Napabilirim anlayabilmesi için

Acıkan kendi karnını doyuramıyorlar mi. Evdekiler 10 yaş altı çocuk değil ki. Oğlum 7 yaşında annecim kardeşin uyudu biraz uyanacağım diyorum açıksa kendine sandviç yapabiliyor en basiti ya

Annesine derdinizi tatlı dille anlatın...
Bu tipler sadece anasının sözünü dinler, annesi 1cümle etsin bu konuyla ilgili anında değişir....Sen boşa çabalama

32 yaşında 3 yıllık evliyiz. Ben çok alttan aldım ama mont mevzusunu aşamıyorum artık
Montu gidip herkesin içinde eline verip giydiriver sana zahmet diyip arkanı dönüp gideceksin. Alışacak, ister seve seve ister neyse işte aadadafa

Azınlık seviyesi ne ki, anasının öğretip evlendirdiklerinde gördüm "ben bekarken yeteri kadar iş yaptım, artık yapmam" diyen modeli. Bunun yardım değil görev olduğunu oğullarına öğretecek nesil biziz maalesef.
Hep kavgayla olmuyor. Benimkinin temizliğe başlaması "bunları ben tek başıma yaparsam 3 saat sürer beraber yaparsak 1.5 saatte biter ve çabucak başbaşa kalırız" dememle oldu. Kimi güzellikle, kimi gazla, kimi kavgayla, ama emin olun en zor, yıpratıcı ve kavgalı olan kısmı çocuk doğduktan sonra başlayıp çoxuk yalnız başına iş görebilir hale gelene kadar devam ediyor. O arada boşanmayan da bir daha kolay kolay boşanmıyor.

Ayy gerçekten öyle bilmiyorum ağaç yaşken eğilir kendi evinden böyle görünce devam ettiriyorlar
Aynen öyle. Temizligi, yemegi bir bardak suyu bile kizlarindan isterler oglum sen erkeksin otur. Sonra evlenince kadin ugraşsin böyle öküzlerle. Benim esimin annesi hep calişmiş öyle öyle kendi isini kendi yapmayi ögrenmiş. Ayni evde yasamaya basladigimizda cok sasirmistim ütüsünü dahil herseyi yapar. Bende calistigim icin haftasonu temizligi yapar ev daginiksa toplar. Benim babam annem olmasa bi hic, bi kiyafetine 1 sene ütü yapmazsak giymez adam yetişemiyorlar yapiyim demez

Açıkçası ben eşimle bunu konuşmuştum benim büyüdüğüm evde babam evi temizler biz okula gittiğimiz hafta sonu da dershanede olduğumuz için utulerimizi de yapardı. Bir tek yemek yapmayı bilmiyor o kadar. Eşime dedim ki ben böyle bir hayat yaşadım eğer evlenince seni bir paşa gibi yaşatacağımı dusunuyorsan çok yanılıyorsun Allah'tan yemek yapmayı bilir eve yardım eder. İlk başta temizligi sadece mutfak toplamak sanıyordu zamanla aştık

Yani erkeklerin oyle yetistirildigi için bu sekilde davranmasini garipsemiyorum ama kabul de etmiyorum. Benim eşim de salsam benzer talepleri olabilecek bir insan. Ama ben calismadigim halde camasir asma, tuvalet temizligi evi süpürme, alisveris gibi isleri yapar. Çocuklarla ilgilenir evde oldugu müddetçe ama bunlari ben olay çıkartmayım diye yaptigini hissediyorum. Acikcasi umurumda da degil, yapmazsa olay cikar net. Ben bebeler buyuyunce calismaya geri donmek istiyorum mesela. Ama o biraz soğuk bakiyor bu ise. Cunku ben ise başladığım an her ev isi yari yariya ona kalacak adi gibi biliyor. Ama annesini taniyorum Esim anlayisli bile yetistirme tarzina gore. Benim 2 oglum var, elimden geldigince hayatla ic ice yetistiriyorum onlari. Duzen boyle boyle degisecek iste.

Kayınvalidem evdeki herkese iş yaptırmış. Sarma sararken bile eşime yaprak açtırmış. Evlendiğimizde eşim idmanlıydı. Çalışmadığım bir dönem oldu. O dönemde de ev işleri ortak devam etti. Şimdi Hafta içine izni denk gelirse bazı günler çocuğa eşim bakıyor. İkimizde işteysek bakıcıya veriyoruz. Hafta sonu ben bakıyorum. Olabildikçe bizle vakit geçirsin diye. Yetiştirilmeyle alakalı. Sonradan dönmez bence. Dönse de çok yıpranırsınız. Gerçi şimdi de yıpranıyorsunuz. Boşanmak istemiyorsanız. Bu deveyi güdün. Kavga gürültü zamanla alışır herhalde.

Çocuk hemen oldu aslında ne ara alıştı ki
Hamilelik süresince mesala ? İlk günden ev işleri yaptırılmayan erkekler, daha sonra kadın dağınıklığından ne kadar şikayetçi olursa olsun değişmiyorlar.

Son düzenleme:

Biz ikimiz de ev isi yapmayi sevmedigimiz icin cozumu duzenli yardimci almak + robot supurgede bulduk. Ben cok kucuk porsiyonlarda yemek yiyorum ve yemek yapmayi da yemeyi de hic sevmem, o yuzden yemekleri genelde esim yapar, cunku o yemek yemek icin dogmus olan insanlardan :) Ben de buzlugu aktif kullaniyorum malzeme hazirligi falan yapiyorum ve bulasiklari hallediyorum. Ben bulasiklari hallederken de esim kahve hazirliyor. Zaten ev islerinde yuzde yuz esitlik olmasi gerektigini dusunmuyorum ben, herkes en efektif bicimde neyi yapmasi gerekiyorsa yapsin, maksat duzenin devam etmesini saglamak.

Ben de eşitlik olması gerektiğini düşünmüyorum.
İşlerin %80ini falan eşime yıkarsam tamamdır, eşitlik şart değil

Eşiniz size çayı mı doldur dediğinde peki siz ne yapıyorsunuz, kavga ediyor ama sonunda dolduruyor musunuz yoksa kendisi alıyor mu? Bu mevzular çoğu evlilikte olabilir, evlilik birazda malesef güç savaşıymış, eşiniz zor olabilir , alışkanlıkları olabilir ve bu düzeni değiştirmek kolay olmayabilir. Ama sizin biraz daha dik durmanız lazım, çay doldur diye kavga mı ediyor, ya kalkıp dolduracak ya da içmeyecek bu kadar basit.
Çocuğunuzu özellikle çok etkilemeyecek durumlarda duruşunuzu koruyun, yapmayın, çok istiyorsa yapsın yapmıyorsa da yemesin, içmesin , giymesin.

Sinir bozucu ama çevresinden gördüğünden öteye gidemiyor çoğu insan .Sizi hizmetçi gibi gördüğünü düşünmüyorum kafasındaki kadın erkek rolü sizinkiyle uyuşmuyor sadece.Eşine yardımcı olan omuz omuza veren erkeklerin olduğu aileler ile görüşmeniz bakış açısını değiştirmesine yardımcı olabilir.

paşa hazretlerine bak ya güler misin ağlar mısın :d
ya mala anlatır gibi sert bir dille anlatacaksınız, bu ev bu çocuk ikimizin ben iş görüyorsam sen de göreceksin yardım edeceksin diye. ya da mağdur paşamızı anasının evine yollayacaksınız. artık meyvesini çayını anası getirir sadrazam hazretlerinin ayağına ahahjskjdhfejk tövbe yarabbim ya ne insanlar var dünyada hala neandertal gibi takılıyorlar kendi haline bıraksanız eşiniz mağaraya resim falan da çizer herhalde

Yemek bulaşık ütü çamaşır ben de çay ve meyve getirmiyorum o konuda inat ettim

Üzgünüm değişmeyecek. Bunlar kendini Osmanlı sarayında padişah sanan tipler işte. Özür dileyerek söylüyorum aşk evliliği de olmamış sanırım. Hoş bunun mantığı da olamazda. Eski kafalar işte. Üvey babamda öyledir ama nefret ederim o huyundan annem asla sorun etmez beyim diyecek neredeyse o kıvamda kadın ya sinir ediyor beni Arabadan ağır eşyalar eve girecek annemle biz afedersin eşşek gibi taşıyoruz o yaylana yaylana geliyor annem bunu yüklenmek yerine alıştırmak amaçlı söylese azda olsa alışacak ama ben söyledim benim bildiğim erkek eşini yormaz ağır eşyayı yük etmez ama sen hafifi bile taşımıyorsun diye ehüehüehü gülüyor arsızca o kadar daha da sinirleniyorum Ama benim lafımı yememek için almaya başladı mesela eşler yüz verdiğinden özellikle annem gibi sessizlere inanılmaz tepeden bakıyorlar ama çocuklarda ezdirmezse mecbur kalabiliyor tabi yinede sınırı var tamamen asla değişmiyorlar. Emir verir oda bende getirir misiniz diye sorsana derim sonra gıcık olmaya başlar bana. İşin özü huzursuzluk diz boyu boyun eğmeni istiyor işte. Aman diyim yüz verme yalnız evlenmeden önce nasıldı bu tipler genelde başta da böyle oluyorda.

Bunun aynısını yaşadım hatta işe girdim çalışırken bebeğim birnyasindaydi benden önce eve geliyordu iş çıkışında kızımızi alip bakicidan.cocuk aç ben gelene kadar bekliyoruz ben gelecek yemek yapacam yiyeceğiz bir oldu iki oldu acim ölüyorum ya sen yapsam dedim ben gelene kadar ne olur elinemi yapışır.ben sen çalışıyorsun diye yemek yapamam iş yapamam dedi tartıştık öylemi öyle dedi inatlasti bende i sinirle diğer gün isten çıktım al ozaman dedim.hala burnundan kıl alirsmadi 13 yıllık evliyiz hala aynı parmağını kaldirmaz.malesef yapmayan yapmıyor çok tartıştık olmuyor.alistim ya biraz biraz çay demler bisler yapar artık başkasının kocası gibi eline süpürge alıp hayatta yapmaz paşa gibi yer içer yatar

Yemek bulaşık ütü çamaşır ben de çay ve meyve getirmiyorum o konuda inat ettim
Yemek çamaşır bulaşık ev temizligigi bende hicbirsey yapmaz meyve getir dmez hazırlar alır çatıda kendi demler alıp içer bana çay koy diye uzatmaz.benimkinide koyar bir iyi tarafı o.cok inatlastik olmuyor ev işi yapmaz asla elini sürmez.bem çalışmıyorum ev hanımıyım şu an.hersyimi Allah sağlık versin kendim yaparım.cok isim varsa yardım eder.yorulma yardımcı cagir der parayı asla esirgemez ama kendide elini sürmez trilyon verir başkasına yaptırır hazır yemek alır bir kaşık çorba bile yaomaz o kadar gururlu ve inat malesef banada böyle denk geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…