- 30 Ekim 2017
- 921
- 1.025
- 113
- Konu Sahibi AlisVolatPropriis
Yok kendimi ezdiriyor olsam var dicem de hatta bazen eşimin ben çok üstüne giderim garibim haklısın der bişey demezAilenizin haklılık payı olabilir mi, bu açıdan baktınız mı?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yok kendimi ezdiriyor olsam var dicem de hatta bazen eşimin ben çok üstüne giderim garibim haklısın der bişey demezAilenizin haklılık payı olabilir mi, bu açıdan baktınız mı?
iş yerine gidip misafirlerine hizmet etmek ile yemeğini yapmak aynı şey değil . kaldı ki orada da eşitlik olması gerektiği kanaatindeyim. Annemde hizmet ediyor demiş sen de et demiş, misafir senin misafir sen et. ofis kadının olsaydı erkek misafilere hizmet eder miydi ? aslaaa etmezdi aslaaaaKonuyu cinsiyetçiliğe getiren arkadaşlar umarım eşinizin hiç bir işini yapmıyorsunuzdur. Herkes yemeğini kendi yapıyor, çamaşırını kendi yıkıyor, ütüsünü kendi yapıyordur UMARIM.
Anladım.Yok kendimi ezdiriyor olsam var dicem de hatta bazen eşimin ben çok üstüne giderim garibim haklısın der bişey demez
Evet çalışmayı çok istiyorum tabi ki şuan hali hazırda devam eden yüksek lisansım var ve dışardan iş alıp yapıyorum. Bilmiyorum ben mi yanlış düşünüyorum ben eşimle mutluyum, bana değer verdiğini beni sevdiğini gerçekten hissediyorum. Ama ben anne baba olsaydım böyle ufak tefek şeyler için kızımın huzurunu kaçırmazdım, benim kızım nasıl davranacağını bilir derdim. yanlış mıyım sizceÇalışma hayatına dönmeyi tekrar istiyor musun bilmiyorum..ama bence ailenin senden büyük beklentisi vardı.Sanki hayal kırıklığı icindeler ve bundan eşini de sorumlu tutuyorlar...bu yüzden tavirlilar senin eşine karsi.
Kesin öyledir :)Konuyu cinsiyetçiliğe getiren arkadaşlar umarım eşinizin hiç bir işini yapmıyorsunuzdur. Herkes yemeğini kendi yapıyor, çamaşırını kendi yıkıyor, ütüsünü kendi yapıyordur UMARIM.
Az önce aynılarını eşime ve babama ayrı ayrı dedim, ama bunlarla uğraşmak bile beni inanılmaz yıpratıyor.Anladım.
Yineliyorum, olabilir elbet.
Kırk senede 1 2 defa denk gelir ama yaptığı savunma gerçekten cinsiyetçi yaklaşımı destekler nitelikte.
Hoş değil.
Ayrıca, aileniz ve eşiniz arasındaki duvar siz olmalısınız.
Eşinize ‘sen bir dur, benim ailemle alakalı yükselemezsin, ne söylenecekse ben söylerim, saygını koru’ demelisiniz.
Ailenize de ‘siz niye benim kocamla ilişkime karışıyorsunuz, ne münasebet, biz aynı hayatı ikimiz paylaşıyoruz, size laf düşmüyor’ demeniz lazım.
Pardon ama aileleriniz niye bu kadar herşeye müdahil?Merhaba kızlar. Bundan bir kaç hafta önce eşimin iş yerine gitmiştik ablamla. Bir işimiz vardı. Aşçı ablada o gün yoktu. Eşimin misafirleri vardı eşim çay getirmem için benden rica etti. Ben de getirdim. Bunun bu kadar büyük bir olay olduğunu bilmeden. Her neyse üstünden 2 hafta falan geçti. Bugün babam beni aradı. Senin işin mi çay getirip götürmek bu nasıl bir saygısızlık diye kızdı. Ablam anlatmış. Eşinle de konuşcam bu böyle olmaz vs diye. Daha konuşcağım şeyler de var dedi. Ben de ne var bunda rica etti getirdim dediysem de üste çıkamadım. Eşim anladı ona da anlatmak zorunda kaldım. O kadar sinirlendi ki haklı olarak. Ben konuşcam onlarla bu artık bizim aramızı bozmak, sen ben çocuk değiliz ki, yeri gelince annem de getiriyor ondan da rica ediyorum bizim evliliğimize kimse müdahele etmesin dedi. İpler gerilirse de gerilsin dedi. Şuan napcağımı bilmiyorum nolur yardım edin
Ben çözemiyorum ki artık tavrımı da koydum uzaklaştımda kaç kere konuştum olmadı olmadı olmuyorPardon ama aileleriniz niye bu kadar herşeye müdahil?
Rica etmiş.ne var bunda.. eşi de sorun görmemiş götürmüş.. baba haksız abla da haksz.. eş.madur üzgünümBabanız müdahil olmakta haksız evet ama eşiniz de sinirlenmekte haksız.
Misafirine kendi getirmeliydi çayını. Annesinden istemesi de normal değil.
Bende art niyetli bir durum olarak görmedim, bir çay ikram etmekle kimse ezilmez. Misafiri varmış rica etmiş. Kalk çay getir diye terbiyesizlik yapmamış sonuçta.Kendi de getirir normalde gocunmaz, ben de gocunmam, ki her zaman el üstünde tutar beni. Biz o şirketten ekmek yiyoruz sonuçta hiç art niyetli olarak düşünmedim düşünmem, ama aileme kaç kere uyarıda bulundum sayamıyorum artık, eşimde şuan cephe almış durumda ben konuşacağım seni ezdiğimi düşünüyorlar bunu aşamadık bir türlü diyor. Gerçekten de öyle aşamadık yani.
Bende de var bu abla kardeş modeli. İyiler hoşlar ama yürüyen kibir dağlarıdırlar aynı zamanda. Zamanında sağlam susturdum, akıllarınızı kendinize saklayın dedim. Kimseleri beğenmezler, en iyisi onlardır. Ama şimdi bile müsaade etsem donuma kadar söz sahibi olacaklar.Ablam hep böyle kendine göre yanlış gördüğü şeyleri anlatır kendi doğrusu vardır
Yok öyle birşey olsa eşimin huyunu bilmesem Höst derim zaten. Hayatım bize çay ikram edebilir misin diye güzellikle de söyledi hatta. bende kırmadımBende art niyetli bir durum olarak görmedim, bir çay ikram etmekle kimse ezilmez. Misafiri varmış rica etmiş. Kalk çay getir diye terbiyesizlik yapmamış sonuçta.
Aileniz karışmak için bahane arıyor.
Ben gibi hizmet konusunda ‘gerizekalı’ insan bile bu durumu anormal gördüKesinlikle,olaydaki cinsiyetci yaklasima sinir oldum ben de. Esinin is yerinde calisabilir bir insan,yardima gidebilir, ama misafirine cay getirtmesi farkli bir durum. Bu yardim degil,beraber calismak destek olmak da degil. Kadin olunca yapilmasi gereken sey gibi algilanmis. Babasindan istemiyor anasindan istiyor adam,karisindan istiyor. Ne munasebet bana ne senin misafirinden? O kisi de ayiplamistir zaten,hic bir yerde patron karisi cay may tasimaz. Birlikte calisiyor dahi olsalar adam kalkip kendisi getirmeliydi nezaket icabi
Keşke ilk açık olsaydı :) ona göre açık gerçi. İncir kabuğunu doldurmayacak şeyler.Ablanız da bir tuhaf. Resmen açık aramaya gelmiş,kendince bulduğu ilk açığı! da koşa koşa babanıza yetiştirmiş.
Eşinize yardımcı olmuşsunuz,misafirine çay vermişsiniz ne var bunda.
Eşinize hak verdim. Size kaba şekilde davranmayıp,güzellikle rica ettiyse sizde verdiyseniz büyütülecek birşey göremedim.
Arama sorma bi. Uzağa kaçın az. Özlesinler. Ben öyle yaptim. Ama net olacaksın. 1 ay aramayıp sormayıp sonra anneeeeaa diye koşmak olmaz. Kırmızı çizgilerin olsun. Geçemesinler oraya.Ben çözemiyorum ki artık tavrımı da koydum uzaklaştımda kaç kere konuştum olmadı olmadı olmuyor
Yani siz razı ve art niyetsiz görüyorsanız ailenize ‘höst’ demeniz lazım ki demişsiniz.Yok öyle birşey olsa eşimin huyunu bilmesem Höst derim zaten. Hayatım bize çay ikram edebilir misin diye güzellikle de söyledi hatta. bende kırmadım
Aha aynen aynı modelBende de var bu abla kardeş modeli. İyiler hoşlar ama yürüyen kibir dağlarıdırlar aynı zamanda. Zamanında sağlam susturdum, akıllarınızı kendinize saklayın dedim. Kimseleri beğenmezler, en iyisi onlardır. Ama şimdi bile müsaade etsem donuma kadar söz sahibi olacaklar.