Narsistle Mucadele

Evet anası aman düşmesin şaşmasın, babası aman çalışmasın diye diye el kızına bela ederler. Benimki bana senin Allah ın peygamberin benim heryerde benim kuralım geçer derdi ya nasıl bir psikoloji. Oh iyi kurtuldum
Kadını öldüren bu erkekler, bu erkekleri yetiştiren de yine kadınlar :KK61:

Kadını öldüren bu erkekler, bu erkekleri yetiştiren de yine kadınlar :KK61:
Malesef. Cehaletten öte birşey.... Anneleri hizmetçi gibi davranıyor koca adam ayağına su getirtiyor aslında kendin yaptın bunu a be kadın. Birde oğullarını çok iyi kullanıyorlar. Kv oğluna herşeyi yaptırdı benim annemi bile ısrarıyla borca sokturdular. Hıç boşanacağımı düşünmedi şimdi her gün kızım kızım nolur yapma diye arıyor. Zamanında ben size çok yalvardım halbuki evliliğime karışmayın zaten oğlun problemli birde bu derdi kaldıramam diye. Şimdi oğlu başına kalacak diye korkuyor bir ayda alkolik oldu iyice işi de bırakmış. İyi oldu

Tutarsız cunku narsisizmin ozelliği bu bir dünya iyisi bir kötü...hala anlaşılamadı
Burda narsist konusunun 100 katı kadar kv ve görümce konusu açılıyor...Moda mı oldu demiyor ve inanıyorsunuz da narsist erkek dendiği zaman neden onune gelene yafta yapıstırmayın deniyor acaba...
Çünkü görümceyle ilgili açılan konular içerikte "görümce" olduğu için kabul görüyor. Ama görümce denilip kayınço ile ilgili konuşulsa ona da iyi de bunun görümceyle ne alakası var derdik.
Narsistlikle ilgili de sürekli konu açılıyor ama daha kolay kabullenildiği için sevgisiz, ilgisiz, karaktersiz, hatta şerefsiz adamlara burada yumuşatılarak "narsist" deniyor. Halbuki bu da çeşitli psikolojik rahatsızlıklardan biri ve uzman olmayan kimse de kimseye hastalık teşhisi koyamaz.
Tıbba ve doktorlara karşı haddimizi bildiğimiz için mi suçlu oluyoruz şimdi biz?

Malesef. Cehaletten öte birşey.... Anneleri hizmetçi gibi davranıyor koca adam ayağına su getirtiyor aslında kendin yaptın bunu a be kadın. Birde oğullarını çok iyi kullanıyorlar. Kv oğluna herşeyi yaptırdı benim annemi bile ısrarıyla borca sokturdular. Hıç boşanacağımı düşünmedi şimdi her gün kızım kızım nolur yapma diye arıyor. Zamanında ben size çok yalvardım halbuki evliliğime karışmayın zaten oğlun problemli birde bu derdi kaldıramam diye. Şimdi oğlu başına kalacak diye korkuyor bir ayda alkolik oldu iyice işi de bırakmış. İyi oldu
Her kimse yanlış yetiştirdiği veya ilgilenmediği çocuğun yaşlılıkta cezasını çekecek, bu herkes için geçerli fakir veya zengin

Her kimse yanlış yetiştirdiği veya ilgilenmediği çocuğun yaşlılıkta cezasını çekecek, bu herkes için geçerli fakir veya zengin

Evet kesinlikle çekmelide eden bulur. Yetiştirme de insanlık . Sen çocuğunu yalan, dedikodu, insanlara saygısız ,kabadayı, dünyada sadece tek erkek oymış biçiminde yetiştirirsen sonunda sana olur olan. Benim kv akrabasıyla tartışmış oğluna benim yanımda gördüğün yerde tekmeyi geçir bana bunları söyledi dedi.İnsan evladına böyle empoze eder mi? Birde erkek. Al çocuğun sicili bozuk çünkü hepsi birbirinden cahil.

Maşallah canım ülkemin toprağını sıksan narsist fışkırıyomuş. Acaba beni sevmeyen herkes de narsist mi? İnş öyledir ya.
cahiliz bilmiyoruz Kusura bakmayın. Psikiyatrinin teşhis koyduğu teşhisi alan kişinin bu durumu kabul edip kurtulmak için mücadele verip degisemiyorum diye isyan ettigi bu duruma buradaki avukat ve psikiyatri hanımefendilere inandiramadİK. Çünkü ben sevilmediğimi kabul edemeyecek kadar kompleks sahibi bir bayanım.

Halbuki hepsi çevresi tarafından sevilen, ailesine saygıda kusur etmeyen yer yer iyi birer baba bu adamlar..

beni sevmiyor artık demek yerine, 'severek evlendik' sonra böyle oldu gibi argumanlar sunuluyor. Hoop adam narsist 😂

Evlenirken seviyordu ve artık sevmiyor, bu kadar basıt aslında.

hayir,
narsistse hic bir zaman sevmiyordu. seviyormus gibi rol yapiyordu sadece.

Ve yine hayir, ailesine karsi da ayni sekilde empati yoksunu ve saygisizlar.

narsizm cagimizin hastaligi, yuzde 80 erkeklerde goruluyor. Amerikan baskanina kadar bakin, sonra gelin bize de bakin....
populasyonun yuzde 10unu olusturuyormus suanda.. ve genelde sirket ceolari, yada ust duzey yoneticiler vs, patronunuz, mudurunuz, kayinpederiniz, esiniz, babaniz, anneniz olabilir...

lutfen boyle gelisi guzel yorumlar yapmayin, gercekten bunlari yasayan birilerinin (benim mesela) kalbimi kiriyorsunuz sanki yalan bir sey iddia ediyormusuz gibi...

hayir,

narsizm cagimizin hastaligi, yuzde 80 erkeklerde goruluyor. Amerikan baskanina kadar bakin, sonra gelin bize de bakin....
populasyonun yuzde 10unu olusturuyormus suanda.. ve genelde sirket ceolari, yada ust duzey yoneticiler vs, patronunuz, mudurunuz, kayinpederiniz, esiniz, babaniz, anneniz olabilir...

lutfen boyle gelisi guzel yorumlar yapmayin, gercekten bunlari yasayan birilerinin (benim mesela) kalbimi kiriyorsunuz sanki yalan bir sey iddia ediyormusuz gibi...
Hıhı ok.

Tutarsız cunku narsisizmin ozelliği bu bir dünya iyisi bir kötü...hala anlaşılamadı
Burda narsist konusunun 100 katı kadar kv ve görümce konusu açılıyor...Moda mı oldu demiyor ve inanıyorsunuz da narsist erkek dendiği zaman neden onune gelene yafta yapıstırmayın deniyor acaba...

Onune gelene bu etiket vurulmuyor...Kocasıyla gül gibi geçinip gidenler anlayamıyor ama neden bu konu acılınca ofke sacılıyor anlamış değilim...Bu kadın kocasına narsist demeye ve buraya konu açmaya meraklı değildir ve basit bişeyde de narsist demiyordur...Once anlamaya calıssanız okusanız biraz kurbanlar hakkında nasıl olur? Sadece size değil narsist deyince ofke sacanlara da soyluorum..

Ya burda kadınız birbirimize destek ve anlamak için değil mi burası? Ne demek populer kitap mı cıktı moda mı oldu? Kimse keyfine veya moda diye narsistlikten can cekişmiyor....Bıraksın efendim bosansın...oldu boşanır konuya da gerek yok ztn

uzucu gercekten bazi cevaplar , yasamadigimiz seyler icin cok fazla ahkam kesiyoruz..

abartma ya diyecekler nerdeyse. narsist diyince sempatik mi geliyor anlamadimki. iyi bir sey degil bu terim, moda da degil, bir kisilik bozuklugu. bunu bilerek belirttimki yasayanlar varsa ozellikle yorum yapar diye. veya psikoloji egitimi almis kisiler...

birinin sadece sevgisiz olmasi ayni sey degil narsist olmakla...

neyse.. gaslighting devam birbirimize de inanmayalim

Teshis konmus narsist insanlar zaten guclu ve ruhsal olarak saglikli insanlarla beraber olmazlar cunku onlari manipule edemeyeceklerini bilirler

Bu tarz insanlar ozellikle duygusal olarak zayif durumda olan , manipulasyona acik , boyun egmeyr yatkin insanlari secerler beraber olmak icin , zaten obur turlusu bunlara iki gunde tekmeyi basar

Boyle bir adam ile beraberseniz once kendinize donun bakin , cocuklugunuza , yetistirilis tarziniza bakin , cok mu edilgen yetistirildiniz , cok mu ataerkil aileniz vardi vs vs
Kendi sorunlarinizi cozerseniz zaten sizde iki gune kalmaz tekmeyi basarsaniz karsinizdaki adama

Ok Nilay anladım ben seni tamam. Bu arada bana yazan sensin. Ben sana gelip yazsam dedıgınde haklısın. Oyuzden ben seni anladım ♥

Dun benim actigim konuya da ayni tarzda mesajlar yazdin, buraya gelip tekrar ayni seyleri soyledigin icin cevap yazdim, nasi hissettigimizi anlatmak istedim kendi adima.

bir sey basina gelmemis, bilmiyorsun, narsist degildir o sadece sevmiyodur diyerek neyi iddia etmis oluyosun? narsist deyince hos mu geliyo kulagina? bir seyi indirgemek icin yazmiyoruz onu, gercekten oyle oldugu icin ve aslinda sevgisiz ilgisiz ve kaba kocam demektense narsist demek cok daha fazla sey ifade ediyor bilenler icin... cok daha kotu demek.

yasamadigin icin bilmiyorsun gercekten, moda gibi bir terim saniyorsun.. yargilamiyorum olabilir. ama ic yuzunu bilmeyip yargiladiginiz zaman gercekten uzucu oluyor buraya derdini paylasan kisi icin..

hayir,

hiç kalbiniz kırılmasın biz sürekli içine çekilmeye çalıştığımız kaostan uyanmışız. Psikolojik şiddetin alasını görmüşÜz. Burada anlatamıyor olmak üzmesin. Yaşayan yada bu konuda bilgisi olanlar anlıyor.

Dun benim actigim konuya da ayni tarzda mesajlar yazdin, buraya gelip tekrar ayni seyleri soyledigin icin cevap yazdim, nasi hissettigimizi anlatmak istedim kendi adima.

bir sey basina gelmemis, bilmiyorsun, narsist degildir o sadece sevmiyodur diyerek neyi iddia etmis oluyosun? narsist deyince hos mu geliyo kulagina? bir seyi indirgemek icin yazmiyoruz onu, gercekten oyle oldugu icin ve aslinda sevgisiz ilgisiz ve kaba kocam demektense narsist demek cok daha fazla sey ifade ediyor bilenler icin... cok daha kotu demek.

yasamadigin icin bilmiyorsun gercekten, moda gibi bir terim saniyorsun.. yargilamiyorum olabilir. ama ic yuzunu bilmeyip yargiladiginiz zaman gercekten uzucu oluyor buraya derdini paylasan kisi icin..
bize sevilmediğimizi kabul etmek zor geliyor narsist diyoruz. Bu çağda Ultra cahilliğe gerek yok narsist dediğin adam seni ne önce ne sonra hiç sevmemış zaten diyoruz ki narsist yani hiç bir zaman sevmedi. herseyi bildiğini sananlara birsey anlatamazsın. enerjini harcamaya değmez. Evet kocam narsist ve bana aşkından oluyor yazdık değilmi onlarda bize bunu anlatmaya çalışıyorlar sagolsunlar

Hanımlar,
site kurallarına ve yasalara uygun olduğu müddetçe üyelerin konu açma sınırı yok, dertlerinin tanımını nasıl yapmak istiyorlarsa öyle anlatabilirler.

Konuyu açanlar derdini kurallar çerçevesinde istediği gibi anlatır, tanımlar, açılan konu hoşunuza gitmemişse yorum yazma zorunluluğunuz bulunmamaktadır.

Bu da meshur oldu sanırım. Ucan kaçan herkes narsist.
Kişilik bozukluğu olduğunu düşündüğünüz biri ile birlikte olmayın.
Sizi aşağılayan, ozguveninizi yerle bir etmeye calisan, bencil biri ile hayatinizi sürdüremezsiniz.
Ilişki inatlaşma üzerine kurulmaz.
Ruh sağlığı yerinde, normal insanlarda var.
Allah herkesi ruh sağlığı yerinde insanlarla karşılaştırsın

hayir,

Eşinizin empati yapaçıldığı birisi varmı.

Back
X