Nasıl alistirirsan öyle gider??

Herkesin evliliği farklı sonuçta karakteri de beklentisi de farklı. 😄
Yok sonraki mesajınızda eğlenceyi de gördüğüm için sorunlu gelmedi bana. Kişisel olduğu doğru ben aile ilişkilerimi eşimle paylaşırım bana destek olur. Bazı konularda doğru tek değil. 😊

Alıştırma demek doğru olmaz ama bazı kadınlar herşeyi çok fazla üstleniyor adamın mayasında da varsa yan gelip yatmak, daha da katmerleniyor bu durum. Kadından herşeyi dört dörtlük beklemeye başlıyor üstüne.

Ben doğumla birlikte işten ayrıldım beş yıldan fazladır çalışmıyorum. Kendimi ev işine ve yemek yapmaya adamış değilim. Benim bir düzen ve tertip severim ama kendimi de yormuyorum çok fazla.

Eşim de benden yaptığımdan fazlasını beklemez, pandemi öncesi temizlik için yardım da alıyordum. Evde olduğu günlerde yapılacak birşey varsa o an için yapar. Bu süreçte genel temizlikleri hep beraber yaptık, yapıyoruz. Çocuklarla ilgili herşeye dahildir. Tüm gün çalıştım deyip akşam eve gelince bir köşeye çekilmez genel anlamda..

Ya şimdi eş çalışıyor ben de evdeyim tüm gün. Gelince bir de ev işi yaptırayım mı? İnsaf yani. Evin işlerini hepsini ben yapıyorum çünki işsizim. Ama market, evdeki ağır işleri de eşim yapıyor. Ha tabi ben hasta halsiz olunca da yardım ediyor. Bu alıştırmaktan çok karakter meselesi.

Bizde çocuk yok yani boş sayılırım. Çocuklu ailelerde durum farklı olur

Yani bence bu görev olarak algılanması yanlış bana göre . Hayat müşterek. Ben çalışırken eşim yardım ederdi akşam mesela çamaşır toplarken hayatım yardım eder misin çabucak bitsin birlikte tv izleyelim derdim o da gelirdi 1 2 derken kendiliğinden gelmeye başladı vs . Şimdi 1 aydır evdeyim tamam çamaşır kısmı o gelene kdr bitiyor ama mesela sofrayı toplar makineye yerleştirir çay içersek bardakları götürür makineye yerleştirir. Bence yavas yavas alıştırmak gerekiyor güzel güzel söylerek bıkmadan snra rayına oturuyor hee bekarken eşim annesine de yardım edermiş cam silmeye ev temizlemeye fln bununda etkisi var tabi. Mesela benm abim bekarken yapmazdı annem hiç yaptırtmadı evi otel gibi kullanırdı evlendi yengem yavas yavas yaptırdı ama benm abim ök*z olduğundan:) işine gelmedi diyeyim kıyafetini çıkarttığı yerde bırakır hala oğlu da öyle yetişiyor maalesef yenge hnmda da iş yok çunku çocuk babasından gördüğünü yapıyor ..

Benim annemle arkadaşımla ne konuştuğumu soramaz, mesajlarımı okuyamaz bu sadece benim değil başkalarının da mahremiyetine girer çok meraklı erkekten hoşlanmam. Cok merak irade zayifligidir.
Benden habersiz Benim hesabimdan kuruş para çekemez.
Cüzdan ooo benim cüzdanimi alıp içine bakacak sebep ? Bi erkek dışarda avlanamiyorsa evdekini avlamaya da kalkamaz.
Telefon , boşanmaların yüksek yüzdesinin nedenidir bunu detaylandirmaya bile gerek yok.
Ben böyle olmasını istiyorum bana bu şekilde saygı duyabiliyorsa zaten olay tamamdır bana göre.

Tabi ki arkadaş, anne ile özel konusmalar okunmaz, sorulmaz ama telefonumu kullanabilir, kullanir.
Para çekerken de birbirimize cekeyim mi diye sormayiz lazim ki cekiyoruz sonradan soylenir zaten.
Eşim cuzdan karistirmaz lazimsa birsey
isterr ama ben cuzdandan ya da cantadan al derim, karistira da bilir aldigini sonradan soylesin yeter hani var sanmayayim diye onun disinda sorun etmem.

Avlamak ne demek onu da anlamadim. 😬😬 Cuzdana bakinca neyi avlamaya kalkiyor onu da anlamadim ha.
Baya zıt oldugundan merak etmiştim bir getirisi goturusu var mi diye de...

Bu konuda eşimi anlatmazsam çatlarım.
Evliliğimizin beyni benim öncelikle bunu belirteyim.
Dürüstlük güven şefkat bu üç duyguyu damardan veriyorum .temel nokta bu.
Hitabet , mantık, ve zeka çerçevesinde konuşmak bunun peşinden geliyor .
Karşı taraf eş dahi olsa bence mesafe önemli eşle nasıl mesafe konulur hiç olur mu diyebilirsiniz ama olur. Telefon cüzdan başkaları ile olan konuşmalar gizlilik ilkesi yani asla ihlal edilmemeli bir şifre dahi yanında tuşlanmamali bu benim görüşüm.
Ortak yapılan şeyler yemek yemek çocuk yapmak(bakmak) cinsellik alışveriş ve masraflar aynı evde barinmak fiziksel anlamda içinde bulunduğumuz her durum karşılıklı sorumluluk gerektirir mesela yediği tabağı mutfağa götürmek en azından bu yani , çocuğun oyuncağına basıp geçmemek kaldırıp yerine koymak bunlara uyanmıyorsa uyandirilmali .
Maddi konularda fikir birliğine varılmayan hicbir şeye en ufak yatırım yapmamak .
Manevi konularda her zaman birbirine önceden haber vermek danışmak gerekir kimse kafasına göre hareket etmemeli.
Gerisi zaten kolay kendiliğinden geliyor bi öğün yemek yapmadın bile diyemez çünkü bilirki vardır mantıklı bir nedeni kalkıp kendisi yapabilmeli veya dışardan halledebilmeli.
Aklıma hızlıca bunlar geldi evlilik basit bir şey değil plansız yaşarsınız ama evlilik plansız yürümez. Yoksa çok yorucu pis bir hal alır.
Siz bence fazla ciddiye alarak yaşıyorsunuz evlilik değil şirket yönetimi mübarek.

Bir yorumunuzu daha garipsiyerek okudum. Hiç şaşmıyor 🥴

Yok sonraki mesajınızda eğlenceyi de gördüğüm için sorunlu gelmedi bana. Kişisel olduğu doğru ben aile ilişkilerimi eşimle paylaşırım bana destek olur. Bazı konularda doğru tek değil. 😊
Fikirlerine güvenirim tabiki güçsüz yetersiz olduğumuz zamanlarda birbirimizin yanındayız fikir sorulur akıl alınır. Sonuç itibariyle her dert de sahibinindir çokta gündemde tutup karşı tarafı da yıpratmamak gerekir. Disardan seyleri cok eve sokmamakta fayda var .Evlilik bu bi oMur de surer bi gun de hayatta B plani her zaman olmali 😄

Az önce bir konuda gördüm . Evli bir çift, kadın kocası için herşeyi yapıyor. Adam evde hiçbir şey yapmıyor. Bir yorum gelmiş nasıl alistirirsan öyle gider diye. Ben de sormak istiyorum nasıl alistirmaliyiz. Neler erkeklerin neler kadınların görevi olmalı?

Mesela ben çalışmıyorum iş arıyorum ev kadınıyım şuan için yani. Sosyal çevremde yok bu şehirde tanıdığım kimse yok hem zaten coronadan dolayı da hic evden çıkmıyorum. Evdeki iş bölümü nasıl olmalı.? Ben kendimden çok sizlerin hayatından örnekler merak ediyorum ki karşılaştırma yapabileyim. Bizim evde annem çalışan kadındı. O yüzden kendi evliliğimle aileminkini pek kiyaslayamiyorum çok farklı.
Evlenmeden önce konuşmak önemli bence. Tüm gün evde olacağım ama benim de gücümün yetmediği şeyler olur, hasta olurum, yorgun olurum. Sen de bir şeyler yapmalısın diye. Kadın çalışmayınca erkek işten geliyor, yemek yiyor, keyfine bakıyor genelde. Hafta sonu birlikte yapacağımız işleri birlikte planlarsınız.

Ben 11 yıldır evliyim. İkimiz de eğitim alanında çalışıyoruz. Yemek, çamaşır bende. Bulaşık, çöp, alışveriş eşimde. Temizliğe yardımcı geliyor. Herkesin işi belli olunca daha düzenli oluyor. Yoksa bütün işler kadının sorumluluğu gibi erkek sadece yardımcı rölünde.

Tabi ki arkadaş, anne ile özel konusmalar okunmaz, sorulmaz ama telefonumu kullanabilir, kullanir.
Para çekerken de birbirimize cekeyim mi diye sormayiz lazim ki cekiyoruz sonradan soylenir zaten.
Eşim cuzdan karistirmaz lazimsa birsey
isterr ama ben cuzdandan ya da cantadan al derim, karistira da bilir aldigini sonradan soylesin yeter hani var sanmayayim diye onun disinda sorun etmem.

Avlamak ne demek onu da anlamadim. 😬😬 Cuzdana bakinca neyi avlamaya kalkiyor onu da anlamadim ha.
Baya zıt oldugundan merak etmiştim bir getirisi goturusu var mi diye de...
Eskiden erkekler disarda hayvan avlanir kadinlar pişirirmiş ya hani

Getirisi götürüsü şudur budur diye sıralayamam çok uzar yazı herkesin evliliği düşüncesi karakteri farklı çünkü. Benim de tarzim böyle napim onunda kendine göre kriterleri var o da mesela şansa cüzdan telefon karıştırılmasından hiç hazetmez çünkü ben bana ait olan bir şeyin bana sorulmasını isterim kurcalanmasini değil eşim diye aynı yatağa giriyorum diye her şeyi açık açık paylaşmak zorunda degilimki onun da böyle bir şeye hakkı yok benim de. saygi bunu gerektirir
Siz hesabınızdan para lazımki çekiyor diyosunuz ben de hayır efendim çekemez diyorum bu kişisel bi görüş genel bir görüş değil.

Bu konuda eşimi anlatmazsam çatlarım.
Evliliğimizin beyni benim öncelikle bunu belirteyim.
Dürüstlük güven şefkat bu üç duyguyu damardan veriyorum .temel nokta bu.

Şırıngayla mı serumla mı enjekte ediyorsun adama bu 3 duyguyu acaba?
Hani söyle de herkes günlük kaç doz uygulayacaksa uygulasın bütün adamlar dürüst, şefkatli oluversin 🤣

Eskiden erkekler disarda hayvan avlanir kadinlar pişirirmiş ya hani

Getirisi götürüsü şudur budur diye sıralayamam çok uzar yazı herkesin evliliği düşüncesi karakteri farklı çünkü. Benim de tarzim böyle napim onunda kendine göre kriterleri var o da mesela şansa cüzdan telefon karıştırılmasından hiç hazetmez çünkü ben bana ait olan bir şeyin bana sorulmasını isterim kurcalanmasini değil eşim diye aynı yatağa giriyorum diye her şeyi açık açık paylaşmak zorunda degilimki onun da böyle bir şeye hakkı yok benim de. saygi bunu gerektirir
Siz hesabınızdan para lazımki çekiyor diyosunuz ben de hayır efendim çekemez diyorum bu kişisel bi görüş genel bir görüş değil.

Dogru, hep derim iki kişi de sorun etmiyorsa herşey kabul edilebilirdir.
Birbirinize benzemiyor olsaniz zaten mumkun degil katlanamazdiniz illa sorun cikardi.

Şırıngayla mı serumla mı enjekte ediyorsun adama bu 3 duyguyu acaba?
Hani söyle de herkes günlük kaç doz uygulayacaksa uygulasın bütün adamlar dürüst, şefkatli oluversin 🤣
Bütün adamlardan bana ne kuzum bu benim kendi evliliğim ve kişisel. Niye ustunuze aliniyorsunuz 😄

Ben mi geri kafalıyım anlamadım. Normalde çalışıyorum ancak hem hamilelik hem pandemiden dolayı evdeyim. Eşim yorgun argın işten gelecek hem de yemek yaptıracağım ona. Hastalık vs dışında genelde bende oluyor işler. Tabi market, çöp gibi taşımalı işler eşimde. Bunun dışında zaten vakti kalmıyor ki. Belki ben böyle öğrendiğim için belki çalışıp eve geldikten sonraki yorgunluğu bildiğim için üstüne gitmiyorum. Hatta kendisi diyor bana söyle ben yapayım. Ben demeden camları siler hafta sonları, evi temizler. Ben hiç demiyorum. Zorla yapılacak şeyler değil yani zihniyet meselesi sanırım

Ben çalışmasam çoğu işi yapardım belki. Cocuk olmadığını varsayarak diyorum. Şu temizlik programlarında 3 saatte her yeri yağ venir tabakası kaplamış her yeri tek başına pırıl pırıl yapıyor insanlar. O da 1 hafta gider. Tamam nankör iş yine kirleniyor falan ama ise giden insan da 8 belki yolla 10 saat gidiyor acayip fark varyani. Cocuk yokken ve cocuk ilk 5 yaşında değilkenden bahsediyorum. Ev işi ise bugün süpürmem bana ne dersin bugün yemek yapmayım kahvaltılık yiyeyim yarın da dışarıdan söyleyeyim dersin vs aciliyeti olmayan şeyler gibi geliyor. Ama iş hayatında aaa yarim saat sonra yaparım bile yok. Is hayatını da anlamadan bu tür şeylere girmek saçma geliyor. Ikisini de gör öyle yorum yap. Ben gördüm yapabiliyorum :KK70: yine diyorum küçücük bebegin yok iken. Onun için kasmayın ya. Çok da ayh oyh diyenlere de inanmayın.

Dogru, hep derim iki kişi de sorun etmiyorsa herşey kabul edilebilirdir.
Birbirinize benzemiyor olsaniz zaten mumkun degil katlanamazdiniz illa sorun cikardi.
Sorun olan şeyler de oluyor ya yemek alışkanlığımız inanılmaz zıt mesela ne o benim görüşümü kabul eder ne ben onunkini sanırım bir ömür de kabul goremicez 😂 3 öğün sorun çıkıyor ben sebzeci haslamaci o daha hamur işi etci yagli seyler ister inatla haslama sebze yaparim illa bi huysuzlanma yaşanır mesela bugün kızartma o istedi, vaktim yok mutfağımız yağlanır dışarı çıkıcam halledemem dedim ben se türlü yemek istedim anlaşamadık, o pide yedi ben tost 😂 her zaman ortak noktada buluşamıyoruz bulusulursa sıkıcı olurdu ya.

Niye ayol paylaş herkes faydalansın damardan verdiklerini...
Adama dürüstlüğü damardan vermek...🤣🤣
Herkesin evliliği farklıdır kim ne yaşıyorsa onu anlatıyor burada kendi doğrularımı başkasına monte edecek veya başkalarının baskısıyla alayıyla gaza gelip burda akil hocalığına girecek kadar yasim kucuk degil. bu kadar ciddiye almayın. Başkalarının yazdıklarıyla değil su an yaşantısıyla alay ediyorsunuz bu bi kusur bence ama evliligimde damardan dürüstlük şefkat ve güven vermem bence bi kusur değil belki de dediginiz gibi bazı insanların faydalanması bile lazim

Ben calisirken esim benden once gelmsse eve veya izinliyse evi supurur toplar pencere siler yani bikadinin yapacagi herisi yapardi. Ama suan calismiyorum
10aylik bebegim var, nekadar evde olsamda hersey birakin dort dortlugu dordun 1ini yapabildiysem aferin bana
Evin isinide yemeginide alisverisinide ben yapiyorum
Esim hafta ici cok yogun bi tempoda calisiyo
Haftasonu yardim eder, mesela yemek yapar, veya bebegimizi alir disari cikarir yada evde onla ilgilenir
Alisveris yapar camasir katlat vs

Yani aslinda 2 tarafda birbirine anlayisli olmali. Okadar disarida calisip yorulmussa ondan is beklemem yanlis olur.
Bu benim evliligimde boyle
Nasil alistimi?
Yani mesela calisiyorum yorgun bitkin gelmisim ev temiz degilse ben her ise yetisememki yemegi yaparim temizlige dokunmam benimde bi canim var
Mesela suan icin ornek verim
Alisverise gittim, 5kg patates almisim
Ben onj yukari cikarmam icinden 3 4 patates alirim canim askim arabada patates vardi cok agir ben getiremedim elleril. Doluydi derim. O getirmedigi surece ben getirmem.... Anneme gore bu cok tuhaf :)

Back
X