nasıl affedeyim ki

Hubannn

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2015
3.627
2.143
53
Merhaba;
Zor Zamanlar gecirdim.tek cocuklu ve cok mutlu bır silem vardı. Cok rahat cok ıyı bır hayat yasarken;annemin hastalığı ile karabulutlar evımıze cöktü.
Küçüktüm anneme cok duskundum herseyımdı.. Gunden gune erıyordu. Herseyı bıraktık babamla elele verdık yurtdısı ve turkıyedeki işinin ehli tum doktorlar ile büyük bır mucadeleye gırdık. 3 gun ömur verdıklerı annemi 5 yıl yasattık. Tv ler gazeteler tıp dergılerı hepsınde annem bır mucıze olarak gecıyordu. Herkes mucadelemızı takdır edıyordu. 5 yıl sonunda annem vefat ettı. Sonrakı 1 yıl bıtkısel hayatta gıbıydım konuşamadım yıyemedım kalkamadım. Acı oyle bır acıydıki anlatılamaz yasanmasıda tarıfsızdi.
Hala yutkunamadığım yumruktur boğazımda annem. Bunca seyı yasarken yanımızda kımse yoktu ananemler dayılarım teyzelerım babanem halam amcam vs vs. Es dost hep yanımızdaydı ama.. Şöförsuz yanımıza gelmeyen dayı teyze musvettelerini o an silmiştim. Bır ev anahtarı bırakıp nolur yardım edın dıye ameliyata gorın dıye agladıgımız doktorlara mılyarlar verırken onların pAra beklemesınden tiksindimmm. Basımıza kalacak korkusuyla hasta bulasır gıbı sacmalıklar uzaklasan babanemden ise utandım nefret ettım. 3 ay hıc eve gitmeden hastanelerde kalıyorduk uyumuyordum yemıyordum her an bişi olursa korkusuyla perısandım. Bır gun bıle Ailemi cagırıp sadece banyo yapabılecegım zamanım olmadı. Iyıkı olmadı zaten. Bız ölüme inat gezdık agrılara inat hayatı yasadık dolu dolu. Şimdi annem yok dayım ananem teyzem hLam herkez var!! Ben sildim hepsını evıme bıle sokmuyorum vıcdan azabı cekıyorlar kapımı asındırıyorlar . Affedemıyorum :( konuşamıyorum olmuyor o hastane gecelerı geliyor aklıma yalnızlığım caresızlığım..şimdi herkes affet dıyor . Onlar senin ailen!! Helal etmıyorum hakkımı .. Kimse kimssnın ne yasadıgını bılmedıgınden affet dıyorlar.. Gormedıgım buyuklugu benım gostermemi istıyorlar kırli cıkarcı vicdanlarını rahatlatayım istıyorlar. Bunu şuan ben yapsamda cocuklugum yapamaz:(

İçinden gelmiyor sa affetmë. Üzme kendini onlar için. Hayatta mutlu olabileceğin arkadaşlar edin kendine. Önünü bek bence canım.
Çok şükür ki esim dostlarım var esımın ailesı var yetıyorlar bana. Ben kendıme yetenılmeyı öğreneli çok oldu

Affetmek sanıldığı gibi karşıdaki kişinin hatasını silip onu sıfırlamak değildir.
Affetmek: Karşıdaki kişinin hatalı olduğunu bilip araya set çekmektir...
Bu yüzden affetmek en büyük intikam olarak anılır.
Başınız sağolsun. Rabbim güç kuvvet versin bu zor zamanlarda.

İnsanları affedince aslında içimizdeki nefreti aşmış oluyoruz. Ben insanları vicdanları eahat olsun yada mutlu olsunlar diye affetmiyorum. İçimde onlara taşıdığım nefret beni yorduğundan tükettiğinden affediyorum. Kendimi hafifletmek ve ruhumu özgürleştirmek için... Annenin yattığı yerde huzur bulabilmesi için hayattaki biricik kızının mutlumolması lazım. İntikam duygusu öfke kin nefret bunlar yıllarca taşıması zor ruhumuzu yıpratan yoran duygular. İnsanları kendin için affet. Annene kavuşacağın güne kadar kendine bu duygularla zarar vererek işkence etme.

Başın sağolsun canım. İstemediğin kimseyi hayatına sokmak zorunda da değilsin, affetmek zorunda da. Ben olsam ben de affedemezdim. En zor gününde yanında olmayacak adamlar hayatında niye yer etsin ki.
Aynen öyle. O zamanlar ınsan bırılerının varolfugunu bılmek istıyor. Şimdi tek basıma kendı kendımın efendısıyım hıc ıhtıyacım yokk kimseye sahte geliyor . Affetmeyı ıstıyorum ama aklıma gelenler engel oluyor

Mutsuzken yaninda olmazlar mutluyken yanindan eksik olmazlar bunlar genelde akrabadır düzenini bozma bu insanlar zorluk gordugunde gemiyi ilk terkedecek insanlar.
Aynen öyle hıc tanımadıgımız yabancılardan daha cok ınsanlık gördum. Yemek yapmayı bılmıyordum öğrettiler temızlıkten anlamazdım ıyı bır abla tuttular yardımcım oldu. Sımdı akıllarına geldıkce halim acı cekıyorlar. Pişmanlarr

İnsanları affedince aslında içimizdeki nefreti aşmış oluyoruz. Ben insanları vicdanları eahat olsun yada mutlu olsunlar diye affetmiyorum. İçimde onlara taşıdığım nefret beni yorduğundan tükettiğinden affediyorum. Kendimi hafifletmek ve ruhumu özgürleştirmek için... Annenin yattığı yerde huzur bulabilmesi için hayattaki biricik kızının mutlumolması lazım. İntikam duygusu öfke kin nefret bunlar yıllarca taşıması zor ruhumuzu yıpratan yoran duygular. İnsanları kendin için affet. Annene kavuşacağın güne kadar kendine bu duygularla zarar vererek işkence etme.
Hiçbir şey hissedemıyorum onlara . Kinim gecmıyor.

Şuan en baskın duygu annem ve ona olan özlemim.. Bırgun bır cocugum olsun istiyorum koskoca bu boşluğa umut olsun..
İnşallah. Allah sana sabır versin. İnşallah zamanı gelince sağlıkla doğar çocukların ve onları huzurla mutlulukla büyütürsün.

Affet ama kendin icin affet. Geride birakip, dusunmemek ve de silebilmek icin.
Onlarla gorusmek zorunda degilsin, affettigini soylemek zorunda degilsin. Kendini ikna ederek icinden affet gitsin.

Allah rahmet eylesin.

Back
X