Napabilirizzzzz

LiLithy

Guru
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2009
492
10
318
40
Balıkesir
Merhaba kızlar bilgisi olan varsa nolur bi fikir versin. Biz bi perdeciden perde begendik ve fiyatı 300 tlydi adam bize 3 taksit yaptı ve 100 tlsini perde gelmeden verdik. Bir hafta sonra perde geldi ve perdede sorun var. Bende satıcıya bu perdeyi bu şekilde kullanmam değiştir öyle getir ddim. Bi kaç gün sonra gittik adam perdenin olmadığını ve perdede sorun olmadığını söylemeye başladı. Ama perde de bariz sorun var zaten yırtık perde gözle görülecek bişey yani. Nese adama dedim o zaman başka perde alalım onada olmaz diyo ve adam başladı sizin perdenizide takmam demeye o zaman parayı ver dedik onuda vermiyo. Yani ortada ne para var nede perde. Bizde tüketici haklarına gittik şikayet etmeye tüketici haklarıda parayı verdiğimize dair bi faturamız olmadığı için bişey yapamayız dedi. Şimdi biz hakkımızı nasıl arayacağız. Blgisi olan varsa lütfen yardım etsin.

esnaf odasına şikayette bulun olmadı mahkemeye veririm diyim korkutun olmadı polis tanıdığınız varsa yardım isteyin ya da bir bardak su için üstüne

keşke fatura alsaydınız o zaman hak idda etme şansınız olurdu. sanırım gözünü korkutmak lazım.bilmiyorumkismile

dayak mı istiyor o adam?

8 yıl önce buna benzer bir olay parkeci ile başımıza geldi..
100lira kapora verdik anlaştık,istediğimiz renk parkeyi değil başka rengi getirtmiş..
bizim istediğimiz bu değildi buna anlaşmadık dedik..
napalım bulamadım sizin istediğinizden dedi..
kabul etmiyoruz kaporamızı verin o zaman dedik..
Veremem dedi.
Şikayet için faturamız yoktu..
Valla eşim dükkanı bir bastı ertesi gün, resmen kıyamet koptu mağazada..Tabiri caizse rezalet çıktı.

Cinayet çıkmasından korkan adam 100 tl kaporayı anında verdi..

Siz böyle birşey yapmayın tabii ama enayi yerine konunca insanın gözü dönüyor..

araştırın mutlaka vardır şikayet edecek bir yer.

hakkınız arayın.

Merhaba kızlar bilgisi olan varsa nolur bi fikir versin. Biz bi perdeciden perde begendik ve fiyatı 300 tlydi adam bize 3 taksit yaptı ve 100 tlsini perde gelmeden verdik. Bir hafta sonra perde geldi ve perdede sorun var. Bende satıcıya bu perdeyi bu şekilde kullanmam değiştir öyle getir ddim. Bi kaç gün sonra gittik adam perdenin olmadığını ve perdede sorun olmadığını söylemeye başladı. Ama perde de bariz sorun var zaten yırtık perde gözle görülecek bişey yani. Nese adama dedim o zaman başka perde alalım onada olmaz diyo ve adam başladı sizin perdenizide takmam demeye o zaman parayı ver dedik onuda vermiyo. Yani ortada ne para var nede perde. Bizde tüketici haklarına gittik şikayet etmeye tüketici haklarıda parayı verdiğimize dair bi faturamız olmadığı için bişey yapamayız dedi. Şimdi biz hakkımızı nasıl arayacağız. Blgisi olan varsa lütfen yardım etsin.

canım eşim polis sordum bu konuyu kanuni yoldan polisin bu konuda yapabılecegı bırsey yokmus elınızde fatura olmadıgı ıcın.delıl yoksa hıcbısey yapılamazmıs.adamın gozunu korkutun ya da baska bı arkadasın dedıgı gıbı su ıcın uzerıne

Zaten gittik adamın dükkanına bayabi olay çıktı. Tekrar gidersem kndime hakim olamayacam dükkanı dağıtıcam bu sfer suçlu ben olacağım için ondan korkuyorum. Savcılığa suç duyurusunda bulunsak bi faydası olurmu acaba?Yada fatura vermediği için vergi dairesine felan şikayet etsem

Bu arada amacım parayı geri almak değil sadece adama bi şekilde gününü göstermeliyim ki anlasın yaptığının yanlış bişey oldugunu

Elinizde fatura olmadığı için gerekli yerler ile sorunu halletmeniz zor.
Adamda o sebeble rahattır.
Yoksa tüketici haklarına şikayeti duyunca genelde iade ederler.

Siz yinede 7gün içerisinde iade hakkım var yoksa siz ceza alırsınız diye devam edin baskıya.

adamın camlarına derin derin bakın
sonrada kırılırsa kaça takılır bu camlar diye sorun

işe yarama ihtimali çok yüksek

adamın camlarına derin derin bakın
sonrada kırılırsa kaça takılır bu camlar diye sorun

işe yarama ihtimali çok yüksek

İşte bende o dükkana tekrar gidersem o camları indiririm ondan gitmek istemiyorum. Kendimi iyi tanıyorum canım sinirlenirsem iner o camlar... O yüzden geri çkilmeye çalışıyorum ki bunu ben değilde resmi bi kurum halletsin bundan sonra aynı şeyi kimseye yapmasın...

Canım oturduğunuz ilçedeki Kaymakamlıkta Tüketici Hakları Hakem Heyetine bir dilekçeyle başvurucaksınız.. kesin çözüm...

vergi dairesine ihbar mı etseniz acaba? bizim bi internet kafemiz vardı. ne zaman görevliler kontrole gelseler (yanlış bir şey bulamamalarına rağmen) az fiş kesmişsiniz, çok fatura kesmişsiniz vs. diye saçma sapan sebeplerle ceza yazarlardı.

belki paranızı kurtaramazsınız ama o dükkan da yaptığı yanlış birşey ortaya çıkarsa ceza alır. sizin verdiğiniz paranın da hayrını görmez.

kızlar bende bu konuya uygun bi soru sorucam şimdi ben mayısın 3ünde kapıdan 2 ürün aldım bir tansiyon aleti diğeride zayıflama aleti çok lazımdı 300lira ve 6 taksit neyse eşim iyi güzelde pahalı değilmi falan demeye başladı ben öderim sana yük olmıcak dedim ama araştırınca evet 50 liralık ürünü 150 liraya almış oldum ayrıca zayıflama kemerinin faydasınıda göremedim diyet yapmama rağmen neyse aradan 1 hafta geçti yada geçmedi eşim firmayı arayıp ürünlerinizi alın istemiyoruz falan demiş adamlarda alamayız ödeyeceksiniz demiş eşimde dur bakalım ödeme günü gelcek alabilirlerse alsınlar benden 1 kuruş dedi hakkaten vermedikte 1 ay geçmiş oldu böylece ve ben hemen tüketici haklarına gidip şikayette bulundum zorla almam ödemem gerekiyormuş memnun değilim istemiyorum diyerekten ve elimdeki belgede ne imzam nede tc kimliğim var sadece adım soyadım adresim var avukat arkadaşıma sordum hiçbirşey yapamazlar imzan yok mahkemeye ne sunacaklar dedi tüketici haklarıda 1 haftayı geçtiği için sanırım ihtarname çekmedi ama ona benzer bişey çekti ve 1 hafta sonra bana firmadan tel geldi arayan avukat hem beni aşağıladı hemde icraya verdiğini söyledi bende tüketici haklarını arayıp sordum sizi korkutuyorlar bunlar son cabaları biz ihtarmaneyi çektik sorun yok dediler şimdi kızlar 1 hafta geçti ürünü alalı yani 1 aylıkken gittim tüketici haklarına ihtarname çekilmişmidir.imzam yok bişim yok yinede haciz gelirmi bi bilgisi olan varmı?

siddete tamamen karsiyim ama 2 Osmanli tokadi cakin 100 degil 200 tl cikarir verir terbiyesiz...

haram yemek ne kolay olmuş hmde göz göre göre. Birde ordan deneyin. Çocuklarına benden kzandığın haram lokmayı nası yediriyorsundan girin faydası olurmu ki:1:

haram yemek ne kolay olmuş hmde göz göre göre. Birde ordan deneyin. Çocuklarına benden kzandığın haram lokmayı nası yediriyorsundan girin faydası olurmu ki:1:

Evet öyleymiş canım. Bende esnaflık yapıyorum ve allahıma dua ediyorum hep allahım haram lokma geçirme boğaımızdan kimsenin hakkını yemeyim diye. Ama insanların umurunda değil sanırım bu.

Back
X