• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nankörlük yapıyorum, farkındayım :(

Yok hayır, normalde üç ay kalıp dönecektik. Sonra nişanlımın anlaşması 6 aylık yapıldı, o araştırma görevlisi olduğu için benden daha farklı konumda , biz de düğünü ertelemek zorunda kaldık. O kalıyor diye ben de max 4 ay kalabiliyordum 4 ay kalayım dedim
Değiştirmek aklıma gelmemişti siz diyince fark ettim :)

Evet alışmaya başladım biraz daha.

Çok teşekkür ederim. Yazdıklarınız kendimi iyi hissetmemi sağladı. :)
Soğuk kanlılığımı korumaya çalışacağım, zaman zaman koruyamadığımı fark ediyorum.

hmmm anladımmmm hayırlı olsun zaman güzel geçsin sizin için :116:

Başarısız olacağını farkettiğin an yüzleşmek yerine vazgeçiyorsun. Yapma böyle lütfen. Her şeyi mükemmel yapamayabiliriz ama de ki elimi neye attıysam tamamladım. Ben hayatta yaptığım her işte başarılı oldum başarılı olamayacağım işi yapmam demekten daha iyi bir şey varsa o da her başladığım işi bitirdim demektir. Vazgeçmek çok kötü bir huy. Alışkanlık haline getirebilirsin bunu gelecekte. Başarılı olmak zorunda değilsin.

Sen de kızkardeşin gibi kursa gitseydin sen de laylaylom eğlenirdin. Kursta eğlenceli dersler, kurstan çık sınıftan tanıştığın insanlar gez toz. Herkes gezme modunda zaten. Onunla kıyaslamıyorsundur umarım kendini çünkü seninki bambaşka bir durum. Yurtdışında staj yapmak zordur. Sen bunu tamamladığında kendini başarılı sayabilirsin.

Başarısız olacağını farkettiğin an yüzleşmek yerine vazgeçiyorsun. Yapma böyle lütfen. Her şeyi mükemmel yapamayabiliriz ama de ki elimi neye attıysam tamamladım. Ben hayatta yaptığım her işte başarılı oldum başarılı olamayacağım işi yapmam demekten daha iyi bir şey varsa o da her başladığım işi bitirdim demektir. Vazgeçmek çok kötü bir huy. Alışkanlık haline getirebilirsin bunu gelecekte. Başarılı olmak zorunda değilsin.

Sen de kızkardeşin gibi kursa gitseydin sen de laylaylom eğlenirdin. Kursta eğlenceli dersler, kurstan çık sınıftan tanıştığın insanlar gez toz. Herkes gezme modunda zaten. Onunla kıyaslamıyorsundur umarım kendini çünkü seninki bambaşka bir durum. Yurtdışında staj yapmak zordur. Sen bunu tamamladığında kendini başarılı sayabilirsin.

Çok haklısınız yazdıklarınızda. Şimdi ben de korktum ya alışkanlık haline gelirse diye.
Belki 4 ayın sonunda bu yazdıklarımı okuyup güleceğim. Vazgeçmemem gerekiyor. Ki çevremde iyi insanlar var arkadaş olabileceğim, çalıştığım laboratuvardekiler de iyi insanlar ve haklarını yiyemem alışmam için hayatımı kolaylaştırmak için her şeyi yapıyorlar.

Kız kardeşim zaten daha okul öncesi çağında, çok küçük :) Ama çok mutlu onun mutluluğu her şeye değer.

Çok haklısınız yazdıklarınızda. Şimdi ben de korktum ya alışkanlık haline gelirse diye.
Belki 4 ayın sonunda bu yazdıklarımı okuyup güleceğim. Vazgeçmemem gerekiyor. Ki çevremde iyi insanlar var arkadaş olabileceğim, çalıştığım laboratuvardekiler de iyi insanlar ve haklarını yiyemem alışmam için hayatımı kolaylaştırmak için her şeyi yapıyorlar.

Kız kardeşim zaten daha okul öncesi çağında, çok küçük :) Ama çok mutlu onun mutluluğu her şeye değer.

Kardeşin için çok güzel olmuş o zaman. Anladığım kadarıyla sen dönersen o da mı dönmek zorunda kalacak? Eğer öyleyse kesinlikle dayan!! Şimdi merak ettim bu işleri bak. Benim 13 yaşında erkek kardeşim var İngiltereye yalnız yollamayı düşünüyoruz. Çok mu küçük diye endişelerimiz vardı. Bizim oğlan da korkuyor istemiyor.

Çok teşekkürler.
Arkadaşlar arasında da alay konusu olduk zaten, kariyer yapalım derken evlenemeyeceğimizi düşünüyorlar :37:

kıskanmışlardır ya ne olacak ki yani bir kaç ay ertelemekten bir şey olmaz :)

Geri donmek basarmaya odakli bir insanin yapacagi sey degil.
Basarmaya odakli insan ne olursa olsun cabalar ve basarir.pes etmez, vazgecmez
Kendinize zaman taniyin.
Basaramadiginizi dusundugunuz isleri yapan bir kisi bile varsa bu sizin de basarabileceginizi gosterir
Kendinize inanin ve sogukkanli olmaya calisin

Kardeşin için çok güzel olmuş o zaman. Anladığım kadarıyla sen dönersen o da mı dönmek zorunda kalacak? Eğer öyleyse kesinlikle dayan!! Şimdi merak ettim bu işleri bak. Benim 13 yaşında erkek kardeşim var İngiltereye yalnız yollamayı düşünüyoruz. Çok mu küçük diye endişelerimiz vardı. Bizim oğlan da korkuyor istemiyor.

Benim kardeşim çok küçük olduğu için bensiz kalamaz ben dönersem o da dönecek.
Ama sizin kardeşinizin yaşı müsaitmiş. Yalnız değil ama Türkiye' de yakın yaştaki öğrencilerden grup oluşturup başlarında görevli bir iki kişiyle yaz okuluna gönderiyorlar hem de dil kursu gibi oluyor, ben bunu düşünün derim.

kıskanmışlardır ya ne olacak ki yani bir kaç ay ertelemekten bir şey olmaz :)

Aynen öyle hayırlısı olsun :)

Geri donmek basarmaya odakli bir insanin yapacagi sey degil.
Basarmaya odakli insan ne olursa olsun cabalar ve basarir.pes etmez, vazgecmez
Kendinize zaman taniyin.
Basaramadiginizi dusundugunuz isleri yapan bir kisi bile varsa bu sizin de basarabileceginizi gosterir
Kendinize inanin ve sogukkanli olmaya calisin

Benim en büyük problemim soğukkanlı olmamak. Hemen yüzüm düşüyor, ağlamaklı oluyorum. Bunun önüne geçmeye calısıyorum.

Başlığı yanlış atmışım aslında.
Sorun benim çok güçsüz olmam. Nankörlüğüm, alışamam hiçbir şey değil. Ben çok güçsüzüm. Bunu buraya gelince fark ettim.
İki gün iyi geçiyor, üçüncü gün bir sorun yaşıyorum ve ben hemen bırakmayı düşünüyorum. Kaçmayı, uzaklaşmayı...

Halbuki bu mesleğe aşık olarak seçtim ben. Herkes üniversitenin tadını çıkarırken 1.sınıfta kendimi labda buldum. 2.sınıfta hocamın asistanlığını yapmaya başladım. 3.sınıfta kendi imkanlarımla ABD' de staj ve burs ayarladım.
Hepsi için çok çabaladım, meslekte yer edinmek için tırnaklarımla kaza kaza bazen ağlaya ağlaya bugünlere getirdim. Çok çabaladım gerçekten çok çalıştım.

Ama şimdi?
Yeni ülke ve yeni ortam ve bazı aksilikler yaşıyorum, üstüm bana ters gidiyor diye yapamıyorum, beceremiyorum diye düşünüp kaçmaya çalışıyorum.
Evet ben çok güçsüzüm ne acı ki.
Geri dönmesem bile böyle devam edersem en ufak zorlukta pes edip 4 ayı kendime zehir edeceğim.
Ama tek istediğim evime dönmek. Bunun önüne geçemiyorum.

Sabah oldu ve ben yine gerginlikten hiçbir şey yapmak istemiyorum.
Anksiyete bozukluğum var.
Majör depresyon geçmişim var.

Tekrar depresyonla falan uğraşmak istemiyorum. Kaç gündür soruyorum kendime değecek mi diye?
Belki de ben anksiyete bozukluğundan dolayı böyle hissediyorum, bilmiyorum. Sadece çok yorgunum. Sürekli ağlıyorum.

Kimseye de anlatamıyorum gururumdan. Bir buraya yazıyorum işte, bir de nişanlıma anlatıyorum.
Hatta dün evlenince çalışmayacağım ben, katlanamam, söyleyeyim şimdiden dedim.
Ne diyeceğini bilemedi o da bu duruma gelmeme. Çünkü benim için en önemli şeyin kariyerim oldugunu biliyor.
Şu an gözüme gelmiyor hiç kariyer falan.

Her yeni baslangic cok zor gelir insana, ama biraz disin sik ve sabret, yoksa sonra pisman olabilrsin...:) tecrüberelerime dayanarak söylüyorum ;)

Kendine biraz zaman tanımalısın. Her şey çok güzel olacaktır mutlaka
Buna ben de inanmak çok istiyorum ama inanamıyorum. Bugün her şey o kadar kötü ki gittikçe kötüye gidiyor. Burs aldığım kurumdan haber geldi konaklama ücreti yatmış hesabıma. Maili gördüğümden beri boğazımda bir düğüm var. Çok kötüyüm çok. :((

Her yeni baslangic cok zor gelir insana, ama biraz disin sik ve sabret, yoksa sonra pisman olabilrsin...:) tecrüberelerime dayanarak söylüyorum ;)

Pişman olacağıma o kadar eminim ki, beni burada tutan tek şey bu diyebilirim. Sağlığımdan olacağım bu kadar çok kafama taktığım için istesem de iyi iş yapamıyorum zaten. Ellerim titriyor başım dönüyor sürekli. Anksiyete atakları geliyor iki günde bir.

Tek istediğim arkama bile bakmadan kaçıp gitmek. Bu kadar da güçsüz olmamalıydım ama öyleyim. Gidecek gücüm bile yok. Anksiyete ataklarım hafiflese daha iyi olabilir belki her şey. Ilaclarım fayda etmiyor artık.

Buna ben de inanmak çok istiyorum ama inanamıyorum. Bugün her şey o kadar kötü ki gittikçe kötüye gidiyor. Burs aldığım kurumdan haber geldi konaklama ücreti yatmış hesabıma. Maili gördüğümden beri boğazımda bir düğüm var. Çok kötüyüm çok. :((

Konaklama ücreti hesabına yattığı için mi üzgünsün?

hırslarınız değil hayalleriniz olsun
ve başarı ölçütünüz asla ayşe ya da fatma olmasın siz kendinizle yarışın ki sonuç güzel olsun
ayrıca siz bir insansınız başarı da mümkün başarısızlık da
bu kadar abartmaya gerek yok diye düşünüyorum

Evet, nankörlük yapıyorsun.
Yerinde o bursu almak isteyen kaç insan var..
Yazık.

Bu kadar ağır bir tepkiyi hak ettiğimi düşünmüyorum. Ben de o bursu tamamen hakkımla kazandım, 3.70 ortalama ve istediklerinden çok yüksek Toefl ve IELTS skorlarım vardı.
Kimsenin hakkına girmedim, torpil sokmadım. Sadece çok çalıştım. Ama dönmemi engelleyen en büyük sebeplerden biri de o, dönersem birinin hakkına gireceğim evet.

Konaklama ücreti hesabına yattığı için mi üzgünsün?

Evet çünkü o parayı hak etmiyorum.
Ben dönsem ne zaman dönerim diye bilet bakıyordum o sıra. Halbuki böyle olmamalıydı.

hırslarınız değil hayalleriniz olsun
ve başarı ölçütünüz asla ayşe ya da fatma olmasın siz kendinizle yarışın ki sonuç güzel olsun
ayrıca siz bir insansınız başarı da mümkün başarısızlık da
bu kadar abartmaya gerek yok diye düşünüyorum

'Hırslarınız değil hayalleriniz olsun'
Bunu büyük harflerle yazıp panoma asacağım. Çok iyi geldi, yine çok mutsuz bir sabaha uyanmışken.
Kendime çok yükleniyorum, beraber çalıştığım insanlar da aynı şeyi söylüyor. Birkaç hafta sonra her şey düzelecek diyorlar.
O zamana kadar bende sağlam ruh durumu kalırsa tabii...

Back
X