Narsizim eskiden de varmis ancak bu kadar degilmis. Tanisi da kolay konulan birsey degil. Cunku bir narsisti tani icin bir uzmana goturmek mumkun degil. Cunku o kendini mukemmel goruyor ve hasta olan sen git diyor. Narsisizm evet en cok erkeklerde goruluyor.Bu konuda artik kitaplar ve arastirmalar var. Kadinlarda da goruluyor ancak yuzde 80 erkeklerde gorulme olasiligi fazla.
Uzman bile taniyi zor koyarken narsist ile evli de ilk baslarda karsisindaki kisinin narsist oldugunu bilemiyor, yoksa zaten evlenmez. Sarimsagin kokusunun sonradan cikmasi gibi sonradan anliyorsun. Ilk baslarda sana mukemmel bir iliski yasatiyor. Gercek yuzu zamanla ve yavas yavas cikiyor. Ani degisim olmadigi icin sorunun hep srnde oldugunu dusunuyorsun. Zaten o da oyle hissettiriyor. Ve ilk bastaki o mukemmel iliskiyi tekrar saglamak icin cabalayp cirpiniyorsun. Isin tuhaf tarafi bu kisi sadece evde narsist. Disaridaki herkese son derece yardimsever ve mukemmel rolu oynuyor. Anlayacagin karsinda cok mukemmel rol yapan, iyi oynayan bir insan var. Ve sen yasadigin sorunlari birileriyle paylastiginda kimse sana inanmiyor. Cunku o herkesin gozunde mukemmel. Sonunda sen sorunun srnde oldugunu dusundugun icin anlamlandiramiyorsun, o yuzden de kendini duzeltneye ugrasiyorsun bosanmak yerine.
Ayni kisi evde sana hakaret, kufur, begenmeme, asagilama uygularken disarida onun arkadaslariyla beraber bir yere gittiginizde seni onlarin yaninda sevgilere bogup mukemmel bir evliligi varmis gibi gosteriyor. Anlatmasi cok zor. Zaten narsistlerle evlilerin esas sorunu da bu, yasadiklarini anlatmasi cok zor. Deli desen deli degiller, oldukca kurnaz narsistler. Biliyor musun eski esim saatimi saklamisti. Ve bana bir gun boyu aratmisti. Nereye koydugumdan adim gibi emindim ama orada, butun evde aramadigim yer kalmadi. Ve sonunda 100 kere baktigim, bulanadigim ama koydugum yerde ertesi gun saatimi buldum. Ve beni bunamis olmakla, unutkan olmakla sucladi. Kedinin fare ile oynadigi gibi oynuyorlar seninle ve bundan da zevk duyuyorlar. Bu arada mukemmel babalar. Herkese mukemmeller, o yuzden sen de sorun sende diye dusunuyorsun. Evet kedinin fare ile oynadigi gibi oynuyor seninle. Bir gun senin ozguvenini alt ust ederken ertesi gun seni sevgi ve ilgiye boguyor. Anlamlandiramiyorsun. Ruh dengen alt ust oluyor. Bu gel gitler yuzunden de saglikli kararlar veremiyorsun.