Naparsan yap yaşayacağını yaşıyorsun

esmacannn

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2014
150
26
98
32
3 yıllık evliyim ve bir oğlum var. Çok ama çok mutsuz bir evliliğim var. Eşimden önce benimle aynı memleketli aynı mahallede oturan biriyle görüşmüş tüm. Sevgi vardı ama çok sınırlıydı. Bende sinirden korkuyordum resmen. Mutlu huzurlu yuvam olsun istiyordum. Isleri kotuydu. Sürekli bağırıyordu. Ben sevsemde vazgectim tek istediğim bana düşkün değer veren bir es ve mutlu bir evdi. Sonra o askere gitti bende eşimle tanıştım çok sakindi bana düşkündü ama herşey geçimiymiş. Nişanlandık konuya annesi giderince herşey değişti ona köle gibi davranmam gerekiyodu resmen onun için hep sus diyordum onun tarafından kim naparsa susmalı istedi. Geçer dedim çünkü sakin biriydi evlilik stresi zorluklarından dedim. Evlendik bambaşka adam karşıma çıktı fiziksel şiddet dışında herşeyi yaşadım. Ailesinin karşısında oturuyoruz. Hemen hamile kaldım nasıl olduysa. Kazayla. Bilmiyodum kalkacağına ı kadar emindim ki eşim daha bir aylık evliyken evi terketti sebep ablasının nisanına erkenden girmemişim nisan aksam ben öğlen gitmeliymişim babası öyle istemiş bana telde babasi demedigini birakmadi.bende nisana gitmedim eşim beni anne babasına verip zorla arabaya bindirip gitti. Ailem almadı kızlar. Geldiler babam düzelir dedi suan bu yaptığından cok pişman ama evet almadılar beni. Üniversite okuyordum. Alsalardı belki suan yasadiklarimi yasamicaktim bebeğini babaevine doğuracaktım ama mutlu olacaktım. Bir süre sonra eşim döndü sesinsesim cikmicak dedi anneme karşı. Hamileliğini öğrendim ailesinin onun yapmadığı kalmadı. Hamieleliim zehir oldu. Hastanelerde geçti ama eşim acımadı her tartışmamızda eve gelmedi karnım burnunda erken doğum riskim var kapıları kırdı. Ailesi aynı yerde diye geceleri eve gelmiyordu. Doğum yaptım rahat vermediler annem bana bakmaya geldi eşimin tarafı bende yaşamaya başladı ablası eniştesi abisi yengesi annesi babası halbuki karşımda oturuyorlar annem gitti. Is yaptırdı kadi n bana ameliyatlı halle bebeğini sahiplendi. Eşim hiç değer vernedi sen kimsin dedi oğlumuz bile sadece onunmuş herkesin yanında bozdu tersledi ailesi desen gardiyan gibi sabah öğle aksam ayrı ayrı gelirler beni rahat bırakmazlar en sonunda hastalandım kötü hastalıktan şüphelenirdi biyopsi oldum değilmiş ama sürekli kontrole gitmeliymişim migren oldum. Ailem çok pişman oldu almadiklarına . Ailemden uzakta oturuyorum arkadaslarimdaandanda. Yalnızım. En sonunda eşime de ailesinede patladım ama aynılar yuzsuzler anneme ziyarete gittim bir akrabada geldi bir tanıdık benim eski görüştüğüm kişiyle evlenmiş çok mutlularmış . Sonra yine hBerleini aldım aynı mahalle olunca sinirinden eser kalmamış evlenince yumuşamış. Artık evliyim niye hayatı zehir edeyim diyormuş işleri yoluna girmiş. Sosyal medyaya baktım merak ışte eşi çiçekler güller paylaşmış her hafta gönderirmiş eşime kızı daha öncesinde tanirtanırdım yüzü aydınlanmış kendimin sondu bosan sam arkamda kimse yok bebeğim çok minik eşim ayrı bir manyak. Demem iki insanın yaşayacağı varsa yaşıyor sınırlı diye arkamı döndüğüm mükemmel bir es olmuş kızın karakteri de bana benziyor ama olmuş ışte. Insanin ici dahada aciyor.Bende naocagimi bilemiyorum daha bir saat önce bir kavga koptu yine çünkü ailesinin yanında beni tersledi bozdu sen kimsin hiçbirşey bilmiyorsun dedi siz olsanız naoardiniz

Yasin 24 ise 21 yasinda evlenmissin. Evlilik icin erkenmis bir kere. + Bir de cocuk... O sinirliydi, bu sakindi diyorsun. Belki baskasi cikacakti karsina. Hayatin sadece bu iki adamdan mi ibaret olacakti sanki. Senin yasinda olunca aileler de esler de eziyor . Sonra ne yapacagim ben.

Dua et ailen arkanda su anda. Cocugunu alip cekip gideceksin.

Aileni ara durumu anlat...beni yanınıza alın de..yoksa ben kadın sıĝınma evine gidiyorum deyin...

Üniversite okuyordunuz madem bi görüşün afla falan dönebilirsiniz belki ya da bir iş bulmaya çabalayın siz sustukça size saygı göstermeyip iyice zehir edecekler hayatınızı

Acele giden ecele gider ,sizde evleneceginize okulunuzu bitirseydiniz ,
Su anda bitirdiniz mi okulunuzu ,
Umarim bitmistir ,
Aileniz pisman madem alin cocugunuzu gidin,bir is bulun ,hayatinozi kurun ,
Onlar olmazsa kadin siginma evine gidin,siz kendinizi bugune kadar mecbur birakmissiniz ,

Olan olmuş artık onunla evlenseydim boyle olurdu ben iyi olurdum gibi düşünüp kendini aşağıya çekme kaderde ne varsa yaşıyoruz. Silkelen kendine gel ve şuan ne yapabilirsin ona bak. Ailen pişman olmuş geri gönderdiğine madem bul buluştur yol paranı al çocuğunu yanına hemen ailene git is bulur calisir kimseye muhtac olmazsin. Her son bir baslangictir boyle bir hayati yasamak zorunda degilsin kendine ve evladina yeni bir sayfa ac güçlü ol sen annesin. Ve sakın onunla evlensem daha iyi olurdu diye düşünme. Rabbim yar ve yardımcın olsun.

Olmuş gitmiş artık, onunla olsa şöyle okurdu bununla olsa böyle olurdu diye dövünmek anlamsız. Kimseye bildirmeden al çocuğunu da çık evden. Seni gözlenenler vardır , çağır bi taksi, kapıda bekle geldiği gibi bin git. Aralarsa hastaneye gidiyorum de. Uzaklaşınca da annenler alsın sizi. Psikolojileri bozuk seninkini de bozmuşlar çocuğuna sirayet etmesin. Evi taşımadan ve bi psikolojik destek almadan(kocan almalı sen de almalısın) sakın dönme geri. Diret.

Insanlar ofkeliyken hep kendini baskalariyla kiyaslayip keske leri olur. Bazen kiskanir, imrenir. Uzulur. Kahrolur. Bu surec te yapman gereken gecmisine donmemek olacak yarinlarinla ilgileneceksin pismanliklar insani daha da hata yapmaya surukler..

3 yıllık evliyim ve bir oğlum var. Çok ama çok mutsuz bir evliliğim var. Eşimden önce benimle aynı memleketli aynı mahallede oturan biriyle görüşmüş tüm. Sevgi vardı ama çok sınırlıydı. Bende sinirden korkuyordum resmen. Mutlu huzurlu yuvam olsun istiyordum. Isleri kotuydu. Sürekli bağırıyordu. Ben sevsemde vazgectim tek istediğim bana düşkün değer veren bir es ve mutlu bir evdi. Sonra o askere gitti bende eşimle tanıştım çok sakindi bana düşkündü ama herşey geçimiymiş. Nişanlandık konuya annesi giderince herşey değişti ona köle gibi davranmam gerekiyodu resmen onun için hep sus diyordum onun tarafından kim naparsa susmalı istedi. Geçer dedim çünkü sakin biriydi evlilik stresi zorluklarından dedim. Evlendik bambaşka adam karşıma çıktı fiziksel şiddet dışında herşeyi yaşadım. Ailesinin karşısında oturuyoruz. Hemen hamile kaldım nasıl olduysa. Kazayla. Bilmiyodum kalkacağına ı kadar emindim ki eşim daha bir aylık evliyken evi terketti sebep ablasının nisanına erkenden girmemişim nisan aksam ben öğlen gitmeliymişim babası öyle istemiş bana telde babasi demedigini birakmadi.bende nisana gitmedim eşim beni anne babasına verip zorla arabaya bindirip gitti. Ailem almadı kızlar. Geldiler babam düzelir dedi suan bu yaptığından cok pişman ama evet almadılar beni. Üniversite okuyordum. Alsalardı belki suan yasadiklarimi yasamicaktim bebeğini babaevine doğuracaktım ama mutlu olacaktım. Bir süre sonra eşim döndü sesinsesim cikmicak dedi anneme karşı. Hamileliğini öğrendim ailesinin onun yapmadığı kalmadı. Hamieleliim zehir oldu. Hastanelerde geçti ama eşim acımadı her tartışmamızda eve gelmedi karnım burnunda erken doğum riskim var kapıları kırdı. Ailesi aynı yerde diye geceleri eve gelmiyordu. Doğum yaptım rahat vermediler annem bana bakmaya geldi eşimin tarafı bende yaşamaya başladı ablası eniştesi abisi yengesi annesi babası halbuki karşımda oturuyorlar annem gitti. Is yaptırdı kadi n bana ameliyatlı halle bebeğini sahiplendi. Eşim hiç değer vernedi sen kimsin dedi oğlumuz bile sadece onunmuş herkesin yanında bozdu tersledi ailesi desen gardiyan gibi sabah öğle aksam ayrı ayrı gelirler beni rahat bırakmazlar en sonunda hastalandım kötü hastalıktan şüphelenirdi biyopsi oldum değilmiş ama sürekli kontrole gitmeliymişim migren oldum. Ailem çok pişman oldu almadiklarına . Ailemden uzakta oturuyorum arkadaslarimdaandanda. Yalnızım. En sonunda eşime de ailesinede patladım ama aynılar yuzsuzler anneme ziyarete gittim bir akrabada geldi bir tanıdık benim eski görüştüğüm kişiyle evlenmiş çok mutlularmış . Sonra yine hBerleini aldım aynı mahalle olunca sinirinden eser kalmamış evlenince yumuşamış. Artık evliyim niye hayatı zehir edeyim diyormuş işleri yoluna girmiş. Sosyal medyaya baktım merak ışte eşi çiçekler güller paylaşmış her hafta gönderirmiş eşime kızı daha öncesinde tanirtanırdım yüzü aydınlanmış kendimin sondu bosan sam arkamda kimse yok bebeğim çok minik eşim ayrı bir manyak. Demem iki insanın yaşayacağı varsa yaşıyor sınırlı diye arkamı döndüğüm mükemmel bir es olmuş kızın karakteri de bana benziyor ama olmuş ışte. Insanin ici dahada aciyor.Bende naocagimi bilemiyorum daha bir saat önce bir kavga koptu yine çünkü ailesinin yanında beni tersledi bozdu sen kimsin hiçbirşey bilmiyorsun dedi siz olsanız naoardiniz
Seni çok iyi anlıyorum diyemem bu hayatta ancak insan yaşayınca anlıyor zorlukları Öncelikle Rabbim sana yardım etsin sana...Zor bir durum yaşadıkların çok zor ailen şuan ne diyor gitsen kabul ederler mi seni ?
Bazıları neden evlendin demiş ama bu iş şans işi okuyup böyle durumlar yaşayan insanlar da var bende şuan okuyorum ve evliyim benimde sıkıntılarım var...Ama bu demek değil ki bitirdeydim çok farklı olacaktı..Neyse kızların dediği gibi ailen eğer seni kabul ediyorsa ve ona karşı sevgin bittiyse ayrıl kuzum zira ilerde çocuğun büyüyecek onunda psikolojisi bozulmasın bu aile yapısı içinde...Okula başlarsın olmadı açıktan işe girersin...Bol bol dua et Rabbim'e sığın hayat bir sınav unutma bunu...

Okurken içim acıdı resmen .sana tavsiyem bu aileyi boşaman çünkü cidden seni kanser edicekler bu gidişle evden ayrıl is bul çalış kendi ayakları üzerinde dur bu insanları ne cevrene yakınına yaklastir .kesip at bir an önce.

İnsan cocugunun annesine saygili olur bari boyle hayatta gecmez omur de curutulmez cocuk var ama cok iyi dusunun bence

Gelinini köle gibi goren , turlu eziyetler eden ve bunlara musaade eden es bozuntularini Allah islah etsin. Kendini ezdirene de akil ihsan eylesin. Neden erken evlendim demiyorsun da digeri olsa daha iyiydiye getiriyorsun. Insanlarin soylediklerine sosyal medyaya inanmamak lazim. Mizac oyle kolayca degismez yine sinirlidir de kadin yansitmiyordur belki de. Sizin sorununuz bu degil. O evden kurtulup okulunuzu bitirin, duzgun birini sonra bulursunuz en azindan sansiniz olur. O evde omur boyu bu eziyeti cekeceksiniz. Esiniz de ailesi de kusura bakmayin ama beleidyenin dagittigi cop poseti daha insandir onlardan. Kendinizi kurtarin onlardan

Son pismanlik fayda etmez. O kisiyle mutlu ise sizinle evlenseydi mutlu olacagi anlaminada gelmez. Hala cok gec degil. Daha cok gencsiniz. Cocugun varligida engel olmamali aksine size guc vermeli,cocugunuzu daha iyi bir ortamda yetistirme acisinda guc olsun ama gec olmasin. Biranonce harekete gecin ve mutsuz hayattan kopun hemen. Yoksa cok ama cok pisman olursunuz ilerki yillarda,daha once neden ayrilmadim diye.

Son pismanlik fayda etmez. O kisiyle mutlu ise sizinle evlenseydi mutlu olacagi anlaminada gelmez. Hala cok gec degil. Daha cok gencsiniz. Cocugun varligida engel olmamali aksine size guc vermeli,cocugunuzu daha iyi bir ortamda yetistirme acisinda guc olsun ama gec olmasin. Biranonce harekete gecin ve mutsuz hayattan kopun hemen. Yoksa cok ama cok pisman olursunuz ilerki yillarda,daha once neden ayrilmadim diye.
Aynen haklısınız şansınız buymuş onunla da evlnseydiniz belki daha kötü şeyler yasacaktiniz .

Çocuğun psikolojisi bozulmasın ama boşanıp ayrılınca yine bozuluyor.Yaşayan bir anne olarak diyorum.Bu sefer arada sopa gibi kullanıyor çocuğu bu tip insanlar daha fena oluyor.Burada kendi sağlığın çok sağlam olmalı ki yavrunuzda koruyasınız. Benim yavrum daha yıprandı bu süreçte çok üzülüyorum.Aman derim Allah yardımcınız olsun

Back
X