nasıl affedeyim ki

Canım ben bu olayı rahmetli anneannemde yaşadım. Aylarca başında yalnızca ben kaldım Gelinleri kardeşleri birden yok oldular. O anneannem in gözleri kapıda kaldı hep her akşam saat sekiz dokuz olunca işleri çıkmıştır yarın kesin gelirler sözleri hala kulaklarimda. Öldüğünde lea Kargaları gibi hepsi miras peşine düştü pislikler. O hastahane odasında o psikolojiyi bir tek bunu yaşayan bilir.
Canım benim. Cok haklısın allahım yinede yasatmasın düşmanıma bile .
Aldıgın nefesın hesabını verır gibi zehır zıkkım bır hayatın oluyor. Bır yandanda diyorum ki uzun bır sure bırlıkte bır mucadelemız oldu. Bırlıkte ölüme meydan okuduk.. Yasamak acılarına tanık olmak paylasmak cok zordu. Özlemek hepsınden zor

Allah size sabir versin... Anneniz nur icinde yatsin... Ben sizin yerinizde olsam bende affetmezdim sizin kesip attiginiz tirnaga bile degmeyen insanlarin adini bile anmayin. İyi gun dostlari acilar gecince kaos bitince ortaya cikar.. Kotu gununuzde kim varsa bas taci yapin ama bu insanlari hayatiniza sokmayin.. Cunku yarin bir gun sizede allah korusun ayni sey olsa bu insanlar yine yok olacaklar. Akrabalik baginiz var diye mecbur musunuz ya niye zamaninda onlar buyukluk yapmamista tum acilara gogus geren siz yapasaniz. !

Allah size sabir versin... Anneniz nur icinde yatsin... Ben sizin yerinizde olsam bende affetmezdim sizin kesip attiginiz tirnaga bile degmeyen insanlarin adini bile anmayin. İyi gun dostlari acilar gecince kaos bitince ortaya cikar.. Kotu gununuzde kim varsa bas taci yapin ama bu insanlari hayatiniza sokmayin.. Cunku yarin bir gun sizede allah korusun ayni sey olsa bu insanlar yine yok olacaklar. Akrabalik baginiz var diye mecbur musunuz ya niye zamaninda onlar buyukluk yapmamista tum acilara gogus geren siz yapasaniz. !
Cok dogru! Ben hesap sormuyorum helallik konusuna cevabım net. Helal etmıyorum. Destek olmasınlar anlarım ; insan etı ınsana agır ancak köstekte olma be kardesım. Bız 1 saat yasasın dıye parcalanırken sen üzme. Ananemin sesı kulagımda; kardesını boşatacaksın senden bulasır dıye kocası görusmek istemıyormuş denır mı?? Boyle bırsey yokken ustelik. Kanser bulasıcımı?? Bu denli cahıl olunurmu yahu.

Cok dogru! Ben hesap sormuyorum helallik konusuna cevabım net. Helal etmıyorum. Destek olmasınlar anlarım ; insan etı ınsana agır ancak köstekte olma be kardesım. Bız 1 saat yasasın dıye parcalanırken sen üzme. Ananemin sesı kulagımda; kardesını boşatacaksın senden bulasır dıye kocası görusmek istemıyormuş denır mı?? Boyle bırsey yokken ustelik. Kanser bulasıcımı?? Bu denli cahıl olunurmu yahu.

İnsanlik denen birsey kalmamis gercekten okurken icim parcalandi burasi yalan dunya.... Birde bunun ahireti var sen affetsen allah affetmez boyle vicdansizlari allah size sabir versin :(

İnsan maalesef akrabalarını seçemiyor.
Sırf genetik kod benzerliginiz var diye kimseyle görüsmek zorunda degilsiniz.

Onları ve geçmişi düşünüp içinizdeki kini büyütmenin size bir faydası olmaz, degmeyecek kişileri kafanıza takarak kendinizi yordugunuzla kalırsınız.
Onları hayatınızda hiç var olmamışlar, bir teyzeniz bir dayınız hiç olmamış varsayarak hayatınıza devam edin.

Affetmek sizi duygusal anlamda rahatlatacaksa da affedin ama asla onlarla görüşmeyin bence, sizi ve babanızı bir daha üzmelerine izin vermeyin.

İnsan maalesef akrabalarını seçemiyor.
Sırf genetik kod benzerliginiz var diye kimseyle görüsmek zorunda degilsiniz.

Onları ve geçmişi düşünüp içinizdeki kini büyütmenin size bir faydası olmaz, degmeyecek kişileri kafanıza takarak kendinizi yordugunuzla kalırsınız.
Onları hayatınızda hiç var olmamışlar, bir teyzeniz bir dayınız hiç olmamış varsayarak hayatınıza devam edin.

Affetmek sizi duygusal anlamda rahatlatacaksa da affedin ama asla onlarla görüşmeyin bence, sizi ve babanızı bir daha üzmelerine izin vermeyin.
Basından sonuna kadar katılıyorum yazdıklarınıza. Onları yok saymak benı daha huzurlu yapıyor.

Merhaba;
Zor Zamanlar gecirdim.tek cocuklu ve cok mutlu bır silem vardı. Cok rahat cok ıyı bır hayat yasarken;annemin hastalığı ile karabulutlar evımıze cöktü.
Küçüktüm anneme cok duskundum herseyımdı.. Gunden gune erıyordu. Herseyı bıraktık babamla elele verdık yurtdısı ve turkıyedeki işinin ehli tum doktorlar ile büyük bır mucadeleye gırdık. 3 gun ömur verdıklerı annemi 5 yıl yasattık. Tv ler gazeteler tıp dergılerı hepsınde annem bır mucıze olarak gecıyordu. Herkes mucadelemızı takdır edıyordu. 5 yıl sonunda annem vefat ettı. Sonrakı 1 yıl bıtkısel hayatta gıbıydım konuşamadım yıyemedım kalkamadım. Acı oyle bır acıydıki anlatılamaz yasanmasıda tarıfsızdi.
Hala yutkunamadığım yumruktur boğazımda annem. Bunca seyı yasarken yanımızda kımse yoktu ananemler dayılarım teyzelerım babanem halam amcam vs vs. Es dost hep yanımızdaydı ama.. Şöförsuz yanımıza gelmeyen dayı teyze musvettelerini o an silmiştim. Bır ev anahtarı bırakıp nolur yardım edın dıye ameliyata gorın dıye agladıgımız doktorlara mılyarlar verırken onların pAra beklemesınden tiksindimmm. Basımıza kalacak korkusuyla hasta bulasır gıbı sacmalıklar uzaklasan babanemden ise utandım nefret ettım. 3 ay hıc eve gitmeden hastanelerde kalıyorduk uyumuyordum yemıyordum her an bişi olursa korkusuyla perısandım. Bır gun bıle Ailemi cagırıp sadece banyo yapabılecegım zamanım olmadı. Iyıkı olmadı zaten. Bız ölüme inat gezdık agrılara inat hayatı yasadık dolu dolu. Şimdi annem yok dayım ananem teyzem hLam herkez var!! Ben sildim hepsını evıme bıle sokmuyorum vıcdan azabı cekıyorlar kapımı asındırıyorlar . Affedemıyorum :KK43: konuşamıyorum olmuyor o hastane gecelerı geliyor aklıma yalnızlığım caresızlığım..şimdi herkes affet dıyor . Onlar senin ailen!! Helal etmıyorum hakkımı .. Kimse kimssnın ne yasadıgını bılmedıgınden affet dıyorlar.. Gormedıgım buyuklugu benım gostermemi istıyorlar kırli cıkarcı vicdanlarını rahatlatayım istıyorlar. Bunu şuan ben yapsamda cocuklugum yapamaz:KK43:
Bende olsam görüşmezdim kin bile tutma onlara bu sana zarar verir
Yok say

Son düzenleme:
Başın sağolsun içindeki sesi dinle...

Affetmem mumkun degıl. Daha annem vefat etmeden bana bızde kızdan torun torundan sayılmZ dıyen dedemi affetmıyorum. Annem vefat etmeden teyzemı babamla evlendırmek isteyen asagılık bır zıhnıyetı dede olarak anane olarak gormuyorum. Babamın parası evlatlarının önune nasılda gecmişti. Ayaklarıma kapanmış aglıyor . Cok yalnız kaldın cok cektın bız buyukluk etmedık vs. Affedemıyorum :KK43: nefrette etmıyorum sevemıyorumda
Kesinlikle affetme ANNEN için!!!

Hic birsey Allaha havale etmek kadar rahatlatmaz insanin icini.

Icinden gelmiyorsa affetmek zorunda degilsin, bana gore kotu gunlerde yaninda olmayan aileye aile de demek zorunda degilsin.

Sevmeyin ama gecmisi dusunup icinizde kin beslemeyin. Birakin onlar vicdan rahatsizligiyla bir omir yasasinlar.

Hic birsey Allaha havale etmek kadar rahatlatmaz insanin icini.

Icinden gelmiyorsa affetmek zorunda degilsin, bana gore kotu gunlerde yaninda olmayan aileye aile de demek zorunda degilsin.

Sevmeyin ama gecmisi dusunup icinizde kin beslemeyin. Birakin onlar vicdan rahatsizligiyla bir omir yasasinlar.
İnanın yaptıgım tek sey bu yok saymak hıc yoklar gıbı olmamışlar gibi.. O yuzdrn aglayıp sızlanıp pişmanlık içindeler

Annen olsa ne yapardı? Onu düşün. Annen onları sever miyim diyalogları nasıldı bunları düşün. Annen affeder miydi? Affederse sende et fani dünya. Diğer dünyada annene kavuşacağını da unutma. Acını hafiflet. Kayıp gerçekten çok zor bilirim. Allah yardımcın olsun mekanı cennet olsun. Dilerim çektiği acılar diğer dünyanın kefareti olur. Cennetinde yer edinir annen. Allah sabır versin.

Annen olsa ne yapardı? Onu düşün. Annen onları sever miyim diyalogları nasıldı bunları düşün. Annen affeder miydi? Affederse sende et fani dünya. Diğer dünyada annene kavuşacağını da unutma. Acını hafiflet. Kayıp gerçekten çok zor bilirim. Allah yardımcın olsun mekanı cennet olsun. Dilerim çektiği acılar diğer dünyanın kefareti olur. Cennetinde yer edinir annen. Allah sabır versin.
Annem cok farklı bır ınsandı. Kendı annem oldugu için degıl. Hala mezarı basında aglayan tanımadıgımız ınsanlar var. Kımının cocugunu okutmuş kiminin tedavısıyle ılgılenmiş.. Annemın dunya üzerındeki en iğrenc en kötu ınsanda bıle bır vıcdan aradıgını var sayarsam annem insanları asla kırmazdı. Kendınden cok baskalarının mutlulugu ile mutlu oldugu için affetmek ne kelime..
Bana ve babama bile hasta olup sızı yordugum için özur dilerım. Üzüldüğünüz için affedın benı derdı. Acılar içinde kıvranırken.. Yanı annem sevmeyı bılırdı herseye ragmen. Ben onun yarısı bıle olamam..

Gözlerim yaşardı. Çok zor bir dönem yasamissiniz. Affetmek zordur bilirim. Ama sen de daha affedrmemissin. Hala öfke duyuyorsun onlara. Öfke yada kızgınlık duymadığın an affedermissin kişileri çünkü. Baban onlara karşı nasıl duygular besliyor? Bilmiyorum ama onunla içini rahatlatan belki bakış açıni değiştirebilir.

Annem cok farklı bır ınsandı. Kendı annem oldugu için degıl. Hala mezarı basında aglayan tanımadıgımız ınsanlar var. Kımının cocugunu okutmuş kiminin tedavısıyle ılgılenmiş.. Annemın dunya üzerındeki en iğrenc en kötu ınsanda bıle bır vıcdan aradıgını var sayarsam annem insanları asla kırmazdı. Kendınden cok baskalarının mutlulugu ile mutlu oldugu için affetmek ne kelime..
Bana ve babama bile hasta olup sızı yordugum için özur dilerım. Üzüldüğünüz için affedın benı derdı. Acılar içinde kıvranırken.. Yanı annem sevmeyı bılırdı herseye ragmen. Ben onun yarısı bıle olamam..
Annenin hatırına affet o Zaman yerinde olsam o annenin kızı olarak bunu yapardım.

boşver affetme, takma kafana da ama affetme, affetmek her zaman sağlıklı bir davranış değildir, kişinin bencil kişilerce daha çok ezilmesine neden olur. ben de hayatımda sadece hakedenleri affediyorum.

Back
X