist tehlikeli bir adam!iyi niyetli bir izlenim bırakmadı ,tiran gibi hep onun dedikleri olacak,sana karşı ne saygılı nede hümanist tehlikeli bir adam!

eğitim hayatı evlenmeden önce bitmeliydi bana sorarsan. çünkü evlilik çok ciddi bir şey sürekli vakit isteyer desteklenmek ister canlı kalmak için. birincisiki bu önemki kaçıncı sınıftasın hani 1. sınıfsan bırak 2. sınıfsan önlisans diploması al çok okumak istiyorsan açıktan 4 yıllağa tamamla. 3.eğer 3. sınıfsan sanırım iki yıl ona uzun gelebilir. dondurursan bir daha iş güç çocuk dönemezsin. sen başlarken biraz dikkatsizlik yapmışsın.

Yanlış hatırlamıyorsam eşin araptı arkadaşım...

Boşa gitsin, bırak gitsin, rest çek demek kolay bazı arkadaşlar için ama bu devirde düzgün karakterli, evine bağlı, islamı bilen bir eş bulmak gerçekten zor..

Az çok biliyorum arapları..Genelde duygusal oluyorlar, sende demişsin gözleri dolu dolu geziyor evde diye..Dinlerine gayet bağlılar..Eşlerini el üstünde tutarlar ama kendi sözleri de dinlensin isterler..Ben büyük bi sorun olmadığı sürece de kolay kolay boşanacağını sanmam ama bu durumu gurur meselesi haline getirmiş :)
Ayrıca kolay kolay aldatmazlar, zina olarak görüyorlar çünkü..Evlerine oldukça bağlı oluyorlar..

Emin ol burada bir çok arkadaş senin eşin gibi bir eşe sahip olmayı gerçekten isterdi..
Bu forumda neler neler okuyoruz..

Tamam okumakta çok önemli fakat ; şimdi okul için ayrılacaksın da, bir daha kolay kolay böyle bir eşi bulabilecek misin ?

Yalnız dünyanın bin bir türlü hali var buda bir gerçek, sadece boşanmak ayırmıyor eşleri..

Bunu düşünerekten okulunu bırakma diyorum ben.Dondur altı üstü 1 sene..Ve kesinlikle çocuk sahibi olma, korun..Çünkü çocuk olursa sanki okul tamamiyle yatarmış gibi geliyor bana..

Yinede sen olayların içindesin, eşini bizden daha iyi bilirsin..Artılarını, eksilerini güzelce değerlendir ve öyle karar ver..

@ 1.cu: tipa tip esimi ve bizim evlilik hayatimizi anlatmissiniz. benim anlatmak istedigim bu, esimin bircok allaha sükür böyle bir esim oldugu icin dedirtecek yönleri var.
okuyorum burda baska topiclerde esim tembel calismiyor, bana hakaret ediyor, internette ciplak kadin fotoraflarina bakiyor, beni ailesine ezdiriyor, cocuklarla ilgilenmiyor diye vs. vs. ama allaha sükür böyle bir sey asla yok onda, ama iste asiri derecede inat, gururlu ve son söz erkegin diyen bir tip.

gecen bir topic okumustum burda " vasifliyim ama yalnizim diye" , ben sonumun böyle olmasini istemiyorum.
iste beni düsündüren restimi cektikten sonra, bu kadar dinine bagli ve her yönde ailesi icin calisan cabalayan benim de bu denli sevebilecegim bir es allah bir daha cikarirmi karsima?

biliyorum burda simdi bircok hanim kizacak bana

beni dinlemez asilik edersen boşarım ben asi bir kadınla evli kalamam demiş çok sevgili eşin
peki okulu dondurdun diyelim yarın birgün çocuğun olmazsa eşin demiyecekmi
benim annemin babamında hakkı torun sahibi olmak ben çocuğu olmayan bir kadınla evli kalamam derse
ne yapıcaksın peki
okulunuda dondurmuş olucaksın hiçbirşeyin garantisi yok canım en azından işini garantiye al bence
seneye eşininde okulu bitiyormuş bukadar dayandın madem biraz daha dayan yola okuluna devam et
sana verebileceğim en büyük tavsiye asla ama asla şu durumda çocuk doğurma
onun annesinin babasının torun sahibi olması nekadar haksa seninde istediğin zaman doğurma hakkın olmalı
din ile seni korkutmaya çalışıo ama dinde kadına baskı yaparak çocuk doğurtmakmı varmış

canım sen iyi koca nedir görmediğin kocan sana dünyanın en iyi eşi falan gibi geliyor heralde. seni babamla ve annemle tanıştırmak isterdim iyi evlilik nasıl olur görürdün.iyi eş karısnın yollarda sürünmesini istemez, onun yıllarca emek verdiği okulunu bırakmasını istemez, boşarım seni diye tehdit etmez beni dinlemezsen günahkar olursun diye laflar etmez,kadına 2. sınıf vatandaş muamelesi yapmaz(senin eşin de bunu da gördüm kusura bakma)yaa işte böyle...ama sana ne söylesek boş sen yine kocanın sözünden çıkmayacaksın gibi geliyor çünkü seni baskı altında tutuyor eşin kocam iyi diye kendini kandırma ve şu an kocanı dinlersen ilerde çok pişman olacaksın çünkü ben böyle bir adamla yapılan evlilikte güzel bir gelecek göremiyorum kusura bakma

Arkadaşım dünya hali bu belli olmaz. Sen önce kendi ayakların üstünde duracak konuma getir kendini.
Bak burada neler okuyoruz: "Kocam dövüyor, sövüyor, içiyor boşanmak istiyorum ama maddi gücüm yok" vs gibi.
Bu arkadaşlarımız sırf meslekleri yok gelirleri yok diye bu adamların kahrını çekiyor. Mevlam hepsine yardım etsin.
Ayrıca eşin senin eğitim hakkını engelliyor. Buda kul hakkına girmek olmuyor mu? Madem o kadar dini yönden yaklaşıyor olaya.
Sen okulunu bitir vede güzel bir iş bul.

Son düzenleme:

Biliyorum çünkü benimde birlikte olduğum insan arap asıllı..

Çok uysal birisi..Hiç kıyamaz üzülmeme, her dediğimi yapmaya çalışır..Tabi evlenip tam içine girmeden bilemem evlendikten sonra ne olacağını ama böyle devam eder gibi gözüküyor
Bazı şeylerde çok katı ama özünde yumuşacık, sıcacık kalpli bir insan..Çok evcimen..
Evlendikten sonra bile okumama, kendimi geliştirmeme karşı çıkmıyor, aksine destekliyor ama evlendikten sonra çalışmam konusunda pekte istekli değil.
(sanırım arap erkeklerinin hemen hemen hepsi aynı görüşteler pek sıcak bakmıyorlar)..

Mesela senin eşinde okumana karşı çıkmıyor ama gidipte yurtta yalnız başına kalmanı istemiyor.. Allah aşkına eğri oturup doğru konuşmak gerekirse kaç Türk erkeği evet karıcım git yurtta kal ben evde tek başıma kalırım der ki ? Çok ama çok nadir..

Bi yandan da bunca emeğin var gitmişsin kaç yıl okula..Eşinden ayrılmasan bile geleceğini düşünmen lazım..İnsanlık hali yarına ne olacağımız belli değil..
Önünde iki seçenek var ya donduracaksın ( çocuk yapmamak kaydıyla ) Ya da taşınana kadar o yola katlanmaya devam ediceksin arkadaşım ..
Karar sana kalmış, allah yardımcın olsun..
Ama boşanmayı aklından çıkar bence..

işte bu konuda haklısın alan satan memnunsa bizi ne geriyor anlamadım

bana kalırsa kesinlikle ilk işin okulunu bitirmek olsun ,iş bulur çalışırsın çalışmazsın orasına eşinle karar verirsiniz ama hayatta insanın başına herşey gelebilir,diploman zor zamanında bozdurabileceğin kolundaki en değerli bilezik unutma bunu.eşin yurtta kalmana keşke razı olsa ama olmuyor yapacak pek bişe yok gibi onuda kırma okulun bitene kadar sıkıntılara göğüs ger bence .ama ne olursa olsun herseyden önce okulun bitmeli

bence asla dondurma ne kalmışkı şurada bitmesine ablamda eniştemin lafına uyup dondurdu sonrasında "kariyermı yapcan ne gerek" lafını duydu belki eşin bunu demez belkı devam edersın ama o zaman bir bebeğin olacak herşey 2 kat sor olacak evinin yakın olması birşey değiştirmeyecek trende harcadıgın zaman sana kalmayacak. üstelik eşin çok sevsede seni rahat düşkün biri yurda gitmediğine göre çokda kıskanıyor eğitiminden mahrum olma durumunu düşün derim üstelik çok gençsin 1 yıl daha beklemenın neler kazandırıp neler kaybettireceğini düsün illaki anne olmak başka birşey fakat güçlü çocuğuna iyi bir gelecek bırakma imkanı olan anne olmak çok başka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…